(Био)зеленчукова градина - тема 31

• 93 851
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
st. Dobri и аз същото знам за мулч Simple Smile
Това за марулите ми хареса,но чесно казано за мен идва скъпо.За ягодите се навих,защото когато започват ягодите да зреят  започва и сезона при нас и имам много малко време за бучкане ,копане и п.р. в градината.Докато по време на сезона на марулите съм по свободна и не ми се оскъпява допълнително.За 24метра дадох почти 24лв,това са 48дупки.Много скъпа идва за мен марулята с найлон.Ама иначе много добре изглежда,радва окото.

# 166
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
имам една дружка, тя все иска да е "опрятно" Simple Smile
Скрит текст:
правилно предполагате, рускиня е
  Laughing та явно покрай нея и аз съм се поизкривила   Blush

# 167
Аз сега се уча и дворчето е още доста постно пък и проблема е, че отвсякъде има асма и домати, пипер, лук са под асмата и въпреки това тази година домтки имаше доста при положение, че ходим рядко и общо взето са се гледали сами

# 168
малко хвалби  Blush

Laughing ножицата е нормален "мъжки" размер  Laughing

в листата се крие изненада

# 169
Прекрасни са! Какво е това жълтото на туфите? Хризантеми?
От семе ли се сеят или разсад?

# 170

хризантеми са  Peace .
на снимката с детето са от дребните "бабешки", наричат ги и "димитровчата"
Blush любимите ми. "прибрах" ги преди години от една баба, която си чистеше двора  Blush
жълтите са като топче, моравите - като маргаритки  Blush не се сетих да снимам от близо  Blush

на снимката, където има жълто и бяло са купувани миналата есен и после засадени на двора  Peace

Joy Joy намерих името на дворната орхидея от първата снимка  Crazy
 ЖДНБ - "жабешка лилия" и "крастава лилия" = Tricyrtis hirta, Tricyrtis japonica

# 171

Хризантеми съм виждала и семена и разсад но според мене с разсад се хващат по-добре, лятото насадих една розова в Казанлък, бях си я купила и като си ходихме преди седмица беше цъфнала невероятно
http://eli73.snimka.bg/hobby/kazanluk.886164.36273447
http://eli73.snimka.bg/hobby/kazanluk.886164.36273447

# 172
st. Dobri райска ябълка е това нали ? Откъде се взема дръвче и при какви условия го гледаш - кой край на България е ?

# 173
  • София/Варна
Добри много впечатляваща тиква. Моята единствена тиква, която порасна повече, не успя да узрее. Но достигна завидни размери - 9кг. Сега съм я  прибрала и съм в очакване да узрее.
Да се похваля и аз, макар и със стари снимки,че когато снимах нямаше време за хвалене
тиквата
разбойника с дълга тиквички
странни тиквички
гъби кладница
Имам още снимки,но те се оказаха на телефона на мъжо, така че с тях ще се хваля някой друг път.

# 174
st. Dobri райска ябълка е това нали ? Откъде се взема дръвче и при какви условия го гледаш - кой край на България е ?

дървото е купувано от разсадник в София преди ...10-11 години, веднъж се счупи "до дъно" от силен вятър и после изкара ново стъбло - подмлади се Simple Smile така да се каже Simple Smile

никой не вярваше, че на брега на Дунав, в средата на Резервата ще виреят райска ябълка, нар и бяла смокиня, но ето - растат и плод дават, от райските ябълки даже повече отколкото можем да изядем Simple Smile подарявам ги на приятелчета  Hug

Герундия, бащицата е премерил тиквата  Blush над 25 килограма е. има и двайсетина "цигулки" и тях раздадохме

Simple Smile кладницата ми е тръпка Simple Smile може да опитаме в новия двор Simple Smile а разбойника скоро да настигне тиквата на ръст  Hug

# 175
Герундия, поливала ли си тази година пънчетата? Много добра реколта имаш! От моите пънчета едно е родило, но докато се усетя, охлювите са опасли горната част и са оставили само основата на гъбените пънчетата. Изобщо забравих, че може да имам неприятели при пънчетата. Трябвало да се поръси с пепел, кафе..., направо ръснах Вениш. Другото е ден до пладне, нали е мокро около пънчетата. А утайка от кафе имам върху всяко пънче. Изобщо не е била пречка за охлювите.
Добри, страхотни димитровчета и/или хризантеми (нямам време да проучвам)! Вече назря желанието да си засадя и се чудя дали да си купя една саксия от цветарски магазин или да отида до някой пазар, където може да има повече от един вид разсад. Жълтите са разкошни! Не, че белите не са. Изискват ли някакви грижи, освен поливане?
Райска ябълка не съм опитвала дори Simple Smile.

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 17:37 от Анонимен

# 176
 Blush то и поливането им е било само колкото дойде отгоре  Blush

на "бабешките" това им е хубавото, че нямат никакви претенции  Peace

# 177
Герундия, странните ти тиквички са много популярни по-на запад в Европа. Тези, които ние познаваме най-добре, при нас пък се отглеждат само като бейби тиквички, берат ги рано-рано.

Вчера лют прашен вятър ми повреди едно крехко доматено стъбло, а две от тиквите  са засъхнали, листата са се свили и не изглеждат добре. Специално тиквите с какво да ги съживя? Хвърлих шепа пръст и полях добре.

# 178
  • София/Варна
Добри тиквата ти е велика.
Алис пънчетата са между цветя и под съндъчета цяло лято. Като поливам цветята с маркуча поливам и пънчетата, по специално отношение не са получавали. Странното е , че едното роди миналата година, а другото тази. Явно са на ротационен принцип.
Тити аз много ги харесах тези тиквички и догодина мисля предимно от тях да сея. Доста пораснали, нямат семки вътре и това много ми хареса.

# 179
  • Пазете Гор
Оня ден пътувах край Якоруда и ми направиха впечатление доста ниви "засяти" с такива пънчета. Чудесно нещо.

На втория етап от приготвянето на ябълковия оцет съм - прецедих и отстраних плодовия пулп, добавихг още малко мед и оставих да втасва... 60 дни. Чудесен начин за оползотворяване на разни криви, паднали и дефектни ябълки. Нека стане де. Много играчка падна със стъргането и много сериозно се замислих за покупката на блендер. От около 12 кг дефектни ябълки излезе към 6.5 чист пулп, и сега прецеденият (бъдещ) оцет е около 10 литра. Стискайте палци да стане, де, за първи път се пробвам.

Много е хубава за копане почвата тия дни. Може би ще успея с есенните обработки. По правило с тях се закопава оборски тор, но аз нямам добре угнил, та затова го изсипвам отгоре връз буците, а чак напролет го заоравам с профилирането. Идеята ми е леко да "поизветрее" преди закопаването.

Общи условия

Активация на акаунт