АВГУСТ мина и замина, събра се нашата дружина (1)

• 76 604
  • 605
  •   1
Отговори
# 240
Привет!
Нашта темичка много изостава, та викам чакай да драсна няколко реда ...
Онзи ден бяхме на ваксина, измолихме педиатърката да я раздели поне първия път и бихме само Пентаксима....забравихме да вземем лепенката куул пач, та минахме без нея....каза да дадем профилактично Панадол, ама и него не дадохме....само Туя давах 3 дни, и ефекта - не вдигна никаква температура, но беше много кисела следобед, а и по-малко ядеше от преди ваксината - това обаче за 24 часа, после всичко стана както преди  Laughing
Педи каза, че втората ваксина /стафилококовата/ по-трудно я понасяли и повече плакали - вярно ли е, питам мамите, които са разделяли ваксините в различни дни? И как я понесоха бебоците ви?

Инак при нас всичко е по старому, и яденето /кърма+дохранване/ и спането - най-дългата ни пауза е през нощта еднократно 6 часа и после се буди на 3ч. А сутрин към 7-7,30ч. се ококорва и не ще да заспи повече /за моя жалост, аз най-сладичко спя между 6-9 часа сутрин/ и после след час и половина два пак заспива за около час...
Много си чешем венците, вече давам дентокинд - три пъти по едно хапченце....може и да увелича дозата...иначе коликите почти ги няма, само отвреме навреме сутрин се обаждат...
А, да, да кажа че и много сме наддали - за 42 дни 2 килограма! Явно е заради тая мания с дохранването и бебето ми да не е гладничко, завалийката  Laughing

# 241
Момичета, съвсем се изгубихте!
Пишете, да си сверяваме часовниците с  baby_neutral
Tai-  Joy нашите бебета все едно са се наговорили. Абсолютно идентичен им е режима: спане и хранене. Личи си, че вече са попораснали. Беба вече повече разбира, спи на два- три пъти през деня по малко, а като излезем на по- дълга разходка навън изкарва и по три- четири часа непрекъснат сън. Лапа всичко и всички играчки, все иска да е на ръце и да я разхождаме из стаите. Бързо и доскучава всичко. Реших да продам люлката, че не стои много в нея. Едно фемили я хареса, но като тръгнах да им демонстрирам степените на люлеене, люлката не тръгна. След като ги изпратих, пробвахме люлката с бебето вътре и тя си работеше съвсем нормално. Оказа се, че се залюлява само с бебе вътре и то като завъртиш степен след степен, а не - направо на осма степен, като мен Joy Голям смях падна, явно люлката си е харесала нашето бебе и не е искала да се продаде. Та, вече Дамяна си стои в нея поне по 15 мин. на ден. Така стана и със слинга. Отначало изобщо не стоеше в него и плачеше. Вчера ММ я изкара до магазина и тя зяпала, зяпала, та откара в слинга един сън от 4 часа.

И да Ви питам. Предстои ни да пътуваме по Коледа с влака. Тогава малката ще е на 5 мес. и много се притеснявам как ще понесе 5 часовия път. Има ли някоя мама, която да го е правила?

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 17:39 от gazella53

# 242
Ама ние наистина си изоставих ме група. С носталгия си спомням с какъв трепет миналата година по това време четях тук. А сега е пусто тук, но пък в домовете ни слънца греят. Ние този месец не сме наддали особено и малко се притесних. И вторият прием на ваксините го приехме без t° и съм мн щастлива. Мирослава е мн жизнено бебе, смее се, песни пее. Все ръцете си бута в устата. Макар, че няма още 4 мес.  аз започнах да й давам сокчета- прясно изцедени от мен - морков, круша и ябълка

# 243
  • Варна
Призовавам всички липсващи от ФБ групата да се присъединят, явно не е възможно да се списва на 2 места. Дори да не сте фенове на социалните мрежи, мисля, че само заради групичката си струва да се направи един профил  Laughing
Темите, които се обсъждат и всички мнения са ми били много полезни, пък и е лесно да се търси пост  Peace
Аз лично от 3 дни не мога да се добера до компютъра, виж телефона все ми е под ръка Simple Smile

# 244
  • София
Призовавам всички липсващи от ФБ групата да се присъединят, явно не е възможно да се списва на 2 места. Дори да не сте фенове на социалните мрежи, мисля, че само заради групичката си струва да се направи един профил  Laughing
Темите, които се обсъждат и всички мнения са ми били много полезни, пък и е лесно да се търси пост  Peace
Аз лично от 3 дни не мога да се добера до компютъра, виж телефона все ми е под ръка Simple Smile

newsm10

# 245
Здравейте!
Към кого да се обърна за включване във ФБ групата?
Писах преди няколко дни на Nedialka_81, но не получих отговор - предполагам, не е видяла, а ми стана неудобно да настоявам.  Embarassed

# 246
  • Варна
Момичета,кокичета пишете и тук!Нека групичката да продължи Praynig Praynig Praynig

# 247
  • София
Янче, аз си оставам тук. На мен пък не ми харесва фейсбук  Crossing Arms 

Моята девойка днес беше на консултация. Пораснала е с цели 4 см и вече е 61. Килограмите (5 580) са ни малко, едва 500 гр е наддала, но док каза, че е нормално за изцяло кърмени деца. Отложихме ваксините за 10.12, че от вчера й е запушено нослето и ме достраша. Уж не било предпоставка за отказване на ваксина, но... съобразиха се с мен  Simple Smile Иначе гука постоянно, посяга към играчките, смее се с глас и само да чуе на брат си гласа и почва да се върти като пумпал докато не го види. Такава любов... чак не съм се надявала  Laughing Позволявам си лукса да я оставя батко да я гледа за 10-15 мин. Засега експеримента е успешен и всички са доволни. Ели, защото е с батко си, Стеф - защото е голям и гледа бебето, а за мама е ясно   Grinning

# 248
  • Бургас
ДУ Grinning
А, да, да кажа че и много сме наддали - за 42 дни 2 килограма! Явно е заради тая мания с дохранването и бебето ми да не е гладничко, завалийката  Laughing
Joy
Тай как и казвате на галено на Сияна?
На Никол една приятелката е Сиси.

за Синфлорикс-а- ми Борис си реагира с малко рев и без реакция.
По-принцип тя наистина е по-тежка.Док ме предупреди Peace

Газелка
ние с влак не сме пътували,но сега си ходихме до село(400км)
и Борис пътува по-скоро добре.Във влак като си вземете места попитайте как стои въпроса с беба.
Трябва ли място и за неговата кошница?Ако си подсигурите места,не би трябвало да е трудно ....
Пожелавам ти спяща Дамяна(поне 2-3ч от пътя  Wink )

Marmoset бяхме извън цивилизация и късно видях.
Но вече те добавих Simple Smile

wave аз гледам да "огрея" и на двете места Wink
Тук ми е по прегледно,ама във ФБ ми е по-бързо и лесно.....
Както и Тайни казва,тел ми е под ръка 24/7,
а комп....сядам за първи път от последният си пост на 16.11 ooooh!

Сега малко за нас  Mr. Green
Бяхме селянчета една седмица-Боци се размаза от кеф...
Всички охкаха,ахкаха около него....мЪ колко бил беличък,колко бил русичък,
какъв пуФчо е и тн. и тн.... Негово мрънкочество не си показа "прекрасният" характер ...
Един-два пъти порева,но не както той си може Mr. Green
Пътуването беше леко-на отиване проспа по-голямата част,за наша огромна радост.
Да уточня пътуваме 400км по трасе Бургас-село до Плевен-около 5ч път.....
В събота вечер се прибрахме....Не без емоция Crazy
Сутринта започвайки подреждане на багажа за Великото преселение Борис вдигна Т 38,1С.
Гледайки се умно с ММ решихме ,че тъй като няма други признаци за проблем,давам Нурофена и тръгваме.
Дреб спа 3ч(Ура) сэбуди се пак вдигна Т,отново дадох Нурофен...
И на 50-100км от Бс,точно на Магистралата нашето малко чудовище
отприщи всичките си сили в рев....
Препотих се 100пъти,пях,полюшвах,светвах лампичките в колата,кака му го занимава....
ама Неееее - рев ....
поумори се поспря малко преди табелата Бургас.......
Разтоварихме катуна ,а той не спря да мрънка и реве цяла нощ и на следващият ден....
и аз бях така #Silly
През нощта се будеше на всеки час и го разнасях по 10-20 мин.
следователно съня за мен беше мираж.
За разкош повторихме и следващата нощ............
И понеже намали и малкото АМ ,което пие, вчера сутрин бяхме до док....
Нищо му няма -чакаме зъби tooth не точно днес-утре, но има раздвижване ....
Док каза ,че вижда от едната страна 2броя....
Изписа ни Хамомила 3х 5гр, и Дентинокс при нужда(най-вече преди вечерният сън).
Аз продължавам да давам Дентокинд и Дормикинд.
Снощи спахме и аз и БоцитУ Grinning
Но преди да заспи хууууубаво намасажирах и после намазах венците-дано това е ключа....
щот иначе сдавам багажа............
Преди малко заведохме кака му но уч-ще ,той заспа по пътя , но в къщи се събуди
и за да успея да си напиша писанието,
съм го сложила пред пералнята и гледа като хипнотизиран центрофугата....
пускам я трети път  Wink (добре че са хавлии  Joy)

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 09:11 от Nedialka_81

# 249
...............................
и за да успея да си напиша писанието,
съм го сложила пред пералнята и гледа като хипнотизиран центрофугата....
пускам я трети път  Wink (добре че са хавлии  Joy)
Joy , о, не, шъ мъ умориш от смях, мъ Наде  Laughing Само те съжалих за сагата с пътуването и неспането, а то и отстрани е лесно да се смее човек, ма да не ти е на главата
Да, Сиси й викаме на галено, макар че идеята бе да я кръстя на майка ми Яна, та й се губи така името, но какво да правя, Сиянка понякога е дългичко....

Газелка - и аз като те чета, все едно за моята пишеш, явно доста си приличат  Laughing а  вие наддавате ли вече с новия начин на хранене? И аз дълго не съм пътувала, не мога да ти дам съвет...

Момичета,аз не мога постоянно да се взирам в телефона заради тоя ФБ, много ми е досадно това, тук виждам че малко пишат, по-бавно става, ама много ме дразни това да се пуля цял ден в телефона и да ми цъка смс-си, поне аз съм така....с който мога ще пиша тук, сигурна съм обаче че във ФБ е много полезно и обсъждате важни работи, който иска и тук да ги пише  Peace

Да ви кажа за ваксината синфлорикс - беше доста по-дълго нервна и по-непоносима от първата ваксина моята беба, но за 48 часа и всичко мина отново без Т, слава Богу.

Да ви се похваля, купих си ел помпа за кърма, че с тая ръчната ми се раздуха вените от помпането и ръката все ме болеше сутрин, едва хващах с нея. Сега е доста по-добре, особено като цедя и двете заедно. Дано продължа по-дълго, да си оправдая инвестицията!

В тоя вятър изкарвате ли малките? Моята количка е стар модел, не пази добре от вятър и дъжд /Кангару/ и не смея. Имам една приятелка с Пер перего, дето по цял ден са навън, ама то и само носа на бебето й се вижда, толкова е хубаво закрито...но за второ няма да давам пари за количка.
Сега сме на 3 капки вигантол, че много дебелеем....

# 250
  • Бургас
Тай и аз съм с Кангару - Комфорт Simple Smile
Излизаме и още как....Вчера навън спа 3часа.
 Сега спи от 10:00, ама в мен...не е същото :p

# 251
  • София
В тоя вятър изкарвате ли малките? Моята количка е стар модел, не пази добре от вятър и дъжд /Кангару/ и не смея. Имам една приятелка с Пер перего, дето по цял ден са навън, ама то и само носа на бебето й се вижда, толкова е хубаво закрито...но за второ няма да давам пари за количка.
Сега сме на 3 капки вигантол, че много дебелеем....

Вземи си 2-а ръка от продавалника. Има хубави и нови колички там...  Peace

Ние също сме по цял ден навън, стига да не вали или да не духа много силен вятър. Количката ни е със зимен кош и беба е на завед вътре. Ако не смееш да я извеждаш, оставяй я на отворен прозорец в къщи. Важното е да диша чист въздух и да се калява човечето.

Nedialka_81    Hug    Разсмя ме с глас!
Това  с пералнята ми хареса - ще взема и аз да го пробвам да видим дали ще работи  Laughing

И един въпрос: изчезна ли ви вече "линия негра" на корема? Моята още стои, а с първото като че ли я нямаше по това време   newsm78 

# 252
набързо - и моята още е там, макар и по-бледа  Peace
цикъл още нямам - кърмя  Hug
ах,Наде  Heart Eyes толкова е готино да ти чете човек постовете  Hug
и моята количка е стара и днес реших да излпза, защото времето не беше студено, но тоя вятър така ме издразни... че май ще си търся нова количка...
а с тоя ОЛХ, знам ли, не го предпочитам, по-добре по-евтино и ново, че вече няма никаква сигурност/рейтинг там Confused Crossing Arms

# 253
Наде- това с пералнята е мнг. оригинално, ще пробвам и аз Joy Съжалявам, че мъника така се е измъчил. Ако можеха вече да говорят, за да знаем със сигурност какво ги мъчи...щях да скачам от радост. Когато Дамяна плаче, аз плача с нея, толкова ми е мъчно и въобще изпадам в паника, че нещо я боли, та добре, че ММ запазва самообладание и в повечето случаи той реагира по- адекватно от мен.
Тай- вчера на контролния преглед излезе, че малката е 63см. висока и 5800гр. тежка, което е ОК за 4мес. В момента и давам на денонощие: 3 пъти кърма, а останалото е АМ, най- вече през деня. Просто не мога да се цедя за всяко едно хранене. Така пак е нещо и двете сме доволни.  Simple Smile

Ние ходихме за два дни на спа в Долна баня. Пътувахме с кола и беба спа през целия път на отиване и връщане. Вчера и биха ваксините и две вечери поред е много раздразнителна, много плаче и спи неспокойно. На едното и краче се е подуло мястото и наложих риванол, а преди това и лепенка кул пач. Успокои се чак след 1 доза Ибупрофен от 2мл. Иначе вчера и днес изкарахме страхотно. Хотелът беше приличен, с джакузи в стаята и горещ външен минерален басейн. Само, че имахме и едно премеждие. Не носех много вода, защото си носех каната и смятах да преварявам от чешмата. Да, ама не. В хотела имаха проблем с водопровода и чешмяната вода беше кална, дори и след два пъти преваряване в каната.В бара на хотела продаваха само минерална вода, както и в двете бензиностанции наблизо. Денонощни магазини няма. В чудо се видях как да и направя АМ. Та, накрая един добър човек ми наля от близката бензиностанция чешмяна, че беше сравнително по- добра от хотелската и преварих нея. То, докато стана всичко това и малката заспа гладна. Та, така. Днес, все едно нищо не е било, беше весела и засмяна цял ден. Това ни беше като пробно пътуване, че по Коледа ще сме до по- далечни дестинации.
Вие с каква вода правите АМ? Знам, че минерална могат да пият след 3г.
Също да Ви питам захранвате ли вече? Педиатърката ми много държи на ранното захранване, а аз знам, че СЗО препоръчва това да стане в 6мес. и сега не знам кого да слушам. Ако бях изключително на кърма щях да чакам до 6- тия месец, но като и давам и АМ не знам?!

# 254
Еха ей така ми харедвате момичета, както в доброто старо време постове, постове и пак постове.
Ние и втория прием на ваксини го изкарахме без температури и аномалии, само дето при педито си скъса гъза от рев още преди да я боцкат. И Мирослава бе наддала само 500 гр.но и ние сме само нс кърма.
Аз пък на няколко пъти и давам преварена минерална вода.
, нашата тук е ужасна и за миене не става.
Иначе напоследък е мн не спокойна трудно заспива вечер, а през деня спи за по 15 мин. Тая вечер даже не пожела да суче след баня, а като й направих АМ го изцоцка цялото

Общи условия

Активация на акаунт