След малко мисля да предложа и първото плодово пюре - ябълка
Иначе малко не помня с каката докога стерелизирах и преварявах вода. Май беше докато пропълзя и започна всичко да си слага в устата. Тогава реших, че се обезсмисля манията ми по стерилност 
, ама май доста от нас четат по малко, и са тук, ама не могат нон стоп да пишат уви, защото трябва ядене и куп още битовизми....особено мамите с каки и батковци ни е още по зор

Страхотно заглавие! Браво на Цветка!

седна да Ви пиша, напиша някой друг ред, беба се събужда, и чак след някой друг ден се присетя, че не съм писала скоро (камо ли поствала), та пак седна, ама докато изчета новото, което сте написали, и така се завъртам в един омагьосан кръг
Резултатът от това е (освен, разбира се, романа, който съм сътворила
), че темичките вече не са много актуални, но аз нали съм ги понаписала, та нямам намерение нищо да изтривам 
Много е смешна, прилича на малко магаренце (ъ-хъ, ъ-хъ, ъ-хъ)
Рано, не рано, факт е, че и нас ни мъчат зъбки. Ние отдавна се плюнчим, обаче толкова настървено си чешеше венеца милата, че веднага я заподозрях. На консултацията на 4тия месец и педи потвърди, че й е подут венеца долу, макар и да е рано
Ноктите режем само като спи. Преди само ММ режеше, сега и аз съм се специализирала :Р Нокти на краката още не съм рязала.
С радост установявам, че вече почти не го прави, сега само си държи ръчичката на главата, от рода на „оххх, оставете ме на мира“
.
Преди време станало въпрос за коша на количката: аз не мисля засега да сменям коша, че иде зима и този за новородено ми е много по-закрит. Ако й умалее, тогава чак ще го сменя. Беба като е в коша предимно спинка, съответно не се дразни, че е легнала, така че засега не мисля да го сменям. Браво на вас за кемперчето! Чудничко!
Благородно завиждам!
Но за да знаеш, че не си сама
Бях 60кг когато забременях, влезнах да раждам 73, една седмица след това бях 65, а сега съм 70. Ако се нахраня добре, хората ме мислят за бременна. И аз само с широки дрехи, при това едни и същи. От 6 чифта дънки, само 1 ми става, но приличам на малка слоница. По-лошо е, че нямам есенно-зимно яке, което да ми става, и нося на ММ. Много ме позабавляваха „ренесансовите форми“ на Фиорче
и аз съм с такива, пък се сетих, че едно време точно такива са били на мода и са се харесвали
Шегата настрана, аз наистина съм често гладна, ям доста, макар да са готвени храни предимно, рядко сандвичи или друг тип фаст-фууд, хляб не пропускам, за жалост; ограничавам само сладкото вече. Но ограничавам или не, нещата не се променят. И аз като Sisonder си казвам „само да спра да кърма, и ще си разкажа играта“, пък да видим. В този ред на мисли, Суза, какво е това за токсините в кърмата? Стана ми любопитно как така минават в кърмата? Това само ако спортуваш ли или имаш предвид и друг вид дейност за отслабване?
Като стана въпрос за КОСАТА: 
), но сякаш не ме притесняват особено. Не съм се боядисвала все още, но пък със сигурност ще почна като вземат много да личат
Аз по-скоро се уплаших като си почивствах веждите и видях бял косъм 

искам да ми е подредено и чисто, и се старая така да си го поддържам. Не бих казала вманиачаване, обаче, т.к. чистенето ми се състои в пускане на прахосмукачка, бърсане на прах, подреждане
Основно чистене правя 2 пъти в годината – преди Коледа и Великден. Мога да развхърля за 10 мин ужасно много, но също толкова време ми трябва, за да си върна всичко на мястото му. За нослето – всеки ден след баня с физиологичен р-р и клечка за уши. Сега сме хремави, капя по-често физиологичен р-р за втечняване, пръскам с Quixx веднъж, два пъти дневно и аспираторче на Маример. Съжалявам за бактериите, надявам се, че сте ги преборили и всичко това е вече минало! Моля те, сподели имаше ли някаква конкретна причина, за да пуснете за изследване секрет от нослето? (извини ме ако съм пропуснала нещо) Питам, тъй като с тази продължителна хрема вече се чудя дали не е редно и ние да пуснем някаква микробиология. Педи ли ги пуска или ходиш специално някъде? За температурата знам, че е нормално 20-22 градуса. Аз замръзвам при такава температура, но се старая да я поддръжам вкъщи, за да не изнежвам беба.
решила съм стане ли 5ти месец и да почвам
. Толкова лакомо ме гледа беба, сложа ли я при нас на масата, от време на време дори примлясква и преглъща
Като й давах витамин Ц с лъжичка беше голям кеф. Тя си настоява да си държи сама лъжичката. За мое учудване и радост доста бързо си нацелва устата
Мисля да захранвам с картоф, тиква, морков (те са ми домашни), пащърнак. Нищо още не съм замразявала, а имам сега ябълки и тиква домашни, но майка обеща да ми намери като му дойде времето, та май нищо и няма да замръзявам. 
разбиваш ме просто! Как успяваш хем истини да казваш (при това горчиви!), хем с такава насмешка
Страхотно чувство за хумор имаш! Много се радвам, че си те имаме да ни забавляваш
Благодарим за поздравчето!
Любима песничка

, че за пръв път го чувам.
се надявам, че при нас ще стане значително по-бързо). Биберон не признаваме от няколко седмици. Дам ли й биберон, хваща си го с ръка и почва да го дъвче и да се лиготи
Kashmir, и аз до много скоро си задавах този въпрос, но при нас стана изведнъж тази нощна пауза, чак не можах да повярвам
Стискам палци и при вас да стане, при това съвсем скоро!
) Така изкарва минимум половин час, преди да се "обади", че е станала
като обаждането е под формата на някаква песничка или подвикване
Горе-долу пак тогава се обърна сама от гръб по корем, като вече ни е станало ежедневие
(в началото беше само надясно, сега и в двете посоки, която й е по-удобна). Постоянно се върти, практически е голяма игра и борба вече да сложим един памперс
или се завърта веднага, или си хваща крачетата
съвсем скоро ги откри и тях, и много се забавлява
Упорито се мъчи да ги придърпа и тях към устата, но грам не й се получава
Преди не знаеше какво да прави ръцете и само дупето вдигаше, но днес се преместваше като малка гъсеничка
мама й помогна само като й подпираше крачетата отзад. Много ми е жилава беба, това каза и ортопедчето, като бяхме на преглед на 2.5м
И ние като повечето постоянно се набираме, чудя се как не ги заболяват вратлетата на малките мишлета
Разбира се, вече е много по-интересна, постоянно се хили, много е приказлива, доста често си пее нещичко, а от 2 дена се научи да писка и да крещи
Напоследък се плези много; хапе си долната устничка и мучи
Вече се различават и някакви срички „мбааа“, „баааб, „мааа“, „мууу“, „брррр“, „агууу“, абууу“, „мииии“, почти винаги като я питам нещо, ми отговаря
абе веселба голяма е
И на двечките много