Университети в Германия и в други държави с немски език 5

• 49 854
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Вероятно мълчанието е добър знак, че момичето върви и върши работа. Липсата на обаждане е окуражаващо, въпреки че ние тук се тревожим.
Peace
 jazz min, разбирам притеснението. Имали сте съвсем друга нагласа, за посрещане и т.н., но детето знае езика, има покрив над главата в момента, ще се справи.
Твоята задача е да всяваш спокойствие и да даваш кураж (знам колко е трудно да запазиш спокойствие, когато детето от другата страна на телефона плаче  Sad). Едно по едно ще се подредят нещата.

B l a n k a, твоето момиче вече се радва на свободата да е далеко от мама, разходка в центъра на Берлин, с нови чорапки, кой като нея   Laughing

# 121
Далече от мама, но и от любимия, така че няма пълно щастие.

# 122
  • Варна
Здравейте, и при нас малко просветляха нещата, учудващо в Общината в Лихтенберг успяхме да направим адресна регистрация след 3 часа чакане. Утре имаме час за откриване на банкова сметка, в Дойчебанк на Франкфуртер алее /много известна спирка на мноого неща/.
Вече се чувстваме по уверени - ако някой има нужда от помощ, да ми пише на ЛС, да дам телефон. Благодаря, Мама Тин, за предложената помощ. Утре вечер последно сме в хотела, можем да приютим дори някой за една вечер, после отиваме в общежитието. Хостела се казва Lodgecity - на удобно място е, не знам дали има места, може да се провери, 20евро/ввчвр в стая за двама.
За Телефона-аз измислим следното - купих за 10 Евро начален пакет на Ортел, заредих още 10евро и пуснах пакет CROSS/300 min  безплатни! С доста държави от ЕС, 750мб безплатен нет/с още 9евро получаваш още 500мб/.Друго по интересно не можах да измисля, без да поръчвам онлайн.
Добре че пуснах роуминг unlimited  на моята карта, без нет няма как да се придвижваш от точка до точка в града, а така за 3 дни вече опознах доста райони, вече ходих и до Икеа за някои неща-лампа,естествено. Успех на всички!Забравих да сподвля- регистрирах се в ebay kleinanzeigen /има приложение за Аандроид/и днес си купих ме микровълнова от едно момче от съседното общежитие /много полезен сайт!

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 21:03 от heliana71

# 123
Здравейте, момичета благодаря за моралната подкрепа на B l a n k a,mami21,heliana71,chrissy
,Markrit,mama Tin,Ясмина дано не изпусна някой извинявам се предварително ако е так.Съжалявам че и Вас натоварих с нашите проблеми,но направо щях да полудея,не че сега съм по спокойна де обаче се чух с детето,включила си е роуминга и все още се отърсва от психологическия срив,надявам се като преспи утре да е заредена с повече кураж и амбиции и да разчита повече на себе си.Благодаря Ви момичета и лека вечер!!!

# 124
Е еееее супер супер, то всички деца ще се справят, ама някои майки се шашкат излишно Simple Smile
Твоя младеж каква специалност избра?

# 125
  • Варна
Ако въпросът е към мен Laughingмоето говедо е по тънката лайсна-International Business на английски. Като му гледам немския - добре че ще учи на английски все пак.  JoyХубавото е, че в говоренето е 6точки,ама доста му е западнал речниковия запас, тъй като избягва немския и набляга на английския. Тук обаче в Берлин очаквах да има повече английско говорещи,а то... Без немски е много трудно, казвам от опит

# 126
  • München, Deutschland
Jazz Min, много се радвам, че сте успели да се свържете. Между другото, може ти да й пращаш смс-и от интернет безплатно и тя също не плаща при получаване. Поне така е на моята бг карта на Мтел, знам, че и Теленор са така. Дори ако ще да е някаква смешка или поздрави от бабите (примерно), сигурна съм, че ако е съвсем самичка ще се зарадва да получи нещичко от вас. Simple Smile

# 127
Казали са на дъщеря ми, че има някакви карти с безплатни разговори с България, но тя не е разбрала кои са. Минута от Теленор ми я таксува 0.49 лв.

# 128
  • Варна
Ortel  пакета за 10евро го има навсякъде, вътре има инструкции на български даже, слага още 15-20 Евро ваучер на е+ /така се казва /, пуска един смс /описано е как/, вземат 20евро и има 300 мин с Бг, Германия и т. Н и 750мб нет. Само не знам следващото презареждане кога точно трябва да е, безплатния тел за обаждане май е само на немски, има един друг номер на различни езици, ще го проверя и това...

# 129
20 евро месечно плюс 10 първоначално си е сума. Освен това останах с впечатлението, че става дума за нещо неограничено.

# 130
   Джаз,радвам се,че се чу с детето!аз да съм откачила просто!
   Радвам се,че полека нещата се нареждат с всички!

# 131
  • München, Deutschland
Съвсем набързо отворих да погледна за подобни тарифи. Това, което намирам, и ми се вижда изгодно, е 10 евро за all net flat, т.е. свободни разг с вс немски мрежи - стационарни и мобилни + 1 гб интернет, това през първатаа година, след това 15 евро. Но и с 12,50 евро да смятаме, пак е добра цена. 1&1 са в мрежата на о2. Тъпото е, че е с договор сиг. за две години, трябва да се дочете.

Към този пакет, може да се прибави пакет за 5 евро с 1 гб интернет в чужбина + неограничени разг в чужбина (само трябва да се види дали и бг мобилни мрежи са вкл.), т.е. всичко става 17,50 месечно и като се върне в бг, не им трябва даже тел, щото са с флат тарифа Simple Smile

Хелиана71, е+ фалираха вече.  newsm78

# 132
  • Русе
Здравейте, само да вметна, бабъл фолио - онова с балончетата - се продава в Мосю Бриколаж, както и в Метро.
Относно телефонните карти. Дъщеря ми си поръча през интернет карта с включени неограничени безплатни разговори в мрежата на Водафон, 200 други безплатни минути, 500 МБ бърз интернет. Това струва 10 евро  и е за 1 месец. След това може да презарежда всеки месец през банкомат примерно  newsm78
Картата ще пристигне на адрес на нейна братовчедка в Германия и тя ще ни я даде на летището.
Вчера получи и мейл, в който я уведомяваха какъв ще и бъде номера.

# 133
  • София
При наличие на Вайбър и Скайп за какво са ви телефонни разговори до България?  newsm78

# 134
  • München, Deutschland
При наличие на Вайбър и Скайп за какво са ви телефонни разговори до България?  newsm78

И аз това се зачудих, но това  търсят хората, за това даваме акъл. Иначе за ориентация за останалите, Колди е дала добра цена за немските интернет и тел Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт