Hапускане на дома

• 37 248
  • 591
  •   1
Отговори
# 270
Много беше полезна казармата. Да те пречупят от млад, да се научиш как да те унижават, тормозят, да се подчиняваш,  без да казваш нищо.
Перфектна, ако на едно общество са му нужни пионки.

# 271
  • София
О, моля ви, какви са тия глупости за казармата! За моето поколение имаше казарма - е нямаше по-голяма гавра от това! Особено за вишистите - учиш 4-5 години и точно излезеш с диплома, евентуално приятелка/жена и не можеш да започнеш живота си, защото започва едно чакане кога ще те приберат в казарма. Никой не те взима на работа ; не смеете да си вземете квартира / жилище ; да правите бебе - щото не се знае в кой момент ще изчезнеш от картинката. Млади, здрави, прави мъже, готови да влязат в живота, ги слагат на една голяма пауза. И то за няма нищо, буквално! Няма мамино момченце, което казармата да е променила - мамините момченца мамите им ги уреждаха на тиха и кротка канцеларска работа. Останалите какво научаваха? Да маршируват, да сглобяват калашник и да ядат буламачи-консерви, по-възрастни от тях. Мерси ти на такава простотия!
И двамата ми съпрузи са минали казарма, всичките ми приятели, роднини ... никой няма променен от там, какъвто влизаш, такъв си излизаш, само дето ти крадат от най-хубавите години за едното няма нищо.

# 272
казармата няма да се върне, който иска, има платена армия.
Най-голямата казарма е животът, като се започне от детската градина и се мине през училището.
Около мен почти няма майки които да дондурката децата си, всички ги бутаме, колкото се може да са по-самостоятелни.
Мисля, че тези картинки които описвате са по-характерни за по-възрастното поколение, може би до към 60 - ти набор.
Младите хора са наясно, че животът е борба и глезльовци не са нужни никому. Пък и мисля, че повечето от съвременните родители сме егоисти и искаме децата ни възможно най-рано да си изкарват сами прехраната и да заживеят сами, та и ние да си поживеем. Сега има толкова круизи и екскурции, че как няма да издържам мамин златен до пенсия. Ай сиктир, ако учи нещо ще го издържам, ако не след бала да не ме търси повече.

# 273
Мен ме е стах,че може да си избере жена,която ще е от т.нар. принцеси и съм решила да го науча да си готви и глади и пералня да пуска.За негово добро.Може и тъпо и смешно да е.Тя като дойде сляпата неделя аз мога да си приказвам ,че момичето не става ама няма да има кой да ме слуша.Пък ще видим.
Аз пък ще го уча какво да прави с принцеса, та да й дойде акълът и да слезе от пиедестала:)

# 274
купила съм едно малко жилище, за да си живеят с принцесата и да ми се махат от главата. Simple Smile

# 275
За принцеса трябва голямо и луксозно:)

# 276
  • София
О, моля ви, какви са тия глупости за казармата! За моето поколение имаше казарма - е нямаше по-голяма гавра от това! Особено за вишистите - учиш 4-5 години и точно излезеш с диплома, евентуално приятелка/жена и не можеш да започнеш живота си, защото започва едно чакане кога ще те приберат в казарма. Никой не те взима на работа ; не смеете да си вземете квартира / жилище ; да правите бебе - щото не се знае в кой момент ще изчезнеш от картинката. Млади, здрави, прави мъже, готови да влязат в живота, ги слагат на една голяма пауза. И то за няма нищо, буквално! Няма мамино момченце, което казармата да е променила - мамините момченца мамите им ги уреждаха на тиха и кротка канцеларска работа. Останалите какво научаваха? Да маршируват, да сглобяват калашник и да ядат буламачи-консерви, по-възрастни от тях. Мерси ти на такава простотия!
И двамата ми съпрузи са минали казарма, всичките ми приятели, роднини ... никой няма променен от там, какъвто влизаш, такъв си излизаш, само дето ти крадат от най-хубавите години за едното няма нищо.

Съвременното "развито" общество възпитава консуматори, неспособни да се оправят сами в живота, ако няма Кауфланд, Била, доставка на храна вкъщи, перални, миялни, компютри, телевизия и пр. Едни компоти не могат си направи, с огън на двора. Е, вече живеем във време, което ще ни ДОКАЖЕ това. Така като гледам накъде вървят нещата, започвам да си мисля, че трябва да възстановя умението си да сглобявам Калашников за 24 секунди. Защото и нас, момичетата, ни учеха на това навремето. Какво лошо в това, човек да има някое и друго умение вповече? Thinking Peace

# 277
Принцесата какво иска малко ме интересува. Аз това мога да дам и пак казвам повече да не ме занимава. Да и купи сина ми, да си купи сама или да и купи баща и, не я карам насила да е с моят син.

# 278
Ей това свекървите явно от рано тренират. От сега ви бодат очите бъдещите снахи  Laughing Имам чувството, че някои майки докато родят синчето и вече мразят снахата.

# 279
Аз лично искам да си живея живота, а не да угаждам на синчета и снахички. Но не преча и акъл не давам. За синчето полагам усилия да получи добро образование, доколкото му стигат интелектуалните заложби и това е. Останалото зависи от него.
Както казвам на майка ми, понеже и тя все грешки прави - на всеки всичко му е от акъла.

# 280
christina1980, лошо няма. То всеки иска да си живее живота. Аз пък не вярвам снахите ви да чакат да им угаждате и прислугвате  Peace

# 281
  • София
Не знам, Популе, не виждам в тоя живот умението да вари компоти и да сглобява калашник как ще направи от някое мамино синче мъж. И изобщо, откъде дойдоха тия компоти не знам, в казармата не съм чувала това да се учи.

# 282
Засега не ми е потрябвало умението да сглобявам калашников.

# 283
  • София
Сигурно сега като влязат ордите бежанци, рязко ще ти потрябва, подозирам, че това има предвид Популе.

# 284
Сигурно сега като влязат ордите бежанци, рязко ще ти потрябва, подозирам, че това има предвид Популе.

То и да има умение, няма калашников. По-добре да си варим компотите  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт