Остров Тасос /Тема 8/

• 121 161
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • На брега на реката
Явно с тези фестивали е станал някакъв разнобой, щом като в Панагия организират паралелно отделно свое мероприятие. Обявено е като Първа среща на народната музика и танци. Който където се намира, според близостта си може да се включи.  Simple Smile

# 556
Това е добре, все ще се закачим някъде!

# 557
  • София
Какви са ви впечатленията от Гьола? Аз не стигнах до там, но дъщеря ми ходи и каза, че е разочарована - локва с жълтеникава вода.

Когато ние бяхме там, водата беше кристална, лазурна, като на най-добрите снимки, които съм виждала в нета. Излизането от водата е малко трудно - особено ако има вълни в морето. Трябва да се издебне, за да се излезе между две вълни - иначе те връщат обратно в Гьола.
Ходенето до там не е малко, на връщане е по-трудно, защото си е едно чутовно катерене на скалист баир. Ние отидохме в късния предиобяд и си тръгнахме в най-голямата жега и изкачването ми се видя много изтощително. Но не съжалявам и за миг, че отидохме там.

Нещо не ми се вързва горната фраза....и подкрепям Vivi.
От няколко посещения не съм видяла Гьола мътен.

Дори очите на октопода се виждат...

Ето още от нашите СНИМКИ

Вижда се и трасето до мястото...

# 558
  • pomorie
Незнам защо,но сега се зачудих дали водата е питейна или да използваме минерална?!

# 559
Незнам защо,но сега се зачудих дали водата е питейна или да използваме минерална?!

Не знам дали е питейна, но водата в магазините в много ефтина, около 1,50 - 2,00 евро за 6 х 1,50л.

# 560
  • София
Ние купуваме бутилирана навсякъде в Гърция. Не съм се замисляла става ли за пиене или не.

# 561
  • out of space
Скрит текст:
Какви са ви впечатленията от Гьола? Аз не стигнах до там, но дъщеря ми ходи и каза, че е разочарована - локва с жълтеникава вода.

Когато ние бяхме там, водата беше кристална, лазурна, като на най-добрите снимки, които съм виждала в нета. Излизането от водата е малко трудно - особено ако има вълни в морето. Трябва да се издебне, за да се излезе между две вълни - иначе те връщат обратно в Гьола.
Ходенето до там не е малко, на връщане е по-трудно, защото си е едно чутовно катерене на скалист баир. Ние отидохме в късния предиобяд и си тръгнахме в най-голямата жега и изкачването ми се видя много изтощително. Но не съжалявам и за миг, че отидохме там.

Нещо не ми се вързва горната фраза....и подкрепям Vivi.
От няколко посещения не съм видяла Гьола мътен.

Дори очите на октопода се виждат...

Ето още от нашите СНИМКИ

Вижда се и трасето до мястото...

Ах, как ме е яд, че не ни остана време за гьола!  Close Феноменални снимки!

Колкото до водата за пиене- винаги си нося от БГ, тяхната минерална е отвратителна!

# 562
И ние носим, цял стек от Лидъла в Кърджали, това ни е последната спирка в България Simple Smile

# 563
  • София

Не мога да гарантирам за всички места на острова, но на Тасос има планини и нормални водоизточници. Пила съм от чешмата в центъра на Панагия и беше чудесна планинска вода. Но на Халкидики, например, водата не става. Не мисля, че е опасна за здравето, но дори при миене на зъбите се усеща колко е солена.  Grinning

# 564
  • На брега на реката
В частта Лимена, Панагия, Скала Потамия водата си е много хубава. Има много извори от планината. По ресторантите, каните с вода, които се сервират са от чешмата. За другата част на острова предполагам е същото.

# 565
Момичета, ще ми препоръчате ли преперат срещу комари за стая, който да мога да купя от Тасос?
За няколко дни сме в Лименария. Стаята е пълна с комари- имам чувството,че направо извират от някъде. Разлепила съм лепенки с цитронела, работи електрически изпарител "Райд", но няма никаква полза.

# 566
  • На брега на реката
Край Прино има голям пожар. Какво е положението, има ли някой в близост?  Sad

Редактирам се, сега прочетох още инфо -пожарите са четири - Казавити, Рахони, Алики, Лименария. Shocked

Нещо страшно е! - https://www.facebook.com/kavalanews.gr/videos/1076873665758687/

Евакуират Казавити. За целият остров важи нещо като повиквателна да се включат мъже в гасенето в тези райони.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2016, 11:23 от kloi

# 567
  • София
О, стана ми много мъчно! Дано бързо да загасят огъня!

# 568
  • на земята
Много мъчно ми стана и на мен,дано овладеят навреме всичко и да запазят тази красота  Sad
Как се е запалило,дано не се окаже умишлено  Sad

# 569
  • На брега на реката
От мълнии.

Общи условия

Активация на акаунт