Любители на Котки Тема 98

• 41 137
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Аз чистя с прахосмукачката, но скоро гледах в нета, че става с чистачка за прозорци, дето спирките чистят с тях, с гумена лента дето са и с дръжка. Имам, но не съм пробвала още.

# 361
Аз ползвам четка за чистене на косми с твърд косъм, а когато се износи, купувам нова.

Благодаря   bouquet Такава като за килими ли ? А събира ли космаци ? И как чистиш после самата четка ? Иначе звучи много добре , има ги навсякъде , не са скъпи ....

Мира  Hug и аз вадя прахосмукачката само за космите по дивана , иначе с един робот си реших генерално въпроса за подовете . Всеки ден си минава сам и си обира , ама не може по дивана и по спалнята , а там си има доста  космак / като килим става дето е лежал/  ooooh! Та някаква четка си е решение ,за по бързо ...
А това с чистачката за прозорци като пробваш пиши как е .... Wink

# 362
  • София
Аз пък слагам на ръката една еднократна латексова ръкавица ( не съм пробвала с домакинска такава, може и с нея да става), намокрям я леко, да е влажна, но не да капе вода, и почвам с кръгови движения да събирам на топчета космите. После с няколко движения ги премахвам. Действа беззотказно. Когато ми се налага да премахвам косми от дреха, взимам тиксо, поне 5 см. широко, залепвам наобратно на ръката, лепкавото да е отгоре, и с него събирам всичко. Моята Лолита изобщо не се трогва, че съм облякла например черна дреха, идва и ме яхва:35: но пък няма да си отказвам на детето галене, я. Ох, милото ми писе, пак съм далече от нея... smile3518

# 363
Ами моята е мъничка, не е като тези големите за килими-явно си е като за диван. Много добре обира, космите се спластяват по четката и лесно ги отделям с ръка.

# 364
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз ползвам метода на Четирилинка, само че с гола мокра ръка. Laughing Peace

# 365
  • Пловдив
Аз чистя дивана с ето такава четка:

Купих я от Немски магазин комплект с малка сгъваема четка за дрехи. Много добре обира косми от дивана. Нищо не остава.

# 366
  • Варна
Аз чистя с прахосмукачката, но скоро гледах в нета, че става с чистачка за прозорци, дето спирките чистят с тях, с гумена лента дето са и с дръжка. Имам, но не съм пробвала още.

# 367
Благодаря ви момичета    bouquet Hug  bouquet  Безценни сте

# 368
Аз чистя с четката с която реша писана.От едната страна е с метални бодлички и с тях реша,а другата е като четка за килими и с нея обирам.

Но имам друг проблем.Протектора на матрака е една странна материя.Сега го прах че нали беше напишкан Twisted Evil и го загледах,в него са се набили косми,ама не се махат по никакъв начин.От прането си стоят,с лепкащо роло нищо не стана,с четка също,даже с пръсти като хвана един косъм и дръпвам и много трудно излиза.А те космите са хиляди,няма как един по един да ги дърпам.Някакви идеи?Освен да го изхвърля и да купувам нов... ooooh!

Иначе в къщи настана косопад.Маца се приготвя за зимата,бебето си сменя бебешките косички а мен ме хвана следродилен косопад и съм на път да оплешивея.Всеки ден пускам прахосмукачка и всяка сутрин по пода е като килим,буквално от косми не се вижда добре ламината Shocked

# 369
Ооо, протектора на матрака просто не го гледам. За него спасение няма Grinning

# 370
  • София
Sibill, можеш да се опиташ да го спасиш, като го опърлиш. Държиш го вертикално, и с една запалка леко приближаваш пламъка, като не го държиш на едно място, да не подпалиш тъканта. Аз така чистя топченцата по дрехите, изчиства се идеално и като се изпере, няма я и миризмата на изгорелите косъмчета. Понеже не знам колко си опитна в такива работи, съветвам те да го направиш в банята, далеч от горими неща, като предварително си налееш вода, в случай, че подпалиш нещо. Пламъка само трябва да близва тъканта. Мисля, че ще се справиш, то само ще ти покаже след първия опит. Нали знаеш, щом аз мога, няма начин и ти да не можеш. Пожелавам ти успех! Както казах, аз редовно си почиствам дрехите така, и е особено ефективно при тънките трикотажни материи. Понеже там топченцата са много фини, не ги хващат онези машинки. Само за мохерни и подобните пухкави материи не става, че направо оплешивяват на местата, където са минати hahaha Но там пък и с машинките не става, по същата причина.

Бай дъ уей, нали казваш, че иначе ще го изхвърлиш този протектор.

# 371
Епона, в нас е същият проблем ooooh! Мони не е много нов вече де, но постоянно ходи да краде храната на Янко. Той повиси и се откаже. Мони е станал едно дебеланче, а Янко е кожа и кости. Тайно му сипвам на Янко, но онзи веднага надушва и почва да се бута.

И у нас е един космаляк. С прахосмукачката и по леглата, по покривката на масата минавам, че е любимо място за спане. И на други места с една по-твърда четка. В Икеа имаше едни роли с дръжка за почистване на косми, но аз като бях там имах други грижи. Но ще се върна да купя!

# 372
Джери, мерси за включването. Аз горе-долу теших въпроса като давам мокра храна, колкото е дажбата на лакомничката. Другата така или иначе хапва 10тина грама.

Но сме с нов проблем. На британката окото започна да сълзи. Много. Не знам дали са се били нещо и е ударено, или й е влязло нещо, или започва инфекция. Секретът е бистър. Звънях на вет, каза човешки капки Систейн гел и промиване с лайка. Вече като че ли по-малко сълзи, но го държи по-затворено. Някакви съвети допълнителни имате ли?

# 373
  • Варна
Установих(понеже преподреждам у дома след дългото отсъствие), колко много аксесоари и джаджи купуваме заради котките, а някои даже още не сме ги използвали.  Confused Примерно някаква ръкавица за обиране на косми-чисто нова е все още.
И аз обирам косми от леглата с прахосмукачка и мокра ръка.

Мила снощи пак се изпишка на детското легло, но ние сме подготвени-изхвърляме попилата пелена и перем в пералнята чаршаф и олекотената завивка. Горе-долу на 2 седмици прави белята.  Confused

Майче, не звъня все още с инфо, защото нямам уведомление от пощата.
Другата седмица смятам да ги притесня лично в пощенския клон.
 Hug

# 374
 Здравейте,

Надявам се, че приемате нови.

Общи условия

Активация на акаунт