Бюлетината ми за изборите

• 4 029
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
Говорете уважително със сънародниците си и не вкарвайте партийна агитация, моля.

Е, ако целта е да се саботира темата, за да я заключат, това вече е друг въпрос.
Дерзайте, щом ви влече.

# 16
В началото на 90-те години бях активен гласоподавател. Нормално. Кога е млад, човек е наивен, да не река друго. Не че другото няма да е вярно.
Напоследък съм все по- рядък посетител на урните. От пет години не съм се гласоподарявала и няма изгледи да го сторя. Не смятам, че това има нещо общо с отговорността ми като гражданин. За последното е нужно друго по вид поведение, което що- годе гледам да съблюдавам.
Няма свободни кандидати на политическия пазар. За мен всичкото са марионетки, които, за жалост, са управлявани от едно и също място и кукловодът /си, ни/ прави театър чрез тях. Говорят си, карат се, коалират се- все са едни и същи кукли с един и същ кукловод. Няма нужда да гледам и да ръкопляскам на всяко подобно представление. Като погледа човек 2-3 път един и същ спектакъл е в правото си да не губи време да ходи отново пак на него.
Който иска- да ходи и по 10 пъти. Но това не следва да е задължително за онези, които са решили да запълват времето си с нещо друго. 
Бюлетина за изборите- АК ще свърши повече работа. Ма пак няма смисъл. Мастър ъф дъ пъпетс ще си издялка нови.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 16:34 от Judy

# 17
  • Бургас
Много е наивно да смятате, че като не гласувате, не участвате в изборите. Реално гласовете на негласувалите пак се разпределят пропорционално на партиите. Поне пускайте невалидни бюлетини. Те не се броят.

# 18
Много оплюваме ДПС, а ние сами правим така, че те да са част от управлението и да не може да се вземе никакво решение в народното събрание без тяхното одобрение.
Това е вече много изтъркано. Във всички НС, в които има присъствие ДПС, броят на депутатите им е между 17 и 39. Това, че останалите 200+ народни избраници не могат/не искат да вземат решения без тяхно одобрение, си е вина на избраниците, не на избирателите.
Бих гласувала с удоволствие в референдум за задължително гласуване СЪС опция "Нито един от изброените", която да е обвързана с реални последствия при преминаване на определен процент. Дали ще е намаляване на бройката на депутатите, дали ще е нещо друго - важното е да има начин да се отчете категорично изразеното неодобрение на статуквото. При задължителни избори има някаква вероятност дори да се отчете реалният размер на неодобрението, вместо да се вади довода, че хората  били незаинтересовани, безотговорни и предпочитали да ходят за гъби.

# 19
"Стойностни и добри хора" в полииката...  Sunglasses Къде са те и какво са променили досега?! Кражбите ли, монополистичните практики ли, корупцията ли, беззаконието ли, шуробаджанащината ли или какво?!  Sunglasses Познавам лично свестни хора, които бяха за кратко в политиката и напуснаха, защото там са един до друг наредени крадливи и лъжливи копелета, тренирани от соц системата, които държат да те вкарат на всяка цена в корупционните си схеми, но, ако се съпротивляваш и искаш да останеш честен, ще трябва да напуснеш, ако си цениш здравето. Мутренска посткомунистическа държавица - ето това е България.  Sunglasses За примери ще питате ли или и сами ще се сетите предостатъчно?!  bowuu Хвани бесепарските крадливи социалисти-капиталисти и удари с тях герберастките, депесераските и всички останали. Затова не гласувам от години - защото е безсмислено да си губя времето, когато на терена са все едни и същи безпринципни и алчни за пари и власт мушмуроци.  Sunglasses

# 20
  • Бургас
El Mariachi, българите сме такива мрънкалници, че то няма кой да не сме нарекли мръсник и мошеник. Който и друг да дойде, самия факт, че е във властта, това автоматично ще го превърне в престъпник в очите на хората. Познавам хора, които са в политиката, които буквално не си виждат семействата, за да работят и работят всеотдайно. Не ми пука дали някой краде, ако върши нещо. Нашия кмет направи града бонбон. Мислиш ли, че ми пука дали краде, когато града се преобрази. Нека да краде. За мен това си е чисто злобеене. Според мен 99% от хората, които обвиняват политиците в кражба, ако са на тяхно място, самите те биха крали. Може пък и от там да им идва яда  Thinking

# 21
El Mariachi, българите сме такива мрънкалници, че то няма кой да не сме нарекли мръсник и мошеник. Който и друг да дойде, самия факт, че е във властта, това автоматично ще го превърне в престъпник в очите на хората. Познавам хора, които са в политиката, които буквално не си виждат семействата, за да работят и работят всеотдайно. Не ми пука дали някой краде, ако върши нещо. Нашия кмет направи града бонбон. Мислиш ли, че ми пука дали краде, когато града се преобрази. Нека да краде. За мен това си е чисто злобеене. Според мен 99% от хората, които обвиняват политиците в кражба, ако са на тяхно място, самите те биха крали. Може пък и от там да им идва яда  Thinking

Явно сте с наочници. Кого познавате, кого не познавате... абе кажете ми какво се е променило - по-горе питах - корупционните схеми ли, мутренският манталитет ли или какво?! Даването на обществени порпъчки на опраделени фирми от определен кръг, "усвояване" на пари от еврофондовете и т.н. Щом ви кефи да живеете в такива осрани бонбони, ок.  Sunglasses Чудесен манталитет - не ми пука дали се краде, важното е дали се симулира дейност.  Sunglasses  А след 2-3 години ще почнат ремонтите по направеното - добре позната история. Sunglasses

# 22
  • Бургас
Добре, управляващите били мръсници и крадци. А българите, които крият и не плащат данъци и осигуровки, нима не спадат към същата категория. И на цялата тази неизправност всички са първа писта с цял списък с претенции какво им дължала държавата. Истината е, че сме един вечно крив и кофти народ, който от нищо не е доволен. Ревахме за магистрала, сега стигаме до морето за 3-4 ч., ама кво толкова - една магистрала. Кмета ни си скъса задницата да усвоява европари и смени всяка плочка в града, ама кво толкова - той бил крал. 
Ей така по презумпция да се ръсят на килограм обвинения, да се лепят етикети и да се поставят всички под един знаменател, ни е толкова присъщо на нас, българите. Не всички имат достъп до пари за крадене. Не знам какви управници очаква един кофти народ. Все пак тези политици идват от народа и са негова представителна извадка, не са спуснати от луната.

# 23
  • София
Речникът ми е беден, за да опиша колко ужасно, ужасно много ми е втръснало това опростено бинарно деление на ''Ние, народа'' и ''Те, политиците''. Съответно ''Ние'' сме работливите, честни, почтени люде, а "Те" - крадливите, лъжовни, корумпирани мафиоти.
Който пък вземе, че премине от групата на Народа в групата на Политиците, автоматично си сменя моралния софтуер и от работлив, честен и почтен гражданин, се трансформира в крадлив, лъжовен и корумпиран мафиот.

Политиците това сме ние. Те не са дошли тук от Бурунди, нито са ни спуснати от небето от дядо Боже. Те са нашето огледало, и ако образът, който ни показва то, ни се струва изкривен и отблъскващ, значи нещо в нашия собствен софтуер дава накъсо.

miss july, +1 както се казва

# 24
  • Пазете Гор
Много е наивно да смятате, че като не гласувате, не участвате в изборите. Реално гласовете на негласувалите пак се разпределят пропорционално на партиите. Поне пускайте невалидни бюлетини. Те не се броят.

Това са две силно спорни твърдения, които аз не смятам за верни, макар да шестват от години в публичната среда. То пък само тия две неверни твърдения да бяха. Може ли да опишеш накратко как математически се случва това "преразпределние" на негласувалите съгласно ИК и методиките на ЦИК? И каква е разликата на непуснатите с невалидните бюлетини - като и двете групи не се взимат предвид при изчислението на резултатите?

И двете тези са ехо от една стродавна пропагандна конструкция, целяща да отврати, и впоследствие да откаже хората от "политиката", тоест от управлението на общностния им живот. Друго ехо от тая кампания е настойчивото разпределение на (добрите безсилни) ние и (крадливите всевластни) те. Таис го отбеляза току-що.

Много трудно е да убедиш хората, че живеят така, както гласуват.

# 25
  • Бургас
Това са две силно спорни твърдения, които аз не смятам за верни, макар да шестват от години в публичната среда. То пък само тия две неверни твърдения да бяха. Може ли да опишеш накратко как математически се случва това "преразпределние" на негласувалите съгласно ИК и методиките на ЦИК? И каква е разликата на непуснатите с невалидните бюлетини - като и двете групи не се взимат предвид при изчислението на резултатите?
Скарана съм с числата, така че нищо, свързано с тях не мога да обясня. Знам само, че процентите на негласувалите се взима предвид при определянето на броя народни представители от всяка партия.

# 26
  • Пазете Гор
Е, да знаеш, че това не е вярно. Обикновен деструктивен мем от 90-те.

В много голяма степен поведението на неудовлетворения избирател напомня кисела стара мома, чиято самота според нея се дължи само на факта, че няма мъже. А тия дето ги има за нищо не ставали.
То не че е лошо да се живее без мъже, но ако самотата пречи на самотния е редно да се предприеме нещо, нали?

# 27
  • София
Речникът ми е беден, за да опиша колко ужасно, ужасно много ми е втръснало това опростено бинарно деление на ''Ние, народа'' и ''Те, политиците''. Съответно ''Ние'' сме работливите, честни,
Скрит текст:
почтени люде, а "Те" - крадливите, лъжовни, корумпирани мафиоти.
Който пък вземе, че премине от групата на Народа в групата на Политиците, автоматично си сменя моралния софтуер и от работлив, честен и почтен гражданин, се трансформира в крадлив, лъжовен и корумпиран мафиот.

Политиците това сме ние. Те не са дошли тук от Бурунди, нито са ни спуснати от небето от дядо Боже. Те са нашето огледало, и ако образът, който ни показва то, ни се струва изкривен и отблъскващ, значи нещо в нашия собствен софтуер дава накъсо.

miss july, +1 както се казва

И на мен!

# 28
  • София
... все са едни и същи кукли с един и същ кукловод.

Ъ-ъ. Куклите са в серийно производство, ама от време на време омръзват зверски на публиката и на кукловода му се налага да пуска нови серии - с концептуално различни подвързии.
И публиката, възрадвана, отново се юрва към урните.

# 29
  • София
Докато доброволно си самоназначаваме ролята на зрители, винаги ще има желаещи да бъдат кукловоди.

Общи условия

Активация на акаунт