Любители на Котки Тема 98

• 41 128
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте,
Надявам се, че приемате нови.

По стечение на обстоятелствата всеки тук е бил нов в даден момент. Така че добре дошла.

Абе, спомням си за един прясно осиновен котарак, едноочко, ако не се лъжа, от Ohi. Не беше отдавна. Имаше проблеми с привикването да ходи в котешка тоалетна. Ако тя още ни чете, нека каже как се развиха събитията с този писан? Имам гадното чувство, че душичката са го разсиновили... Дано пък не съм права...

# 376
Опхх не ме стряскайте така с Мару!  Crossing Arms Иначе клипчето кефи, благодаря.  Peace

При възпаление на очичките аз ползвам Тобракулин. До няколко дена възпалението стихва и котето отново е с ококорени и бляскави очи.

Като заговорихте за кастрации... Има едно бездомно куче, чиято кастрация се е отворила. Милата едва ходи и сяда. Как да процедирам? Някой имал ли е такъв случай?  Sad

# 377
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Като заговорихте за кастрации... Има едно бездомно куче, чиято кастрация се е отворила. Милата едва ходи и сяда. Как да процедирам? Някой имал ли е такъв случай?  Sad
Молиш някой да ти помогне, примамвате я и я водите на вет, с който предварително сте говорили и сте му обяснили случая. Ако е човек със сърце, даже би помогнал при улавянето на животното. Все пак някой негов колега, или той самият, са правили кастрацията.
За София сигурно има и други опции.

# 378

Абе, спомням си за един прясно осиновен котарак, едноочко, ако не се лъжа, от Ohi. Не беше отдавна. Имаше проблеми с привикването да ходи в котешка тоалетна. Ако тя още ни чете, нека каже как се развиха събитията с този писан? Имам гадното чувство, че душичката са го разсиновили... Дано пък не съм права...
Да, аз писах и да, върнахме котето. Бил е научен да пишка на сифона на терасата. Всичките ни опити да го приучим на различно място от там, различна настилка, не бяха успешни. Сменихме решетките на сифона на терасата с банята, но и това не го накара да влезе там. Пробвахме с бенто, с пръст. Не става. За съжаление няма как вратата на терасата да е нон стоп отворена предвид, че идва зима. Много трудно се разделихме  Sad
Няколко дни по - късно до контейнера, намерихме малко коте. Вече е у дома изкъпан, обезпаразитен и днес предстои ваксина.

# 379
Здравейте,
имам персийско котенце на 5 месеца вече - въпросчето ми е : Постоянно има сълзене на очичките - дали да го водя на ветеринар или си е нормално ?  newsm78

# 380
  • София
Стейси, а ти, предполагам, си изключила възможността Мила да е болничка от нещо? Сигурна съм, че да, но все пак не се стърпях да си попитам Peace просто така, заради собствената си съвест.

# 381
Здравейте,
имам персийско котенце на 5 месеца вече - въпросчето ми е : Постоянно има сълзене на очичките - дали да го водя на ветеринар или си е нормално ?  newsm78
Здравей.
Нормално е, те са със сплескани нослете и слъзните им каналчета за запушени и затова се получава сълзене. Трябва всекидневно да се почистват, защото се появяват гурлички и е много трудно премахването като засъхне. Не се плаши, ако по тампончето остане кафяво, аз първият път се побърках, но писах тук и момичетата ме успокоиха, че е нормално. Аз му ги чистя с натриев хлорид или топла водичка с памучно тампонче. Според мен е добре да го заведеш на ветеринар, за да му види очичките. Персийските котета са предразположени към проблем с очетата. Моят два пъти го лекувахме, съмняват се, че има алергия.  Rolling Eyes Да се похваля, че сме наддали доста.  bowuu  600 грама за месец, нормално се движел. Имахме разстройство, но аз си бях виновна, защото му давах повечко месце. Ограничих храната за ден, само на водичка и се оправи. Захраних го с гранулки и след това месце.  Вече меря всичко, даже гранулите. Намерих Роял за малки персийчета и му давам от него. Малчо го харесва. Даже и през баня минахме, което беше истински кошмар както за мен така и за него, но се беше омацал с ако до ушите.  ooooh! Обикалях като луда да му намеря шампоан, че нали трябва с котешки.  Mr. Green Купих на Биоганс за малки котенца. Къпах го преди седмица, но аромата на шампоана се задържа дълго. Голям цирк беше с разреждането и мацането по писанчо, но оцеля.  Laughing

# 382
Вече не знаем какво да правим с нашия котарак.
Продължава да повръща по няколко пъти на ден. Беше започнал да се храни сам (за 3 дни), повърна и всичко отначало. До вчера поне ядеше пилешко, но днес отказва и това.
Налага се да го тъпча насилствено със спринцовка.  Sad
Миналата седмица правихме ренгенова снимка, за да видим дали е глътнал нещо, но нямаше нищо. На снимката се видя, че цялата лигавица на стомаха е силно набръчкана, което доведе до диагноза - остър гастрит. От 30ти септември сутрин и вечер му даваме по 1/4 хапче за киселинност в стомаха, но той продължава да повръща. Тамън се захрани и като повърне изпада в депресия и отказва храна. Отчаяни сме вече  Cry
През ден ходим при ветеринарния лекар. Видимо нищо му няма и доктора спомена, че май ще се наложи втори кръвен тест. Малко над 3 кг е вече  Sad
Никои не знае какво му е  Cry Cry Cry

# 383
Лекси  Hug
Дано се оправи милата животинка, представям си какво е да го гледаш така и да не можеш да му помогнеш. Стискам палци всичко да се оправи, дано.. Praynig

# 384
  • София
Leksi85 слагай пак абоката и започвайте с вливанията.
Глюкоза, физ, катозал, антибиотик - различен от предния път, а може да обсъдите и кортикостероидите.
Намери начин да подскажеш на ветеринарите да го изследват за хеликобактер. Peace

# 385
Ивекс, съветвам те да прочетеш малко инфо за котешкото хранене. След това прочети съдържанието на този РК, който си взела за любимеца си, и след това вземи информирано решение дали въпросната храна е подходяща.  Peace

За къпането: нашите и двете принцески, като цяло нямат нищо против къпането. Или поне мирни протести. Но предният ми котарак, една персийска чинила, това си беше война на живот и смърт. След два-три пъти, през доста голям интервал от време, вече се отказахме категорично и минахме само на сухи шампоани.  Whistling

Лекси, така е най-гадното, като не се знае какво е. Дано успеете да се справите. Съветите на MayyaI са добри. Ако си на ти с английския, ето една статия за хроничното повръщане и причините за него. ЦЪК. Доста могат да бъдат. Струва ми се, че щом не се повлиява от противогастритните хапчета, може и да не е това. А лигавицата може да е набръчкана от постоянното повръщане. Тоест, гастритът да е следствие от първопричината. Обсъдете всякакви възможни варинати с вашия ветеринар.  Peace

Иначе нашата маца вече официално е на Офтакуикс капки. Дано се оправи това оче...  Praynig

# 386
  • София
Да ви кажа, че съдържанието на едни и същи храни за различните страни е различно. Когато се чете по принцип за дадена марка храни, няма гаранция, че написаното важи и за тези, които идват в България. Например Уискас-а за България е с двойно по-малко месо в паучовете отколкото произведените за Германия. За сметка на това са доста по-скъпи.  Sad То и при човешките храни е така, няма какво да се учудваме.  Sad

# 387
Има нещо вярно. Но като цяло даже и с леко рсзлично съдържание, пак няма голяма разлика за крайния резултат. За Уискас, който споменаваш, тук по спомен паучовете са с 4% месо.  Sick Това, че немски са с 8%, нали казваш двойно, пак не ги прави особено добри. РК имат формула за Европа и за Америка. Еднакво недобра, макар различна.  Peace

# 388
  • Варна
Аз съм извън страната и мунята Късметка ми липсва Sad Мрън ...
Ще я видя чак в края на седмицата...

# 389
Благодаря на всички за отговорите!  Hug
Освен моя приятел, никои друг не разбира колко ми е тъжно да гледам как се мъчи животинката.  Sad Вече месец и малко е така.
Аз лично засега не искам да го включваме на системи отново. Пие вода и го храня често, за да не го стресираме отново с абокат. Странно е че не повръща храна.  newsm78
Дали котка може да е алергична към лекарство?  newsm78 Мисля си, че тези новите лекарства може да не му действат много добре.

Котьо е направо за д-р Хаус  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт