Любители на Котки Тема 98

• 41 130
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Leksi eстествено, че котка може да е алергична.
По моята котка не забелязах да се травмира от абокат. Просто сваляш капачето и преливаш в домашни условия, без да се налага "издирване" преди излизане, забиване на зъби в ръцете ми, течаща кръв от мен, омотаване с одяла и няколко мъжки и женски сили за да удържим котка.
Хеликобактера причинява същите симптоми за които споменаваш. За това и ти писах да го изследват.
Абокатът не се слага само защото не пие вода. Глюкозата и катозала ще засилят апетита му, обезболяващи също е по-добре да се слагат. За мен си е гастрит. Ще му трябва диета, спокойствие, любов.

Но :
Скрит текст:
Приемът на някои лекарства могат да променят резултатите от изследването. Съобщете на Вашия лекар за всички лекарства, които приемате независимо дали са по рецепта или не. Може да се наложи да спрете приема на някои от тях преди провеждането на теста.
Не трябва да се приемат антибиотици 1 месец преди провеждане на теста.
Не трябва да се приемат лекарства съдържащи бисмут 1 месец преди провеждане на теста.
Не трябва да се приемат инхибитори на протонната помпа поне 2 седмици преди провеждане на теста.
Не трябва да се приемат H2 блокери 24 часа преди теста.

Още за Изследване за Хеликобактер пилори (Helicobacter pylori) | Мед. изследване от Framar.bg: http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … licobacter-pylori

# 391
Здравейте!

Доста съм притеснена за нашата маца. На 4 години е, кастрирана, с огромен апетит, храни се само със суха храна Пурина Уан диетична. Та от 2 дни ходи да пишка през 5 минути по 2-3 капки. Нервна е, ближе се и е все така гладна обаче. Аз й спрях гранулираната храна, от вчера е на пилешка супа, имаше леко подобрение снощи, но сутринта пак доста зле..

Ако сте имали подобен случай - споделете опит  Praynig Ще изчакам 2-3 дни и ще я водя на вет, до тогава на течна храна мисля да я държа.

Мерси предварително за коментарите   bouquet

# 392
Londra,
Съвет номер едно: заведи мацата на вет веднага. Има проблем явно с пишкането - цистит, бъбреци, камъчета всичко може да е.

Съвет номер две: смени храната. Тази, която сега си давала е 15тина процента месо и четири пъти повече пшеница, царевица и соя - крайно вредни за котки и причиняващи горните проблеми. Търси качествена храна. Освен това не лишавай диетата на котката от мокра храна - месо домашно прихотвено или готова.

Успех!

# 393
Епона, мерси за отговора! Ще я заведа тези дни, пък дано се пооправи до тогава. Храната й уж е хубава..но права си, не може само на суха храна! Мисля да започна да я храня с каквото ние ядем и от време на време само суха..Ох, дано е ок бедната, че като я гледам, бая се измъчи..  Praynig

# 394
Котките са хищници и храна, която съдържа толкова малко месо, няма как да е хубава.

# 395
Епона, мерси за отговора! Ще я заведа тези дни, пък дано се пооправи до тогава. Храната й уж е хубава..но права си, не може само на суха храна! Мисля да започна да я храня с каквото ние ядем и от време на време само суха..Ох, дано е ок бедната, че като я гледам, бая се измъчи..  Praynig

Ако не е ходила качествено до тоалетната от доста време, положението може да стане животозастрашаващо. Не чакай за консултация с ветеринар.

Ако все още смяташ, че гранулите, които си давала досега са хубави, то прочети повчете за котките и това как би трябвало да бъдат хранени. И съответно защо повечето гранули на пазара изобщо не са подходящи за котешка храна.

"Да започнеш да я храниш с каквото вие ядете" е малко разтегливо понятие. Не е добре да й сложиш просто така от някоя манджа в паничката. Трябва да яде само месо, като някои продукти с растителен произход може да се използват за балансиране. Тоест, добре е да се имитира естествената плячка на котката: месо (основно), малко кожа, вътрешности, (без кости) + стомашно съдържимо.

Също така, порцията е добре да е балансирана и сравнително еднаква всеки ден. Тоест, може да разнообразяваш с вида месо. Подходящи са основно пилешкото, заешкото, телешкото, агнешко, риба (по-рядко заради нивата на фосфор и живак). Свинското не е добре. Не е и особено подходящо примерно делнични дни да е на мокра храна само, събота и неделя на суха само. Периодите са примерни. Тоест, хубаво е всеки ден да е едно и също като основен тип. Примерно само мокра или мокра + суха. Това заради храносмилателната флора.

Пиша най-добронамерено и с добри чувства. Давам съвет за благосъстоянито на котето. Не задължавам никого да се вслуша в него. Но в крайна сметка никой от нас тук не иска да се стига до коте, което не може да се изпишка, нали?

# 396
Страшно много благодаря за отговора! Все си мислех, че храната й не е лоша (наиситна не бих й причинила умишлено зло  Sad )

Ще се заема с диетата и сега ще звънна до ветеринарят. За жалост съм на работа и няма да мога да я заведа веднага..

Ако се сетите още някакъв съвет, моля пишете! Наиситна приемам всичко за добронамерено, все пак говорм за животинче!

bouquet

# 397
Записах час за утре в 18:40, това беше единственото удобно време. Казаха, че вероятно има уро инфекция и да не се притеснявам, да не променям нищо в режима й за сега и да опитам да взема урина за пробата утре. Аз все пак ще й давам течна храна до утре.. Ужасно неприятно и притеснително Sad

# 398
  • Варна
Стейси, а ти, предполагам, си изключила възможността Мила да е болничка от нещо? Сигурна съм, че да, но все пак не се стърпях да си попитам Peace просто така, заради собствената си съвест.
Този месец Мила и Женя са на годишна ваксина. Ще разкажа на ветеринарите. Предполагам ще вземат кръв за изследване.  Thinking Друго какво?
Няма да е лошо и проба урина да занеса, само да се справя някак да взема.
Ще наблегна и на венците ѝ-да видят как е.

Женя, ах, как ме стресна! Докопала е гумени ластици и ги е изяла. Разбрах за това, защото вчера повърна поне 5-6. И сега я дебна-дали всичките ги е повърнала. Изглежда добре.
Най-вероятно ги е изяла онзи ден, а вчера ги повърна.

п.п. Да ви покажа зоологическата градина у дома(прайд  Mr. Green), в ред по старшинство (да не би да разсърдя Мила  Laughing):
Женя
Скрит текст:

Мила:
Скрит текст:

Маги:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 19:55 от Стейси Грей

# 399
Моля за помощ с персиец.

Реша го по два пъти на ден и пак се спластява, вече не знам какво да правя?

Преди 5-6 месеца го подстригахме - беше се спластил на няколко места и дори фризиьорът каза, че не може да помогне нищо освен машинката.

Взех му и по-голяма четка - та първо с нея и след това с гъста, но пак започва същият кошмар наново.
Не искам пак да стигаме до машинката все едно не е моето коте. Sad

# 400
Избори идат. Викаха ме в общината, където съм регистрирана като зоодоброволец, кмета да ми връчил подаръци. Не отидох тогава, днес пак ми се обадиха. Получих 2 метални купички, торба евтини гранули, грамота/срамота/, и инструкции за обгрижване.  Flutter hahaha Благодаря на кмета! Добре е да се сеща за хората и не само като има избори.  Wink

# 401
  • Варна
Избори идат. Викаха ме в общината, където съм регистрирана като зоодоброволец, кмета да ми връчил подаръци. Не отидох тогава, днес пак ми се обадиха. Получих 2 метални купички, торба евтини гранули, грамота/срамота/, и инструкции за обгрижване.  Flutter hahaha Благодаря на кмета! Добре е да се сеща за хората и не само като има избори.  Wink
hahaha Лошо няма де!
В нашия квартал кипи усилена дейност по ремонти и обновяване. Това ме радва.
Кметът дошъл пред блока на майка(пак в квартала)-имаме снимки от срещата.  Laughing

Аз, като една от многото малко, регистрирали две от трите си котки в Общината, чакам за подаръци.  Mr. Green

# 402
Я, много се впечатлих какво било съдържанието на Уискас! Не бях обръщала внимание. Щом е 4% месо, какво е останалото и защо мирише така на месо? Кой знае какви ароматизатори и оцветители са им напълнили, за да се пристрастяват котките.
Аз имам отскоро коте и в началото попаднах на един сайт, в който пишеше за диетата на котките.

https://jivotinkiteydoma.wordpress.com/2013/01/03/hranitelen-rejim-kotka/

Допадна ми и така храня моето коте с повече домашна храна, рядко му купувам едни консерви Дакс, но забелязвам, че като яде от тях един ден и нищо друго не иска. Затова ги избягвам. Купувам му замразена риба в пакетче и размразявам по малко и му давам, също му варя разни пилешки неща, после ги слагам във фризера и по малко му давам. Най-много обича манджи със сос, топя му хляб. Обича и такива без месо, например печени чушки, пълнени с извара и яйце- може би има нужда за растежа от такива неща. Посадих му и котешка трева, защото пасе цветята.
Засега слава Богу вярвам, че му допада тази диета. Позакръгли се. Така че препоръчвам обикновена домашна храна, стига котката да не е претенциозна.

# 403
  • София

Тоест, добре е да се имитира естествената плячка на котката: месо (основно), малко кожа, вътрешности, (без кости) + стомашно съдържимо.

Епона, какво имаш предвид под "стомашно съдържимо"? Нямам намерение да взимам още котка, макар че една сладурана от форума днес ми прати снимки на такова малко, сладко, рижаво и женско при това коте, че... newsm78

п.п. Да ви покажа зоологическата градина у дома(прайд  Mr. Green), в ред по старшинство (да не би да разсърдя Мила  Laughing):
Женя
Скрит текст:

Мила:
Скрит текст:

Маги:
Скрит текст:

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

adelinda, сближи се с кмета, бе жена. Я любовница, я секретарка му стани. А ти се дърпаш и ревеш, че само по избори се сещал за хората... В 1-ят случай всеки ден ще се сеща за теб и ще си имаш гранулите. Wink Laughing

# 404

Тоест, добре е да се имитира естествената плячка на котката: месо (основно), малко кожа, вътрешности, (без кости) + стомашно съдържимо.

Епона, какво имаш предвид под "стомашно съдържимо"? Нямам намерение да взимам още котка, макар че една сладурана от форума днес ми прати снимки на такова малко, сладко, рижаво и женско при това коте, че... newsm78

Нещото, което "плячката" би имала в стомаха си. Зеленчуци, ориз, билки, треви и т.н. Но това да е макс 10% при домашна диета. И балансирано за нуждите.

Общи условия

Активация на акаунт