Частни училища - информативна тема 9

• 63 358
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Аз лично съм пропуснала това оплакване от родител, че не пускат детето. Сигурна съм, че не е вярно, ама може и да е имало такова оплакване. Представете си едно малко дете, което злоупотребява с тоалетната като повод за излизане, изчерпва търпението на учителката и тя не го пуска за пореден път да излезе от часа. Хлапето се оплаква на родителите, като казва само, че не го е пуснала без да уточни подробности, а те се оплакват във форума. Аз оплакванията на моите деца от учител ги вземам за чиста монета само след като чуя и другото мнение Simple Smile.

Емилия, благодаря!  bouquet Че ако го бях написала аз, нямаше да е същото! Simple Smile

Коментарът на "учителката" ми звучи абсурдно и ми прилича повече на скеч! Simple Smile

Сега явно е мой ред да кажа, че май ние сме в някакво друго училище, различно от описаното тук...
 Joy

Иначе атаките към директорката не са от вчера, вярно е, че е строга, на някои повече би им допаднало поведение на лакей. Знам, че има една група родители, която застъпва това виждане и искаха смяна, но изобщо не смятам да го коментирам. Само за баланс да кажа, че има и такива, които много я харесват и казват, че биха си преместили детето, ако не е тя директор. Аз лично не желая сътресения в училището.

П.П.
Децата са спокойни и щастливи, дисциплината е на ниво, адаптацията и сработването на нашия клас, не само на моето дете, върви чудесно Simple Smile Досега не са я наричали "идиотче" или "калпава". А лично аз връзвам косите на дъщеря ми, за да не й влизат в чинията и в очите, та не знам дали иначе би загрозявала класа.  Joy  hahaha

Peace

П.П. 2 Между другото, ако ви разкажа как една моя съученичка навремето се напишка в 4 клас, защото ужасно се срамуваше да вдигне ръка и да поиска да излезе по тази причина, сигурно ще решите, че ви поднасям. Но наистина се случи. Горкото дете!  ooooh!

# 481
В първите два часа "Децата на Европа" са си разказвали за ботуша на Италия, Бермудския триъгълник и какво се случва там и още забавни неща(коментар на детето).

Нещо такова се изучаваше във втори клас - напълно неуспешно. Мислех, че са го премахнали, а те го смъкнали в детската градина Laughing

# 482
В първите два часа "Децата на Европа" са си разказвали за ботуша на Италия, Бермудския триъгълник и какво се случва там и още забавни неща(коментар на детето).

Нещо такова се изучаваше във втори клас - напълно неуспешно. Мислех, че са го премахнали, а те го смъкнали в детската градина Laughing

Неуспешно за кого?  Laughing
Може би наистина трябва интеграли в ПУК да учат?  Mr. Green Или направо 15 часа МАТ.  Grinning

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 16:51 от Анонимен

# 483
Ето го и другият пост.
Има деца, които не знаят къде се намират.

Когато в едно училище се държи на дисциплината, всеки трябва да си прецени доколко гарджето му може да се впише в среда с адекватни хора.
В подготвителната група (6-годишни) имам деца, които през ум не ми минава да допусна в първи клас - то не знае как се седи на чина, не знае да гледа в учебника, не знае какво да прави с крайниците си, камо ли да научи нещо. На всеки 10 дисциплинирани деца, които знаят къде се намират, има по едно такова.

Какви са тия глупости учителката да му била привлякла вниманието?? Тя там само за неговото внимание ли ще мисли? Вземи ти, майката, да му привлечеш вниманието към факта, че ако се държи в училище все едно е на двора, и не внимава какво говори госпожата, ще следват отнемане на привилегии, а и други наказания.
Учителката виновна, че не му била привлякла вниманието... Знаеш ли аз как привлякох вниманието на двата нови класа 6-7 годишни на 15 септември? Със следните думи: "На чина се седи мирно, без да се шава. Никакво обръщане назад, гледа се напред към дъската, към учителя или на чина - към учебника. В час не се говори без позволение. Ако искаш да кажеш нещо, вдигаш ръка и чакаш да ти дам думата. Ако си изпуснеш нещо, вдигаш ръка и питаш дали може да си го вземеш. В час не се става от чина без уважителна причина и предварително позволение от госпожата. До тоалетна се ходи само в междучасието, в часа не пускам. Вода се пие само в междучасието. Ако излезеш по време на час, и то само с достатъчно уважителна причина, защото изобщо не пускам някой да се мотае ей така, като се върнеш, оставаш на вратата и искаш разрешение да си седнеш на чина.
Да видиш как всички знаят материала от първия срок перфектно! Дори и "палавите", които не си позволяват никаква "палавост" в моите часове, чудя се защо ли. Само децата с достатъчно добро поведение участват в игрите. Да видиш как всичко седи мирно и тихо в час и слуша внимателно какво се говори и какво се случва.

Не вярвам вашия дългогодишен педагог да държи толкова на дисциплината и да санкционира всяко едно нарушение на правилата, както правя аз, така че имаш късмет, че изобщо някой обръща внимание на дисциплината на детето ти, а не го оставя просто така да си прави каквото си знае, без да му пука дали детето ще научи нещо.
Някъде на друго място учителката споделя, че в началото и тя не е била много съгласна с методите, тоест явно са били спуснати от директора на училището.

Нищо не твърдя, този пост ме наведе на тази мисъл. Просто питам. Надявам се разликата е уловима.

