Сполучливи имитации на маркови парфюми - 10

• 111 376
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Продължавай да четеш тази и темата за парфюмите и ще видиш как ще започнеш да ги делиш.   Laughing
Да, и аз имах предвид, че Аквата е новопредлаган във въпросния магазин.
На моя мъж сестра му носи целогодишно Байт блу. Но на мен ми е слабичък и по-лек. Харесвам го и го нося само през лятото.
Парфюмите са ми "болест" от има-няма десетина години Mr. Green Hug И наистина, не се научих да деля миналите през ръцете ми n-броя парфюми по сезони и т.н. Отсега-нататък се съмнявам, че ще се променя, но знае ли човек.
 Повечето време от миналото лято, напр. си изкарах с Allure/Chanel, EDP - с по две-три минипръсвания дневно, и си се чувствах перфектно. Wish/Chopard (един от най-зимните парфюми) водих на море и при 35+ градуса в комплект с цялата влага се държа супер. В момента съм омагьосана от Verte Violette L`Artisan, който нося нонстоп, докато във Фрагрантика, масово го сочат като пролетно-летен аромат....та, хора разни  Flutter
 И за да не е само спам - погледнах обявата за продажба  на Заг в базар, за която беше писано по-напред в темата. Видях, че предлагат и 20мл - флакони и днес поръчах няколко за приятелка. Впечатления - като пристигнат Peace

# 481
  • Бургас
Брайт Кристал е един от най-любимите ми аромати за всички времена и е пролетно-летен парфюм за мен с уникална трайност при мен/пиша за оригинала/ Peace

# 482
Благодаря, момичета, че приемате и нови в темата. Ще пробвам препоръчаното. Аз също не деля много парфумите и нося каквото ми е кеф в момента, но като че ли сега ми се прииска нещо по- силничко.

# 483
Все още съм голям фен на РЕФАН, въпреки епизодичните криввания.
И аз.  Peace
Момичета, мисля да пусна една темичка за размяна специално на имитационна парфюмерия
Аз съм "за" за размяната  Grinning Имам толкова много за размяна, постоянно ги подарявам на близки. Но все пак не съм много убедена, че ще се получат нещата, разходите за куриери са 4-5 лв., което е много за една размяна на имитация.
За груповото пазаруване също не съм много сигурна как ще е удобно за всички, но не пречи да пробваме.  Peace
Харесва ми и на мен идеята. Не е толкова скъпа доставката - с ЕКОНТ от офис до офис, ако се подготви товарителницата през някой от сайтовете ОЛХ, БАЗАР и т.н. доставката излиза 3,30 лв. А да не забравяме и БГ пощи. Малък препоръчан пакет излиза 1,50 лв до всяко място в страната. Проследим, със стикер, и т.н.
 Wink
И аз да се похваля. Малка черна рокличка не намерих, но отнесох едно рефанско манифесто. Мноого съм доволна! Много ми хареса. Душих и Black opium   Y.S.L и той много ми хареса, но защо така много ми заприлича на Нощния трезор на Ланком? Иначе не познавам оригиналите нито на нощния трезор, нито на черния опиум. newsm78.
На мен черния Опиум ми прилича страшно много на ето това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Diesel/Loverdose-Tattoo-18714.html
Относно летни-зимни....ами...има си значение, но не какво мисли някой критик, а по - скоро собственото ти усещане. Как се държи парфюма конкретно върху теб, кои нотки изпъкват, кои изчезват, как се влияе трайността...Аз например започнах да експериментирам напоследък и да "разменям сезоните"...Понякога се получава, понякога - не. Свеж, зимен, да няма ванилия....Някои хора намират за свежи шипровите аромати...Може би сред тях трябва да се прегледа... Thinking
 Peace

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 19:17 от solar_fields

# 484
  • София
Di, аз също до преди пет-шест години не ги делях по никакъв критерий, но се промених, както и вкусът ми. Не можех да си представя, че някога ще ми хареса от мен да се носи ухание на сладко, сироп, сладкарски цех, църква и т. н.  Joy
Май единственото, което нося целогодошно е Coco Mademoiselle. Мнооого го харесвам.  Crazy

# 485
  • Варна
купих Брайт кристал и Коко Моадмоазел .  Ами впечатлена съм. Първият аромат не познавам в оригинал, но много ми хареса, втория, както сте писали, доста се разминава с оригинала, но също много ми харесва. Харесвам свежи, не сладникави аромати. Благодаря предварително!
Зимен парфюм без да е сладък според мен е трудно да се избере. Щом ти е харесал Брайт кристал пробвай с Crystal Noir Versace , на мен той лично много ми допада и специално версията на Парфен.
Не съм пробвала рефанската версия обаче.
Според мен Коко Мадмоазел също е сладък цветен и малко шипров. Той идеално става за зимата. Опитай все пак и някои от по сладките аромати, може пък и да ти хареса. Аз взех днес Манифесто -039 пробвай и щом казват че Олимпея ще е новият парфюм на Рефан - 325 и той не бе трябвало да е само сладост, все пак има и солена нотка в него.

# 486
Здравейте, момичета! Искам да изкажа благодарността си към всички вас за необятната информация, която споделяте. Аз доскоро освен за Рефан, не бях чувала, че има и други имитационни марки. Не бях ползвала нищо подобно, но надъхана оттук си купих Брайт кристал и Коко Моадмоазел и 2 мъжки за детето от Рефан, понеже друго в града няма. Ами впечатлена съм. Първият аромат не познавам в оригинал, но много ми хареса, втория, както сте писали, доста се разминава с оригинала, но също много ми харесва. А мъжките са направо невероятни. И четирите са много трайни. Вече и аз съм фен на тази фирма. Набелязала съм си доста други аромати, а и като купувах помирисах много, но носът ми тотално се обърка. Понеже сте невероятно компетентни, искам да помоля за съвет - какво препоръчвате за зимата? Харесвам свежи, не сладникави аромати. Благодаря предварително!

Несладникъв, но не толкова свеж, но определено много интересен и забележителен парфюм е Zen-Shisheido. За мен най-добрата версия е тази на Ди енд Пи. Имат го Баргело, и Сансиро, но нямам впечатления от техните версии.

# 487
Бижу,аз лично чета мненията ти в другата тема с огромен интерес и доста пъти,когато съм била на кръстопът дали да си купя или не някой парфюм са ми помагали в избора bouquet.Само можем да се учим от хора като теб bouquet
Това е много мило и приятно, благодаря!   Blush Hug bouquet

И да кажа за Hуpnose - ухае още, след като се напръсках в 18 часа. Затихва много приятно и не плоско. Освен, че ми харесва ароматът на оригинала, който бях позабравила, този вариант намирам за удачно и почти напълно доближаващ се до него. Като се има предвид, че в работата се преобличам с други дрехи и ароматът се излъчва само от кожата ми, а не и от дрехата, с която бях като се напръсках, защото неминуемо попада парфюм и върху нея; и фактът, че в стаята до преди час имаше 4 човека с цигари(в това число и аз самата Blush), а все още си усещам парфюма осезаемо, значи наистина е добрър.

# 488
  • Deutschland
Жасмин ноар бива ли за зимен? Пробвала съм на Парфен и много ми харесва, а и е траен

# 489
Записвам се в новата тема и аз в търсене на хубав есенен парфюм  Peace
Ще прегледам назад препоръките ви.  bouquet

# 490
.............. и 2 мъжки за детето от Рефан, понеже друго в града няма................А мъжките са направо невероятни.
Вив, ти кои парфюми купи на твоя младеж от Рефан? Аз също имам тийнейджър вкъщи и двамата изпробваме разни аромати от тази имитационна марка.
И искам специално да приветствам и адмирирам Бижу и Ди, които пишат и в темата "Парфюмни размисли и страсти". Както написа Брайт Кристал техните постове в другата тема са толкова пъстри откъм описания и възприятия, информативни и впечатляващи, че специално аз не само добивам "картина", но и почти "надушвам" аромата. Радвам се, че такива парфюмни корифеи ще споделят и дискутират с нас. Wink

# 491
  • Варна
Аз също много се радвам на присъствието сред нас на Бижу. От нея и другите парфюмни феи от "Размисли и страсти"  се научих да обичам парфюмите, научих какво е шлейф, пирамида и все още се уча. Добре дошла при нас Бижу! bouquet

# 492
SNSR, от мъжките взех 211- BLACK XS/ PACO RABANNE  и 412- BRIT RHYTHM MEN/ BURBERRY, засега използва само Бърбърито, но и двата са страхотни. По- леки аромати са, като за ежедневна употреба. Още веднъж благодаря за всички съвети! Ще пробвам. Казаха ми, че в нашия град имало и някаква френска наливна парфюмерия, утре ще отида да видя каква е.

# 493
Здравейте Simple Smile Искам да ви попитам относно Рефан искам да знам кои парфюм на Bvlgari е най добрата имитация,защото моята майка харесва марката, но не мога да си я ползволя в момента Simple Smile) Благодаря Simple Smile

# 494
Днес се сдобих с Олимпията на Парфен.  Crazy Но ми се струва, че не е съвсем като оригинала... може и от полуотпушения ми нос да е  newsm78
Очакват 15тина нови да седмица  Whistling
А Бамбука кой точно е?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт