Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 40 996
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
  • Горна Оряховица
Имам въпросче към мамите с бебоци имащи режим на лягане вечер. Ние къпем Анеса в 20.00, храня я към 20.30 - 20.45 и към 21 най-късно е в леглото заспала. Та мисълта ми е с новото време как да процедираме? Мисля си за 1-2 седмици да издърпам с по 15 минути всичко,докато се нагодим по новото време. т.е ще я изкъпем днес в 19.15, след ден два в 19.30 и т.н. Вие как смятате.

# 511
Аз лично ще се водя по Димана за режима както до сега

# 512
Ние нямаме точен режим за съжаление.Вечер Вики ляга да спи между 19,30 и 21,30.Всичко зависи кога се събужда и от там ядене на 3 часа.Новото време няма да даде отражение.

# 513
  • София, Манастирски ливади
Добър ден и от нас,

Прибрахме се от неделна семейна разходка навън, беше много приятно с това слънчице, направихме едно голямо кръгче в центъра Simple Smile Не сме гласували. Аз за моите 34 години никога не съм гласувала! Това, разбира се, не го казвам с положителен тон. Тъжно е! Но това е друга тема.
Сега бебешора спи, ММ също, голямото дете гледа ТВ, а аз познайте - докопах се до компа  smile3508

Мимкооо, Бубенце, Десиии, добре дошли отново! Липсвахте ей...!  Hug

Фоирче, смях се с глас сама в колата и бърсах сълзи, докато чаках ММ пред една банка. Забелязах, че две жени ме гледаха, минавайки по тротоара до мен...сигурно съм изглеждала странно, но така се забавлявах, че ми беше все едно.

Пандичке, възхищавам ти се на постовете  newsm10 Незнам как в крайна сметка успяваш да изпишеш толкова много и да не пропуснеш нито една тема Mr. Green

Моята памет не е като на Пандичка и пиша по последните, които се сещам.

Маги, много детски смях и любов в новия ви дом!!!
Ние пък утре ще отбележим 1 година в сегашното ни жилище. Донесла съм си била бебечето от стария апартамент, но тогава не знаех все още. Затова и от мъкненето на кашони, чували, чистене...та щях да го изтърва  Sad Но, ето че година по-късно си имаме живо и здраво бебе!  Grinning

За водата и стерилизирането - не стерилизирам стриктно, а веднъж на 2-3 дни, само защото шишетата имат гаден дъх. През другото време ги мия с гореща вода и препарат.
Водата сменям всеки ден - давам чешмяна със стайна температура. За навън ползвам термос с топла вода, защото Маги е на АМ и няма как. Иначе шишето с водата за пиене седи в чантата, никога не съм давала затоплена вода да пие.

За спането - Маги спи сама в отделна стая от първия ден в къщи. Голямата ми дъщеря беше по същия начин (за ужас на баба й). Сега дори и да искам да има легло в нашата спалня няма как да стане, че няма никакво място - стаята е много малка и имаме само легло и гардероб.
През деня спи където свари - на спалнята, в кошарата за игра, в люлката. Гледам следобедния й сън да си е в леглото, защото е най-тихо и спокойно, като си е там.

За режима и смяната на часа - Маги има доста точен режим и вече се храни и спи в същите часове, както до вчера. С първите 2 хранения днес се намести  Peace

Момичета, засега ви оставям - отивам да правя баница с праз и сирене  eat

# 514
Ние също нямаме проблеми с часовете. Въртим се на 3, но понякога на мама й се спинка и зорлен кара Яница и тя да дреме. Та често се отклоняваме от режима, важно е стомахчето да е пълно Simple Smile

# 515
  • athina
ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА!!!

НЕ УСЕТИХМЕ ПРОМЯНАТА В ЧАСЪТ,тъй като и ние нямаме стриктен режим.Всичко зависи от това кога ще се събуди да хапва сутринта.По принцип заспива вечер към 21.30-22ч.снощи заспа в 20.45ч.
СМЯНАТА В ЧАСЪТ може да се окаже ПОЛЕЗНА за бебчетата които заспиваха КЪСНО.
Писах в събота,че малчо вдига Т. е стигна до 38.2 не дадох нищо,но цял ден милия се бори геройски.Прекарахме целият ден в прегръдки и кърмене.Като заспеше и го оставях в креватчето почваше да пъшка и накрая се събуждаше с писък.Затова прекарах целият ден на дивана гушнала малкия и той сякаш черпеше сили от мен за да се пребори с температурата.Наречете ме луда,но в този ден имах чувството,че гърдите ми се пълнят с мляко за минути.Дали от близостта на прегръдката,дали инстинкт на майчиното тяло да помогне на мъника в борбата-не знам,но почувствах нещо върховно.
ЧЕСТИТО на вече ОЗЪБИЛИТЕ се бебчета.

Хубав ден за сега от нас!!!

# 516
Гери, дано да се оправи бързо мъникът и да нямате повече такива случки. За кърмата - мисля, че е от гушкането, защото всеки път като излезем с раницата навън, после гърдите ми са пред пръсване.
Аз да се похваля и тук с моят мамун - на 4 месеца е 8200 гр., 67 см., изцяло на кърма. Прекрасен ми е.

# 517
  • Пловдив
Здравейте  Simple Smile да се включа по темите
За акането, бебка много дълго време акаше на 6 ден и то предизвикано.Д-ра каза да я наблюдавам,беше си спокойна,но мен ме хващаха лудите толкова много дни и давах сиропа.Само на кърма е и той каза,че просто усвояването на кърмата понякога е почти на 100% и затова няма ако.
Като знам какъв зор беше с коликите,направо не ми се мисли какво ще е със зъбите  #Crazy
Бебка си спи в нейното креватче нощем,на сутрешното хранене я вземам при мен,за да ми е по-удобно да и давам залъгалката.През деня предимно спи на спалнята.
Вода не давам.Залъгалката я мия с препарат и много топла вода.Преди стерилизирах всичко,но каучука на бибата след 10 пускания почна да лепи и спях.
Носа го чистя с Маример когато има какво.Много се ядосва бебка  Confused
За силиконовите зърна- мойте зърна бяха вдлъбнати навътре и в началото бях със силиконови,докато се оформиха(може би до средата на втория месец)Акушерката ме предупреди да ги махам бързо,защото са идеална среда за развъждане на микроби което е лошо и за разранените тогава зърна и за бебето.
Колкото и да се стерилизира в момента в който се отвори стерилизатора и всичко е бъкано с бактерии  Peace Не се психясвам на тази тема.Гледам да мия редовно всичко с топла вода и препарат и смятам това за напълно достатъчно.Гладя дрехите на максимална температура,поради факта,че все пак ги пера в обща пералня на нашите дрехи.
Общо взето всички близнаци които познавам са упорити и успешни хора.Дано и нашите отрочета станат такива  Whistling Мисля,че има някаква малка част от личността на човек,която се базира на тези зодии,но не е определящо  Peace
Гери,браво на детето и на теб,че сте се справили с температурата.
За токсините в кърмата при диета и аз го знам и затова си седя +10кг след раждането  261uu Вчера обяснявах на бебка,че ако я заведа на зоологическа градина могат да сбъркат майка и с избягал слон  Laughing Много ми тежат килограмите и искрено се надявам някога отново да си бъда 50кг  Cry
Вечерното лягане и започва горе-долу с 'лека нощ деца '  Heart Eyes
Браво Немезида,голям мъж  Simple Smile
Хубав ден,момичета  newsm68

# 518
Здравейте
 И аз малко да се включа Simple Smile тези дни си дойдохме у дома и да не ви обяснявам какво ме чакаше-перални,чистене,прах бърсане,подреждане на багаж...ужас от студентка бях намразила това пътуване...всеки четвъртък приготвяй багаж, петък след работа път,неделя обратно и пак оправяй багаж. Като се умъжих същото самоче умножено 2, сега отново същото само че багаже е по 3,да не кажа и 4... остави другото единствените дни за почистване ги изкарамме другаде и после се бъхтах след рабта през седмицата....оплакх се  Joy ама хем не ни се седи в София почивните дни,хем до гуша ми дойде с товапътуване
 Вечерното лягане е според храненето,напоследък малчо избърза с 1 час,който мислех че с промяна на времето ще коригираме,ама... пак го измени

# 519
  • София
Привет дами,
Благодаря на всички за пожеланията за новия дом, добре спахме и децата се чувстват добре. Валерия е много спокойна и смяната на времето не и се отрази.
Днес бихме Синфлорикс - втори прием и спи още повече.
Хубава вечер и хубава седмица на всички. До скоро.

# 520
  • София
Привет и от мен момичета!
С малко закъснение да се отчета и аз по разискваните теми Simple Smile
Бебка спи в нейното си креватче-досега не е спала на нашата спалня- баткото за неговите 8 години също. Той си спеше в кошарката при нас до 7-8 месец, след това в неговата стая. Яна и тя си има стая, но ще я преместим може би на пролет най- рано или като спре да се събужда... Аз не съм превърженик на спането с родителите - първо нито аз нито таткото можем да се отпуснем да заспим.. А и спането в чаршафите и завивките на родителите не ми се струва много ок..
Моята бебка е на 4 м и половина - все още не съм я захранила, но се подготвям вече и идните седмица, две ще започваме.
Вечер я къпем между 8:15 и 9 часа - както дойде, но 9-9:30 е нахранена и заспала. Смяната на времето не и се отрази много освен, че вече става кисела не към 19:30, а още към 18ч. Вашите бебоци неспокойни ли са надвечер? С какво ги забавлявате докато дойде време за сън?
Възхищавам се на момичетата, които отговарят персонално на всеки и по всички теми. Аз пиша и следя темата през телефона и забравям половината неща докато тръгна да пиша...
Хайде лека вечер от мен на всички мами и бебоци и особенно на раннозъбчовците.  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 23:19 от aYnaT

# 521
Здравейте,да се включа и аз по някои теми.
Зодиите-аз,ММ и Вики сме близнаци Mr. GreenАз много се надявах дребчо да е раче,че терминът ми беше Юли месец,но явно ни е писано да сме само близнаци в къщата.Не че имам чак толкова против зодията си,ама сме много "шест" личности на едно място Joy

И аз се надявам пак да стана 50Кг,както преди да забременея.Но все повече се съмнявам.Точно преди да родя бях на +28кг,сега са ми останали едни 14кг. отгоре и няма признаци да се махат.Винаги съм била мързелива да спортувам,единственото което правя попринцип е много ходене пеша,ама сега и това съм намалила Rolling Eyes

Вечер и Вики е доста кисел,докато дойде време за баня,ядене и сън.Вече са му омръзнали всички играчки и игри,зъбите почват да го мъчат и трудно го забавлявам.Но често от мрънкяне се изморява и спи 40-50 мин. преди да стане за баня.И на сутринта е доволно,усмихнато слънчице,което се радва на всяка играчка,все едно я вижда за първи път.И до вечерта вече нищо не го вълнува.

А като казах за дрямката преди баня се сетих за вчера.Бебо не беше спал през денят почти.Само около 30 мин.И нали четох че до 16 часа може да спи бебе на неговата възраст и смятам и беше спал 13 за денонощие.И си мисля-"Хмм има още 3 часа,я да видим дали ще го прилъжа да дремне."И погледнах часовника-17,00часа.И му викам-"Айде,маме,спинкай,имаш време да спиш само два часа преди лягане" Joy Joy JoyЧак като го казах се усетих как звучи.Айде спи,че след малко ще трябва да си лягаш hahaha

Виж,котката няма проблеми със сънят,както казва една позната,ако спи по-малко от 23 часа в денонощието се изморява.Днес най-после се престраши да се приближи до Вики и легна до крачетата му,почти го докосна Heart EyesТя докато се престраши съвсем ще дойде време да трябва да бяга,от проходило зверче което ще я дърпа за опашката Joy

# 522
ppippi "Гладя дрехите на максимална температура,поради факта,че все пак ги пера в обща пералня на нашите дрехи.". - переш дрехите на бебето с вашите или имаш предвид, че ползваш една и съща перална машина. Защото ако е второто - не познавам някой да има 2 перални заради бебето.
aYnaTЯница вечеря в 9-9:30 и заспива най-рано в 11. Докато стане 11 сменяме доста дейности. Но основно тати я разхожда из къщи с кенгуруто, така тя си пее или си клюкарства, а аз свършвам  все нещо.
На тези, които се тревожат, че имат кг за сваляне, стрии или тем подобни ще кажа - както пъпчетата на бебетата са показател за връзката им с нас, така и белезите от бременноста трябва да се носят с гордост. Никога няма да сте вече момичета, вече сте горди мами. А от това хо- хубаво няма, както всички разбрахме.
Яница не е очарована от картофчето, но пък няма как - ще й се наложи да го захаресва Simple Smile
Всеки ден ри къпете бебетата?  Ние понякога пропускаме - по различни причини.

# 523
  • Пловдив
Mimko,пера в една и съща пералня  Laughing нямаме място за две  Wink Уточних,защо гладя на максимална температура.Много мой познати казват,че гладят само първия 1-2 месеца,а аз смятам да си и гладя дрехите поне до годинка.Свикнала съм с многото дрехи за гладене и не ми пречи  Heart Eyes
Всеки ден я къпя,до сега се е случвало 2-3 пъти откакто се е родила да не е къпана вечерта.

# 524
Здрасти мамчета! Бебка я къпа всеки ден, но само с вода. Веднъж или два пъти седмично със сапунче. Понякога й мия дупето по няколко пъти на ден, не защото се е наачкала, а защото обича. Козметика ползваме на юриаж, а в началото бяхме на веледа. И от двете съм доволна, но юриажа е по лек и е за предпочитане.
Относно хремата- ние бяхме пипнали вирус. Борихме се със зверска хрема, но без лекарства, защото аз не съм им фен Laughing и всичко това докато не разбрах за сребърната вода. С нея за два дни ни мина! Peace

Общи условия

Активация на акаунт