Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 237
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Кога последно й даде температуропонижаващо?

# 616
Аз да кажа...Елли нали знаеш, че ако детето реве или се движи докато се мери температурата то термометъра отчита повече.
Та да не би това да е причината за тази 38 дето имаше детето...

# 617
Не, не, беше си топла, аз я усещам когато има темп. и без термометър. Пък тя си реве по принцип. Но не се е движела докато й я мерих. А панадол дадох 1 път. Мисля, че беше към 17 часа. Днес ми беше малко лудница и ми се размиха часовете...  newsm78

# 618
Здравейте мами!!! Не зная откъде да почна, но нека първо се представя. Казвам се Веси и имам проблем с често боледуващото си дете. Всеки казва нормално те децата си боледуват, да така е, но не мога да си обясня защо Всяко боледуване и слиза надолу, понякога подминава гърлото и слиза направо в бронхите, никога не и е минавало с хомеопатия, сиропче или чайче, а всичко тръгва от една нищо и никаква хрема. До март месец всеки месец пихме антибиотици, купихме инхалатор и вече се разминаваме с тях, но се оправяме с вентолин и пулмикорд. От една година е на градина, а още не е направила една цяла седмица без да се разболее. След всяко боледуване кашля седмица две след това при умора и когато скача....но по0някога не всеки път. Странното е , че в повечето случай не вдига температура...аз се усъмних, че това е  бронхиална астма, но доста лекари го отричаха....отидох при д-р Мустаков и той потвърди очакванията ми и и изписа 3 месечен курс на лечение с Пулмикорд сутрин и вечер и 6 месеца да пие ефира ....дадени ни бележка за диспансиризиране,  но аз сякаш се дърпам.....как може на базата на моите приказки и едно прослушане да изписва Пулмикорд, та това не е безобидно лекарство.....Забравих да спомена, че дъщеря ми е на 3 и половина....Наистина съм адски притеснена и не зная как да постъпя......Искам да и помогна, а не да и навредя...Моля ако тук има мами на дечица със бронхиална астма да ми помогнат....Как се поставя тази диагноза? И Има ли право да изписва това лекарство макар и за 3 месеца....Извинявам се за дългия пост!! bouquet bouquet

# 619
Vesito щом не си сигурна в това лечение просто потърси друг доктор. Консултация с полмулог би ти бил от полза. За пулмикорта казват , че няма странични действия и често го изписват. Ако детето ти боледува всеки месец. И всеки месец инхалираш с Пулмикорт 7 дни за 10 месеца това са 70 дни. Тоест така или иначе пак го инхалираш почти 3 месеца.
Знам че много изписват Сингюлер при такива деца. Имам 2 приятелки с деца които правха над 3 бронхоспазъма на сезон. След едно годишна терапия нямат и помен от този вид боледувания.

CRP - реактивен протеин. Прави се изследване на кръвта и ако стойноста му е повишена значи човека се бори с бактериална инфекция. Тогава обикновенно се пие АБ. Ако CRP e в норма се води вирусна инфекция.

# 620
Здрaвейте,моя син в срядa вечер вдигнa еднокрaтно 37.2 темп,после нищо.В четвъртък пaк тaкa привечер 37.4 изпоти се и сaм я свaли,през нощтa невдигa.Вчерa вдигнa в 14 ч.около 37.6.Текнaхa бистри сополи.След горещa бaня изкaрa белезникaви до жълти.Днес съботa сеиозно се зaпочнa с темп. 38.9 нa 4 чaсa я свaлям с пaнaдол,нурофен,колко време може дa се чaкa според вaс дa се спрaви сaм с хомеопaтии,умкaлот,тезистa форте,водорaсли и т.н, преди дa дaм AБ/

Педиатъра прегледа ли го? Той какво казва?
Иначе, според мен се усложнява, щом Т се покачва, вместо да намалява.
Вирус, обикновено минава за два-три дена.  Преди АБ обикновено изчакват три дена, тоест ако нощес и утре продължи да вдига такива високи Т, може да се почне АБ, но след преглед при лекар..
Утре сме пaк при педиaтърa,дaно не съм изчaкaлa прикaлено много без AБ-:(

# 621
Kmariana дано сте по-добре . Аз лично на такава неясна история, ту има температура, ту няма бих пуснала изследвания. За да не го мъча с хомеопатия ако е нещо бактериално.

Дани моето дете си е съвесем осъзнат човек. И бих могла да му сложа мед без проблем. Въпроса е че при мен това не работи и затова не съм го пробвала при него. Моето дете физически прилича много на ММ. И обикновено това което действа на ММ , действа и на детето.
Пример..ако започне нещо и почнат Инфлуцид и двамата на 2 ден са пушка. Почнат ли със сополи и Цинабсин ефект няма.

A кръвни изследвaния ли сa нaй -нaдежднДa се рaзберa кaквa е инфекциятa?

# 622
  • Варна
Kmariana дано сте по-добре . Аз лично на такава неясна история, ту има температура, ту няма бих пуснала изследвания. За да не го мъча с хомеопатия ако е нещо бактериално.

Дани моето дете си е съвесем осъзнат човек. И бих могла да му сложа мед без проблем. Въпроса е че при мен това не работи и затова не съм го пробвала при него. Моето дете физически прилича много на ММ. И обикновено това което действа на ММ , действа и на детето.
Пример..ако започне нещо и почнат Инфлуцид и двамата на 2 ден са пушка. Почнат ли със сополи и Цинабсин ефект няма.

Аз не бих казала, че някое изследване е най-надеждно...Обикновено кръвната картина + ЦРП и урината са достатъчни да дадат насока. От тях следват други изследвания, ако има съмнения, че нещо по-сериозно се случва.

# 623

Аз не бих казала, че някое изследване е най-надеждно...Обикновено кръвната картина + ЦРП и урината са достатъчни да дадат насока. От тях следват други изследвания, ако има съмнения, че нещо по-сериозно се случва.
Блaгодaря

# 624
  • shumen
Ели,леле,това твоето дете е направо чудо.Моето и то реве и се дърпа,ако трябва да пие лекарства и да меря Т,ама поне като му обесня,че е за негово добро и не боли и се съгласява.
Кмариана,дано не е късно утре вече за прегледа.
Уми,аз цветни сополи не бих оставила без лечение.
Моя тая вечер ми вдигна Т 37,2,незнайно от какво.Дадох Парацетамол и дано е било нещо инцидетно,а не да се разболява.Иначе други симптоми няма.

# 625
  • Северозапада
Веси, моето дете е на инхалации с Пулмикорт 2х 1/2 респула от февруари т.г. Беше направила 2 пневмонии, втората с хоспитализация, придружени със спазми и т.н. След като, въпреки терапията, до април направи още една пневмония и беше в болница, и включиха и Снгулер. Диагностицирана е с астма с алергичен компонент. И при дъщеря ми от хрема слизаше направо в дробовете. ЛЛ казва, че е един вид алергичен отговор към вирусите.
Доколкото знам такава терапия се назначава, ако в рамките на 6 месеца детето направи 3 бранхиални спазъма и се налага ползване на вентолин. Вентолина е много по-вреден, доколкото знам.
И моето мнение е да се консултирате и с пулмолог.

# 626

Уми,аз цветни сополи не бих оставила без лечение.

Дани,то като каже някой нещо ти си втората!Да се оправя бързо детенце.
Хоуп,мерсаж.Утре са на лекар,на контрола.Сега не кашля.Вади бял,прозрачен сопол,една идея по-рядък от предните дни.Ще забъркам коларгола.Аз щото при последното боледуване преди месец капах,после нещо и шупуркаше носа,пак капнах 3-4вечери преди лягане...за това се въздържам,но ако трябва да сме честни,колкото и да го оплюват,той е най-малкото зло и почти винаги ни помага(това от собствен опит)

# 627
Здравейте!

Моля за мнение. От вчера детето (1.5 год) е с температура около 37.7 (т 37.5 до макс 38.6). Няма сополи, диша чисто, няма кашлица, не киха, няма диария. Отпаднало състояние, отказва да се храни.

Днес  пуснахме кръвна картина (СУЕ 16, ЦРП  - 3.05; левкоцити - 16.65; мануалното броене - все още липсва резултат). Ще се чуя с педи към 18ч, за да коментира. Засега приемаме тонзилотрен (установи зачервено гърло и леко зачервено на едно ухо), Вит Ц, Изорекс и Панадол).

П.С. Преди 5 дни му слагаха пентаксим. Според педи (още не е видяла резултатите от ПКК), може и да е реакция, но вероятността е малка и подозира, че е вирус.

Вие какво мислите по въпроса и (ако е вирус) какво друго бихте дали като лекарство?

Мерси Simple Smile
Едва ли е от имунизацията,минали са 5 дни.Най-вероятно вирус е лепнало.
Направила си всичко необходимо/консултация с педиатъра,кръвни изследвания/
Изчакай резултатите и дано всичко се размине леко за малкото човече.Не бих включвала нищо допълнително от изписаното  Peace

Момичета, исках да ви благодаря за съветите. Дани се оправи (без АБ). Личната иска да минем днес или утре, за да го види, но мен нещо ме е страх да го водя в бациларника. За капак днес сутринта аз се събудих болна. Сега се надявам да не прихване пак нещо...

Някой знае ли Изопрекса колко дни е добре да го давам?

Лек ден и бързо оздравяване на всички боледуващи дечица Simple Smile

# 628
Ще се гръмна вече! Четвъртък ходихме на контрола, всичко беше ок.
Снощи пак взе да киха, днес сме сополиви и с кашлица  smile3544
Капя му Цилоксан, от миналата седмица изписан (че коларгола не било хубаво често) ама ако не помогне май ще взема тоя грип стоп или пак ще взема коларгол!
Почвам пак инхалациите с физ.р-р. и ще видя кога пак ще ходим на лекар, че имам чувството, че оттам лепна нещо, понеже излизаме само за логопед в това време.
На моето не му действат ни цинабсини, ни коризалии, последният път изхвърлих еуфорбиум спрей за нос, че ефект нула. Изопринозин и изорекс също. Дано като изкара курса с боронховаксома да се закрепи офффф!

# 629
Момичета ,на малката й се появиха синини под очите ,възможно ли е от недоспиване ,тъй като две вечери подред спа при баба си  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт