АВГУСТ мина и замина, събра се нашата дружина (1)

• 76 606
  • 605
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
ДУ Grinning

wave сега се заничах Wink да видя линията .
Още си е тук,мнооого бледа и доста под пъпа е вече,но се вижда.
С каката изобщо не си спомням как беш newsm78

ani-ali Heart Eyes
така релаксирам и е бонус че ви е забавно Hug

Газелка завид за почивчицата. Хубаво е да се откъснеш от ежедневието....
Аз правя АМ с преварена чешмяна вода.
Ако хайманосваме и нямам,взимам изворна на Девин(розовата) Peace

за захранването- те от СЗО хубУ препоръчват-то това е и ключово ПРЕПОРЪЧВАТ!
Най-важно е да се ръководим от бебето.
Около мен на две изключително кърмени бебета мамите ги захраниха на 5м,
не защото им се захранваше(даже напротив-искаха си леснинката с ц**а)
а защото бебчетата вървят по-едри,много начесто започнаха да искат муц-муц Wink
И по съвет на док сега се захранват -бавно и полека.
На бебоците им харесва.
Друг пример е моя приятелка ,изцяло на АМ ,но дребосъчка качи само 500гр
и тяхната док е предложила захранването да започне сега на 4м.
Започнаха и едва ли е от няколкото лъжички картофено пюре,
но малката кифличка сега пие повече АМ.

Аз лично ще започна на 4,5 -5 м или със зел.пюре или с каша newsm78
Още го мисля ,защото :
1.кашата е най-щадяща нова храна(това според моите бръмбари в главата  Mr. Green)
2.но пък е по-калорична и е за по-слабички бебчета (а Боци не е така крехък милия Wink )
3.зел.пюре е по-безвкусно от кашата,но пък мога да добавям от АМ
сложно ми е ,нищо че ми е за втори път......

Йоанка ,твоята калпазанка може да е била уморена и да иска по-лесното -от шише,
а не да се "потруди" за храната Wink
За кърмено бебе 500гр. е ОК.Особено ако бебето е активно,жизнено и си пълни памперса Peace

Сега да споделя (вчера У фейса писах и ще ме прощават четящите и на двете места Wink )
Нали все мрънкотя ,че Боци е мързелан и тн и тн...еми преди малко го оставих в шезлонга на земята да гледа ТВ в спалнята,а аз готвя в кухнята...По едно време чувам хленчене и мрънкане ...отивам и наш мързелан по корем в шезлонга....
Естествено аз горда го похвалих и пак го оставих да си гледа ...След малко пак чувам мрънкане и отивам очаквайки да е отново по корем.....и той беше,НО на земята Laughing
Първо се шашнах и го грабнах.После се усетих ,че шезлонга е на 1 педя от земята и му няма нищо...сега ме е яд че не го снимах.
Та Боцко вече без надзор на високо - ТцЪ !

# 256
  • Варна
gazella53 завид за спа-то, кофти работа с водата  Rolling Eyes На кой би му хрумнало! Ако беше моя дзвер щеше да ореве света и да я чуят през 9 планини в десета, твоето виж какво е разбрано!

Много ми се спи но ще намеря сили да се оплача - вчера и днес майка ми отсъства (ние нали живеем заедно и много ми помага с каката, готвене и т.н) По закона на Мърфи ММ е втори смени на работа и за мен остава честта следобед да съм сама с кака и бебе. А бебе точно тези 2 дни е криво, та криво, само реве и яде. Цяла вечер сме слепени, не мога да сложа на голямата да вечеря  ooooh! Направо в чудо се видях! Какво й стана, какво е това ядене пак на всеки час, вече не мога да си обясня! Да не повярва човек, че е само 5 кила! Мисля, че има достатъчно мляко, надали в това е проблема.

Общо взето е спокойна иначе(без последните дни),  не може да се обръща, но се мъчи да сяда.

От кога може да стоят полу легнали? Днес повдигнах малко шезлонга, за да оглежда наоколо, но не знам дали трябва.

