АВГУСТ мина и замина, събра се нашата дружина (1)

• 76 591
  • 605
  •   1
Отговори
# 225
ДВ момичета гръмотрън и ние сме на 3:30 4 часа хранене и то близо от половин месец..besnata ioana -ние пък много зле с коликите страшен рев даже имаме още  Cry дано до края на месеца да минат а напоследък забелязвам търкане на венците плюнче всичко което е пред него е в устичката и забелязвам че отпред му е доста побелял венеца и то изглежда даже като оформени две зъбчета ужас явно скоро време да очаквам и зъбче  #Crazy нее ли много рано ужас  ooooh!

# 226
А и бихте ли ми дали линк към facebook страницата и ако може да ме добавите Simple Smile

# 227
  • Дупница
Да и аз си спомням с какъв трепет се записах и четях всичко. Ние с Мирослава сме супер. На 17 правим 3 месеца, а всякаш вчера я родих. Изкарах ме мн леко коликите, без никакви капки. Ваксините също. Изцяло на кърма е и наддава доста добре на 27 беше 62 см и 5,100 кг.
Аз се разкъсвам между лекции, дом, мъж, дете и ми е мн напрегнато, но мм ми помага мн. Когато ходя на лекции той си я храни, преоблича, вече и памперси сменя, мн съм горда с него. Не ми остава мн време да пиша тук и ме е страх, че ще се забравим. Честно да си призная мн ми липсват цигарите. Мн хаотичино пиша. Чао и целувки

Хей Йоанка,скоро ти писах на лично тук,явно не си обърнала внимание.Исках да избегна спаменето   Joy

# 228
Привет и от мен,
И на мен тук ми е по- приятно от фейсбук  Simple Smile и след време мисля да си чета постовете, за да оформя дневника на малката по спомени от тази темичка.
За храненето- ние сме още на 2, 30ч., когато сме навън издържа и до 3- 4 часа, но не повече.
Тази седмица беба ми обяви кърмаческа стачка, през деня не искаше гърда, а само шише, а вечер си я кърмех поне по два пъти и цедене през деня по два пъти, повече просто физически не мога да издържа. Та така цели 4 дни, и след това започнахме да се кърмим и през деня. Предполагам, че са и болезнени венците и заради това. Давам и и добавка- цедена кърма от шише или АМ, че да съм сигурна, че се е нахранила. Откакто започна да си чеше венците, сигналите, които ми подава за глад, спане, скука, съвсем се объркаха и като че ли си е един и същ и съвсем не я разбирам. Напоследък, когато я храня с шише и свърши количеството, тя ревва неистово и си мисля, че е още зверски гладна, а като направя пак не го иска и все хвърлям АМ, ужас. Сега пъха всичко, което докопа в устата си и то повечето играчки, а чесалките за венци почти не. Лигави се доста. Сигурно ще и израсте зъбче в най- скоро време.
Сега ще се възползваме от слънчевия ден и хоп на разходка  Simple Smile

# 229
Газелка, вие пък сте също като нас  Laughing и на мен тия дни ми пищеше и все ревеше още само като я доближавах до гърда, и то  целия ден, та се принуждавах да давам шише.... вечер обаче като е сънена и сучеше. Тъкмо вече си мислех окончателно да се отказвам да кърмя, и чета твоя пост - явно е период, дето ще отмине, дано!
И моята все си чеше венците, вече дори незнам дали приплаква от колики или от венчетата, но май е все още от коремчето....
А ми е чудно как се справят мамите, които само кърмят, когато бебоците ви не искат да сучат от време на време? newsm78 Моля, споделете, липсва ми опит,и съм в шах и мат като се случва....

# 230
  • София
Тъкмо вчера и днес се опита да ми прави такива номера и моята мадама. Как постъпвам - махам я от гърдата, успокоявам я и после предлагам пак. Ако откаже не й давам 1-2 часа и после е толкова зверски гладна, че захапва като вълк младо агне. Днес я излъгах като стиснах гърдата и пусна няколко капки мляко...

# 231
  • Варна
Оууу мойто Дзверче няма начин да стои гладно  Laughing
Случва се да се дърпа и да се опъва, да проплаква , чак да почервенява понякога (но рядко, за щастие) докато се храни. И аз я вдигам, гушвам, разхождам и пак предлагам. Ако не иска, явно не е толкова гладна, а по-скоро нервна или й се спи.

Газелка,и аз не винаги мога да се ориентирам...то си е гадаене и налучкване.
Ема също я дразнят вече венците, гризе си юмруците, пуска лиги , даже вече й слагам лигавник. Всичко оплю  Laughing Но зъби скоро надали ще има, то това им е гадното, че с месеци може да тормозят децата, преди да поникнат  Confused Давам по 2 хапченца дентокинд засега . Пише по 3, но при нас не е нещо сериозно, така че реших да давам по 2 за да се натрупва, а по-нататък ако трябва ще увеличавам.

Пускам и тук една снимчица от тази вечер, това ни е новото забаление  Laughing
Скрит текст:

# 232
shhht.secret страхотно сте си нафърфолили перчема нагоре  Laughingсупер че сте си намерили забавление  Laughing

Значи, така правите кърмещи маминки - не давате да яде детето като се дърпа, а по-късно му давате пак, и то вече с охота яде....хмммм.....явно ние, дето дохранваме, сме станали маниаци на тема, че бебето ни е гладно, и поне аз, като не ще да захапе гърдата и  се дърпа, клякам и давам АМ, че ми е жал да не е много гладно, а аз да нямам мляко.....то затова и не мога да си оправя лактацията както трябва - то че не стига, не стига, но и аз не я оставям да плаче...

И още един въпрос към кърмещите маминки - през нощта цедите ли се, ако бебето прави по-голяма пауза сън , с цел поддържане на по-добра лактация? Аз престанах нощем да се цедя, и незнам дали не греша  newsm78

# 233
  • Бургас
ДД Grinning

Тай
-че Hug

.... и след време мисля да си чета постовете, за да оформя дневника на малката по спомени от тази темичка.....
аз така правех с каката-много е удобно  Peace

Във ФБ ми е е лесно да споделя снимки и да го правя с една ръка от тел и на бързо...
Реално тук ми е по-прегледно и не се обърквам....

БоцитУ е като кърмен на поискване-яде когато иска ,колкото иска....
Хем стана 1м.откакто е изцяло на АМ.....
Няма режим-аз се нагаждам по него Crossing Arms
От няколко дни драстично намали хапването.
Стигаше до 1000мл за 24ч,а сега 700/800мл...но добре си е де...
просто яде по 60мл и аз хвърлям....и се нервя....
На 12-ти бяхме на ДК
+900гр(6,100кг) и +2 см(60см)
Казах на док,че много хленчи и че подозирам зъби..
Започнах да давам Дентокинд(за зъбките),
Дормикинд(за спокоен сън) и Еспумизан(колики и газове).
Тайни аз давам по 6 от Дентокинд-а Peace
А и бихте ли ми дали линк към facebook страницата и ако може да ме добавите Simple Smile
групата е тайна Sunglasses
намери ме във ФБ-Недялка Георгиева
ставаме френдки и те включвам Grinning
ето малко Боци

Гръмотрънче ,аз Туа-та я давам по съвет на приятелка така:
-разтварям 10гранулки в 3с.л. преварена водичка.
Давам 3х 1мл на ден(с дозатора от нурофена Wink )
Започвам ден преди ваксина и давам и деня след ваксина-общо 3 дни Peace

# 234
  • Sofia
Моето прави пауза от 20 ч до 6-7 часа. От 1 месец  спрях да го будя да яде към 1 часа и засега все още се цедя по това време (след това си лягам). Имам още контейнерчета да заредя във фризера  Mr. Green и по някое време ще спра с цеденето.

# 235
За нощното хранене- приятелките ми ме обявиха за луда, защото в момента, в който бебо започна да прави по- големи паузи, аз му върнах 3 часовия режим за през нощта. Този път почти не съм цедила с помпа и ме е страх да не ми намалее кърмата. Пък и ако ще се будя през нощта предпочитам бебо да ме изсмуче за 5 мин, а не аз да се пъна по 30 мин над помпата! Баткото сучеше по цяла нощ и бях доста " млечна" И постоянно напращяла, но сега не е така.

# 236
  • Варна
Тай, перчемът е неподвластен на гравитацията    Joy
Значи, така правите кърмещи маминки - не давате да яде детето като се дърпа, а по-късно му давате пак, и то вече с охота яде....хмммм.....
Поне при нас е така, но не при всички сигурно се получава. Ако не се хранеше като хората, щях и добавки да давам, а  ако се наложи и само на АМ да минем. В крайна сметка важното е да е нахранено и здраво детето.
Аз нощем не се цедя- мнооого ми е ценен съня и никоя сила не може да ме накара да се събудя нощем без причина. Ема прави около 10 часа пауза. Сутрин се изцеждам- тя яде от едната гърда, а аз изцеждам другата и така запасявам с кърмица фризера. От замразената кърма давам, когато сме на по дълга разходка- вече няма шанс да се разголя навън, студено ми е Laughing
Пък и на коледно парти от работа имам да ходя след месец, трябва да има манджа  Laughing Дано да е добро бебе и да яде от шишето. Нямам търпение да се видя с колегите и да сменя обстановката  Grinning

Наде, аз голямата доза съм я оставила за тежки дни. Сега давам колкото да се натрупва в организма, че нали хомеопатията е на тоя принцип. Засега само си вре ръцете в устата и няма кой знае какъв дискомфорт  Wink При вас има ли ефект осезателен, или работата е като с капките за колики  Rolling Eyes

Момичета, аз да се оплача, пак съм болна, по зле съм от децата в детската градина. От както съм родила докато оздравея, пак се разболявам, ако не съм аз- ММ е болен, ако не е той е Габи, направо ще се побъркам вече! Като чуя някой да кашля вече тикове получавам. Сега съм пак с хрема и кашлица, чувствам се като парцал и отивам да купувам инхалатор, пък дано помогне  smile3511

# 237
Tai- Hug абсолютно съм в същото положение. И мен все ме е страх да не остане гладна, че и без това все е към долната граница с наддаването и затова като ми стачкува веднага давам шише АМ. Много ми е жално, когато плаче, та се къса. Още ми стачкува денем. Та, май съм на път да мина изцяло на цедене и даване на кърма от шише. Много ми е тъжно, че се провалих с кърменето, но при второто вече ще знам и ще съм по- подготвена. Не се цедя нощем, то и без това я кърмя по 1- 2 пъти в полусънено състояние и пак съм недоспив. Тай, а като сте на смесено хранене даваш ли вода? Аз предлагам, но моята не иска да пие вода, а има намокрени памперси, значи тази в кърмата би трябвало да и стига ?!
shhht.secret, Наде- много са ви сладки бебоците, да са все така усмихнати и щастливи! Heart Eyes
Наде- и аз съм така, на смесено хранене, но когато тя си поиска.  Simple Smile Не знам колко е правилно и също хвърлям много АМ. Мисля, когато я захраня след 6- тия мес. да и направя някакъв режим.

Я да ви питам напипвате ли фонтанелите и дали е нормално да са леко вдлъбнати? Също така ще правите ли опити за закаляване след 4- я месец и ще престанете ли да стерилизирате шишета тогава? Абонирана съм за бюлетин на детето.инфо, където дават такива съвети в раздела за развитие на детето в месеци, та се чудя?! newsm78

# 238
gazella53  на мен кърменето с първото хич не ми се получи, но беше поради липса на информация.....сега с много информация се мъча доста с второто, но вече ако имам трето, знам какъв е успехът - още от родилния дом само на гърда, и никакво захранване с АМ! То ми се обърка детето, и аз покрай него също  Rolling Eyes Иначе вода й предлагах, но почти не я пие, обикновено даже я повръщаше, но ако минем предимно на АМ ще й давам, засега с кърмата вероятно си я наваксва....

За закаляването - хубаво е според мен, и аз съм абонирана за тоя бюлетин детето инфо, но за захранване мисля че  6-ия месец е по-дълго....според последни проучвания, твърде късното захранване също не било най-доброто, а някъде към края на 4 или в 5 месец било най-добре, че по-късно децата трудно се захранвали, казват..... Но определено няма от 3-ия да давам сокчета от ябълка, де  Laughing
Фонтанелите се напипват до около годинката....поне при каката бе така.

Наденце - много яко се смее Боци-то, и то само от "здравей"  Laughing

Благодаря на всички споделили за нощното изцеждане - опит ми липсва, та всеки ваш съвет и опит ми е ценен!

# 239
  • Бургас
ДД Grinning
Наде, аз голямата доза съм я оставила за тежки дни. Сега давам колкото да се натрупва в организма, че нали хомеопатията е на тоя принцип. Засега само си вре ръцете в устата и няма кой знае какъв дискомфорт  Wink При вас има ли ефект осезателен, или работата е като с капките за колики  Rolling Eyes
абе....уж има Ифект...някакъв....но аз така съм по-спокойна... Crazy
И да се спираш с тез настинки.... Hug
(ние взехме инхалатор от Лидъл -беше 55вл-така ми е някак по-спокойно,
че при нужда ми е под ръка...)

Тай
Боци е русичък и малко му трябва  Mr. Green
за захранването -аз лично ще започна 4,5-5м тогава им е интересно и мисля,
че ще е по-лесно newsm78 ще ми се до към 8м да съм въвела повечето храни и да го "мятам" на кухня Peace

Газелка аз не стерилизирам нищо Peace(еднократно при закупуване и това е)
вече и това си спестявам де -не мисля че има смисъл-той ближе всичко около него....
За закаляването-няма да се занимавам-мързи ме Embarassed лятото ще го водим на плаж Peace

Ние досега миткосвахме из парка ,аз съм  леко изморена-Боци хич Mr. Green
Хапнахме и аз ,и той и май пак ще излезем-хем да напазаруваме за вкъщи,
и се сетих че до пощата трябва да ходя ooooh!
Засега толкоз  Hug

Общи условия

Активация на акаунт