Испания

• 69 698
  • 803
  •   1
Отговори
# 60
От около седмица все чета за тая ваксина( тос ферина при бременни) при нас щели да я пускат след януари. Не мога да взема решение искам ли или не да ми я бият?!? Покрай тези смъртни случаи много ме е шубе. А малката не е пропуснала ваксина( много я мислих преди да и сложа ваксини, но така като гледам колко малки душици си отиват сякаш много избор няма). А за менингита не съм чувала да има липса на ваксина тук, но ще попитам в аптеката да видим какво щв кажат! 

# 61
  • España (Плевен)
Това е превод на първия линк, който си сложила.
Благодаря ти! Не го бях видяла. Нямаше да ви притеснявам.  Hug Hug Hug

# 62

Sirunik_Jan,в провинция Тарагона поставянето на тос ферина при бременните е задължителна в третия триместър.За противогрипната са много настоятелни,но аз я отказах.I.Hr ,за менингитната не съм чула да има дефицит,но ще попитам.Mini Mouse,честито бебе bouquet Нещо съм пропуснала и аз покрай моите грижи с бременеенето!Терминът ми е б началото на май,ще се радвам,ако някои има повече информация за новия режим на регистрация на бебе,да сподели!Успешна седмица на всички! Hug

# 63
Ели верно ли, честито. Много се радвам. Леко бременеене ти желая.
За ваксините при нас нещата са малко по спокойни. Продължава да няма и както беше - януари ще има за всички, така стана - ми май към април ще дойдат. Аз не съм на ясно дали ще я слагам, противоречиви са настроенията сред майките. Имам време да мисля.

# 64
Ели верно ли, честито. Много се радвам. Леко бременеене ти желая.
Благодаря ти! HugОтносно курсовете за бременни и кърмене-посещавала съм ги преди и смятам пак да ходя!За малко градче,като нашето е идеален начин за запознанство с бъдещия набор на детето и създаване на нови приятелства.А и подготовката,която дават е добра.
 Някои се оплакваше от “валенсиянския патриотъзъм„-елате да видите за какво иде реч в Каталуния!!Кошмар,шувинизъм,ама нали сме им на териорията,все се надявам да се поукротят малко!
А за ваксините,смятам че това е много субективно решение и всеки взема своето! Wink

# 65
  • ES
Лека бременност, Ели!
Разкажи за каталунския шовинизъм. Чувала съм, че е повече към ипанците от колкото към чужденците. Тук е нещо страшно, безработицата и кризата показа истинските лица на испанците. Няма ги тези любезни и толерантни хора, ектранхеро усетят ли те и край изолиран си. На тренировките по футбол на сина ми сядаме на две групи, едната валенсианци, другата чужденците. В уотсъпа има един татко, който упорито пише само на валенсиа. Ние сме си направили труда, като сме дошли тук да научим техният официален език, те даже не благоволят да го използват. Има две причини да пише амо на валенсиано: или не знае кастеяно (много често рещано явление) или иска да покаже своя явен игнор към чужденците в отбора. За работата да не говорим. Фирмата ни затвори и 35 човека се озовахме на улицата. Ако щете ми вярвайте, най-калпавите, най-бързо си намериха работа. Няма да казвам, че всичките са местни.

# 66
  • La casa de Mickey Mouse
Ели честито, много се радвам за теб.
Гери, много съжалявам за работата, много години изкара там. Помня, когато караше курсовете и Митето беше бебе.
Елате да видите хонадците - сноби и после ми говорете за испанците. Тук са просто ужасни. Но какво да се прави, те си вирят носа, аз два пъти повеºе и така. Липсва ми Испания и то много.

# 67
  • някъде под слънцето...
gery_to
Испанците  като цяло винаги са били шовинисти.Просто представяха  снизходителността  си като любезнотост и толерантност.много лицемерни са.Не са двулични , а многолични.Като в онзи хубав виц
Hola,hola.hola hola hola hola hola
Pero porque lo repites tantas veces
Por saludar a  todas las caras que tienes
Има и свестни широкоскроени испанци.., но да сравнително малък процент.
Ели успешно бременеене.

# 68
  • España (Плевен)
Момичета, ние вече сме в Испания. Направихме си адресна регистрация, като за начало.
Има още много други неща да оправяме, но всичко по реда си.
Времето е страхотно, спрямо България. Децата се забавляват.
Лека нощ от мен!  Hug Hug Hug Hug

# 69
  • Euskal Herria
К А Т И, добре дошли! Дано бързо и безпроблемно да се адаптирате и да се чувствате добре!

# 70
Здравейте ,сънародници  Hug
Това лято ,аз и мъжът ми бяхме на гости в Aguillar de Campoo ,намира се на 86 км от Бургос, обл . Паленсия и на 100 км от Сантандер. Та имаме предложение за работа там сигурна и има роднини , които да ни помогнат с документите .Август обаче чакаме бебе и се притеснявям .Споделете ,моля ,ако родя там детето става автоматично испански гражданин нали

# 71
Споделете ,моля ,ако родя там детето става автоматично испански гражданин нали
Не. Ако искаш испанско гражданство за детето си трябва да кандидатстваш за такова.

# 72
  • España (Плевен)
Здравейте, момичета...  Hug
Ние вече сме готови с документите и даже посетихме у-щето.
Официално на 7 януари сме на у-ще.  Crazy Crazy Crazy
Да видим какъв ще ни бъде първия учебен ден...
Приятна вечер!

# 73
  • Испания
Късмет и успешна учебна година!  smile3529 smile3523 newsm10

# 74
Здравейте,
Благодаря за милите думи и пожелания!Предстои ни местене в друго жилище,след  3 месеца търсене и обикаляне най-сетне намерих!Ще е сложно по празниците, но няма как да чакаме!Затова пиша чак сега!
  Искам да пожелая на Вас и семействата Ви,мили момичета прекрасно настроение,весела Коледа и успешна,мирна и щастлива Нова година!

Общи условия

Активация на акаунт