За Павел- Моля, помогнете със знанията си с информация за евентуално лечение !!!

• 61 762
  • 359
  •   1
Отговори
# 300
След последните няколко поста, лично аз, имам едни съмнения ....

# 301
За какво нападение говорим?
Кого съм атакувала?
Обясних ясно, кратко и точно какви права имаМЕ като дарители по закон.

Или вие твърдите, че може да задължите някого да ви  информира за нещо (независимо какво) като тропате енергично по масата/клавиатурата ?

Нека напомня - дарението е акт, в който са дават парични или други средства, в случая с цел лечение или подобряване състоянието на детето. Ако вие сте дарили без да имате сключен договор с надарения, то нямате право да търсите каквато и да било информация от него.

Горчилката в устата, неприятните усещания и т.н. Законът за задълженията и договорите не ги урежда.

Периодично се повдига тази тема и то само за това - да се търси информация.
И нито един питащ не бива задоволен от постове на други автори. Трябва лично родителите да пишат. Друг не може.

Е, не ви ли се струва леко прекалено вече?

Сега прочетох това. Изкара хората престъпници.  

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 23:14 от Пролетен дъждец

# 302
  • София

Сефте....

# 303
...... 
Същия вой се надига и когато се поиска епикриза или документ за оферта от болница.
Преполагам, че хората искат да знаят, защото средствата първо не бяха по дарителска сметка и второ не бяха употребени по предназначение. Имаше и обещание остатъкът да се дари на друго дете.

Иначе дано диагнозата да е сбъркана, но за съжаление не вярвам, че в чужбина също са сбъркали.

Всъщност, за диагнозата от Израел разбрахме от написаното във фейсбук. Е, и по телевизията беше казано.

В епикризата на първа страница пък липсва име на пациента.

Дали това, което обявиха, е истинската диагноза, поставена в Израел, знае само семейството. И все пак, предвид благоприятното развитие на състоянието на детето до този момент, само предполагам, че или е станала лекарска грешка или изнесеното пред аудиторията се разминава с истината.

# 304
Сефте....
Затова хората са измислили дарителските сметки да са на името на детето. А тук сметката е била на името на бащата. На това му се казва: Имали сте бол пари-дали сте.
Следващия път просто добре си помислете дали да внасяте пари по разни сметки на бащи, майки, лели и вуйчовци.... Почнат ли да ви омайват как нямало време и как едва ли не утре трябвало да се съберат парит и за това не можело да се разкрие специална дарителска сметка (както е правилно в такива случаи) е редно на всеки да му светне червената лампа в главата и да се замисли малко...

# 305
Аз само едно ще кажа - засрамете се!
Много пъти писах, че познавам майката на детето. Дано на никого не му се случва това, което те изживяха и това, с което живеят сега.
Хората са добри и честни.
Мисля повече да не влизам в тази тема. Съжалявам, че има толкова злобни хора.

# 306
Хората не са злобни, а объркани и разколебани. Сигурна съм, че родителите минават през ужасен период и от цялото си сърце желая с детенцето всичко да е наред. Но ако все пак, поне един път бяха дали  някаква информация в темата /нещо, което приемам като знак на уважение / нямаше да има подобни постове.

# 307
  • София
Дарението на средства и помощта на дете в нужда, е безвъзмездно дело, и правейки го, не очаквам нищо в замяна от отсрещната страна (освен, че искрено се моля и надявам детенцето да оздравее).  Моля, спрете да спекулирате по темата, защото става въпрос за дете!

# 308
Аз само едно ще кажа - засрамете се!
Много пъти писах, че познавам майката на детето. Дано на никого не му се случва това, което те изживяха и това, с което живеят сега.
Хората са добри и честни.
Мисля повече да не влизам в тази тема. Съжалявам, че има толкова злобни хора.
 Е, този тон , тропане с крак, цитиране на закони , никак не помага . От горещи молби за помощ към пренебрежение, обиди и заплахи.Няма нормален човек, който да не съчувства на родител с безнадеждно болно дете  и да не желае да се оправи детето. Аз лично не искам информация, радвам се като видя, че детенцето се оправя, но ако пишат, пишат. Интересно ми е наистина как са го лекували, защото си е чудо да  пребориш такава тежка диагноза. Но и тази информация не я искам на всяка цена. Обаче тонът, с който се опитват да затворят устите на заинтересованите е възмутителен . И не помагате на никого, даже напротив. А е нормално като си мобилизирал медии, форуми да ти помогнат , изложил си болката  си публично, да се заинтересува    обществеността след време как са се развили нещата. Който държи на личното си пространство, не прави такива кампании. Страда мълаливо, проси от роднини, познати, продава жилища, взема заеми. Познавам такива родители. А и не само аз предполагам.

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 09:53 от Анонимен

# 309
Преди два месеца имаше снимка и информация. Март месец имаше снимка от рождения ден на детето. Пак ги погледнете. Детето на снимките на здраво дете ли ви прилича? И къде е споменато, че детето е излекувано?! Има подобрение. Подобрение и излекуване едно и също ли е? Писаха, че детето се раздвижва, тъй като е в инвалидна количка и освен, че не може да ходи, ползваше ръцете си със затруднение. Той дори не можеше да стои седнал, само легнал. Съгласна съм, че информация и снимки дават рядко, но рядко е различно от липса на такива. Родителите не са пуснали тази тема тук и никога не са писали в нея, ето защо нямат задължение да публикуват тук отчети. Те направиха групата във Фейсбук и дават информацията там.

# 310
  • София
...В епикризата на първа страница пък липсва име на пациента. ...
Напротив, има име на пациента  Peace

# 311
 В такива случаи, аз за себе си приемам, че липсата на новини е добра новина. Ако близките споделят добре, ако не споделят, дано детето да се  подобрява и предстоящите новини да са радостни.
 Не съм търсила целенасочено информация, случайно попадам на темата 2-3 пъти и вътре все панаир. Някой си отворил клавиатурата попитал - голям безсрамник. А е нормално от толкова хора ,взели присърце случая, някой да се заинтересува. Не може ли разбрано ,с два реда да му се отговори, възпитано да му се обясни, че сега не е моментът за информация. Не, няма такова отношение. Нахалникът бива натикан в ъгъла да се срамува за назидание на останалите любопитстващи. И контрастът с отношението ,когато се събираха парите е умопомрачителен. И точно това ще започне да провокира гадни инсинуации.
  Не всички имат Фейсбук, имаше тук кампания, тук питат хората. Щом  се публикува информация във Фейсбук, публикувайте я тук. По-малко въпроси ще се повдигат и страници с глупости ще се изписват.

# 312
Информацията от фейсбук Е публикувана тук, макар не от родителите.
Заинтересувалите се не са наречени нахалници и не им е заявявано да се срамуват, само тези, които обявиха, че диагнозата е била сгрешена, че детето изобщо не е било болно, че медицинския документ на първа страница няма имена...., че са излекували детето, но пазят в тайна как.... и прочие съчинения.
Моля, отново погледнете документа на първа страница, има 3 имена.
Моля, върнете се и вижте снимките, прочетете написаното от родителите. Ако не искате да го правите, поне не пишете наизуст.

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 15:07 от pina

# 313
Днес коментирахме с колежки по случая /които са дарили средства по време на кампанията/, и се оказа, че Павчо е вече ученик в първи клас. Учи в същото училище, където е внучето на едната колежка. Не знаят нищо повече за състоянието на детето.

# 314
Оооо, ако ходи на училище, това е прекрасно. Дано да е добре!
И моля ви, прави сте, че не е хубаво да се рови в мъката на хората, но не е необходимо и да се набляга на това, че дарителите даряват безвъзмездно, без никой да им дължи нищо.
Защото излиза, че едва ли не, като питаме за състоянието на детето, си искаме парите обратно, или смятаме, че ни дължат нещо, което е нелепо.
Никой не смята, че родителите му са длъжни, хората просто се тревожат за Павчо.

Общи условия

Активация на акаунт