Hапускане на дома

• 37 253
  • 591
  •   1
Отговори
# 300
За чужда кауза ли? Нима да браниш родината си е чужда кауза? Ок.

"Родината" се брани на други нива в съвременния свят.
Наивно е да си говорим, че когато няма съответна държавна политика и границите й са като общинска мера, в която всеки може да пасе и през която всеки може да прецапа, то това, че нечий син можел да сглоби АК ще промени нещо.
Вярно, че политическите бръщолевения яко подлъгват хората по света и у нас.
Жалко.
Аз бих предпочела децата първо да могат да мислят. Пък дали ще сглобяват автомати, ще затварят буркани или ще произвеждат автомобили- нека си е тяхно решение.
...
И е добре да се прави разлика между "военни" и професионална армия и казармата в нейния вид от преди 20 и кусур години.  Peace
Последната е травмираща,  често пъти осакатяваща, понякога- животоотнемаща и винаги- напълно излишна.
И не решава въпроса с възпитаването в самостоятелност. Последният си се решава съвсем спокойно без нея, с нормално домашно възпитание.

Цитат
По същата логика, по която жените, преживели тежко раждане, след време разказват само смешните и куриозни неща.
Паметта на човека е милосърдно услужлива - замита неприятните изживявания под килима и отгоре оставя само приятните.
Peace
То си беше правило навремето- когато човек няма за какво да говори, мъжете почват с казармените изпълнения, а жените- с ражданията. Стига да са преминали без особени травми през тях и да са ги преживели, разбира се.

# 301
  • София
Може би ако не беше разглезен, казармата нямаше да му се отрази така пагубно. Нормално като толкова години е гледан като писано яйце да му дойде нагорно живота в казармата. Затова казвам, че това дундуркане си е живо осакатяване на сина, който уж трябва да е научен на някаква физическа и умствена устойчивост. Не за друго, а за да му е по - лесен живота. Нали уж това искат родителите за децата си.

Мис Джули, умна жена си, не знам защо така лошо се излагаш тук...

# 302
За казармата е най-добре да нямаш никаква умствена дейност.  А унижението се приемаш за нещо нормално.

# 303
  • Другата България
Може би ако не беше разглезен, казармата нямаше да му се отрази така пагубно. Нормално като толкова години е гледан като писано яйце да му дойде нагорно живота в казармата. Затова казвам, че това дундуркане си е живо осакатяване на сина, който уж трябва да е научен на някаква физическа и умствена устойчивост. Не за друго, а за да му е по - лесен живота. Нали уж това искат родителите за децата си.

Мис Джули, умна жена си, не знам защо така лошо се излагаш тук...

Аз опитах снощи да ѝ кажа същото, тактично уж, и наистина добронамерено, но пък явно е кауза пердута. Това повтаряне на едно и също нещо, постоянно, освен досадно и смешно, става и дразнещо. Tired

# 304
  • Бургас
Мери Ан, и на мен ми е смешно и дразнещо как във всяка тема ми опонираш. Ясно е, че мислим различно. Спести си постоянното скачане.
Говорим си за казарми и защита на родината, а същевременно си гледаме децата до старини и не виждаме никакъв проблем в това. Съжалявам, че съм станала досадна, но този проблем в обществото ни наистина е сериозен.

# 305
  • София
Първият ми приятел изкара казарма, ами да ви кажа, не се научи много, много на нещо - визирам самостоятелност и такива неща. В смисъл, че не мисля, че имаше особена промяна между това, което беше преди това и това, което стана след като излезе. Вторият също е карал, но не мога да кажа дали го е научила на нещо, много по-късно се запознахме, но и той ми е разказвал за извращения.
Този, с който съм сега е завършил военно училище и ми е казвал, че там се е научил на дисциплина и ред, да, наистина са ги мачкали, но го е понесъл и в крайна сметка си е извлякъл ползите. Но предполагам, че едно е военно училище, друго е казарма, в първото влизаш с желание (поне при него е било така) и съответно си понасяш гърча в името на идеята, заради която си влязъл, в казармата - нямаш избор...

# 306
Българската майка е огромен парадокс- ще си облече и наконти детето, ще взима скъпи колички и играчки, но примерно няма да се посвени да пуши, докато детето е до нея в количката. Детенцето е супер ценно, но на годинка вече е на ясла. Борим се да е успяло, но не и да е успяло самостоятелно.

# 307
  • Другата България
В грешка си Джули, наистина, но няма да ти опонирам за това.
Нищо лично няма в реакцията ми, както и да го разбираш. Най - малко скачане, защо, след като ти излагаш само себе си в случая.
Сама виждаш, че и на други прави впечатление, и не лично на теб, но на меко казано натрапчивите ти идеи и схващания няма как да не реагирам, още повече, че ти не пропускаш във всяка такава тема да ги повтаряш по безброй пъти.
Остави ме мен, но дразни и други хора.

# 308
  • София
Ами не знам кой си гледа децата до старини, Джули, аз такива не познавам. Да не говорим, че това няма абсолютно нищо с казармата. Ама нищо.
Със синът ми сме говорили как да се отдели като студент, намираме го и двамата за следващата логична стъпка в живота. Същевременно, ако имаше казарма в момента, най-отговорно казвам, че щях да търся връзки, да лъжа, мажа и да давам рушвети, за да го оттърва.

# 309
В по-малките градове са много тия, дето живеят с децата си до много късни години.

# 310
За казармата е най-добре да нямаш никаква умствена дейност.  А унижението се приемаш за нещо нормално.

+1
Само тези хора имат романтични представи за казармата и онези, които прилагаха извращенията, направо рай им беше.
Един мъж не е ли мъж, чакай ти казармата да го направи.
Нищо мъжко няма в това да са ти поднесени наготово основните неща, да ти кажат, че не трябва да мислиш, а само да изпълняваш подадените команди.
Освен това повечето неща, които са ги карали, свързани с личните им неща в живота отказват да ги вършат. В казармата са ги правили, защото са били принудени, няма как да станеш и да не си оправиш леглото, да правиш сапунка и т.н. И - изненада, намирали са сили, въпреки запълненото време и физическо натоварване  Laughing но определено ги приемат за унизителни и познайте на кого ги прехвърлиха в живота си след уволнението Laughing да си оправиш леглото в казармата е мъжко!, в къщи - "Аз съм мъж, как ще оправям легло" Mr. Green

Военното училище е друго нещо, да  Peace

# 311
  • Другата България
В по-малките градове са много тия, дето живеят с децата си до много късни години.
Ти лично колко такива познаваш?
Лично, за да правиш подобни заключения, тоест твърдения?
И какво значи живеят с децата си? И моята майка живее с мен.
Влизам ли в статистиката ти?

# 312
Лично- 10-ина семейства, съжителстващи под различна форма под един покрив. Понякога причините са имотна криза, или въпрос на периоди. В някои случаи обаче си е обсебване.

# 313
Аз и мъжа ми сме от провинцията, но нямам такива наблюдения. Т.е. да, има такива, но не са повече отколкото в София.

# 314
  • Другата България
Семейства или сами неженени/неомъжени хора с родителите си?
Разлика има, и то голяма.
А и 10 - ина на фона на Пловдив не бих казала, че са много.
Щото нали, генералните заключения.
В провинцията се среща младо семейство да живее с родителите на единия например, защото те още си работят хората, а не са с възможностите на "тате на принцеска" Wink, който още в бебешката ѝ възраст е купил няколко апартамента. Но това не значи, че задължително има някаква намеса, неразбирателство или нещо друго. Има, да, но пък като на младите не им изнася - да излязат на квартира, да си купят, построят - както искат. Което рано или късно правят. Но за обсебване изобщо не става дума. Така на кило е лесно да ръсим изводи, но лично аз не познавам такива хора.
И аз съм от провинцията, и то от най - провинциалната. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт