Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 40 977
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте мами Hug
Следя ви редовно,но до компютъра рядко стигам,а от телефона ми е доста трудно да пиша.
Малката ми буби вече си има 2 зъбчета,пробиха без проблем(разбира се с много неспокойство и рев)..но вчера ми дигна Т 37.2 след около половин час Т спадна на 36.6
Днес сутринта беше 37.2 и я водих на лекар.Докторката каза,че няма зачервено гърло и че Т и сополките(и те са откакто пробиха зъбчетата) са от зъбите...незнам дали е така,поради факта,че Т се дига еднократно или до когато пробие зъбчето.. Thinking Днес цял ден поддържа 37 градуса ..Вие как мислите?Дали е от зъбчета?
За витамин Д давам по 4 капки,педито каза по което и да е време важното е да не се забравя
За захранването -давам пюренца от тиква,картофче,тиквичка,морковче,пъщарнак,карфиол,праскова,ябълка и круша.
 Hug Hug

# 691
Добре съм, Гери, благодаря ти  Hug. Перфектно се чувствам. Гледам да се възползвам от хубавото време и по цял ден съм по разходки Simple Smile. То за това и не ми остава много време за форума Wink.
ppippi, и на Михаела й се подгъват ушичките. Мекички са още, нормално е. Баща й постоянно ги оправя, аз не им обръщам много внимание. Едни познати бяха лепили ушите на бебето си с тиксо, за да не щръкнат. Много се смях с тях  Laughing.

# 692
gergamelka,  браво, че постигна успех!!
Suzza Щом преди ти е спяла до 8, да не би вечер последното хранене да й е недостатъчно? Как я храниш? Аз давам цедена, за да съм сигурна, че спи.
Да,лягам след 12, но пък до 6-7-8-9 си спя.
poohitoОткъде го купи пащърнака. В моя квартал нама, но живея близо до борсата в с.Първенец и ще взема да пратя ММ на оглед.
 Комшийката също ходят на плуване до Вис Виталис и също е доволна, но на групово -3 деца по 10лв на посещение, но са на годинка те.
ppippi Все съм си мислела, че ако жена не си харесва ушите може да ги скрие зад коса. Не мисля, че това е голям кусур. А и щом таткото е с такива уши и си го харесала е имало вариант детето да ги наследи. Стига, това е бял кахър. Да ти е здрава, пък цункай й ушето всеки ден  Heart Eyes
Sonyta Успех с тия зъбки. Добре си подлъгала кризата да утихне.

При нас нищо ново. В четвъртък сме на рожден ден, та за завършване на тоалета на Яница търся червено боди. Никъде в града няма и май ще сменям ансамбъла. А трябва да е готина, че ше има фотограф. Може и аз да ида на прическа. Хихи да намажа покрай бебоците. Иии така.

# 693
  • Пловдив
Пощърнака го купих от Кауфланд.  Не мога да се снабдявам с градински зеленчуци. Вземам от магазина. Не вярвам, че и на пазара е нещо различно и там са търговци, а не производители. Купувам все пак сезонни неща, като се надявам се да не са много обработвани.
Мадлен отново е ужасна вечер до 1 - 2 часа.

# 694
Добро утро мамчета!
Май колкото повече порастват бебоците, толкова по-малко време има за писане...толкова много мами се изгубиха!
Ние с Михаелка сме добре...продължаваме си смело със захранването. Засега май авокадото най-добре го прие. Днес смятам да въведа за първи път морковче и така.
Хубав и слънчев ден желая и спокойни бебоци!😜😜😜

# 695
  • athina
КОКОНКА-Наистина много мами се изгубиха,но се надявам,че хубавото време е виновно.Ние поне се възползваме с пълна сила от хубавото слънчице.
И нашите ушички много се подгъват-направо се навиват като палачинки и си мислех,че момиченцата могат да слагат лента,а момченцата?И аз съм виждала дете със залепени уши-е не ми хареса гледката.
Момичета утре е големият ден-Малкият Принц става на 5 месеца и ще опита за първи път нещо различно от кърма-Нещото ще бъде ябълка.Нямам търпение да видя каква физиономия ще направи.Ще изчакам татко му да се прибере от работа за да може да снима.
ПУХИ-Дано бързо отмине този ревлив период,а на вас кураж.

ЛЕКА НОЩ,СПОКОЙНИ БЕБЧЕТА И НАСПАЛИ СЕ МАМИ ПОЖЕЛАВАМ!!!

# 696
Гери Hug ...само да те попитам защото ми стана чудно-защо с ябълка? Може и да съм пропуснала, но мисля, че за сега си първата мама в групата, която ще захранва с плод. Само питам! bouquet

# 697
  • София
Привет и от мен...
Последните дни не ми остава време за форума, т. к на бебка нещо и става. През деня заспива много трудно и проплаква в съня си. Събужда се и през нощта последните няколко дни и мрънка по час, два. Най- вероятно зъбките я мъчат - виждам че и при други бебчета започват да създават дискомфорт. Утре става на 5 месеца и сме на консултация - ще питам педиатърката дали да започвам да давам или мажа нещо. Вие какво давате?
От 3 дни започнахме и захранването. След голямата ми чуденка дадох картофче с малко АМ. Хапва по няколко лъжички, но още се чуди милата какво се случва и чака шишето с АМ. Та се чудех слагате ли АМ/ кърма в пюрето и кога сте/ще замествате обедното хранене? На баткото го заместих 7 месец, но сега чета, че до годинка не се замествало млечно хранене.

# 698
Привет, мами, и аз захранвам в несвяст... при нас да не урчасам положението, но дори вече замествам едното хранене - вярно, че домашно приготвените ми пюрета са с кърма, но си замествам хранене

Вече беба яде картоф и морков, днес й дадох и карфиол. цялата беше в морковено пюре днес. запек няма, но й е много гъсто акото и много се напъва да ака, голямо пъшкане пада. Та като въведа хубаво и карфиола, мисля да давам след това тиквички от 'ледчетата', та да я отпуснат, после спаанак и ориз, а след това и тиква - искам преди това да прекарам несладките зеленчуци.

Имам специален въпрос към пухито - моя позната еколог, изрази теория, че зеленчуците трябвало да се мият със студена вода, аз мисля, че ще унищожа каквото има по тях, ако е с топла вода...та се чудех с топла или студена да мия?

намерих един дядо си продава продукцията и от него купих карфиола....ако знаете колко сладък като го сварих на пара, голяма разлика има с изкуствените ГМО-та...

Радвам се колкото мога на циганското лято - гледам да излизам, а беба ми една палавница, не ще легнала в тоя кош, аз вървя и пея, хората ме мислят за луда сигурно...живот и здраве после като седне пък ще е с космонавче, на което така са прибрани ръчичките, за да не са й студени, че сигурно пак ще църка...живи и здрави да сме

с мм
Скрит текст:
вчера се скарахме. той си прави устата да се връщам на годинката на работа. аз не искам. въобще не ми тежи това да си гледам детето, да взимам другото от училище, да кърмя, да готвя, да домакинствам. мозъкът ми още не може да си почине от тази моя работа. искам да си гушкам бебата. мога с часове да я гледам, да я милвам, да й се радвам. какво ми стана с това бебе, не знам. с баткото не бях в такава истерия...сега не мога да се позная...оглеждам се и да си сменя евентуално работата. установих, че мразя настоящата си работа - добре платена е, но ме изцежда. нямам време за себе си, за семейството си, за слънцето навън...благодаря ви за хубавите пожелания за мечтата. ако успея, ще е супер:)

момичета, аз най се вълнувам от всички нас сякаш от килограмите. мразя ги тия кльощави майки с деца по на 3 месеца...гледам им плоските кореми, перфектното облекло и се чувствам като дропла. един гардероб дрехи и само 2 парцала с които се нося. диета не мога да спазвам...с нежеланието си да стои в количката беба ме лишава и от единствения ми възможен в момента спорт...операцията ме наболява често и не смея засега и да се товаря...кърменето и недоспиването - събуждане всяка вечер поне по 1 път ме карат да ям като змей, особено вечер...изпих си една чаша розе за лека нощ тази вечер...поне дебели французойки с по 3 деца не съм виждала...те ядат мазно сирене, ястия със сметана и пият вино...във виното е истината явно  Joy Joy Joy

# 699
aYnaT, аз за зъбки давам когато се сетя Дентокинд и от дъжд на вятър мажа с Калгел.
В повечето случаи разреждам пюренцата с кърма. Обедното хранене почти съм го заместила. Доста пюре си хапва, но винаги след това си чака и млякото. Днес реших да пробвам с оризова каша след обед. Сварих кафяв ориз и го смлях в блендера. Да, ама не стана гладко и тя милата взе да се дави и плюе. Такива физиономии правеше, че умрях да се смея. Та май до тук бях с опитите за домашна оризова каша. Утре ще купя, само дето не знам каква  newsm78.
Пилета, ти как мислиш да правиш ориза?
Да ви питам - каква марка АМ ползвате и забелязали ли сте зависимост между марката АМ и нощния сън? В началото бяхме на НАН 1, но като навърши 6 месеца реших да пробвам Хип 2. И преди се будеше вечер да яде, ама от тогава - задължително. Дали е съвпадение? А като беше на кърма до 4 месеца въобще не се будеше. Странно, но факт!
А забелязали ли сте, че във всички АМ има палмово масло?!

Последна редакция: вт, 10 ное 2015, 23:27 от Ellle

# 700
Еле ориз бял мисля не кафяв. И задължително мисля да ми е объркан с някой зеленчук и малко кърма, та да не се дави. На обучението казага 2 часа във студена вода се държи и после се хвърля тази вода, мие се и така се вари
Ти имаш ли покривало за крачетата на летния кош?

# 701
Аз още не съм почнала кашите,но си мисля,че се правят с брашно.Продава се оризово брашно,брашно от елда,лимец и др.Мисля че оризово и елда са безглутеновите за началото.Иначе педи каза за захранването да давам и ориз,освен картофи,моркови,тиква,тиквичка и ябълка.Та ориза го пасирам,но  е невъзможно да стане съвсем гладък.Бебчо си го хапва и със по-едри парченца Rolling Eyes

До вторият месец бяхме изцяло на кърмене,но после нещата не се получаваха вече и минахме на НАН1.От тогава си спи по цяла нощ.Напоследък започна да се буди от време на време,но мисля че го боли коремчето от пюретата,а и зъби се обаждат.Незнаех че има палмово масло в АМ,но не се учудвам.Знам че не ги харесвам.Затова с такъв ентусиазъм започнахме захранването в средата на 4-ти месец.

# 702
aYnaT Заместих хранене на около 3 седм. от старта на захранването.Хубаво го четеш това да не се замества хранене, но като кърмата ми е намаляла предпочитам да давам зеленчук вместо изкустевно създадена храна. Наистина дохранвам с АМ, но щом има вариант лека полека да си минаваме на обща храна е много по-добре.
Гери И аз се учудих на ябълковия ви старт. Бях чувала ябълка да е първото, но под формата на сок. Ти пюре ли даде?
piletta и наща доста се напъва за акането. Ака ми всеки ден, днес даже 2 пъти.Сигурно е нормално да се зорят така, вече консистенцията е различна.
Остави го ММ, гледай си златцата и не се тревожи за тези неща. И мен ме притесняват тия кльощавите майчинки, ама скоро ще дойде и нашия ред. Twisted Evil
Ползвам Аптамил и нито аз, нито детето виждаме промяна. Тя не разбира дори, че не е кърма. Нито я запече, уцели й се от първия път.

Каша давам  от безглутеновите на Слънчо. Имат бананови, прасковени и разни други комбинирани (млечни). Отделно имат оризови каши и безмлечни, но още не съм се интересувала. Банановата вече замести храненето в 18. Щастието е пълно с банановата- гълта като ммисирка Simple Smile

Днес бяхме на Д.К. - ем шавливият гъ* пак е наддал само 500гр, но пък 4 см. Станала е 6 кг, 63 см. Върви ми дребосъче, но и по-добре - с моята куца ръка не мога да я разнасям много, а като е лекичка бива. Док. каза, че е добре. Продължаваме на 6 капки вит. Д.
За утре й сготвих броколи. Дано да ги яде. Някой давал ли е?После ще преминем към карфиол.
Каза , ако ще й давам месни - да е поне след 20 дни. Демек да си дочакаве 6-тия м. И туй то.

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 01:05 от ~Mimko~

# 703
Здравейте,мами.
Отдавна не съм се включвала,ама никакво време не ми остава.
Напоследък Никола не може да спи добре през нощта-само се напъва милото, вдига крачета и даже и проплаква. Вдигам го да се оригне, понякога се успокоява след това и веднага заспива,но тази нощ и това не помогна особено....
По темата с количките-аз държа моята в багажника на колата,тъй като влиза ужасно трудно в асансьора,а и лесно да влизаше-до асансьора има стъпала и не мога да я качвам/свалям,така или иначе.
Относно захранването-започнахме със сок от ябълка,после и морков,дадох му преди 2 дена и настъргана ябълка да опита. Харесва му страшно много-с нетърпение чака да хване лъжичката и да я пъхне в устата.
Вчера му дадох да пробва и картофче-беше много смешен-една физиономия на погнуса направи,но в същото време продължава да тика лъжичката в устата.
А вие как правите зеленчуковите пюрета- с кърма/АМ или само зеленчук?И с каква гъстота?
Дано вятърът утихне днес и да се насладим на слънцето най-накрая.
Усмихнат ден на всички мами и бебчовци.

# 704
  • Пловдив
Първо темите ще коментирам:
1. Зеленчуците според мен няма никакво значение с каква вода ги миеш при условие, че не даваш сурови зеленчуци така или иначе. Термичната обработка убива микроорганизмите. Миенето с топла вода едва ли би убило нещо, тъй като ти едва ли можеш да ги измиеш с вода над 40 градуса, защото ще ти пари, а за да умрат някои микроорганизми ти трябва поне около 70 градуса. Съображенията на еколожката не са ми много ясни. Принципно и не разбирам много от зеленчуци  Laughing Laughing аз се занимавам с продукти от животински произход, тъй като съм ветеринар. Горното обяснение е според разбиранията ми за микробиология и безопасност на храните.
2. Заместването на хранене - може би почти сме го постигнали. На обед яде 130 - 150 гр. пюре, което е разредено с кърма /20-30 мл./, но после и суква малко, не че ще се обиди, ако няма сукане де, но аз ѝ давам. Ще коментирам с педиатърката това, а после пак ще си правя, каквото аз знам.
3. Храните - давам зеленчуци на обед. Вече ги изброих - картоф, тиква, сладък картоф, пащърнак, ще добавя и тиквичка от кубчетата, планирам да закупя и карфиол и броколи. Ориза ще го въведа, като каша от смляното от мен брашно. Тази каша ще започна да давам следобед, като към нея може да добавям и плодови ледчета. Ще коментирам и това с лекарката. Спанак мисля да избягвам, защото четох, че не е добра идея за ранна възраст, тъй като е един от зеленчуците най-висока рисков за нитрати.Не ми харесва на мен пюрето да е много рядко и да се лее, че става голяма плесканица - по-гъстичко, по-добре се изяжда.
4. Акото  Laughing Laughing може ли да не се изкоментира и то. Като започнах с картофа 6 дни не ака. Изака се чак като почнах с тиквата. Сега е регулирано горе-долу положението м/у 2 акота на ден до през ден. Не е бебшкото течно, което беше, но не е и твърдо. Не рядко акото става, когато е на повивалника и ѝ вдигам крачетата, но понякога си става и само.
5. Аз никога няма да съм от слабите и перфектно изглеждащи майки, защото и преди да бъда майка не съм била слаба и перфектно изглеждаща. Избягвам да мисля по този въпрос.

Оплакването: Днес отново съм в ужасно настроение  Cry Cry Cry Плаче ми се. Плаче ми се, като си помисля за вечерите, за това как всяка вечер Мадлен полудява и аз не издържам на това. Как вече е абсурд да заспи сама и в нормално време. Колко много плаче и крещи всяка вечер. Боли е главата и всичко, като я чуя. Ядосвам се и се чувствам безпомощна. Обвинявам мъжа си, че той я научи така да беснее вечер. Когато тя се разсърди и нацупи аз мисля, че ѝ се спи, а той мисли, че трябва да играе още, че трябва да играе с още играчки. Той ме обвинява, че не се грижа правилно за нея, че я отегчавам, че само искам да спи, че "какво правиш по цял ден, като се събуди и даваш да яде, да поиграе 15 минути, слагаш я овързана в шезлонга и после айде да спи. Тя не иска непрекъснато да седи и да спи. Целия свят ѝ е интересен. Иска нови играчки, нови забавления." Не знам. Много тежко ми дойде снощи. Аз не съм знаела как да се грижа за детето си. Не знам другите майки по цял ден и по цяла нощ на клоуни ли се правят. Наистина ми е много тежко. Вече от седмица и повече няма вечер, когато да е заспала без истерия. Вече не вярвам, че причината са зъби. Пансорал вече не я спира да крещи, едната вечер дадохме дори Панадол и пак не помогна. Като стане 21 - 22 часа и напараво ме е страх вече.
Днес ще опитаме да излезем с другите майки, които са в Пловдив. до сега не сме ходили на такава среща. Дано успеем.

Общи условия

Активация на акаунт