Бюлетината ми за изборите

• 4 029
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
  • Пазете Гор
Вижте, разбирам удоволствието да се съобщи в каква дълбочина, за разлика от юрналата се към урните маса (рядко надхвърляща 45%, впрочем) са ясни нещата. Но това е някаква автосугестия, успокоителна, временна, и нищо повече,

Кой е тоя пусти кукловод? Кои са тия кукли? И какво предлагате?

# 31
  • София
Докато доброволно си самоназначаваме ролята на зрители, винаги ще има желаещи да бъдат кукловоди.

Това реве за вкарване в подпис.

# 32
Докато доброволно си самоназначаваме ролята на зрители, винаги ще има желаещи да бъдат кукловоди.

Докато се лъжем, че ходейки на театър участваме активно в спектакъла и в развоя на събитията в него, пак ще е така.
Ако управляващите наистина искаха хората да участват в управлението, поне референдум по един важен въпрос щяха да проведат. Референдум не значи статистическо допитване, каквото видяхме наскоро, а взимане на решение и реализацията му.

Вижте, разбирам удоволствието да се съобщи в каква дълбочина, за разлика от юрналата се към урните маса (рядко надхвърляща 45%, впрочем) са ясни нещата. Но това е някаква автосугестия, успокоителна, временна, и нищо повече,

Успокоителна? Ни най- малко. Напротив.
Куклите са ясни. Собственикът на цирка няма да ви се представи лично. Важно му е да му се посещава театрото.
Нищо друго не ви предлагат нито те, нито някой друг. Защо да ви предлага някой нещо?
За нежелаещите да участват не берете грижа. Отдавна спасението е поединично. Целокупно не се предлага. Такова няма да се получи.
Изборът да се реализират пасивните избирателни права е, слава Богу, личен. Точно като вярата в какво ли не.  

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 02:11 от Judy

# 33
  • Другата България

Това реве за вкарване в подпис.
Това

Докато се лъжем, че ходейки на театър участваме активно в спектакъла и в развоя на събитията в него, пак ще е така.

също.

# 34
Стигнахме ли до „Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят!"?  Grinning

# 35
  • София
Стигнахме ли до „Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят!"?  Grinning

Магистрите в темата казаха: изтъркано било.
Юруш към урните.

П.П. Мамка му, пак ми се привиждат Продавачи на съмнения..., трябва да подновя „Отива една жена при лекаря“.

# 36
  • Ямбол
Ама ти наистина си се активизирала по изборите. Къде беше преди това?

Не гласувам в такива анкети, които нищо не казват.

А бюлетината ми за изборите още не знам дали ще я има. Зависи от конкретните предложения.

Струва ми се, че тази тема агитира към негласуване.

# 37
Струва ми се, че тази тема агитира към негласуване.

Да ти кажа аз не мисля, че темата, като тема, агитира към нещо.
Споделяме просто разсъждения разни.
Моето решение е взето и го споделих. За местни избори често кандидатите са добре познати на гласоподавателите. Лично за тези, които знам че ще бъдат номинирани, не мога да изхабя дори 5 минути за подкрепа. Би било дори обидно /за мен/.

Цитат
П.П. Мамка му, пак ми се привиждат Продавачи на съмнения..., трябва да подновя „Отива една жена при лекаря“.

Според баща му пък хората просто имат различни мнения по въпроса. Без да е нужно тези мнения да са продадени, купени, платени или произведени в резултат на друг двустранен договор.
Те са естествен резултат от натрупан личен жизнен опит.

# 38
  • София
След като тихомълком ни лишиха от мажоритарното гласуване за кметове на общини в София, тази година ако го върнат пак, ще гласувам. Ако е за партии - не знам какво ще правя.

# 39
След като тихомълком ни лишиха от мажоритарното гласуване за кметове на общини в София, тази година ако го върнат пак, ще гласувам. Ако е за партии - не знам какво ще правя.
Как?
Страх от силни личности.
Страх от промяна в статуквото.
Решението- крием зад Партията.
Е, като вече минала през години, в които Партията и държавата , бяха едно и видяла благините на модела, като как да подкрепя подобен принцип?

# 40

Бивши АБПФК, ДС, бивши и настоящи членове на БКП и техните любовници, деца, внуци и снахи.

И понеже обикновените хора не могат да грабнат сопата и да ги зачешат, изатова са предпочели ролята на пасивни зрители и сеирджии...Пасивната, съпротива, както е казал Ганди руши империи.

Ако  не ти харесва това-ей ги де са урните. Бегай и сваляй кукловодите. Пускай за кукловод Б, защото кукловод А е много дебел или е очевидно червен.  Докато кукловод Б e пребоядисан с прясна синя боя, лустросал се е с диплома от Колидж юнивърсити ъф Лондон и е много високо интелигентен, нищо че е в близки роднински отношения с кукловод А...а техния общ прадядо е пасъл патките и е бил партизански ятак, който след девети се е занимавал с физическото унищожаване на политическата си конкуренция...и близане на задниците на ЦК на БКП..

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 14:24 от Герри

# 41
  • България
Винаги гласувам. Смятам, че всеки отговорен гражданин трябва да гласува. Най-малкото как очакваме да имаме правителство, което да управлява и да носи отговорност еднолично, като повече от половината население не гласува. Много оплюваме ДПС, а ние сами правим така, че те да са част от управлението и да не може да се вземе никакво решение в народното събрание без тяхното одобрение.
Няма какво повече да добавя.
Даже само тази причина е достатъчна  Peace

# 42
  • София

Бивши АБПФК, ДС, бивши и настоящи членове на БКП и техните любовници, деца, внуци и снахи.

И понеже обикновените хора не могат да грабнат сопата и да ги зачешат, изатова са предпочели ролята на пасивни зрители и сеирджии...Пасивната, съпротива, както е казал Ганди руши империи.

Ако  не ти харесва това-ей ги де са урните. Бегай и сваляй кукловодите. Пускай за кукловод Б, защото кукловод А е много дебел или е очевидно червен.  Докато кукловод Б e пребоядисан с прясна синя боя, лустросал се е с диплома от Колидж юнивърсити ъф Лондон и е много високо интелигентен, нищо че е в близки роднински отношения с кукловод А...а техния общ прадядо е пасъл патките и е бил партизански ятак, който след девети се е занимавал с физическото унищожаване на политическата си конкуренция...и близане на задниците на ЦК на БКП..

И като не гласувате ти и още сто стринки, ще вземе да падне корумпираната власт, така ли? Блажени са вярващите. Теориите на Ганди и Торо са неприложими към днешна дата.

Ненавиждам сеирджиите, Герри. Жалко, че човек с твоя ум и потенциал си е избрал ролята на зяпача.

# 43
Цитат на:  link=topic=873427.msg31658221#msg31658221 date=1443179878
Цитат на:  link=topic=873427.msg31647657#msg31647657 date=1443040553
И като не гласувате ти и още сто стринки, ще вземе да падне корумпираната власт, така ли? Блажени са вярващите. Теориите на Ганди и Торо са неприложими към днешна дата.

Ненавиждам сеирджиите, Герри. Жалко, че човек с твоя ум и потенциал си е избрал ролята на зяпача.

А като гласувате, ще падне ли?  Laughing
Ако от това зависеше- досега да се къпем в демократична благодат.
С предварително натъкмените партийни листи и едноцветни и с един и същ произход и потенциал кандидати, независимо, че се числят към уж различни полит- партийни формирования?
Не ви агитирам да не ходите- напротив. Вървете. Трябва да има хора навред. Щом има начинания, трябва да има и хора. Аз само се радвам, че не е като едно време- всички под строй и с печати в паспорта и санкции за неявяване. Разликата е една- преди бе задължително да идеш и да подадеш за Единствената, а сега Единствената има просто няколко лица.
...
Дали ще си говорим за негласуващи стринки или гласуващи лели, за нежелаещи да гледат поредния изтъркан спектакъл, за пасивни зрители или за ръкопляскащи възторжено такива, е все едно- въпрос е единствено на лична култура дали ще се раздават квалификации на инакомислещите или просто ще си говорим на една тема, без да правим подобни опити да се засягаме на лична основа. 
Всяка тема би вървяла добре, когато участващите са компетентни и възпитани. Призовавам само към възпитано участие. Не изисква много усилия.  Peace

# 44
  • София
Аз вече не откривам мотивация за себе си да гласувам. До преди 1-2 години щях да пиша постове, подобни на тези на Таис и Бърдс, сега се доближавам повече до Джуди и Гери.
Отщя ми се ... от протестите насам, всичко ми се отщя. Точно като публиката на Таис съм, само дето не се пиша сеирджийка, защото на сеирджиите им харесва това, което гледат.

Общи условия

Активация на акаунт