Фермата - Сезон 1, Тема 2

• 50 727
  • 866
  •   1
Отговори
# 90
  • До сърцето...
.... Ми хубаво да не забравяме, че сме българи и християни, ама не всички са християни и не визирам мюсюлманина, че му забравих името..Ами ако и той ги накара да се молят на килимчето заедно с него, както той трябва да казва молитва преди вечеря!? ....

Айде сега, той (Димитър де) не ги е карал на сила. Каза "ако искате" ... И зае приблизително минута ефирно време.
Мустафа се казва мюсюлманина и го дават три пъти как се моли на килимчето, а за една единствена молитва на масата, и то в християнска държава, било в повече и дотягало. А и Мустафа не се включи в молитвата, какво толкова е станало, че чак е боза, не знам...

# 91
  • София
губи ми се момента с "ако искаш", а мисля, че беше по друг начин казано. Но съм убедена, че не каза "ако искате", а "искам".

# 92
Ако в нашето общество молитвата преди ядене е нормално съществуващо явление /както съм виждала в много американски филми/, на никой нямаше да му направи впечатление, че и тук /във Фермата/ се прави. За съжаление, като цяло, обществото ни е лишено от подобни осмислени традиции /изключвам молитвата на Коледа/, затова някои от нас смятат, че това е показност. И, "бозата", може би не се отнася за този акт, а просто, че е скучно, или се акцентира излишно върху някои неща...

# 93
  • До сърцето...
http://fermata.btv.bg/video/videos/sas-svatba-i-pirshestvo-zapoc … -vav-fermata.html

На 6.40 - "искам да кажа една молитва", а на 6.51 - "аз ще се хвана за ръцете, ако искате се хванете и вие".
Можеха да го оставят сам да си каже молитвата, но те го подкрепиха, което е хубаво, според мен.

# 94
  • София
Бозата е по повод разводняването на предаването, не вади думи от контекста , ок?

# 95
Относно молитвата - всички се съгласиха тази седмица да се казва молитва преди хранене, а в петък да бъде казана от Мустафа, тъй като при мюсюлманите петък бил важен ден (не запомних защо точно). Не виждам нищо лошо в това Peace

# 96
  • До сърцето...
Бозата е по повод разводняването на предаването, не вади думи от контекста , ок?

Ти даваш пример с молитвата като част от разводняването на предаването, не е ли така?

# 97
  • София

Ти даваш пример с молитвата като част от разводняването на предаването, не е ли така?
чети внимателно, даже не ми се обяснява, защото се съмнявам да ме разбереш. Казала съм, какво е боза, къде е излишният патос .....или просто се чудиш, за какво да се заяждаш. Айде кажи си молитвата и бъди мила, бяла и добра  Peace нали си християнка

# 98
Относно молитвата - всички се съгласиха тази седмица да се казва молитва преди хранене, а в петък да бъде казана от Мустафа, тъй като при мюсюлманите петък бил важен ден (не запомних защо точно). Не виждам нищо лошо в това Peace
Корана бил завършен в петък. Поне така чух.

Обмислям да спра да гледам предаването. Не ме хващат особено. Иван и Андрей трябваше да продължат с Къртицата и това е.  Tired

# 99
  • София
Мери, Зизу, благодаря, явно това с картофите ще остане загадка...  Laughing
Мен днес ме издразни Димитър с обръщенията си към сина си - нали има и момиченце, защо така говори само на момчето и само него иска да научи какво са чест, достойнство и т.н.

# 100
  • Mediterraneo
Изборът на Димитър ме потресе. Не вдявам логиката му, нито стратегията му, независимо кви ги дрънка цял час. То голям философ се извъди, дълбкомислещ  ooooh!
Значи. Избираш двама човека, на които ужасно се възхищаваш, от които можеш да научиш най- много, които са най- полезни за отбора и фермата. И автоматично рискуваш единия! Демек- готов е да се лиши от един от най- добрите според него хора там  newsm78
Ако изпрати на двубой Альона, тя има голям шанс да остане. Ама пак е едно към едно шансът. Райно пък директно отпада, ако го прати на дуел- с всичките познания и опит, човекът е на 50 години и далеч не най- подготвен физически.
Аз бих избрала Веско и Нора. И да пратя на дуел Нора, понеже какъвто и да е, Веселин върши работа и има нужда от неговите чисто физически качества на този етап. Сред жените, освен Альона, никоя не се откроява като стабилна и силна жена, така че която и да избере Нора в моя вариант, няма да е загуба за отбора.

# 101
Скрит текст:
Забавно беше, Гошко е артист - нормално за хомосексуалните да имат такива заложби, ама наистина някак беше излишно, толкова ли нищо друго интересно не се е случило, за да се налага и в без това малкото време да ни пробутват такива случки? Да загатнат само - да, а те си запълниха времето с този ритуал. Всъщност в снощния епизод нищо не се случи. Избирането на Димитър беше ясно на всички, друго нямаше. Думите му са красиви, поучителни, смислени, но аз лично искам да гледам действие, ситуации от ежедневието, има хора дето още една дума от тях не сме чули - Мария и Рая например да ли са ги дали да обелят 2-3 приказки /изключвам Рая с козата вчера/. Ами Норчето? То и без друго е в някакъв собствен свят и говори едва - едва, но нищо дотук от нея. Сашо? Ако не беше дуелът с Асен, какво сме видели от него? А, да - когато Митко ги заведе да вадят картофките всички мъже /дори и Хитлер беше там/, кой освен Жорко липсваше? Сашето. Mr. Green Sunglasses Абсолютен мързел, може и затова да не го дават него.
Много разтягат, повтарят, потретват - аз не съм гледала "Къртицата", не знам там така ли е било, и как всъщност е било, но тук просто нищо не се случва.
Абсолютно. Peace
На мен ми стана интересно откъде например разбраха за картофите - каза ли им някой или Димитър сам откри мястото, защото ми се стори, че е точно след оградата, т.е. извън пределите на фермата.  Thinking
За картофите им каза онзи човек, където идва от време на време и им казва какво трябва да се направи, кое да се изгради и така.
Задачата им беше да съберат картофите, а наградата - заколеното агне

# 102
  • София
Мен днес ме издразни Димитър с обръщенията си към сина си - нали има и момиченце, защо така говори само на момчето и само него иска да научи какво са чест, достойнство и т.н.
Дъщеря ми реагира по същия начин: "Този човек нали има и дъщеря!За нея не му ли пука? Нали и тя го гледа!"

# 103
  • somewhere near the sea
За картофите им каза онзи човек, където идва от време на време и им казва какво трябва да се направи, кое да се изгради и така.
Задачата им беше да съберат картофите, а наградата - заколеното агне
-стопанинът на фермата Peace
-яре  Laughing
Уточнявам просто   bouquet

# 104
Дъщеря ми реагира по същия начин: "Този човек нали има и дъщеря!За нея не му ли пука? Нали и тя го гледа!"

И аз това си помислих, но това му е слабото място, то си личи.
Безкрайно ми е симпатичен Митко, нямаше никой, който да не го хареса струва ми се, много е приятно за гледане вече /като изключим някои индивиди отново  Mr. Green/

Общи условия

Активация на акаунт