Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 41 001
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Фиорче, аз вода не давам, но има едни като грейки за шишета, които пазят температурата. Има ги в ДМ и детски магазини. Peace

# 466
  • на пясъка при черупките от миди
Кашмирче, купих аз, ама никаква работа не вършат....замислила съм в нормален термос да слагам и после да преливам в шишето, ама голяма хамалогия  Tired

# 467
ФиорчеJoy

Гери, и аз съм съвсем съгласна с теб. Само да кажа, че и зъбата усмивка става - мен нали този път не ми е писано беззъбо бебе да гледам  Laughing Като се захили малкото саблезъбче и двете зъбчета се белеят  Wink
Иначе съм зодия везни, та уравновесявам положението явно. Драми няма, хармония цари  Laughing А може би е така, защото на мен и на Сияна асцендентът ни е... козирог  hahaha

Фиорче, и аз преварявам вода всеки ден. Предлагам я най-често със стайна температура. Сияна все така почти не я пие... Уж вече от повече от половин месец обедното ни ядене е зеленчуково пюре. Все си мислех, че повече ще започне да пие  newsm78 След малко мисля да предложа и първото плодово пюре - ябълка  Wink Иначе малко не помня с каката докога стерелизирах и преварявах вода. Май беше докато пропълзя и започна всичко да си слага в устата. Тогава реших, че се обезсмисля манията ми по стерилност  Crossing Arms

Хубав следобед и се радвайте на следващите дни - ще бъдат слънчеви  Grinning

# 468
Здравейте, мацки, в този ветровит ден
Ден у нас е санитарен ден, перални, почистване, дори не съм успяла да сготвя
Деси,  Peace, ама май доста от нас четат по малко, и са тук, ама не могат нон стоп да пишат уви, защото трябва ядене и куп още битовизми....особено мамите с каки и батковци ни е още по зор
мимко много ти се радвам че си тук, липсваше ми:)
катериче, още не е родила персийчетата си мацата, сега е легнала до мен и мърка ли мърка, наистина се вълнувам все едно аз ще раждам:)
маги, честито в новия дом:)
суза,моят батко е козирог, и като бебе беше много ревлив първите месеци с коликите, нон стоп бе качен на мен...обаче 1 път като седна си стана много самостоятелен и досега си е така - умее да си играе и забавлява сам...малката ми близначка сякаш не е така:) те са една зодия с мъжа ми. Аз съм лъв и като всеки представител на зодията си съм толкова собственически настроена към моите си 'неща' - деца. вещи и т.н, че всеки път се усещам как се дразня на всевъзможно непознати, които застават до беба в автобуса например и започват да й говорят, и да я питат защо не им се усмихва...ми как да им се усмихва, като не ги познава, тя се смее на бати, на тати, на мама, на котето:)Simple SmileSimple Smile
останалите мацки, по една голяма целувка от нас
Аз се наливам с чай от лайка, че ми свърши този от ройбос, и явно обаче ми се придрямва от него, ама толкова битовизми ме чакат, че чезвам:)

# 469
  • Пловдив
При нас пък някои непознати се изявяват, като много специални, защото Мадлен им се усмихвала и им се хилела. Аз нали съм много "дружелюбна", като дъщеря ми бързам да им обясня, че нищо кой знае какво не е станало, защото тя се хили на всеки, който и обръща внимание.

# 470
Аз са питам ама как така сменяте всеки ден водата от шишето на бебето????Защо???Какво и става ако е в него примерно два дена?????

# 471
Деси, аз основно давам вода, за да се измие кърмата от езичето. Изварявам, защото все пак и по самия биберон остава кърма  Peace

# 472
  • Варна
Аз не я сменям всеки ден. Тя почти не пие вода, през няколко дни изхвърлям старата стерилизирам шишето и слагам нова. И аз мислих да взема от тези чантички дето уж държали шишетата топли, ама сега ме притеснихте като казахте че не вършат работа...тя все някога ще започне да пие вода и ще ми трябва Simple Smile
Това за зодиите хич не съм в час, аз съм стрелец, таткото лъв, а малкото близнаци, надявам се че ще се спогодим все някак  Joy

Днес е ужаааасен дъждовен ден, почти не съм ставала от дивана, само местя малката от гимнастиката на люлката, после в леглото подивяваме вече и двете. Спа почти два часа в мен на дивана (което си е рекорд, по принцип спи по 30мин) много хубаво ми беше да си я гушкам. Но това не и попречи сега да е ужасно крива и да не иска да заспи, а да се дере. И тъй като баща й май няма да се справи, отивам да укротя звяра.

Хубава вечер момичета Simple Smile

# 473
Маги честито нов дом
Аз вода спрях да предлагам,защото само си я варя и после хвърлям. Иначе я смятах за годна 24 часа,после хвърлям,стерилизирам и нова. Бибата сменям всеки ден,и стерилизирам ( имам 3 и ги въртя). Биба ползваме само за приспиване и колкото и да е от млякото мисля че остава по нея.

# 474
То и аз всеки ден стерилизирам,но ми стана странно се има мами дето вс3 ден сменят водата от шишето....то е нормално след ядене да се измие езичето за да няма млечница

# 475
  • София
Аз не мия езиче и нямаме млечница Wink

# 476
Е, Деси, ти как стерилизираш без да смениш водата?  newsm78

# 477
  • София
Привет и от нас, мили мами!  bouquet

Пилешко, благодаря за прекрасната темичка!  bouquet Страхотно заглавие! Браво на Цветка!
Успешна, Михаела__, inchoki , Desisita, добре дошли!  Hug

Мимкооо, Бубенце , Деси, добре сте си дошли, милички мами!  Hug

Аз пак изостанах, после пак наваксвах, този пост го пиша вече втора, трета седмица май Grinning седна да Ви пиша, напиша някой друг ред, беба се събужда, и чак след някой друг ден се присетя, че не съм писала скоро (камо ли поствала), та пак седна, ама докато изчета новото, което сте написали, и така се завъртам в един омагьосан кръг Grinning Резултатът от това е (освен, разбира се, романа, който съм сътворила  Crazy), че темичките вече не са много актуални, но аз нали съм ги понаписала, та нямам намерение нищо да изтривам  Laughing  моля да ме извините за което!  Embarassed това наистина ще е последният ми такъв дълъг пост, ОБЕЩАВАМ!  Blush

Hopsun, смеем се с глас от около месец вече  Grinning Много е смешна, прилича на малко магаренце (ъ-хъ, ъ-хъ, ъ-хъ)  Grinning Рано, не рано, факт е, че и нас ни мъчат зъбки. Ние отдавна се плюнчим, обаче толкова настървено си чешеше венеца милата, че веднага я заподозрях. На консултацията на 4тия месец и педи потвърди, че й е подут венеца долу, макар и да е рано Simple Smile Ноктите режем само като спи. Преди само ММ режеше, сега и аз съм се специализирала :Р Нокти на краката още не съм рязала.

Цветка, и нашата беболина се скубеше известно време, само с дясната ръка, и предимно докато се храни Simple Smile С радост установявам, че вече почти не го прави, сега само си държи ръчичката на главата, от рода на „оххх, оставете ме на мира“ Grinning.

Mrs Fiore,  и аз доста се посмях на теста  Joy  Преди време станало въпрос за коша на количката: аз не мисля засега да сменям коша, че иде зима и този за новородено ми е много по-закрит. Ако й умалее, тогава чак ще го сменя. Беба като е в коша предимно спинка, съответно не се дразни, че е легнала, така че засега не мисля да го сменям. Браво на вас за кемперчето! Чудничко! Sunglasses Благородно завиждам!  Simple Smile 

DilyanaVutova, то малко не ми се коментират килограмите вече  ooooh! Но за да знаеш, че не си сама  Simple Smile Бях 60кг когато забременях, влезнах да раждам 73, една седмица след това бях 65, а сега съм 70. Ако се нахраня добре, хората ме мислят за бременна.  И аз само с широки дрехи, при това едни и същи. От 6 чифта дънки, само 1 ми става, но приличам на малка слоница. По-лошо е, че нямам есенно-зимно яке, което да ми става, и нося на ММ. Много ме позабавляваха „ренесансовите форми“ на Фиорче Grinning Grinning Grinning и аз съм с такива, пък се сетих, че едно време точно такива са били на мода и са се харесвали Grinning Шегата настрана, аз наистина съм често гладна, ям доста, макар да са готвени храни предимно, рядко сандвичи или друг тип фаст-фууд, хляб не пропускам, за жалост; ограничавам само сладкото вече. Но ограничавам или не, нещата не се променят.  И аз като Sisonder си казвам „само да спра да кърма, и ще си разкажа играта“, пък да видим. В този ред на мисли, Суза, какво е това за токсините в кърмата? Стана ми любопитно как така минават в кърмата? Това само ако спортуваш ли или имаш предвид и друг вид дейност за отслабване?
И аз като Гергамелка и косата бях занемарила (то па има за къде и да се наглася де  Laughing ), постоянно вързана ходех. Добре, че по-миналата събота бяхме на прощапулник и кръщене на малкия племенник, та си записах час за фризьор и позаприличах на човек  Simple Smile Като стана въпрос за КОСАТА:

Цветка, на бебка много й капе косата, особено последните 2-3 седмици. Тя ми се роди с много коса, та все още си има де, но много капе и видимо й оредя :/  При мен не съм забелязала да ми капе (т.е. капе си, но както обикновено). Дано не почне да ми пада, че и без това не ми е особено гъста. Цикъл все още нямам за моя голяма радост, дано изкарам така още някой друг месец Grinning
Бели косми имам отдавна (нищо, че съм на 32 Grinning), но сякаш не ме притесняват особено. Не съм се боядисвала все още, но пък със сигурност ще почна като вземат много да личат Simple Smile Аз по-скоро се уплаших като си почивствах веждите и видях бял косъм Grinning

Гергамелка, видях ги аз тези мрежички във Вис Виталис, май и ние ще вземем, здраве и живот Simple Smile

Немезида, Пилешко, магоо, Коконче , браво на вас и на вашите пухкави бебоци! Добре си похапват  Heart Eyes

Polq107 , браво на вас! Радвам се, че всичко вече е зад гърба ви.

EliAG, за чистенето, и аз съм си чистница Simple Smile искам да ми е подредено и чисто, и се старая така да си го поддържам. Не бих казала вманиачаване, обаче, т.к. чистенето ми се състои в пускане на прахосмукачка, бърсане на прах, подреждане  Grinning Основно чистене правя 2 пъти в годината – преди Коледа и Великден. Мога да развхърля за 10 мин ужасно много, но също толкова време ми трябва, за да си върна всичко на мястото му. За нослето – всеки ден след баня с физиологичен р-р и клечка за уши. Сега сме хремави, капя по-често физиологичен р-р за втечняване, пръскам с Quixx веднъж, два пъти дневно и аспираторче на Маример. Съжалявам за бактериите, надявам се, че сте ги преборили и всичко това е вече минало! Моля те, сподели имаше ли някаква конкретна причина, за да пуснете за изследване секрет от нослето? (извини ме ако съм пропуснала нещо) Питам, тъй като с тази продължителна хрема вече се чудя дали не е редно и ние да пуснем някаква микробиология. Педи ли ги пуска или ходиш специално някъде? За температурата знам, че е нормално 20-22 градуса. Аз замръзвам при такава температура, но се старая да я поддръжам вкъщи, за да не изнежвам беба.

За захранването – в началото си мислех да е в края на 5ти/началото на 6ти месец. Обаче аз също съм от нетърпеливите мами  Sunglasses  Grinning  решила съм стане ли 5ти месец и да почвам Simple Smile. Толкова лакомо ме гледа беба, сложа ли я при нас на масата, от време на време дори примлясква и преглъща  Heart Eyes Като й давах витамин Ц с лъжичка беше голям кеф. Тя си настоява да си държи сама лъжичката. За мое учудване и радост доста бързо си нацелва устата  Heart Eyes Мисля да захранвам с картоф, тиква, морков (те са ми домашни), пащърнак. Нищо още не съм замразявала, а имам сега ябълки и тиква домашни, но майка обеща да ми намери като му дойде времето, та май нищо и няма да замръзявам.

Пелени – от самото начало сме с Памперс, сега сме със зеления, 3ка. Ползвали сме и Премиум. Доволна съм от тях, протичаха само като й бяха малки. Сега рядко пропускат, предимно ако се изака в шезлонга или докато я храня. Мокри кърпички ползвам само като сме навън или на почивка някъде.

Deny, пера със Сано Максима (доволна съм), нааканите дрешки със сапунче, после в пералнята (ако се е заформила такава).

За къпането – досега сме пропускали само 3-4 пъти. От самото начало къпем бебка само с вода 2-3 дена, 1 ден с шампоанче за коса и тяло (на Мустела ползваме), после пак 2-3 дена само с вода, и така. След баня - масажче с кокосово масло.

Prasen, витамин Д давам от самото начало, по 1 капка, по препоръка на педи.

Ппиппи, Не съм забелязала зависимост м/у витамин Д и спане/спокойствие (а доста често го забравям).

aYnaT, радвам се, че притеснението около баткото е вече зад гърба ви! Браво на бухтичка и на мама!  Simple Smile

Piletta, хахаха мами, нямаш равна  Joy  разбиваш ме просто! Как успяваш хем истини да казваш (при това горчиви!), хем с такава насмешка Grinning Страхотно чувство за хумор имаш! Много се радвам, че си те имаме да ни забавляваш Hug Благодарим за поздравчето!  Heart Eyes Любима песничка Simple Smile

Пухи, точно преди седмица някъде и ММ започна да ми говори за такава прахосмукачка. И аз ще разгледам, ако решим нещо, ще ти пиша.

Jeini, нищо не връщаме ние, тя и като по-малка също много рядко повръщаше.

Jana Ina, Ротарикс не слагам, само задължителни.

Elle, миличка мами, радвам се, че намираш време да пишеш и тук  Hug

Маги, как спахте? Simple Smile

Коконче, и ние сме така с водата, аз отдавна не се сещам даже да й предлагам. Откакто не ще биберон, рядко стерилизирам по простата причина, че няма какво. Я кажи това за подсушаването какво е  newsm78 , че за пръв път го чувам.

Малко инфо и от нас: на 4месеца (което беше на 12.10) бяхме 6600гр, 62см. Все още сме само на кърма. Отлагаме първи прием на Синфлорикс повече от месец вече Confused Отначало заради пътуване, после заради хремата на беба, която продължи 2 седмици, сега пак заради хрема …

Няма как да не се похвалим: от 4-5 дни беба яде в 20.30-21h (след баня), след което чак в 6.30-7. Буди се веднъж (към 3, когато преди ядеше), но след няколкоминутно смучене на ръчички, си заспива сама. От една страна много ме радва фактът, че очевидно вече няма нужда от нощни яденета, но малко взе да ме притеснява това смучене, тъй като не е кой да е пръст, а именно палецът (и като знам за горчивия опит на майка да ме отучи от пустия палец  Crazy  се надявам, че при нас ще стане значително по-бързо). Биберон не признаваме от няколко седмици. Дам ли й биберон, хваща си го с ръка и почва да го дъвче и да се лиготи Simple Smile Kashmir, и аз до много скоро си задавах този въпрос, но при нас стана изведнъж тази нощна пауза, чак не можах да повярвам Simple Smile Стискам палци и при вас да стане, при това съвсем скоро!

Inchoki, само първият ден от нощната пауза ми станаха огромни гърдите и много твърди, но за мое голямо щастие, беба успя да ги изцока, та не се наложи да цедя (но си бях приготвила помпата). На следващата нощ всичко сякаш се бе регулирало и нямах подобни неразположения.

И нещо, което ми направи впечатление също отскоро: колко е толерантна малката ни госпожица: като се събуди сутрин, си стои тихо и кротко в легълцето (е, играе си с играчките Heart Eyes) Така изкарва минимум половин час, преди да се "обади", че е станала Grinning като обаждането е под формата на някаква песничка или подвикване Laughing   
От около месец и половина Мария започна да хваща играчки и да муши всичко в устата, разбира се Simple Smile Горе-долу пак тогава се обърна сама от гръб по корем, като вече ни е станало ежедневие Simple Smile (в началото беше само надясно, сега и в двете посоки, която й е по-удобна). Постоянно се върти, практически е голяма игра и борба вече да сложим един памперс Grinning или се завърта веднага, или си хваща крачетата Simple Smile съвсем скоро ги откри и тях, и много се забавлява Simple Smile Упорито се мъчи да ги придърпа и тях към устата, но грам не й се получава  Laughing От корем по гръб не можем да се върнем все още. Днес сутринта на няколко пъти успешно се приплъзна до играчката, която бяхме оставили пред нея  Heart Eyes  Grinning  Преди не знаеше какво да прави ръцете и само дупето вдигаше, но днес се преместваше като малка гъсеничка Heart Eyes мама й помогна само като й подпираше крачетата отзад. Много ми е жилава беба, това каза и ортопедчето, като бяхме на преглед на 2.5м Simple Smile И ние като повечето постоянно се набираме, чудя се как не ги заболяват вратлетата на малките мишлета Grinning
Като изключим тази продължителна хрема, нашата идилия с беба продължава с пълна сила  Heart Eyes Разбира се, вече е много по-интересна, постоянно се хили, много е приказлива, доста често си пее нещичко, а от 2 дена се научи да писка и да крещи Laughing И ние като Гери правим балончета с уста и много се забавляваме Grinning Напоследък се плези много; хапе си долната устничка и мучи  Laughing  Heart Eyes  Вече се различават и някакви срички „мбааа“, „баааб, „мааа“, „мууу“, „брррр“, „агууу“, абууу“, „мииии“, почти винаги като я питам нещо, ми отговаря Grinning абе веселба голяма е Grinning

За зодиите нямам си на идея коя какво, аз като Inchonki съм стрелче, ММ е везни (добре, че той е по-уравновесен, че аз съм доста емоционална). А като стана въпрос за везни: Катериче, да нацелуваш и нагушкаш прекрасничка Сиси от нас! Heart Eyes И на двечките много Hug

Хубава вечер, мили мами и сладки малки бебоци!  bouquet

# 478
  • София
Малее ти написа ли пост?!  Mr. Green Hug

# 479
Аз шишето за вода го стерилизирам  3 пъти в седмицата. ...веднага щом си изпие водата от шишето се мие с препарат и в стелилизатора....

Общи условия

Активация на акаунт