# 484

В кой клас е детето в ПБ? В кое училище е сте били преди това?
Ето това е интересна информация, а не тоя оня, това онова.
[/quote]
Детето е в шести клас. Преди това беше в "Свети Георги". Все още не мога да дам много информация за ПБ, но първите ми впечатления са добри. За нас проблемът е, че учат до 16.30 часа. После има  домашни и за учене, а освен това ходи на курс по български и частни уроци по математика. Така, че е доста натоварена.

# 485
  • София

В кой клас е детето в ПБ? В кое училище е сте били преди това?
Ето това е интересна информация, а не тоя оня, това онова.
Детето е в шести клас. Преди това беше в "Свети Георги". Все още не мога да дам много информация за ПБ, но първите ми впечатления са добри. За нас проблемът е, че учат до 16.30 часа. После има  домашни и за учене, а освен това ходи на курс по български и частни уроци по математика. Така, че е доста натоварена.
[/quote]

Тонина, би ли споделила информация и впечатления за "Свети Георги"? Няма информация за него, а ще е интересно, особено за тези, които тепърва избират училище. Малката ми дъщеря беше в детската им градина - "Чуден свят" и бях много доволна. Не сме обсъждали вариант за продължаване в училището, тъй като бяхме доволни от училището на кака й и не виждах причина да не запиша там и малката. Това, което съм чувала за Св. Георги /но информацията ми е много опосредена - познати, които имат познати, чието дете учи там/ е, че английският е на много високо ниво. Имат преподаватели - носители на езика, което е чудесно. Но с останалите предмети положението не било добро. Такова ли е и твоето мнение или други причини са ви отказали от там. Сигурна съм, че информацията ти ще е ценна. Доколкото разбирам, детето ти е прекарало там 5 години.

# 486
PRIMADONNA Girl,

Въпросът ми не беше насочен към теб  Peace ,

а към някои от другите обитателки на форума, майки на деца от СС, които твърдят и се интересуват дали тази практика още я имало в БШ!  #Crazy

Много моля да не се заплитат подобни манипулативни интриги, направих си труда да изчета няколко страници и абсолютно никаква връзка няма между този/тази Jesus... и БШ. Тя дори отказва да назове училището. По същия начин мога да заключа, че понеже е от частно училище, което гони 100-ви резултати при децата, е учителка от СС.  Twisted Evil Нали!

За думите на майката - и Емилия много добре го каза, аз изобщо не бих взела това оплакване за чиста монета. Както казах, да се свързват двата постинга си е жива спекулация и подвежда всеки, който преглежда темата по диагонал, без да се въвлича в собствени разследвания.  Naughty

Ако пък имате черно на бяло написано името на училището в постове на въпросната "учителка", дайте да я видим тая информация! На другото му казват клевета.

ooooh!

# 487
  • София
Summertime, обвиняваш другите в клевета, а самата ти без основание свързваш поста на Jesus с определено училище. Аз преди споделих мнение, че това не е истинска учителка, а не че не е от това или онова училище. По конструктивно и полезно е да коментираме училищата на нашите собствени деца или образованието по принцип.

# 488
Учителка е в ЧУ. Естествено не съм й гледала трудовия договор, но има доста съвпадения със споделеното от родителите. Просто попаднах на постовете й съвсем случайно след оплакванията тук и направих връзката. Веднага я споделих в темата, без да назовавам училището и всички тогава предположиха, че е БШ. Повече нарочно нищо не съм коментирала, въпреки че тогава някои потребители питаха. Училище с униформи, чиито деца ходят по състезания, след 7ми клас много от тях отиват в много силни учебни заведения в страната и чужбина, спуснати правила от директорката.

# 489
Summertime, обвиняваш другите в клевета, а самата ти без основание свързваш поста на Jesus с определено училище. Аз преди споделих мнение, че това не е истинска учителка, а не че не е от това или онова училище. По конструктивно и полезно е да коментираме училищата на нашите собствени деца или образованието по принцип.
Ох, Емилия, изобщо не ги свързвам, това беше ирония, за да покажа колко абсурдно звучи! И аз ги намирам за пълни глупости като теб. Вече ми омръзна, сериозно, това тук е някакъв омагьосан кръг.  
П.П. Дъждец, благодаря за разясненията.

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 15:46 от summmertime

# 490
Честно казано един такъв "екземпляр" е в състояние да ме откаже от дадено училище. Не бих допуснала контакт на такъв индивид с дъщеря ми. Затова се и надявах да е в някое ДУ.

# 491
  • София
на мен не ми се вярва да е учител.

# 492
Затова се и надявах да е в някое ДУ.
Уау  Sick.
Аз пък се надявам да не е учител въобще.

# 493
Това ще е най-добре като вариант, но си мисля, че е учител:(((

# 494
Поздрави от Лятната фея!  Joy Joy  Joy
Блис, разсмя ме! Grinning
Примадонна,
не бих те съветвала да се отказваш от едно или друго училище на базата на съмнителни постове в един форум. Във форумите е пълно със скучаещи и агресивни анонимни хора, не знам изобщо защо аз се хванах да пиша и обяснявам тук, май имах по-прагматична идея за тази част от темите в БГ мама... Имай си едно на ум , но просто отиди в избраните от теб училища, виж, говори, довери се на интуицията си... Това е.

Общи условия

Активация на акаунт