Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 240
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Момичета,аз съм болна-хрема,кашлица.Някакъв вирус ме събори за половин ден.На Габи утре и предстои ваксина.Да ходя ли изобщо да и я слагат?

Категорично не, нас също ни разпитват дали са здрави другите в семейството.

# 421
Аз лично се учудвам на това с ваксините и болните в семейството, но явно е така. Никога не са ни питали, малкия гледах да е здрав, но е имало ваксина дни след хрема примерно, питала съм лекаря, казвал е, че няма проблем. В чужбина сме ги слагали.

# 422
А, да Салвигол също е много добро, взимали сме го и под 3 год., само че трябва да се смучат или разтворят, а става много трудно.
Wild poppy, гледах в нета, че има и спрей, но никъде не го намирам, срещала ли си?

Не съм. От теб разбирам, че има и спрей.

И аз дебна вече втора седмица, за да е напълно здрава и да направим манту. Дори помолих ЛЛ да напише в картона за училище, че е отложено, за да не ме притесняват и оттам.

# 423
  • Варна
Аз лично се учудвам на това с ваксините и болните в семейството, но явно е така. Никога не са ни питали, малкия гледах да е здрав, но е имало ваксина дни след хрема примерно, питала съм лекаря, казвал е, че няма проблем. В чужбина сме ги слагали.
Ами може и да е малка вероятността от усложнения, но я има и ако стане нещо няма лекарят да ги понася и да бере страха. Аз предпочитам малко повече предпазливост, отколкото да си скубя косите после.

# 424
момичета, видях, че коментирате профилактичното даване на аб.
имало такова животно.
когато четох за профилактиката на тежките гнойни отити (сигурно помните перипетиите ни миналото лято), видях, че в сащ имат практика да изписват профилактични аб курсове по схема, до 4 пъти годишно. има, няма симптоми, детето си ги пие. това при оценка на ползите срещу негативите, разбира се.
това много ме учуди и го изкоментирах с унг-то. оказа се, че наистина има такава практика, но конкретно в нашия случай не е подходяща т.к. дъщеря ми се лекува с 3-4 аб (поради алергия и непоносимост), които редуваме, и има голяма вероятност да развие резистентност.
Уми, как си? по -добре ли си? бързо оздравяване.

# 425
Силве, както винаги, си много информирана Peace Казвам го с най-топли чувства. Както знаете, аз обичам да разполагам с информация за болестите и лечението им, че на докторята не им вярвам много. Та ми е полезно и това  bouquet

# 426
  • shumen
Силве,радвам се да споделиш.Аз не бях чувала да има такова нещо,но ето,че имало.
Аз днеска ходих при доки за направление за уролог и най-накрая ми даде.Сега записах час за четвъртък за 9 часа и да видим какво ще става-ще има ли операция,няма ли да има.

# 427
Като сдъвкана съм днес,но поне носът ми не тече.Ще се оправя аз...само детето да не се зарази Praynig

# 428
Здравейте!

Моля за мнение. От вчера детето (1.5 год) е с температура около 37.7 (т 37.5 до макс 38.6). Няма сополи, диша чисто, няма кашлица, не киха, няма диария. Отпаднало състояние, отказва да се храни.

Днес  пуснахме кръвна картина (СУЕ 16, ЦРП  - 3.05; левкоцити - 16.65; мануалното броене - все още липсва резултат). Ще се чуя с педи към 18ч, за да коментира. Засега приемаме тонзилотрен (установи зачервено гърло и леко зачервено на едно ухо), Вит Ц, Изорекс и Панадол).

П.С. Преди 5 дни му слагаха пентаксим. Според педи (още не е видяла резултатите от ПКК), може и да е реакция, но вероятността е малка и подозира, че е вирус.

Вие какво мислите по въпроса и (ако е вирус) какво друго бихте дали като лекарство?

Мерси Simple Smile

# 429
  • в огледалото на живота
Здравейте!

Моля за мнение. От вчера детето (1.5 год) е с температура около 37.7 (т 37.5 до макс 38.6). Няма сополи, диша чисто, няма кашлица, не киха, няма диария. Отпаднало състояние, отказва да се храни.

Днес  пуснахме кръвна картина (СУЕ 16, ЦРП  - 3.05; левкоцити - 16.65; мануалното броене - все още липсва резултат). Ще се чуя с педи към 18ч, за да коментира. Засега приемаме тонзилотрен (установи зачервено гърло и леко зачервено на едно ухо), Вит Ц, Изорекс и Панадол).

П.С. Преди 5 дни му слагаха пентаксим. Според педи (още не е видяла резултатите от ПКК), може и да е реакция, но вероятността е малка и подозира, че е вирус.

Вие какво мислите по въпроса и (ако е вирус) какво друго бихте дали като лекарство?

Мерси Simple Smile
Едва ли е от имунизацията,минали са 5 дни.Най-вероятно вирус е лепнало.
Направила си всичко необходимо/консултация с педиатъра,кръвни изследвания/
Изчакай резултатите и дано всичко се размине леко за малкото човече.Не бих включвала нищо допълнително от изписаното  Peace

# 430
СУЕ и ЦРП са ви добри, не е нещо бактериално, сигурно е вирус. Моят син така кара ангините, по същия начин като теоето детенце- няма нищо, само зачервено гърло, Т и губи апетит. Не се шашкай ще отмине до дни.

# 431
Благодаря! То ние така изкарахме ангина през август (пак вирусна), но състоянието му беше по-зле. Тогава му изписа и Суметролим. Сега спомена нещо за антибиотик/химиотерапевтик, след като види изследванията, ама нещо не ми се иска да му давам нещо подобно..

Ще видим какво ще каже и ще ви пиша пак, в очакване и на ваши съвети Simple Smile

Приятен ден Simple Smile

# 432
Ако е вирусна защо му е АБ? Питай я, не се съгласявай така. Моят син изпи 100 АБ преди да се усетя, че ей така му го изписват и да започна с изследванията.

# 433
Ако е вирусна защо му е АБ? Питай я, не се съгласявай така. Моят син изпи 100 АБ преди да се усетя, че ей така му го изписват и да започна с изследванията.

Да, ще видя какво ще каже - вирус или бактерия и ще я попитам (ако предложи АБ). Понякога съм склонна да се съглася (като човек с голяяяям опит с ангини всякакви), че ако положението е сериозно АБ може да помогне да не се развие бактериална инфекция на фона на вирусната ангина. Но пак казвам.. зависи.. какво е състояние на гърлото и прочее.  Иначе, да, изписват ги масово, в повечето случаи без нужда.

А да те питам, базирано на твоя опит, като го лекуваш детето (от вирусче) без АБ има ли някаква разлика в хода на оздравяването пред случаите, когато е пил и АБ?

# 434
Когато е вирусна ангина, а с вашите показатели тя явно е, отшумява по-лесно и по-леко за детето. При синът ми за около 4-5 дни от старта на температурата, тя ми е водеща. Ако има нужда от АБ, то просто се вижда, детето не се подобрява, а се влошава. При нас стартира с безапетитие,не винаги има отпадналост 38-38,5, после прави 40 като само сваля и качва. Гърлото е зачервено, има налепи, лимфите са подути. Към 3- ят ден Т пада около 38 и повече не се покачва от тази стойност, това ми показва, че се възстановява. Когато е била бактериална и е пил АБ е бол като парцал и поне 4- ри дни е държал една и съща температура.
 Лечението при нас е Тонзилотрен най-вече, Салвигол също и антипиретици де. Няколко пъти са му изписвали и Изопринозин, но него едни лекари го одобряват, други не. веднъж Умкалор му изписа, подейства му и си го имам в аптеката.
 Нямам нищо против АБ, когато са нужни Peace

Общи условия

Активация на акаунт