Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 40 999
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Мимко чаках я какво да правя. Ти сигурно не си ни чела, но по рано обсъждахме, че доста от бебетата на кърма са така...имаше някой мами и по 7-8 дни.да чакат.

# 496
  • Пловдив
Тежки вечери - няма заспиване преди 12-1 часа. Гърчене,  сумтене,  ревове - зъби! Но кога ще се появят? И Дентокинд започнах и с Пансорал мажа, но е трудно. Температура няма.
Спи докато я приспя на нашето легло, а после, ако имам сили я местя в кошарата. Приблизително половината нощ е в кошарата, а понякога през цялото време е при нас. Разполага се по средата,  а ние с баща и висим от двата края на леглото. Мъжа ми поне е слаб, а моето телесо горкото си е половината във въздуха.

# 497
  • Варна
Добрютру момичета Simple Smile
До колкото аз знам стерилизирането не е заради мръсотията, то е ясно че няма как да ги спасим от нея, те лапат и пипат всичко до което се докопат, проблема е че в млякото и във водата се развиват бактерии. Аз цедя по малко сутрин и от време на време стерилизирам помпата и шишето, та покрай тях слагам шишето за водата и бибероните в стерилизатора.

The_red_panda наистина разби със пост  Joy но според мен всички по скоро се радваме на такива постове, отколкото да са досадни.

Носа до сега не съм го чистила, от време на време виждам някое сополче и го вадя с клечка за уши, без разтвори...може би е хубаво да взема нещо да имам в нас. Физ. разтвор ли е най-добре или от онези океански водички ли какво беше там Grinning вие от какво сте доволни?

От няколко дни ползвам чувалче за спане. Родих се направо! Не може много много да мърда в него и бързо и лесно си заспива. От както се научи да се върти по корем, то не беше въртене, мрънкане и подпиране с възглавнички докато заспи Grinning

Mrs Fiore Лора спи в отделна стая още от 1вата и вечер вкъщи. Всички се опитваха да ме убедят преди да родя, че няма да ни се получи и дори си купихме сгъваема кошара за спалнята (оказа се че след като сглобихме дървената не може да излезе през врата на детската, иначе мислих да я местя ако се наложи). Но за нас с ММ се оказа много удобно. Беба  спи спокойно без да я притесняваме, а ние си имаме собствено пространство. Влизала е в нашата спалня 4-5 пъти общо сигурно, а когато се гушкаме или доспиваме двете сме на дивана в хола. Гледаме я с бебефон с видео и аз се чувствам много спокойна.

От зъби и следа няма, а дано и скоро да няма Simple Smile

Аз тази сутрин станах, нахраних бебка, поиграхме малко, приспах я, изпих едно кафе и мисля да отивам малко да си полегна, че ММ отиде да вари ракия и ние пак сме сами, а времето е гадно. А малко по-късно мисля все пак да се навлечем и да излезем.

Хубав ден мили мами и сладки бебоци  Hug

# 498
  • athina
ДОБРО УТРО!!!

За водата-понеже пие доста малко/50-60мл за денонощие/по съвет на педи давам чай Лайка,и понеже го предлагам топъл сменям течността в шишето около 3 пъти за деня.При всяка смяна мия шишето с много топла вода-всъщност това ми е стерилизирането.В началото изварявах,но и аз като Пухито се отказах в момента в който започна да слага всичко в устата си.Не,че имам кой знае какво да стерилизирам-едно шише,една биба и един силиконов накрайник-мия ги с препарат и с много топла вода и това е.Като стана дума-МАМИТЕ които започнаха кърменето със силиконки,продължавате ли с тях или ги махнахте?При нас е невъзможно без тях.На няколко пъти успява да посуче малко и без тях,но това се случва в края на кърменето,когато цицката е почти празна.
ФИОРЧЕ-малкият заспива в кошарата,която е в същата стая,но за нощното кърмене го взимам при мен.В зависимост от това в колко часът яде и колко съм изморена аз,се случва след като го нахраня да го преместя пак в неговото легло,ако ли не остава при мен до сутринта.
ПАНДИЧКЕ-винаги е удоволствие да чета твоите постове,както и на ПИЛЕТА-възхищавам ви се bouquet bouquet bouquet
МИМКО-наистина ни липсваше много.И моят свекър/близнаци на 69г./не се разбира с майка си/91г./по цял ден са като кучето и котката,но само да каже ОХ,бабето и той веднага е готов на лекар да я води.Естествено права си,че си е до човек.
НОСЛЕТО-до сега не съм слагала нито физиологичен разтвор,нито съм ползвала аспиратор.Когато видя някое сополче го вадя с клечка за уши-рядко се случва СЛАВА БОГУ.
СЕГА резултати от консултацията-6700гр.и 66см.-наддал е 460гр. и 0см.Педи каза,че е нормално след като предният месец е пораснал с цели 5см.сложиха му втората доза на 6-валентната ваксина и ме посъветва след като навърши 5 месеца да започна да му давам плодово пюре,като започна с ябълка,след 3-4дни круша и след още 3-4дни банан.Казах,че искам да захраня първо със зеленчуци,но каза,че е по-добре с плодове за да можем да му помогнем да започне да се изхожда по-редовно,пък зеленчуците от шестия месец.Мина доста спокойно нощта,но от 6ч.сутринта е доста неспокоен и дори и като спи пъшка и приплаква.

ЛЕК И СПОКОЕН ДЕН ОТ НАС.

# 499
kokona777 Не, не съм чела. Цопнах се директно. Аз също кърмя и не бих могла да я чакам толкова много. Всеки си знае как да действа в подобни ситуации, но за мен това е страшно много време.
inchoki Тъй като наща не се е сополясвала досега - дърпам само след баня с аспиратор Маример, не слагам нищо в носа, тъй като аз самата изпадам в криза само при мисълта да си сложа капки в носа. Въпреки,че понакога има някои сухи буби,дето трудно излизат и в такива случаи бих ползвала разтвор или морска вода.
Geri ATHINA Напоследък Яница суче много мъчно. Изобщо от болницата с кърменито все има нещо. Та заспиваше, та се дохранвахме с цедена, пак спеше,хранех я по 40-45 мин.,после много хапеше,разглеждаше се и се смееше, напоследък пък се ядосва и плаче и едва 10минути. И поради тези причини(имам съмнение,че и кърмата ми намалява), днес за обяд я очаква първа доза картоф. От Близо 2 седмици махнах силиконовите протектори окончателно.

# 500
  • Стара Загора
Piletta, още докато те четях и се изморих Hug Адмирации Simple Smile И браво на беба, добре се е представила, точно така е трябвало да се държи, на мама момичето, солидарно с нея Simple Smile Пък репликата „ще те нося/приспивам и ще ми ревеш, няма да стане“ и аз съм я чувала, ама то е защото като вдигнат ръце и оставят ревящото бебе, има кой да поеме щафетата след тях Rolling Eyes Моят принц спи само при нас на спалнята... Аз и не мога да си го представя по друг начин, снощи например беше поредният кошмар, дали изобщо направи пауза по-голяма от половин час се съмнявам...Аз съм като зомби вече всичко ми се слива и ми се губят моменти нощем, не помня кърмила ли съм при поредното мрънкане или само съм се канила, намирам Красен по корем понякога и се чудя той ли се е обърнал или аз съм го завъртяла... Joy

# 501
За силиконовите накрайници - ползвах малко в началото, когато още много ме боляха зърната, но малкият мразеше да суче с тях и ставаше една битка между двама ни. Една седмица бях с тях и ги хвърлих.
Нослето - рядко се случва, но ползвам Стеримар спрейче и Маример помпичка. Засега съм доволна от тях. Дърпа си всичко като е имал. Simple Smile

# 502
  • athina
Не съм ползвала този ИНКВИЗИТОРСКИ ИНСТРУМЕНТ/помпата/от последният ден в болницата.Благодарение на силиконките ни се получи кърменето-не защото бяха разранени зърната,а защото са малки на фона на големия бюст и малчо не може да засуче.Продължаваме смело с кърменето-за сега безпроблемно-но ми беше любопитно как е и при вас.

ПРИНЦЪТ МИ Е С 37,9 температура и следя да не се покачи повече.ТУК препоръчват до 38,5 да не се дава НИЩО.ТА СЕГА СЪМ НАЩРЕК.

# 503
  • в матрицата
Аууу, колко ста активни вече, браво!!! Тъкмо бях решила, че до нова госина темата ще е " златна енен" и вие се активизирахте!! Пиша през телефона, та ако има някоя глупост, не е от мен Mr. Green.
Пандичке - завърна се с гръм и трясък, както е редно! За токсините в кърмата - моята треньорка изрично ми каза - никатви диети, докато кърмиш! И аз я слушам  Wink
За спането - Карина си спи в леглото, аз съм наблизо. Ние двете сме в детската, а кака и тати в спалнята. Идеално ни е! Напоследък това бебе иска сама да заспива - оснавям я в леглото, тя се завива през глава и започва доволно да яде одеалото Mr. Green И така си заспива сам сама. Направо не ми се вярва - пу пу, да не я урчасам.

# 504
И аз кърмя само със силиконки, защото без тях няма как да стане. Гурдите ми се възпалиха още в болницата и до сега са си все така.
За температурата-до 38,5 нищо не давам. Дори и 38,8 оставих и сама си спада. Това ако детето не е унило и отпуснато. Иначе на 38,5 слагам свещичка с парацетамол и въпроса приключва.

# 505
В момента спим с дребното в една стая,но всеки в собственото си легло.През денят го слагам на спалнята,там на широко си играем,върти се.Нощем си спи в креватчето.Денем почти не спи и без това.
Днес слушам ММ обяснява на Вики-"Догодина,като ти оправим детската стая си взимаш играчките и креватчето и се изнасяш!" Joy
Преди да родя се пренесохме в ново жилище и детската стая още не е ремонтирана,само стените са шпакловани.Та затова не е в отделна стая малкият,все още.

За стерилизирането и аз стерилизирам всичко след употреба,защото знам че млякото е много подходяща среда за развитие на бактерии.Водата не е толкова,но млякото Rolling EyesВики е на АМ,та имам достатъчно материял да пускам 2 пълни стерилизатора дневно.мин. в микровйлновата и готово.

Вода му давам от чешмата,минала през каната БРИТА.Не преварявам.Майка ми беше донесла от познаха химичка едни хартиени ленти,дето си сменят цвета ако ги намокриш с вода и тя садържа нещо си newsm78Едното беше хлор,друго не помня-5 неща бяха.Пробвахме чешмяна вода и после от каната-след каната нямаше нищо.

# 506
Лейдис...готови ли сте за гласуването утре!?!

# 507
Аз няма да гласувам,всички са едни и същи.Гледат си тяхния интерес

# 508
Здравейте дами,

Малчо си спи в кошарката в спалнята при нас. Никога не е спал при нас на спалната. ММ е едричък,аз също не съм вече дребничка  newsm47 страх ме е да не го притиснем. Случвало се  е на нощните кърмения да задремя до него докато го чакам да ака и да сменям памперса ( след всяко хранене пълни памперси)  smile3507  

носле- всеки ден минимум веднъж пръскам с диснемар и чистя с топферчета и помпичка (ако има матриал де)  smile3503

Тази нощ ставахме в 2, в 5,в 7. Последните 2 седмици сме така де...малко съм изморена,но малко дремнах ( мм попази малчо) та се съвзех. Май го дразнят вече зъбки...

Имам въпрос към мамите с повече опит и тези,които са вече започнали захранване-през колко дни вкарвате нов зеленчук/плод?

# 509
Мимко помня те разбира се, поздрави и от нас с Теди.
На Теди му се показва и второто зъбче и продължава да дъвче всичко и трудно да заспива. Той май ще е бързак във всичко.

Общи условия

Активация на акаунт