Hапускане на дома

• 37 105
  • 591
  •   1
Отговори
# 570
Barefoot Kontesa, не говоря за инцидентни случаи, в които един дом е в ремонт. А за ежедневието  Peace

Как` Сийка, май сме си точно по темата - мама гледа, докато не го поеме снахата, тогава е самостоятелен  Simple Smile

Ама виж как НСЧ е хванала баш пипкавата "женска" работа. Ха на бас, че двата шкафа изобщо не са били в съзнанието на мъжа й.

Когато има готвене и нещо друго, задължително хващам другото. Определено готвене на закуска, обяд и вечеря няма как да се сравни по пипкавост с 2 икейски етажерки Били основно с книги, които излизат и влизат е същия ред без сортиране и поглеждане  Wink

Проверката на тест не е домакинстване...

Не казвам, че е. Професия, лични отношения, дом, деца. Баланс м/у различните роли в живота. Това, че е изкарал пари миналата седмица не значи, че другите неща отпадат.

Явно ти си броила и засичала.

Не се бях сетила да засичам, но като видях темата върнах назад деня  Simple Smile

# 571
  • Sofia
Напуснах дома си на 19 години и заживях с тогавашното ми гадже. Бях първи курс студентка, редовно обучение. Издържах се с помощта на нашите, с помощта на стипендията ми за отличие и основно разчитах на приятеля ми. Когато завърших висшето си образование, започнах работа веднага. Оттогава живеем заедно и разчитаме финансово главно на себе си. Понякога родителите и на двама ни ни помагат, понякога ние на тях. И така. На авторката на темата ще кажа да помисли, да претегли плюсове и минуси, и да вземе разумно решение, без да се притеснява излишно. Време има за всичко. И на 25 да се отдели от родителите си, не е страшно според мен. Всичко е индивидуално.

# 572
НСЧ , не ме четеш  друже  Flutter

работи всеки ден от 7до 3 на работа и до 11 всяка вечер у дома .

И така е последните 6 месеца докато оправя къщата ,а преди това с години е работил по 6-7 дни ,а аз на 3 или на 4 работни дни ,като 4 години си бях в къщи само. Дали е прал някога ? Или простирал ? Или гладил ?

....
Ако на това му казваш инцидентно ,говорим на различни езици !?

# 573
Основен ремонт на къща не се прави всеки ден, и, да, намирам за нормално в този период да е както описваш. За едно и също говорим  Peace да може човек да реагира адекватно спрямо ситуацията - сега има тежка работа, ще я поеме и ще я свърши, след 6 месеца няма да има такава - ще върши, каквото има, без капризи, че не е точно еди каква си.

Ние като купихме наехме бригада, защото беше спешно, влизах в 9-ти месец и искахме да се нанесем преди бебето, така че нямаше как да си го прави сам с месеци...

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 21:34 от Не се сърди, човече

# 574
Абе, девойчета, не сте ли малко дъртички за тази тема?
Става въпрос за напускане на дома на 19-20-годишни младежи, ехо, не за това коя как домакинства и на коя мъжът е по-по-най.
Гледам пак заглавието - да бе, не се бъркам, това е темата.  newsm78

И на мен ми е интересна темата (по заглавието), но сигурно минаха месец-два откакто НСЧ не е разправяла как с НМ готвят, перат, чистят и подреждат шкафове заедно.

Сийке, на мен винаги ми е било тежко само като си помисля, че един ден децата ми ще си заминат от къщи. Обаче стана така, че точно когато синът ми беше решил, че май му е време да става самостоятелен (т.е. да си живеят заедно с приятелката), ние се изнесохме от къщи, и то на доста километри. Шантава работа. Blush

# 575
Не се сърди, човече,  и в нашето семейство сме така.  Peace Разпределяме задълженията по подобен на описания от теб начин. Явно няма как да се обясни на останалите семейства с различна ценностна система какво точно е усещането да се действа по този начин у дома.
Моята свекърва напр в един момент се чудеше какво си говорим с мъжа ми, когато децата не са си вкъщи, предполагаше, че сме скучаели и сме си мълчали... Просто защото като по-млада така се е случвало между нея и съпруга й. Всеки си фантазира за другите въз основа на своя мироглед. Ама все пак той не е общовалиден, макар и понякога да е много привлекателно да се изживяваме като единствен критерий.