Захранването - то дошло, толкова далечно ми се виждаше, а след около месец и ние почваме. Ще си слушам док аз, че от много четене се обърквам вече. В крайна сметка всички ще се захранят, по която и да е схема,

# 257
Привет от мен! На нас и последния ни здрав лаптоп изгоря, така че за неопределен период ще следя до колкото мога от телефона.
Вев Фб се оплаквах, че направих мастит. Вдигах висока Т и все още съм на АБ. Напипах една голяма буца в гърдата, която не се разнасяше с цеденето, та доста се поизплаших. В понеделник не издържах психически ( да приключа поне курса с Аб), набързо карцирах бебо в кошницата и дим да ме няма с такси до онкодиспансера. Там лекарката ме съжали и ме прегледа преди всички, каза че нямам бучка и се поуспокоих.
Миналия петък пък направихме лека катастрофа.Баткото беше на село, но вдигна 40 градуса Т и се наложи да си го вземем. На връщане колата поднесе на мокрия сняг, завъртяхме се и с едната гума влязохме в канавката. Стъклото откъм Алекс се счупи , аз си ударих лакътя и главата, но като цяло сме добре. Децата не разбраха какво стана. Аз се стреснах, обаче, до толкова, че като се прибрахме съм сложила баткото да си ляга без памперс.
Тази седмица малко по малко слънцето изгря и на моята улица.
Все по- често отваряте дума за захранване. Аз, обаче ,ще си чакам 6те месеца, въпреки, че Калоян е качил само около 500 гр по мои сметки.
Охх, събуди се и започна да пъшка. Ще ставам да му дам една сисонка Wink

# 258
Привет!
Наде, моята количка е Lady Bug, никак не е за зимата, че няма кош. Вярно, в олх има евтини колички, ама като си имам и 100 лева не ми се дават....кво да я правя тая иначе, здрава е, за пролет есен и лято е екстра, много лесно се кара и с една ръка....една приятелка ми предложи да ми подари нейната на Чико, ама незнам, почти същия модел е....

АНтония - добре че леко сте се оттървали! Бог е бил с вас!

Тайни - и моята мадама напоследък пак яде често-често, през час и половина, освен ако не спи...ама нали казват че в 3-ия месец пак имало криза на растежа, и млякото трябва да се произвежда съобразно нуждите им...та май е нормално!

За захранването - аз съм решила към 5 месец, и към 6 вече да имам едно сутрешно или обедно хранене вече...то и късното захранване не било убаво, казват, бебоците си свикват само на гърда и не щат и не щат лъжичка  Mr. Green ама кой както си реши, някои мами си предпочитат изцяло кърмене до много късно, аз изцяло не кърмя, та ще ядем и друга храна. Малката вече млящи като гледа шишето си, или че ние ядем, много й е интересно  Laughing През нощта още се храним към 3-3,30ч. не издържа, завалийката, въпреки че ММ я натъпква на последното хранене колкото поеме, уж за да спи повече, че ме съжалява. Ама по-добре в един смисъл да се буди, да цока, инак трябва да ставам и да се цедя, което е по-неприятно...

# 259
Момичета здравейте и от нас
Аз не пиша във Фейса , следя ви тука когато се обаджате от време на време - не че съм и аз много редовна , но работя освен всичко и на моменти ми идва нанагорно .Наложи се да викам майка ми на помощ, защото бебчо взе да спи все по кратко и иска много повече внимание от преди .Лошото е , че иска да стои прав и да гледа докато го носиш, а  е 6,5 кг и направо много тежи. Извадих на баткото слинга ама да ви кажа и това не си е работа - веднага ме заболява гърба и кръста , докато не седне поне много ще се измъчим. Иначе той е само на кърма и смятам към  5 месец да го захранвам ( така процедирах и с баткото) .Вечер прави пауза от около 4-5 часа, но ... това в добрите дни , след 3,00 часа понякога става и през два часа да си цокне ( ей така за адет дето се казва, защото веднага заспива) . За първи път качи  само 700 гр тоя месец Simple Smile И дълъг цели 67 см .Очаквам да стане голям българин  hahaha .Има огромни ръце , почти колкото на баткото хахах  , хубаво че не е мома , че с тия пропорции трудно щяхме да я оженим  Joy

# 260
Здравейте и от мен Simple Smile

Аз уж се вписах във ФБ да съм по-редовна, ама само дето нотификациите отчитам, че някой е писал... тук като че ли си ми е по-добре...

Наде, ние сме били в един район (почти) по едно и също време Simple Smile ММ беше на конференция в Правец, та и ние се помъкнахме с него, барабар с едната баба, че да помага. Нали работим в една фирма, исках да се видя и аз с колегите. Успях дори и няколко хорца да изиграя Simple Smile

Нашата минала седмица не мина без премеждия - беба реши да пътува сама с количката по стълбите... озова се на най-долното стъпало с цицина на главата. Порева си милото доста.... че и аз с нея... После 2-3 часа в спешното повисяхме, няколко рентгена на корем и глава... слава Богу, нищо й няма. Само тия от спешното още ми иде да ги ....  #2gunfire Много им пречех, че искам да ми прегледат детето и да ми обяснят какво се случва вместо да си пушат цигарките навън... От тогава обаче е много ревлива нашата буба... може и да съвпада с растеж на зъби, но понякога вместо да мрънка направо си го дава див рев...

Миналата сряда бяхме на консултация - 6800, 62см - 800гр + 2см сме наддали. Добре сме си Simple Smile Вече будува повечко и аз като не съм свикнала с това положение се чудя какво да правя - все си мисля, че като се събуди трябва да яде, а то милото се дърпа от гърдата и мрънка... ще й свикна Simple Smile Да си я похваля - малко по малко почва да се завърта настрани Simple Smile

Честит празник на всички именници и празнуващи(Бургазлии) на патерици  bouquet Ние изкарахме празника от едната маса, та на другата... много ми дойде... на бебата също не й понесоха емоциите накрая, порева си по едно време вечерта...

Захранването - мисля да си чакам до 6м. Ако прояви признаци, че е готова, може и по-рано да почнем, но не го мисля от сега - рано ми е, още нямаме 4м.
Разходките - специално се оборудвах с количка със зимен кош, че да излизам на всякакво време. Скоро и дъждобрах купих, та съм готова. Само в много силен дъжд и мъгла не излизам.
Тайничка, може да изживявате скок в растежа Simple Smile

Ние вече се готвим за Коледа - вчера извадихме елхата и с каката я украсихме Simple Smile

Толкова за сега, че се събудихме и мрънкаме за внимание Simple Smile

# 261
  • Варна
краставичка ужас, представям си какъв стрес сте изживели! Добре, че леко се е разминала бебка! Настръхнах направо  Shocked

Ауу при нас положението е нетърпимо, от 2-3 дни е много нервна, вечер особено. Снощи така истерично е ревала, в чудо се видях! За пръв път се дере така, цялото й лице беше мокро от сълзи и нищо не можеше да я успокои. Накрая заспа от изтощение. Днес беше по-добре, но сме се кърмили пак 100 пъти докато заспи.
Лошото е, че изведнъж ТОТАЛНО намрази залъгалките си, вееч и на тях не мога да разчитам. Отказва и да пие от шише, а до скоро пиеше като се налага. Сега не знам как ще я оставя , предстоят ми 2-3 ангажимента другата седмица и не знам как ще стане. ooooh!
Отделно (и всъщност това най много ме притеснява) това, че от петък е с разстройство- не силно, но изхожданията са редки и зелени, вчера бяха жълти, днес пак зелени  Rolling Eyes Давам ентерол и  пак си продължава. Не съм я завела на док, защото няма никакви други симптоми, супер енергична, весела, жизнена, ни хрема, ни температура. Възможно ли е да е заради зъбите това нещо? Днес си изяде ръцете и ми хрумна, че всички тези прояви може да са провокирани от зъбоникненето.  Banghead

Извинете за мрънкането, искам Ема пак да си хареса бибата  Crazy doh

ПС тази таблица, която бе постната във ФБ групата, направо ме отчая от живота. Но и дава някаква надежда  Laughing

Скрит текст:

# 262
Краставичка  Hug радвам се, да те видя! Много неприятна случка с бебка, но слава Богу, че всичко е наред. Сигурна съм, че плаче повече, понеже има спомен за случката, въпреки и да съвпада със зъбите....
Тайничка - от зъбите е и лекото разстройство и плачът следобед! Съвсем съм сигурна - и ние сме така, но не постоянно....
red_violet - знам добре какво е да носиш такова тежко бебче, че и ние сме толкова килограми, ако не и малко повече - в  края на месеца ще установя точно колко повече  Laughing и кръст, и гръб и ръце...особено в китките така се схващам, докато я приспивам или я кърмя....аз не ползвам възглавничка, някак не съм свикнала, и тежиииииии... Laughing ама жива и здрава да ми е пумпалината!
Газелка, сетих се да ти кажа, че и аз с първото си дете така като теб изживявах всяка нейна тревога, че и повече от нея, само дето не ревях....обаче сега с второто гледам мнооого по-философски на нещата, понеже вече си знам, че всичко е периоди, и ще мине...вероятно трябва да си го изживееш и ти, както и аз, и ако дай Боже си имаш второ, ще видиш колко е по-лесно и като нагласа, и като изживяване...а за трето незнам - сигурно е още по-лесно  newsm78

Ние следобедите сме доста раздразнителни заради зъбките, но като я гушна се успокоява. Лошото е че тежи, и просто не мога само на ръце... ама колкото мога. Снощи се събуди в 00 часа и до 1 часа се въртя и пуфтя и пъхах бибата и й държах ръчичката - пак бяха зъби. Като дам дентокинд се успокояват нещата, локално нищо не мажа, защото е временно - до 5-10 минути и после същото.

# 263
  • Варна
Тай и аз дадох дентокинд днес, 5 хапченца и беше по-добре положението. Бях го спряла за известно време, но преди нямаше кой знае какви признаци.
Но още си е с леко разстройство, горкото й дупе е много подсечено, дори едно кремче от аптеката дето ми е  тежката артилерия не може да се справи  Confused

# 264
Добро утро (или добър ден) от мен Simple Smile

Моя милост днес закусва в 12ч. Simple Smile Бебата заспа и чак сега намирам време... Вчера пак така, обяда беше към 15:30. После от 4 до 7 - кърмене. Не знам какво й стана на нашата дунда, като се лепна за мен... 2 или 3 пъти ми даде почивка от по 30-60мин. и това е. Цял ден... В момента в който гърдата излезе от устата й започва един рев... дори насън... Днес е по-добре... за сега... Помня, че и  с каката май имахме някакъв период по същото време, но тогава доста се мотахме напрд-назад и го отдавах на смените в обстановката и емоциите.

Тайничка, за подсечено дупе - бадемово олио. С каката имахме такъв момент точно преди първите зъби. То не беше себамед, бочко, судокрем, дори клотримазол мазахме, но без особен резултат. Накрая почнах с бадемово олио + мъжа ми се усети, че може да е от сапуна за дупе и го спряхме (тези бебешките доста бързо лигясват). За няколко дена се оправи Simple Smile

# 265
Привет, мами! Викам и аз да се мярна тук малко! Simple Smile  Крививинделника си расте, помрънква си чат пат, ама не се оплаквам! Ръцете разбира се са и в устата 24/7 и тарикатката се е научила, да си хваща бибата от устата и най-демонстративно да я хвърля и отново да си завира ръцете!
 Бяхме на ортопед и всичко е супер, само да не и давам да сяда. Да, ама вчера бях повдигнала малко количката и нз за къде се набра и седна. Голям зор ще е, защото само така иска да седи, иначе РЕВ! След 10 дни прави 4м и ще се захранваме, но мисля това да се случи след НГ…
 Да се похваля! По-миналия петък ми дойде, та чак до сряда ме кара(обикновено ми е по 2 дни) и то доста обилно! Сега се глася за гинеколог и да видим какви мерки ще взимаме, че явно не мога да разчитам на прекъснат полов акт! Вие как процедирате?

# 266
Привет и от мен,
Тай -успокояващо звучи  Hug. Със сигурност ще съм много по- подготвена за второто дете и няма да се шашкам така. То това родителството си е наука за висше, най- вече защото всичко си е индивидуално според конкретното дете и няма общи правила. В същото време и педиатри и психолози не са на едно мнение по въпросите, касаещи гледането на деца, а и постоянно изникват нови теории, правят се нови изследвания и все с различни резултати, супер объркващо... Thinking
Краставичка-случват се такива неща / с количката/, добре, че се е разминало без последствия. Дори и да се е стреснала беба, ще премине. Те на този етап доколкото знам не помнят много дълго.
diana.88- нашата педиатърка не иска да ни дава напр- е за ортопед-профилактично, щом и нямало видимо нищо. Ама как не се сетих да я излъжа, че нещо ме съмнява...Та, може ли да те попитам какво ви посъветва ортопеда, кога може да слагаме бебето да седи? През деня държа моята на дивана в коша на количката, в полуседнало състояние / 2- ра степен на гръбчето/ и нз дали е правилно.

Ние празнувахме Никулден на гости на свекъра ми. Имаше десетина човека и беше прекалено шумно за бебе, но нямаше как да откажем. Та, въпреки, че държах малката около 10- тина минути, без да я давам на никой, за да свикне с хората и обстановката, нещата излязоха извън контрол. Всеки започна да иска да я взима, децата съответно викаха и я дърпаха къде ли не, абе ужас. Аз само обяснявам, да не викат, да я пипат само по крачетата, ама малки деца- минава през едното ухо и заминава през другото, то и възрастните бяха така... Та, беба, горкичката само гледаше мен и баща си, докато я държаха други хора / Не знам защо роднините изобщо не се съобразяват и като че ли се чувстваха длъжни да си я предават от ръце на ръце, което много ме подразни/ и толкова се стресира, че като зарева...опитвах се цял час да я успокоя. Много се превъзбуди, а си и личеше, че и се спи, но не можеше да се успокои. Накрая отидох в друга стая, на тъмно и студено, завих я с едно одеяло и я успокоявах сигурно още час. Дори като заспа продължи да си хлипа насън поне още половин час и аз така, с нея на ръцете, в другата стая, докато се наспи. Да са ми живи и здрави роднините, но понякога просто ми иде:  #2gunfire То, и не мога да им откажа да я подържат, че после се сърдят. Не мога да намеря "златната среда" с тях, явно трябва да се разкрещя, за да ме чуят и да разберат, че аз съм майката и моите изисквания по отношение на бебето трябва да се спазват.

# 267
Гъзелка, посъветва ме да не я слагам до към 6м, защото е с меки кости(коеъо е хубаво, аз съм с такива)  и така лесно ще и се изкриви гръбнака. Но е непосилно! Тя сама си става! Вчера я бутнах назад да легне, ама не се получи номера! И не се уморява! Оставям я да се мъчи и се мъчи или направо се разпищява. А така е започнала да писка, че се стряскам. Тя от радост милата или недоволство…
 А за роднините, толкова те разбирам, че чак аз се ядосах! Племенника на мм е на 1.6г и само я дърпа и удря! Ако не съм аз да я опазя, не ми се мисли! На Никулден и ние бяхме у свекърите и едвам издържах, а тя милата накрая се скъса да реве и ММ супер мн ме издразни! Половин час ми викаше: "Една глътка и тръгваме! " Като се прибрахме хубаво му сипах!

# 268
...
 А за роднините, толкова те разбирам, че чак аз се ядосах!
+1  #Cussing out
Племенника на мм е на 1.6г и само я дърпа и удря! Ако не съм аз да я опазя, не ми се мисли! На Никулден и ние бяхме у свекърите и едвам издържах, а тя милата накрая се скъса да реве и ММ супер мн ме издразни! Половин час ми викаше: "Една глътка и тръгваме! " Като се прибрахме хубаво му сипах!
[/quote]
 Joy  Hug
набързо и аз да напиша няколко реда, каня се от дни, защото се зарадвах че темата ни живна  Heart Eyes Hug
Вчера станахме на 4 месеца, още сме само на кърма, напоискване. От 2 дни й давам сок от круша, че ябълката не й хареса  Mr. Green
За роднините и аз се дразня, но повечето този път ме изненадват приятно, идват мн за малко, е понякога без да се обадят предварително, но поне не се застояват и някои дори не я вземат. НО аз този път съм малко по-нахъсана да кажем и не си давам децата, аз си знам как се гледат, раждат, така че не се притеснявам чак тоолкова много, уж  Tired а като не са останали за моите деца, както някой би отговорил, още по-добре за мен  Hug
Най- много ме ядосаха вуйчото на мм, дойдоха без много ранно предупреждение в 20:00часа  Shocked
За спането - пре деня не спи много, особено с мен, обаче баща й така хубаво я преспива, увива я в одеяла, пелени... и и става готино, заклещва й ръцете, че много се драска като й се спи....и ги лапа, май и нас ни сърбят венците, но за сега нищо не давам  Hug
А вечер последното ни кърмене е между 19-20 часа и после я преспивам... и се буди най-често около 4 часа  Party
От около 5-6 дни не ака много често само по веднъж и не много обилно както преди.Например вчера не беше, но тази сутрин си навакса  Laughing
после пак ще пиша, че мрънка, сигурно й се доспа...ааа и ние не искаме вече бибата, която ползвах само за преспиване  Stop

# 269
Здравейте мамита Simple Smile
Аз ви чета редовно и тук,но не успявам да пиша ... Все нещо излиза,но ето ме сега. Днес сме на дк и съм ужасно притеснена. Sad миналия път ни сложиха втората хепатитна само,така че сега ще е комплексната ваксина,от която най ме е страх. Да не говорим че малкия е във вихъра си,нс моменти е нетърпим,но няма как,виждам че нещи го мъчи горкия. Иначе давах вчера Туя,три пъти,а днес веднъж за сега. Дано има ефект. В домашни условия се претеглихме,7 кг.   Shocked дано не е много 1 кг. Нагоре  и не ни се карат,само на ам сме,а и като вземем предвид началните кг. -4 Simple Smile сигурно е добре. Само се чудя не е ли рано за зъбки? На 3 м. + 8 дни е!? Виждам че някои мами вече захранват- евала Simple Smile аз мисля към 5 м. Някъде да започна,но зависи от много неща Simple Smile
Да ви се похваля,вече имаме малко по- дълги паузи вечер- едната винаги е 4 ч. преродих се   Crazy бях на ръба иначе Simple Smile но реших да го следвам,когато каже той- тогава Simple Smile радвам се че всички сте добре,и бебоците ви също. Стискайте палци,да мине бързо всичко днес  Rolling Eyes после ще се включа с резултатите
Хубав ден на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт