Обща дискусионна тема за въпроси и отговори - презареждане

• 27 361
  • 503
  •   1
Отговори
# 375
Бубалече, колко е средната дължина МЦ, та започваш с тестовете за О толкова рано?

По принцип 30 дни е цикъла, но доки ме посъветва да започна от последния ден на кървене, не знам защо така. Даже ме кара да надписвам всеки тест от коя дата е и да ги пазя. Та така ще си пишкам върху тестове цяяяял месец. Ама много мразя меренето на БТ, мале ужасТ.

# 376
При нас Фертил ейда помогна за морфологията, Спермотренд само подобри концентрацията и подвижността. При всеки е индивидуално. Сега пробваме Андрозитол да видим какви ще са резултатите.
П.С. намерих цената на ЦС с упойка в Надежда - 243 лв. като май влиза и цената за ПКК

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 14:15 от Queen bee

# 377
Aбе ние уж пооправихме подвижността и концентрацията, но - йок. Сега чак ме е страх да направим нова, но ще изчакам да нормализираме ТСХ и тогава ще пуснем нова!

# 378
  • От Луната
Бубалече, колко е средната дължина МЦ, та започваш с тестовете за О толкова рано?
По принцип 30 дни е цикъла, но доки ме посъветва да започна от последния ден на кървене, не знам защо така. Даже ме кара да надписвам всеки тест от коя дата е и да ги пазя. Та така ще си пишкам върху тестове цяяяял месец. Ама много мразя меренето на БТ, мале ужасТ.
Това е направо абсурдно! Иначе тестовете се надписват и се пазят, но на мен 5/7 теста ми стигнаха още първия месец! А сега ми стигат 3/4.
Май си за нов лекар, честно, изобщо не звучи професионално! Всеки читав лекар ще те викне на 10ти ден за преглед, и няма да разчита на тестове. Ще дадеш повече пари за тестове, от колкото за ФМ.

# 379
Това е направо абсурдно! Иначе тестовете се надписват и се пазят, но на мен 5/7 теста ми стигнаха още първия месец! А сега ми стигат 3/4.
Май си за нов лекар, честно, изобщо не звучи професионално! Всеки читав лекар ще те викне на 10ти ден за преглед, и няма да разчита на тестове. Ще дадеш повече пари за тестове, от колкото за ФМ.

Да ти кажа честно и аз мислех да я сменявам. Но понеже последните два - три месеца имах някакво разминаване в цикъла се разбрахме така. То беше този месец да започна с изследвания, но за първи път от три години съпруга ми си е вкъщи цял месец. Доки каза да започна с тестовете, да не би да изпуснем ову - то, именно заради това разместване. Просто да използваме месеца пълноценно. И ако не стане и този месец, от другия се започват изследванията. При нас е сложна ситуацията, защото мъжа ми ходи командировки по турската граница всеки, ама всеки месец, и да ти кажа трудно става това с уцелването на ову и мъж вкъщи. На по - добре така, да не изпуснем момента. Стискайте палци, че иначе нов мъж трябва да търся

# 380
  • София
Според мен става въпрос за пълна упойка, която трае 15-20 мин. Както казах, не ме е страх толкова от болката (при хидротубацията изтърпях без упойка), а от това да не направя спазъм и да трябва да ходя на безмислено лапаро...

Иначе и Персенска каза, че при 3% морфология на ММ може да се забременее естествено. Тогава защо не става вече толкова години?? Да не би да имам ендометриоза - знаете ли какви са симптомите?

Здравей, Penny_Lane. Аз съм с ендометриоза. За съжаление, симптоми няма. Почти във всички статии за болестта пише, че за нея е характерен много болезнен цикъл. Е...при мен е хипер-безболезнен, дори понякога забравям, че съм в цикъл. Диагностицирането на болестта се извършва на 100 % с лапароскопия. Т.е. с директен оглед на органите на репродуктивната система. При мен лекарят заподозря ендометриоза заради киста, която видя с ехографа. Каза, че иска да направим лапаро, за да се види дали не е ендометриозна. Така и се оказа.
Преди този лекар бях в друга клиника. Там исках да си направя изследване на тръбите, дали са проходими. Насочиха ме към хидротубация. Направих я без упойка и болката беше точно 1 минута. Тя показа, че тръбите са проходими и аз се успокоих. Започнах да мисля, че не се получава заради ММ. Ако още тогава бях направила лапарото, щях много по-рано да разбера за ендометриозата.
Наистина, не се шашкай, но ако всички изследвания са ви добри и продължава да не се получава, бих обсъдила с лекар една евентуална лапароскопия. Моята я правих в Малинов и съм много доволна. Не е страшна.

# 381
  • Варна
Воайорчето, при кого прави лапароскопията и каква беше - през корема или трансвагинална? Наскоро разбрах, че има и такова чудо и ми се струва като че ли е по-добре.
Иначе при нас ситуацията е същата - киста и лоша СГ. Така че това което трябва да направим е още една СГ и евентуално лапаро, от което много ме е страх... Аз съм при Калчев.

# 382
Здраврйте, момичета. Чета ви отдавна, лутах се от тема в тема и реших да се "запиша" при вас. Извинявам се, че така нахълтвам, но все попадам на теми, които не се "развиват" в последствие.  Нямам възможност да разказвам сега, само минавам да се запиша, скоро ще драсна повече. Стиснати палци от мен.

# 383
Кейт, няма от какво да те е страх. Аз имам обикновено диагностично лапаро и се възстанових много бързо! Ако се налага, няма какво да му мислиш!
Добре дошла, La principessa!

# 384
  • до едно тепе
Не съм се записвала в този брой на темата. Не ми остана желание да го направя.
Искам само да напомня на бременните момичета, че има обща отчетна бременна тема, която за съжаление напоследък е поизоставена. Заповядайте тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=846199.0;topicrefid=20
Много бих се радвала да понапълня списъка на първа страница и да предам темата на някоя бъдеща мама, решила да се запише там.
Успех момичета. Борбата понякога не е лека, но си заслужава Hug

# 385
Поспаланчо, наистина темата в сборна отчетна беше много хубава, а защо никой вече не пише там...не знам!? Дано се възроди отново, чр съм си я харесала за след като забременея! Mr. Green

# 386
  • В къщурката на хълма на феите
Йоли, Пънче разберете се моля двете как ще се сработите, за да подготвите и пуснете следващата тема.. На мен ми се очертава още два дни престой в болницата, после не знам дали и Ема няма да мине по моя път, после се очертава да родя и е общи линии надеждата да стигна до компютъра си и да я свърша аз тази работа угасва прогресивно, а е прекалено егоистично от моя страна да задържам функции, които не мога съвестно да изпълнявам.. Обаче да знаете, че ще чета и ще се вълнувам с всички!

# 387
  • От Луната
Поспаланче, в новата тема ще сложим линк към отчетната, надявам се така повечето бременни след като чуят сърчице да се преместят там. Няма нищо по-хубаво от това да споделиш с някой, който те разбира Simple Smile, и аз си записвам едно място там, да ме чака, с термин 2016.
Мецанче, съжалявам че се налага да изживявате всичко това, дано скоро мине черната серия и всичко да се нарежда вече!
Пънче, ако искаш аз мога да направя новата тема утре сутринта, днес трябва да излизам и няма да имам време, а тази първа тема ще отнеме доста време, тъй че утре на спокойствие. Мога ли да те помоля, само да ми помогнеш с тези текстове които се разбрахме да останат - уводни и заключителни. Също и със списъците, ако имаш възможност да ми изпратиш актуалните за момента.
Ако имаш възможност по-рано, може и ти да я направиш, аз само предлагам, за да не ти е в тежест.

Стигнахме до следните изводи:
Заглавие: Ново начало ще поставим - на поразия бебеправим! – тема 294
Списъци: 4 (бебеправещи, в очакване на бебче, родили + късметлийското)
Линкове към: 1. последната тема; 2. темата бременните от ИБ; 3. Темите в проблемно;
Полезна информация: в процес на правене
Уводни и заключителни текстове

Трябва да се направи:
Нов акаунт в гугъл за да се редактират списъците.
Трябва да се обединят всички списъци, като предлагам първия който за бебеправещи да го започнем от нула и всеки да се запише, ако има намерение да пише в темата.

Ами това е накратко като обобщение. Може да съм пропуснала нещо, ако е така ... поправете ме.

# 388
Здравейте отново. С нетърпение чакам да мога и аз да се преместя в отчетната за чакащите появата на бебчето. За сега съм в очакване на закъснението. Ние вървим смело напред. След всички изследвания, включително спермограма и ЦС, които са супер, минахме на стимулация с клостилбегит. От година и половина се мъчим, и все нищо. Така и не успях да засека ову, затова пих клостилбегита от 5до 9 ден. На 11 ден бях на преглед и се оказа, че фоликула в десния яйчник се е пукнал вероятно предната вечер. Което ми даде страхотни надежди, тъй като бая се потрудихме. Освен това се видя доминантен в левия яйчник и ми биха прегнил 3000 единици. Иии яко труд тия дни. Та момичета, моля ви, стискайте палци. Надявам се този път да имаме успех. Стиснати палци от мен, чакам и вашите две чертички с нетърпение.

# 389
Мецко, не е задължително и Ема да мине през вируса  Naughty Бързо да се оправяш, мила  Praynig  Hug
Йоли и Пънче, очаквам темата с нетърпение  Hug
Принципеса, имаш палци от мен  Praynig
Кейт, давай смело и да минава  Hug
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт