Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 41 000
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Пандичкееее Hug Heart Eyes Hug радвам се че си тук...мене пък въобще не ме дразни големия пост ...н се притеснявай, четох го с голям кеф! Относно подсушаването имах предвид забърсването на конденза който се получава при стерилизирането. Така пише, че е препоръчително да се прави след употреба. За захранването и аз мисля, че беба е готова, защото като ядем ни гледа право в устите и преглъща милата, но мисля да изчакам до шестия месец. Иначе ние в понеделник ставаме на пет месеца. Устата не може да си отцелва много много, даже се ядосва като не успява да налапа някоя играчка...да се обръщаме още не можем и крачетата не сме открили. HugПандичке браво на твоята послушанка.

Да ви кажа, че съм ужасно щастлива защото след пет дни моята сладурка най-после реши да ачка...напълни един памперс и след два часа още един...направо се чудя къде го беше побрала! Joy Joy Joy

# 481
Димана милата освен че ни гледа право в устата,даже от няколко д2на започна да мляска звучно звучно!Ние също не сме си открили все още краката но за сметка на това ако може да си изяде ръцере ще го направи с най-голям кеф!
След малко ще се къпем и 21:30 в леглото! !!

# 482
  • София
Е аз къде казах, че ме дразни?  Thinking

# 483
  • Пловдив
За момента съм преустановила предлагането на вода, защото получих многократни откази. Не стерилизирам нищо отдавна /от втори месец може би/. От същото време не съм цедила кърма и не съм давала нищо от шише, а бибероните само измивам, понякога дори само с вода. Все лапа ръцете, играчките, завивки и т.н., които не са стерилизирани така или иначе.
Къпането е всяка вечер с гел за коса и тяло. Само с вода мия дупето, когато е наакано, но всяка вечер къпането си е цялостно.
Не чистя носа, когато няма проблеми, не капя физиологичен разтвор и не бъркам в нослето, ако няма сополи. Сополки до сега е имало еднократно за 3-4 дни и ги премахнах с изотоничен спрей, почистване с помпичка и клечки за уши.

# 484
Кашмирче нямах предвид теб, а самата Пандичка защото още с започването на поста се извинява и оправдава, че е дълъг и ще е а последно такъв. Hug

# 485
  • София
 Hug Извини ме

# 486
Здравейте момичета! Чета редовно, но рядко пиша. Няколко дни и ще станем на пет месеца. Теди от известно време доста се плюнчи и дъвчи всичко, което му попадне. Преди три дни ме изненада зъбче отдолу. Температура не е вдигал, но трудно заспиваше и се будеше често. Да обаче тръгнаха едни сополи ужас. Вече само като ме види с капсулките Физиологичен разтвор или помпичката почва да реве и да се бори. Според лекарката и майка ми сополите са от зъбите. Сега слагам капки в нослето,давам витамин с и сироп фитолор. Като че има подобрение. Два вечера давам и панадол като не може да заспи.
Вода предлагам почти от началото, но едва от два три дни почна да я пие. Стерилизирам всеки ден,дори лятото преварявах сутрин една и вечер друга, така пише в една книга.
Все още Теди не може да се обръща от гръб по корем, но затова пък като го къпем и го вдигнем почти ходи и много се радва да пляска с крачета във водата.

# 487
Хи хи хи пандичке

# 488
  • София
Влизам само да кажа, че се смях със сълзи на поста на Мис Фиоре  Heart Eyes
Пандичке, радвам се, че пак пошеш, както и да прочета такъв пост, с внимание към всеки.
Маги, честит нов дом, който  вече можете да усетите отвътре Simple Smile Децата как реагираха на промяната?
Пухи, много, много ме радва твоето спокойствие, ех да имах 1/10-та от него....
Аз всеки ден стерилизирам, почти всяка сутрин цедя, малката от 10-ина дни вече прави пауза 12-6 или подобно и когато не изяде 180мл се доизцеждам. Днес пак е много злояда душицата, дано утре хапва повече.....
Вода спрях да предлагам, в началото плакнехме устата, правех опити да давам вода и чай, от 2 месеца някъде спрях да се тормозя. Явно кърмата и стига и засега няма гъбози  Peace
Баткото пак ми е сополив. Днес се обаждах да ги хокам в градината. Предните 2 седмици не еходил, днес пак си остана, а даваме куп пари, защото е частна. Аз на практика почти само за нея работя Sad
Бонбонката ми се смее с глас тези дни, мнооооого и се радвам  Heart Eyes
Какъв пост, а влязох само за да кажа едно изречение  Laughing

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 22:52 от цветка

# 489
  • на пясъка при черупките от миди
Вашите бебета в отделно легло/стая ли спят? newsm78

# 490
Димана спи на отделно легло в спалнята, а баткото е сам в стая

# 491
Половината нощ в една стая, другата половина направо в едно легло. След нощното ядене не иска да заспива сам. Grinning

# 492
Моята принцеса спи при мен на спалнята...така ми е удобно,на нея също.

# 493
пандичке, замислих се, че ако изреждам всички поименно като теб и аз така бих писала...и понеже е среднощ, взема малко да ви се изфукам :
Искам да ви кажа, че по-голяма къщовница и ПИРФЕКТНЪ домакиня от мен днес няма....Simple Smile
За целия ден гледане и хранене и успокояване на бебе, успях да врътна няколко перални, сгъна една, простра 2 и пуснах една прахосмукачка и една стирка по пода...Тва за ден, в който детето изкара на школо, татито на работа..Посрещнах ММ с репликата - отивам до магазина, че няма за ядене и се засилих да взема шунка за макароните, които бях придвидила от месарския...
На връщане, гледам пред вратата едни подозрителни чехли, широкичък размер, влизам в коридора, вкъщи хм хм особено тихо. Отивам до кухнята, гледам 2 торби на масата /в едната 2 зелки в другата малко земна ябълка/, рекох си - 'не е дошла само на гости, ще бъда учтива'Simple Smile
отивам в хола и свеки наредена на дивана, беба до нея в шезлонга, мм, малкия...отидох едно чайче да й направя на жената...и не можах аз да й го занеса, щото беба нададе кански вой. та взех си отрочето, което никой в стаята не бе помирисал, че е свършило голямата работа, преоблякох си го, накърмих си го, и отидох пак в хола при тях:) свеки ми обяснява как цял ден си била днес у тях - за тези от вас, които не знаят, живее отсреща...мда, въпреки, че много не й ям манджите, многократно съм й хвалила зелена манджа, ама сега не стига че ми носи все пак зелка, няма да мрънкам. а и моята дъщеря заслужава оскар - ха я вземе свеки, ха почне да реве все едно я колят....и мм да я вземе в такава ситуация, не млъква. ама като се залепи миришещата си на повърнато майка я обзема едно спокойствие...Simple Smile
та в тоя ред на мисли, съм си купила девин с розов етикет, не я сменям всеки ден водата, ама на 3я ден някъде поливам едно цвете с нея, стерилизирам шишето и пак така...опитвам винаги водата, преди да полея цветето, защото ми е интересно дали си променя вкуса - все един и същи си е. Има едни чантички със стериопор вътре - в тях си нося понякога изцедена кърма и съм много доволна от качеството им на термоизолация, поне през лятото бяха трепач.
та чак косата й бе мокра от сълзи на моята мацка докато направя макароните, а мм какво ли не се мъчи да я прави, за да я озвери, накрая я намерих изоставена в кошарата с репликата- реви колкото искаш, такива да ми ревеш в ръцете не съм съгласен, ей тука в кошарата си реви...а пък тя...домат червена горката ми...та приспа я мама със златното цици, после вечеряхме, къпане, малко мрънкане, пак наакано и дупе, пак цици и накрая мама си епилира краката и беба на тоя шум заспа в кошарката...и ако ви го разказвам, е защото днес малкият ме попита да му разкажа какво сме правили със сестра му, че учителката ги питала какво работят мама и тати, и той явно е искал да е по-изчерпателен...Simple Smile и за да съм перфектна, сготвих зелката с едни пилешки крилца в гювеча, заредих едно кило изчистени круши в уреда за готвене на пара за ледчета:)
хайде лека ви нощ на всички бебенца и майки и голяма нощна пауза ви пожелавам:)

# 494
Благодаря за топлото посрещане, момичета!! bouquet
Geri ATHINA, аз съм близнак и също съм много привързана към майка си. Тя също е близнак и изобщо не се разбира с баба. То май си е до дете.
Jeini когато бебето е по гръб свивам крачетата към корема, хващам коленцата и разтварям настрани, колкото може по- надолу -30 пъти (тя мрънка и я приболява, но се поотпуснаха доста), после хванати по същия начин правя по 10-15 кръгчета навън с всяко краче (дано съм обяснила хубаво). Яница не съм я вдигала на крачета
kokona777 Преди ми е пила и по 2 шишета на ден. Сега й давам по половин, че ми се оаква вповече. Водата й я сменям на 2 дни - преварена пие. Но отдавна не стерилизирам нищо. Мия само с Бочко и 1 път в седмицата, ако се сетя да изваря помпата и бибите е добре.С това ядене на всичко - няма смисъл от стерилизиране.
Чакала си я 5 дни да се изака? #Crazy #Crazy Яница има преживяне със сапунче,ако в края на втория ден не е акала. 5 дни нищо ли не е пускала? Не бих я чакала толкова, на втория ден е изнервена и се дразни постоянно.
nedidПоследно те видях в родилното, когато ни пререди всички. (ако покрай еуфорията помниш, че имаше и друга бг мама).Радвам се, че нещата при вас са в рамките на нормалното, доколкото разбирам.Поздрави на Тео от Яница.
Mrs Fiore Вечер си спи в кошарата, която е в спалнята. Но таткото, отдавна окупира хола. Спим си двете в стаята, но след сутрешното хранене спи на спалнята. През деня може и в жезлонга или в количката.

На мен цикълъг ми дойде вече втори месец. Първият път дойде ок, а вторият ми дойде на 40 ден, знънях на АГ, та правих тест (отрицателен, естеств.) явно се изплаши и на др ден цъфнах.

Давам витамин Д - 6 капки, заради недостиг и педи каза и ортопедът потвърди.Но не мисля, че е нещо страшно.

Две вечери ми е доста превъзбудена и заспива чак в 3-4. Днес дори й дадох да яде, при условие, че няма хранене в 12 и в 3 поне от 2 месеца и нещо.Ту мрънка, ту пее, ту се дере, уж й се спи, а не й се получава. Дали да не сме стартирали одисеята "Зъби"?

Бързо ще заспивам, че пак стана 100 часа.цуФки!

Общи условия

Активация на акаунт