# 576
Ау, ама то било въпрос на ценностна система?

По-добре се върнете към темата, че ще вземе някоя да се престраши да каже какво мисли за мъжете, които перат, готвят и чистят наравно с жените и тогава отиде темата у рЯката.

# 577
Ами обобщението "мъжете" всъщност не е реално съществуващо явление. То си е обобщение и е удобно да му се слагат думи в устата от негово име. Само дето го няма. Както и не е вярно , че някой страничен човек, от камбанарията на своето си семейство, знае какво важи за чуждото семейство.  Peace

# 578
От близкото ми обкръжение съм видяла, че мъжете, които не са безразлични към семейството си, не приключват грижите само с изкарването на заплатата /независимо от размера й/ Колкото и да нямат свободно време, все нещо ще пипнат из къщи, ще се занимаят с детето, ще го изкъпят, ей такива неща Peace

# 579
Би било наистина жалко отношенията в дома да се основават главно на парите... Мъжът щом носи повече, жената да има някаква обслужваща едва ли не роля. Да, половете са различни в някои отношения, така е. Мама си е мама, татко си е татко. Но и двамата са Родители и партньори. Тоест - различни, но равноправни като хора. А не единия да е "освободен" от част от бита и общуването с децата в собствения си дом, щото заплатата му е по-висока.  Peace

# 580
След малко ще ви докладвам за спам. То не  се  трае вече.

# 581
  • Бургас
Абе каквото и да си говорим важното е в семейството партньорите да намерят златната среда и да си поделят отговорностите по начин, който да не ощетява никого. Ама темата не е за това  Peace

# 582
Темата е за самостоятелността. Това какви задължения поема човек в семейството си е точно успява ли е да е зрял и самостоятелен. Така че има и други аспекти на самостоятелността, освен кой кога се е изнесъл от дома на родителите си. И аз не мисля, че дискусията е спам.  Peace

А за златната среда - съгласна съм.  Peace

# 583
  • София
От близкото ми обкръжение съм видяла, че мъжете, които не са безразлични към семейството си, не приключват грижите само с изкарването на заплатата /независимо от размера й/ Колкото и да нямат свободно време, все нещо ще пипнат из къщи, ще се занимаят с детето, ще го изкъпят, ей такива неща Peace

Аз пак да попитам - защо отглеждането на децата е равно на домакинстване? newsm78 И ако е равно на домакинстване, то докога родителите отглеждат децата си? Това е много силно по темата, ако ме разбирате...

# 584
Към авторката - приятелката ти е на прав път.
На 18 се изнесох от къщи, за да уча в друг град. Намерих си работа на половин ден, ходех на лекции. Определено домът ми липсваше първата година, говорех с мама по телефона поне по половин час на ден. Но всъщност в този 4-годишен период страшно много израстнах, научих се да си правя сметката (не са ме издържали, аз сама се издържах от 2рия месец), да планирам, да разполагам с времето си и да го инвестирам и прекарвам без да ми се упражнява контрол от някого. Бях свободна да поканя когато и когото поискам на гости  Wink сещам се за още много плюсове. Имала съм и трудни моменти, но пък те още повече каляват.
Извинете, ама от мама при мъжа направо никак не е добър вариант, според мен. На жената мама й е говорила до оня ден, че "маме, няма да се юркаш да правиш всичко, почивай си" и с мъжа се почват скандалите. Друго си е да имаш опит със съквартиранти и да знаеш как дипломатично да вменяваш задължения  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт