Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 40 977
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Момичетааааааа влизам да се похваля Simple Smile не се сдържах Simple Smile
За първи път спах ЦЯЛА НОЩ Simple Smile не ми се е случвало от както бях бременна 😉 Имам чуството, че съм спала 1 седмица ...хи йи хи...Ще отбележа да датата в графата ВАЖНИ ДАТИ в Албума дневник на Алекс. Малчо се буди два пъти през ноща, но щом го чуех посягъх към леглото (кошарката е до спалнята) и люш, люш без да ставам, без лампи и хоп...той пак заспиваше. На третото будене в 5 реших, че е време да похапне. Мимко благодаря за съвета, не вярвах изобщо, че ще се получи!
Стискайте ми палци да не е случайност, а да превърнем тази вечер в традиция Simple Smile

# 676
  • Горна Оряховица
Jeini,би ли споделила каква хомеопатия даваш за задните сополи, че моята сладурана нещо сумти но не виждам нищо.Говорих с педи, но тя отказа да предпише капки newsm78 Иначе и Софи от 3-4 дни се буди доста често през ноща, но не и давам да яде а я гушкаме(редове се с баща и че много тежи😊)
http://apteka.framar.bg/30001574/%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0% … 81-9-%D1%81%D0%BD
 първата седмица 3 пъти по 5 топчета разтворени в млякото/водичка в лъжичка(аз ползвам малко шише на nuby )втората и третата седмица три пъти по три топчета разтварят се бавно така че аз ги слагам 15 20 минути преди ядене да се разтопят. както всяка хомеопатия обаче резултатите идват бавно, но наистина вече не я чувам да хърка ами има отпред някоя друга сополка,която успявам да почистя
 П.С не си спомням да сме коментирали за столчета за кола. Аз съм с количка Jane matrix muun и коша за новородено се трансформора в столче обърнато с гръб към движението. Та чудя се да си взема ли сега столче (четох, но не много), 0+/1 или нещо такова което е и за новородено(да може да си поспива легнала и за седящо дете.  Или пък да си ползвам това на количката и когато вече може да си сяда да взема подходящо. Вече извадих летния кош (4.5 м.) защото зимния отесня. ще става голяма галимация като тръгнем някъде - количката с 2 коша  #Crazy

Последна редакция: сб, 07 ное 2015, 09:22 от Jeini

# 677
Добро утро мами!
Гаргамелка - стискам ти палци!
Аз съм под пара-трябва да излъскам къщата защото чакм гости от днес за именния ден на Мишето утре. За първи път ще празнуваме именния ден на моята шушулка утре на обяд, .....и ме чака доста работа!
Хубав ден!

# 678
  • в матрицата
Гаргамелка, завидях ти! Искам и азззззз! Бебуна става в 6 ч, като преди това съм я хранила около 3-4 ч. Всяка сутрин посрещаме изгрева - много е красиво, ама аз вече съм без сили. Пробвах да дав вода вместо цица на среднощното хранене - еми детето така се нахили, почна да играе, все едно кафе и дадох Mr. Green. Та бързо я сложих на цица и заспа. Ох, преди как хубаво се будеше към 8, а сега това ранно ставане ми изпива силите. Като не мога и да подремна през деня, и вечер преди 22ч не мога да легна. Оф, ще мине и това, но имам лош спомен с голямата и недоспиването - изби в автоимунно заболяване.
Ае, спирам да мрънкам, хубав уикенд от нас!! Hug

# 679
Гаргамелка, стиснати палци и от мен  Wink Аз пък последните 5 месеца от бременността не спях с този хроничен ринит  smile3507 Чак откакто се роди Сияна започнах да мога да спя, макар и с будене от време на време в началото  Wink Голяма мъка е това безсънието. С каката до 2 годинки ставахме по 5-6 пъти на нощ за биба и водичка... Сега, дали защото Сиянчето се приспива като си лапа палеца и не признава биби, но никой не я знае кога се буди, кога се приспива през нощта. И Рая даже не я чува, където са в една стая  Laughing Дано така продължава по отношение на съня,  палецът ще го борим, живот и здраве, като навърши годинка-годинка и половина  Wink
Днес за пръв път обух на Сиси гащеризонче с дупки за крачетата, съответно й сложих чорапи и отгоре от плътните чорапчета с гумена подметка. Е, дърпа ги, рита и си ги сваля. Купих й много сладки мекички "ботушки" от НМ (много топличики изглеждат, с лепенка са отзад и мисля с тях да изкараме зимата - стават и за пълзене и ходене вкъщи  Wink). И тях успя да изрита  Shocked В момента след известно мрънкане придремва до мен на дивана, захапала си е палеца и в същата ръчичка стиска... един чорап  hahaha
Все по-спокойни нощи и сладки сънища на мами и бебоци!  Heart Eyes

# 680
  • Пловдив
С храненето стигнахме до 120 - 140 гр. пюре без да се включва в този грамаж кърмата, с която го разреждам /още 20-30 гр./ От храните са въведени картоф, тиква и сладък картоф. Следващото ще е пащърнак, защото такова сме си купили, но не съм го сварила и пюрирала още.
Спането е трудна работа  - заспиването. После бива. Буди се 1-2 пъти да яде. Поне 1 път задължително трябва а яде, понякога давам и втори път, но понякога ми се спи и не давам. Последните нощи, след като яде заспива с цицата в устата и тогава я вдигам и я слагам в нейното легло, където спи до 8,30 - 9 часа. Даже вчера в 9 сутринта не искаше да се събужда, но я събудих, че имахме планове за деня. Спеше, като малко къртиче и даже чаршафа се беше отпечатал на бузата ѝ.
Витамин Д давам по 2 капки. Казаха ми да го давам сутрин, но понякога забравям и го давам по друго време, а понякога пропускам да дам.
Вчера бяхме за пръв път на плуване за бебета. Сега докато е малка е индивидуално, като инструктурката я води във вана. На мен ми хареса и на Мадлен и хареса общо взето, но накрая се поизмори и нацупи. Като се измори я извадихме от ваната и получи масаж и гимнастика /пълен СПА пакет/ и пак и се оправи настроението. После изкара един голям следобеден сън. Имам желание да ходим пак - например 2 пъти месечно, когато баща ѝ е свободен в събота, а и все пак не можем да ходим много често, защото едно посещение е 20 лв. т.е. не бихме могли да си позволим няколко пъти седмично например.

# 681
Мамчета, влизам набързо да ви почерпя виртуално, че бебка ми е именячка!
Елле честито и на твоята Михаелка! Да ти е жива, здрава и много да те радва!

Весело изкарване на всички празнуващи!

# 682
Коконка, Еллле - честити ви именнички. Ако съм пропуснала някое Ангелче - честито и на него.
Пухи, мисля че беше от Пловдив, та къде ходите на плуване?

# 683
Честит имен ден на всички бебчета именници и честит празник на всички мами празнуващи днес!

# 684
Честит празник на именниците! Много здраве и усмивки!  bouquet Hug

# 685
Честит имен ден на адашчето Михаела на кокончето и шушулкиния картоф! Да са ни много здрави децата и да ни радват!
Наш Мишон стана на 6 месеца и вече е горда собственичка на зъбче  newsm47. Второто също е на път, чакам го до 1-2 дена. Вече на обяд си хапва зеленчуково пюре, а утре мисля да вкарам и оризова каша след обяд. За целта съм купила кафяв ориз и ще и направя кашата сама. Пюретата също й приготвям в къщи.
Лягам сега, а утре ще се пробвам да ви изчета  Embarassed.
Спокойна вечер, момичета  Heart Eyes!

# 686
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!!!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ВЧЕРА!!!

ЕЛЛЕ-честито ви зъбче.Как си ти?Пиши ни по-често ако можеш Hug
ПИЛЕТА-стискам палци да постигнеш желаното Praynig

Ние сме добре,гостуването на майка ми мина чудесно-успяхме да обиколим всички забележителности.Никола беше невероятно щастлив от постоянното внимание на баба и сега АЗ да му мисля как ще я караме пак сами по цял ден.
Като стана въпрос за именните дни да споделя какво ми направи впечатление-тук в ГЪРЦИЯ не празнуват имен ден на бебе което не е кръстено.

ХУБАВ И СЛЪНЧЕВ ДЕН ВИ ЖЕЛАЯ!!!

# 687
  • Пловдив
За пръв път бяхме на плуване.  В Пловдив. Има страница във фейсбуук и сайт по въпроса. Излиза, като се напише "Плуване за бебета Пловдив". Има график в някои дни е в един хотел на края на "6-ти септември", а в други на центъра преди пешеходен мост. Прави се предварителна заявка за ден и час.
Сега на обяд Мадлен яде домашни зеленчукови пюрето към 100-150 гр. и суче малко. Колебая се дали към края на седмицата, когато става на 5 месеца да не започна малко домашна оризова каша. Ще питам и Докторката на консултацията,  въпреки че нейното мнение за захранването не ми допада напълно.

# 688
  • Пловдив
Ортопеда и личния каза,че само сутрин се дава вит.Д
При мен съня е мираж от както съм родила  Laughing беба става поне два пъти да суче нощем  Laughing не я мъча да и давам вода или да я залъгвам,давам и да суче колкото иска,все пак няма да ставам 100години нощем.А и ако не и дам да яде се събужда и почва да си приказва  Whistling
Добре,че беше бременността,та си поспивах по 10-11 часа  Whistling
Охо вече имаме и озъбили се бебета  Laughing честито
Мами,на вашите бебета подгъват ли им се ушичките като се въртят  Confused На нашата девойка са и постоянно подгънати и през деня се мъча да ги оправям,но нощем няма как.Забелязвам,че започна едното на която страна спи повече да клепва Rolling Eyes а така хубаво и бяха прибрани като се роди  Rolling Eyes дано не наследи щръкналите уши на татко си  ooooh! Мислех да купя лепенки,но как ще ги залепя като тя е с толкова дълга коса  Confused Мъчих се да и слагам лента,ми тя я избутва върху очите си  ooooh!

# 689
  • София
Момичета, от 3 дена беба е в зъбна криза... В общи линии или ще спи, или ще реве, или ще яде.. А ми беше толкова кротко бебе!!!!!!!!!   #Cussing out Та сега по този повод търсих в интернет начини за приспиване на 5 месечно бебе..естествено попаднах отново тук и намерих ето тази статия, която се оказа изключително полезна... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154850.0
Цял ден пак ми спа на пресекулки от 40 мин. ( през останалото врме крещи до посиняване..просто забравя да диша от рев  Sad ) и видях, че мога да оставям моя блуза, която съм носила цял ден при нея да й мирише на мама, че да спи по спокойно...Еми вече 3 час спи без прекъсване ( пу,пу!! ) Сега съм се хванала да търся цялата книга на български език!!  Дано да ви е от полза и на вас  Peace

Общи условия

Активация на акаунт