Hапускане на дома

• 37 243
  • 591
  •   1
Отговори
# 60
Точната възраст за отделяне на едно дете от родителите му в самостоятелно домакинство е много индивидуално нещо и там препоръки не се наемам да дам рано или късно е на 20. Обаче с две ръце подкрепям съвета, че човек е добре да има такъв период на самостоятелност преди да заживее заедно с партньор.

# 61
Не, ама ако видя, че някой и на 26 още се уфлянква все едно е на 19, го вписвам в категорията "мърда".

Всъщност да, очаквам го, на 23-24 вече трябва да си яко оправен/оправна. Иначе на 30 ще си в небрано лозе. А твоят ако не е лъгал моми до 30, баш тогава знаеш ли какво ще му се натресе...

Каквото, такова  Peace. Късмет и акъл стигат. Другото съм го отметнала. Hug

# 62
Не, ама ако видя, че някой и на 26 още се уфлянква все едно е на 19, го вписвам в категорията "мърда".

Всъщност да, очаквам го, на 23-24 вече трябва да си яко оправен/оправна. Иначе на 30 ще си в небрано лозе. А твоят ако не е лъгал моми до 30, баш тогава знаеш ли какво ще му се натресе...

Каквото, такова  Peace. Късмет и акъл стигат. Другото съм го отметнала. Hug
Това пък не го вярвам.30 години ще го галиш с перце и накрая ще дойде някаква използвачка и за 3 дена ще му е*е майката и ще го направи на маймуна и ти ще си съгласна?Да не говорим,че от там насетне ще му е такъв живота да речем.

# 63
Спокойно, мама и жена ще му намери - да му приляга. И богата, и от сой.  Laughing
Да не мислите, че уредените бракове не се практикуват и днес?

# 64
Да, ама девойката от сой са я учили- докато го върже, да показва най-доброто..след това- hell on wheels.

# 65
Моето разбиране е, че един мъж трябва да е научен на самостоятелност още рано-рано от мама, а не после същата да очаква, че приятелката/жена му ще го отглежда. Много ми е неприятно, когато майки на синове започнат да коментират как снахата не гледа подобаващо златото - аз търся равностоен партньор, а не някой, на когото да прислужвам  ooooh!, та ако майка му очаква нещо подобно, ще бъде много разочарована, но според мен тя просто не си е свършила работата като родител  Peace

# 66
Ако на 20-22 някое от моите деца не мисли вече сериозно как да се отдели от семейството, ще съм сигурна в провала си като родител.

Ти, аз и децата ни сме коренно различни Peace. Имаме различен начин на живот, различни въприятия и релевантно - различни модели.  Отделно зрелостта за самостоятелност е индивидуална.

Никой ли не прочете, че това е моят модел, моята гледна точка и нямам нужда от набиване на канчето.  newsm78 Моето дете си е Ок, ако много иска, ще се изнесе, има достатъчно възможности.

Само написах, че има и друг вариант. И не, на 18 или 20 или дори 23 г. ми се струва напълно излишно да се занимават с неща, различни от следване, работа или и двете едновременно/моето и следва наред с работата/. За всяко нещо си има време.

..........които са още на по 30 години и живеят с мама и тати, като мама прави всичко, а те бачкат нещо каквото и да е, защото им трябват пари единствено за кафета и някоя дрешка... Т

Синът ми отдавна работи за над два и половина пъти средната работна заплата за софия/отворих просто първия линк за средна работна заплата/. Повярвай, доста кафета и дрешки си купува и може да си позволи Wink.
Успех с дондуркането и на снахата..,,евентуалната,,, мамин златен като мине 30години...нали,чак тогава... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 67
На 20 вече си е малко късно..повечето хора като влязат в университет вече живеят самостоятелно, а това се случва на 18-19 години. Аз лично смятам, че по-рано е дори по-добре. Примерно на 16 ми се струва добра идея един човек да си има вече собствено жилище(макар и малко и споделено със съквартиранти) и въпреки, че е още ученик - някаква почасова работа - не за изхранване, а за покриване на тийн капризите..като разбира се родителите остават с ангажимента да издържат детето, а после и да помагат с каквото и колкото искат..нещо като буферен период, постепенна адаптаця към самостоятелността, под известно влияние и контрол от родителите. Когато аз бях тийн исках точно това, но не го получих, защото моите родители никак не подкрепяха идеята - в резултат на което се получиха само неразбирателства и конфликти и аз накрая бях неподготвена...а можеха да ми създадат подходящите условия и да ми ги поставят и друго щеше да е...

# 68
Дори и да живее един млад човек до някаква възраст с родителите си е добре да може сам да се справя с чисто битови дейности, а не да бъде на хотел с пълно обслужване, както се случва в много от случаите.

Смешно ми е било уж големи хора, пък не могат да поемат елементарните грижи за себе си въпреки наличието на толкова улесняваща техника - и за мъже, и за жени говоря

# 69
  • България-Швейцария
Не знам какво става, ама напоследък големи глупости чета из всички теми.
Нито е задължително човек, който не се е отделял от родителите си да е с две леви ръце, нито живеенето по квартири гарантира самостоятелност и успех в живота.

# 70
Аз съм определено ЗА изнасянето от дома на родителите. Дали ще е поради студентстване в друг град, работа в друг град, или просто на квартира с гадже или с приятелки.
Така човек се учи на самостоятелност.

# 71
Според мен е здравословно след 20-годишна възраст човек да се опита доколкото му е възможно да бъде независим. Оставането вкъщи създава риск от развиване на комплекс за малоценност и липса на независимост, особено в мъжете. Живея в чужбина и най-добрата ми приятелка тук е германка. Веднъж си говорихме и тя ми каза, че ценността на независимостта от родителите е много висока в Германия. Тя самата след завършване на гимназията не е имала желание да учи висше образование веднага, но първото нещо, което се е мотивирала да направи е да си намери работа на пълен работен ден и да се изнесе на квартира. Не е имала имала сериозен приятел, нито пък е имала проблеми с родителите си.
Според мен само намирането на сериозен партньор не би следвало да бъде единствената мотивация за изнасяне от дома на родителите. Сори, ама за каква независимост и самостоятелност на индивида говорим, ако се страхуваме да живеем и разчитаме на себе си. И все пак, лукс е да можеш да си позволиш това в днешно време в България, но не пречи човек да се стреми. Когато има желание, се намира и начин.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 14:46 от anaestetic

# 72
Спокойно, мама и жена ще му намери - да му приляга. И богата, и от сой.  Laughing
Да не мислите, че уредените бракове не се практикуват и днес?

Сам си е намерил  Wink

Идеята ми е , че на тази възраст за мен е желателно да вложи усилия в следване, дипломиране, изграждане на контакти, професионални най-вече, да получи сертификати, за да си изгради бъдеще. Да има достатъчно заделени средства , за да издържа семейство.
Съжалявам, но моделът да се ожени на 25г. за ученичка и да се тръсне в дома на родителите си, да живее в една от двете стаи, да сменя по три пъти годишно работата си и да пие вечер по 5 бири - не ми допада.

Който, както иска всъщност да си направи живота  Peace За щастие той търпи всякакви вариации.

# 73

Съжалявам, но моделът да се ожени на 25г. за ученичка и да се тръсне в дома на родителите си, да живее в една от двете стаи, да сменя по три пъти годишно работата си и да пие вечер по 5 бири - не ми допада.

Това не е никаква самостоятелност, напротив  Peace

# 74
"Добрите родители дават на децата си корени и криле. Корени, за да знаят къде е домът им, и криле, за да летят надалеч и да правят онова, на което са били научени"
Аз се придържам към това  Peace
Много са ми "интересни" майките , които казват, че обичат децата си и искат да са близо до тях ooooh!
Все едно другите, които поощряват децата си към самостоятелност са  безчувствени  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт