Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 41 002
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Да, и Сиянчето мрънкосваше днес, че й е скучно вкъщи. Хем й се спи, хем не заспива. Накрая я сложих в количката и излязохме за 40 минутки. Веднага заспа. Но аз си станах вир вода.  ooooh! Какво да се прави, така ще е следващите месеци. В такива мрачни дни се радвам като съм на гимнастика, защото и двете с дребното се разнообразяваме и виждаме с хора  Wink

Suzza, при нас и каката и таткото са козирози. Рая наистина беше трудно бебенце и ни будеше многократно нощем докато стана на 2 годинки. Сега обаче си е детенце-приказ  Heart Eyes Сиянчето е по-спокойно бебенце (телец) за момента, пък да видим по-натам как ще ни се получи  Wink

Добре, успокоявате ме, че има и други по-фини бебоци  Hug
Пухито, според мен, важно е колко голямо се е родило бебчето. При нас Сияна наистина си се роди 26 дни преди термин, но пък си беше 3 кг. и 51 см, т. е. съвсем нормално  Simple Smile

# 451
Бебе Михи се роди в осмия месец 2700 и 47 см. Изписаха ни след 15 дни по-късно на 2680 и 47 см. Сега 4 месеца и една седмица по-късно сме 7350 и 62 см. Простата равносметка е 4670 и 15 см.
Незнам малко ли е много ли е, но това е! Party

# 452
Хей,къде сте бе мамчета?

# 453
  • София
Коконче, направо си е супер Михи.
Тука сме, Деси, тук!
Валерия се роди 3920, на 4 м и 4 дни беше 6350... не качва, не яде много, но пък си спи и е доволно бебе, висока е 67 см.
Нощната пауза е мираж... (прави две паузи от по 5-6 часа, между 20 и 8 часа...)
Ще видим как ще сме тази вечер - първа вечер ни е на новото място. Беба беше много спокойна до момента, дано.

# 454
Явно всяко бебе си качва както му идва. Всичките таблици на лекарите за растежа - плюя на тях. Всяко си е индивидуално. Някой ядат малко качват по кило, други ядат моного и качват по-малко.Щом са усмихнати и спокойни - по- важно от това няма.
Аз реших, че утре ще я захраня за първи път. Хем ММ си е вкъщи и ще го отбележим заедно.
Днес бяхме на ортопед за вторичен. Ставите са ни идеални, но въпреки гимнастиката не отваряла добре крачета. Вика гащи ще ви изпиша - то тряя да се носят 45 дни, но при вас за 10 дни ще са само. Честно да ви кажа смятам да наблегна на гимнастиката и ще пропуснем гащите.Все едно сме ги носили.
 Ще цеда манджа на Яничка за утре - цункам ви!

# 455
Ние продължаваме да ставаме през 3-4 часа през ноща. Яде в 20-21ч, после става в 1:30, 5 и сега в 7. Наложи се да пускам смеещи се бебчета в youtube че да мине поне още пиловин час,иначе повръща.Хубавото е поне, че заспива бързо след ядене.
Реших да взема дентокинд, моя позната го е давала щом са почнали зъбките и като чели по-леко минал целия период. Ще видим как ще е при нас. Аз от коликите не нямам спомен-това сиропче от Швейцария се оказа вълшебно, не разбрахме дали има колики това дете. Но от зъбките сега ще видим. Също мисля да си взема и Пансорал-каточели като четох съдържанието ми най-хареса, в едно друго дето ни каза педи имаше лидокаин-сиг ще има по-силно действие, но за сега ще се постарая да го избегна.
При нас вече не вали, но пък задуха много силен вятър-почти ураганен. Май няма излизане ако не затихне.

Спокоен ден момичета!

# 456
Добро утро от мтачна,но поне не дъждовна за сега София! Ипратих мъжете Димана се наяде и пак заспа,че и аз пак се набутах под завивките.....Дано да не завали,че неми се ходи пак с чадъри и дъждобрани да прибираме баткото от училище....

# 457
  • athina
ДОБРО УТРО!!!
Как сте мамчета и бебочета?
По въпроса със зодиите-Катериче,ти каква зодия си,и как се справяш с три "рогати"вкъщи? Joy
Ние с ММ сме рибки и много се надявах малчо да се роди раче,че да сме си само водни знаци,но сега сме две порции вода и една въздух и се шегувам,че сме семейство "въздух под налягане"Пък свеки се шегува,че сме семейство "балончета"и затова дребния не спира с опитите да прави все по-големи и по-големи балончета.Четох някъде,че децата от зодия  Близнаци са много привързани към майките си-не само като бебета и деца,а и като големи хора.
МАГИ-честита ви първа вечер в новото жилище-пиши как мина.
За наддаването и таблиците-Както ние големите сме различни,така и бебчетата-няма как да ни сложат всички в някакви "рамки"и "графики"По принцип казват,че децата родени с ниско тегло в първите месеци качват повече за да наваксат.И генът също играе роля.Моята снаха се е родила 6070гр.пък сега е 50кг.и 1.50м.висока.ТАКА,че момичета наблюдавайте си съкровищата,ако са щастливи и игриви и все пак качват грамчета НЕ СЕ ФИЛМИРАЙТЕ ИЗЛИШНО.Пък и главоломното наддаване е в първите 3-4м.от там на татък ще се покачват по-плавно килограмите-Е има и ИЗКЛЮЧЕНИЯ разбира се hahaha
ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ВИ ДЕНЯТ ДА СЕ ПОДРЕДИ ТАКА КАКТО СТЕ СИ ГО НАМИСЛИЛИ!!!

# 458
  • Горна Оряховица
мимко, а каква гимнастила правиш аз освен колело друго не правя? Simple Smile
п.с От 2 седмици Анеса си  свива крачетата в коленете когато я вдигна на крачета и застава на колене много ми е странно това да не би да е някакъв проблем. Вашите бебоци правили ли са нещо такова?

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 11:48 от Jeini

# 459
  • на пясъка при черупките от миди
Малко смях в дъждовния ден  Joy

Тест - готови ли сте за родители
1. Подготовка
Жени: за бременност
Сложете си нощница и в нея си пъхнете торба с боб.
Закрепете я отпред и я оставете там
След 9 месеца махнете 5% от боба.
Мъже:за бащинство
1. Отидете в местната аптека, изсипете съдържанието на портмонето си на касата и кажете на аптекаря да си вземе колкото иска
2. Отидете в супермаркета. Подпишете договор заплатата ви да се превежда директно в централата им.
3. Отидете си в къщи. Вземете и прочетете вестника за последен път
2. Знания
Намерете двойка, които вече са родители и жестоко ги критикувайте относно техните методи на дисциплина, липса на търпение, срамно ниски нива на толерантност и как може да си оставят децата да правят каквото искат. Предложете начини, чрез които могат да подобрят навиците за сън, ходенето до тоалет, маниерите на маса и цялостното поведение на детето си.
Насладете се-това ще е последния път в живота ви, когато ще чуете всичките отговори.
Тест 3: СЪН
За да усетите как е нощем:
1. Разхождайте се в хола от 5 до 10 вечерта, носейки мокра торба, тежаща приблизително 4-6кг на ръце, с радио пуснато на празен шум ( или друг монотонен неприятен звук), усилено до дупка.
2. в 10 вечерта оставете торбата, настройте си алармата за полунощ и си легнете да спите.
3. станете в 11 вечерта и се разхождайте с торбата до 1:00. Настройте си аларма за 3:00
4. Докато се опитвате да заспите и не можете- станете в 2:00 и си направете чай. помислете върху смисъла на живота
5. Легнете си в 2:45 и станете отново в 3:00 когато се включи алармата
6.Пейте песни в тъмното до 4:00
7.Настройте алармата за 5:00. Станете тогава. Направете закуска.
Поддържайте този режим 5 години. ИЗГЛЕЖДАЙТЕ ЖИЗНЕРАДОСТНИ

Тест 4: Обличане на малки деца
1. Купете жив октопод и мрежичка за пазар
2. Опитайте се да сложите октопода в мрежичката без да излизат никакви пипала
Имате: 5 минути
Тест 5: Колата
1. Купете шоколадов сладолед с фунийка и го оставете в жабката
2. Вземете стотинка, пъхнете я в CD player-а
3. Смачкайте кутия с шоколадови бисквити на задната седалка
4. Минете с градинско гребло от двете страни на колата
Тест 6: На разходка
а. изчакайте на вратата
б. излезте от вратата
в. върнете се в къщи
г. излезте отново
д. слезте до входа на блока
е. върнете се до горе
ж. слезте пак до долу
з. ходете много бавно по двора в продължение на 5 минути
и. спрете, разгледайте детайлно и задайте по 6 въпроса за всяка дъвка, салфетка и мъртво насекомо по земята
й. върнете се по стъпките си
к. крещете, че не можете повече и искате в къщи докато съседите не излязат да ви зяпат
л. откажете се от всичко и се приберете у дома
Сега сте готови да излезете на разходка с малко дете
Тест 7: Разговори с малко дете
Повтаряйте всичко по 5 пъти в продължение на 3 години
Тест 8: На пазар
1. Отидете в местния супермаркет. Вземете със себе си най-близкото до малчуган в предучилищна възраст- голяма зряла коза е перфектно. Ако искате да имате повече от едно дете-вземете толкова кози, колкото деца желаете да имате.
2. Напазарете без да изтървате козата(те) от поглед
3. Платете за всичко, което козата изяде или счупи.
Докато не започнете да се справяте с това лесно, не се опитвайте да имате деца

Тест 9: Хранене на 1 годишно дете
1. Изкормете един пъпеш
2. Направете малка дупка отстрани на пъпеша
3. Провисете го от тавана и го залюлейте силно
4. Вземете купичка с попара и се опитайте да я вкарате с лъжичка в движещия се пъпеш докато се преструвате, че е самолет. ЗАПАЗЕТЕ ДОБРИЯ ТОН
5. Продължете докато попарата е преполовена.
6. Обърнете другата половина в скута си, така, че част да попадне и на пода.
Повтаряйте 4-5 пъти на ден.
Тест 10: Телевизия
1. Научете имената на всички Телетъбита, Спонджбоб герои, Дисни, Бен10 и.т.н
2. Не гледайте никакви други канали в продължение на 5 години
Тест 11: Бъркотия
1. Вземете морковено пюре и го размажете по дивана. Конфитюра-по завесите
2. Скрийте една риба зад уредбата и я оставете там цяло лято
3. Вкарайте пръстите си в саксията на балкона и след това минете по чистите стени. Покрийте с химикал.
4. Изпразнете всяко шкафче/кутия/гардероб в къщата и натрупайте всичко на куп в хола.
5. Домъкнете различни предмети от различни стаи и ги оставете върху купа от т.4
Тест 12: Дълги пътешествия с малчугани
1. Запишете на касета някой, който крещи "Мамо" без да спре. ВАЖНО: Не се позволява повече от 4 секундна пауза между всяко "мамо". Включете редовно крешчендо, от което вашия мозък иска да си посегнете на живота.
2. Пуснете записа в колата, където и да ходите през следващите 4 години.
Сега сте готови да пътувате с деца
Тест 13: Разговори и социален живот
1. Започнете разговор с избран познат или приятел.
2. Нека някой непрестанно да ви дърпа за ризата, ръкава, палтото и да е пуснат "мамо" записа от по-предната точка.
Сега сте готови за социален живот в присъствието на дете
Тест 14: Готови за работа
1. Изберете ден, в който имате важна среща
2. Сложете си най-добрия костюм за работа
3. Вземете купичка със сметана и добавете 1 купичка лимонов сок
4. Разбъркайте
5. Излейте половината върху страхотната си копринена риза
6. Другата половина използвайте да накиснете хавлия в нея.
7. Опитайте се да изчистите ризата от т.5 с хавлията от т.6
8. Не се преобличайте ( нямате време)
9. Отидете направо на работа
СЕГА СТЕ ГОТОВИ ДА ИМАТЕ ДЕЦА. ПОЗДРАВЛЕНИЯ

# 460
  • athina
ДОБРЕ,ЧЕ НИКОЙ НЕ ГИ ПРАВИ ТЕЗИ ТЕСТОВЕ-СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ ИЗЧЕЗВАЩ ВИД hahaha hahaha hahaha
НО СЪГЛАСЕТЕ СЕ,ЧЕ ЕДНА БЕЗЗЪБА БЕБЕШКА УСМИВКА ТЕ КАРА ДА ЗАБРАВИШ ВСИЧКО.

# 461
Фиорче скъса ме от смях.

Гери абсолютно си права и за двете.

# 462
Гери, Коконче хаха и аз паднах от смях, особено наблегнах на стъпката с пъпеша, нали сега ни предстои  hahaha

# 463
Мами къде сте...да не спинкате с бебоците Laughing
Я да ви попитам дали всеки ден сменят шишенцето и водата...то моята бебка я пийне 5 мл. Я не пийне хич и на мен ми писна само да преварявам и да пускам стерилизатора за едно шише...не че е проблем пускането ама после докато го подсуша, че ужким било хубаво да се прави и #Crazy

# 464
Коконче, аз изварявам всеки ден  Peace все още. Ама съм в чуденка как да държа с нормална температура водата, когато излизаме  newsm78 . Все по- студено става и ми е трудно да я поддържам леко топла...

Общи условия

Активация на акаунт