Великобритания - тема 60 Юбилейно Есенна

• 57 184
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Моля за съвет какво да купя за Хелоуин за раздаване на децата и какви количества?   bouquet

# 256
Как какво? Купуват се всякакви дребни опаковани сладки неща и по много. Аз ще ги купя предния или дори същият ден, че иначе ще бъдат открити и изконсумирани.

# 257
  • някъде в орбита...
Има едни страхотни пакети с мини-сникърс, мини-марс, мини-баунти, и каквото там още мини имаше. Купувам 3-4, и съм готова  Peace

# 258
С 3-4 пакета няма да стане работата. Миналата година една препълнена кошница лакомства купих и за нула време свършиха, но дъщеря ми по-късно домъкна един пърен чувал обратно в къщи. Mr. Green Тук са меко казано луди по този празник, и не само. Crazy

# 259
  • UK
Привет!
От месеци търсене на апартаменти и безрезултатно (поради липса на трудов договор и от двама ни) лутане по ангенциите най-накрая намерихме апартамент от частно лице. Тъй като обаче досега бяхме в обзаведена стая в споделена къща нямаме никакви мебели и сега трябва всичко да си купим. Харесахме легло, матрак, холна маса, но диван не мога и не мога да харесам. Моля, споделете откъде купувате мека мебел че направо полудявам. Искаме 2+3 или 3+3 seater нещо мекичко и уютно. Освен това си мислихме ако купим мебел от България колко ще ни излезе доставката до тук и кои фирми да ползваме. Ако някой е правил подобно нещо ще съм благодарна на всякаква информация.

По повод доказателството за адрес, ММ си смени книжката два месеца след като пристигнахме, написа реални дати и всичко беше наред, но сега може и да са променили правилата, не знам. Аз пък по съвет тук в темата даден от МГМ звънях да променя адреса на НИН (имах НИН отпреди 3-4 години) те ми изпратиха писмо до новия адрес и след това представих  писмото пред банката за сметка и пред сърджерито за лекар.

# 260
  • Bristol
За Халоуин купувам 2-3 от кутиите бонбони Celebrations или някоя друга разновидност, Харибо също вървят. От Харибо давам по един пакет на дете, от другите 2-3 бонбона.
Посещаемостта много зависи от квартала ти и дали си в къща или блок. Зависи и на кой ден през седмицата се пада, тази година е в събота  Mr. Green
Католиците върло отричат този ден, ако сте в такъв район, ще е спокойно.

# 261
  • York
fantasyy@@, купих мебелите за детската и спалнята от ибей. Дивана за хола и масата за хранене ги намерихме в Gumtree. Доста дълго нямахме нищо повече от диван маса за хранене и кашон за малка масичка в хола. Един ден много ми писна и прескочихме до Икеа.  Whistling

Аз да питам защо си сменяте книжките?  И колко се отразява това на цената на застраховката за колата? Rolling Eyes

# 262
Мери - права си - живеем на село, най-близкия ми комшия е на 500м - празника не е нито тукашен, нито пък наш. За толкова години не видях деца да ходят по къщите, а моя посмъртно няма да пусна.

Лично аз си смених шофьорската книжка не за друго, а защото изтичаше - най лесния и евтин вариант беше да я сменя с тукашна. Стигат ми перипетиите по смяна на паспортите.

# 263
  При нас в предната къща никои не идваше на Хелуин, в тази сега идват няколко деца и разни пришълци. През няколко селца имаме цигани, които съм гледала в My big fat gypsy wedding и ги знам и по миналата година идваха те...Миналата година имаше доста деца сякаш, но два пакета с харибо, тези опаковани на малки пакетчета им стигнаха. Моята щерка не обикаля, не мисля, че скоро ще и се случи също, но тя е страхлива и си представям, ако и отвори накои маскиран хаха

# 264
  • До хладилника, който обичам
В нашия квартал не обикалят много активно; аз водя децата от другата страна на парка, до който живеем, там има повече обикалящи, но пак не е ужасно активно.
Нашата къща е последна в скрит ред къщи, единствен и някак остава встрани от погледа и много хора не обръщат внимание, че ги има изобщо. Миналата година се бях запасила със сума бонбони, никой не мина, освен едни познати. Тази година ще взема само малко за всеки случай.

# 265
  • UK
 Книжките се сменят масово защото е най-лесното  доказателство за адрес . Иначе имаш право да караш с книжка от ЕС до три години резидентсвто. Мисля че е така във всички страни от ЕС.

Адреса на НИН задължително ли се сменя или ако си селф. Ние сме емплой трябва ли да го сменяме? newsm78

Аз много обичам като наближи Хелоуин и в магазините напускат всичките лакомства , при нас за три години не се е случило някой да ни навести но пък аз се запасявам, че всички в къщи обичаме да похапваме.

Прясна прясна по въпроса с наемането на жилище , в четвъртък подписахме договора. Трябва да събирам багажа но нещо ме мързи много. Купихме спалня от ИКЕА , диван по поръчка от една мебелна фирма някъде на север . Имахме само един отказ защото съм бременна в момента , а ландлорда искал само едно дете в имота.  За около две седмици седмици си намерихме апартамент, но търсихме от две спални нагоре и бюджета ни беше доста висок , но реалистичен за Лондон и кварталите които гледаме.

Да ви питам знаете ли до каква стойност пратки извън ЕС не минават през митница и не се плащат такси.  Искам да поръчам някои неща от Щатите , от Ихърб.

# 266
  • София
И ние все още търсим квартира и ми прави лошо впечатление, че не ме приемат сериозно с Бг името ми..получавам странни откази за оглед. Посъветвайте ме какво да правя. Търсим от private landlord.

# 267
Нашия диван е от http://www.sofastore.com Харесваме си го. Дали ще се държи добре във времето не знам още, само се надявам, купихме го през юни. Близо до нас имат шоурум и така избирахме. Иначе и за тези http://www.sofasofa.co.uk/ бях чела доста положителни мнения, но нямаше къде реално да ги видим, да поседнем и полегнем на тяхно диванче.

# 268
  • До хладилника, който обичам
Ние се спряхме на дивани от Икея. Цена-качество-размер ни устройват най-много.

# 269
  • Манчестър
Книжките се сменят масово защото е най-лесното  доказателство за адрес . Иначе имаш право да караш с книжка от ЕС до три години резидентсвто. Мисля че е така във всички страни от ЕС.

Имаш право да караш до 70 г с  БГ книжка

Адреса на НИН задължително ли се сменя или ако си селф. Ние сме емплой трябва ли да го сменяме? newsm78 Ами ако искаш да получаваш кореспонденция във връзка с такс код и тн може и да поискаш да го смениш. Няма разлика дали си емплоии или селф-емплоид.

Аз много обичам като наближи Хелоуин и в магазините напускат всичките лакомства , при нас за три години не се е случило някой да ни навести но пък аз се запасявам, че всички в къщи обичаме да похапваме.

Прясна прясна по въпроса с наемането на жилище , в четвъртък подписахме договора. Трябва да събирам багажа но нещо ме мързи много. Купихме спалня от ИКЕА , диван по поръчка от една мебелна фирма някъде на север . Имахме само един отказ защото съм бременна в момента , а ландлорда искал само едно дете в имота.  За около две седмици седмици си намерихме апартамент, но търсихме от две спални нагоре и бюджета ни беше доста висок , но реалистичен за Лондон и кварталите които гледаме.

Да ви питам знаете ли до каква стойност пратки извън ЕС не минават през митница и не се плащат такси.  Искам да поръчам някои неща от Щатите , от Ихърб.

Общи условия

Активация на акаунт