АВГУСТ мина и замина, събра се нашата дружина (1)

• 76 612
  • 605
  •   1
Отговори
# 270
Копирам фб отчета ,че ме мързи  Laughing
Върнахме се от дк. Малкия вече е голям 7,500-66, за своите 3 м. И 8 д. Все още няма зъбки. Пентаксима мъжки го приехме и двамата ,както каза педи. За момента  е добре Васето,беснее на активната гимнастика. Вместо Панадол или нещи друго от този тип,педи предписа хомеопатия- очарована съм. Дано мине леко тази нощ. Покани ни на 29- ти за Синфлорикс-а,или след Нг. Според вас как ще е по- добре,по- рано или по-късно да отидем?!

# 271
За твое спокойствие(покрай НГ), отидете след! Simple Smile Не че съм компетентна, но така бих действала аз. Simple Smile

# 272
Ама чакайте да се запиша и аз Simple Smile Не съм влизала толкова отдавна, а гледам има активност Wink Анабела, направи ли тема за новите бебета - август 2016?

# 273
# 274
  • София
Иве, забеляза ли, че си бременна в 57-а седмица  hahaha

# 275
Ахахаха, да! Още преди няколко седмици влизах, и тогава се смях  Mr. Green

# 276
  • София
Темичката живна   Heart Eyes 

Моята девойка в сряда ще е на ортопед. Малко закъсняхме с прегледа, но се надявам всичко да е наред и да не е фатално!  Praynig  И ваксините отложихме заради едни сополи... Слагам очни капки и се надявам понеделник да е на линия за боцкане. Колко е допустимото време между приемите - някой знае ли?

И един мамин въпрос - как сте с косата? При мен вече месец е зверски косопад  Sad  Ако продължи така направо ме е страх, че без коса ще остана. При вас как е? Правите ли някакви маски, пиете ли витамини? Чудя се какво да правя, а фризьорката твърди, че е хормонално и нищо нямало да помага. Каквото имало да си пада щяло да си падне   Rolling Eyes 

# 277
И аз съм така с кодопада от около седмица - страшно е , цялата къща е в коса . Но и с баткото бях така след раждането  -образуваха ми даже две малки плешив петна около челото  Shocked .Сега пак натам вървя . След време си израства нова коса де , но си ми остана по-рядка . Сега смятам да пробвам някакви ампули , не знам дали ще помогнат - повече ме притеснява дали са съвместими с кърменето .

# 278
И аз съм с ужасен косопад от около 2-3 седмици...ужас е, защото падат и по бебка  ooooh! Н мисля,че си оказва влияние и сезона.Аз си ползвам маска, но явно не помага  Confused сега ще я сменям, да видим  Rolling Eyes
Момичета вие на колко градуса държите през деня децата, как ги обличате,?а като спят ?

# 279
  • Пазарджик
Здравейте мамита!
Аз съм от юлките ,но бих искала да се присъединя и към вас,защото се родихме на 28.07 и някакси много изоставаме във времето.Те са с по 2месеца напред.
Моята принцеса на предната ДК беше 7кг и 66см.Утре сме пак и ще видим колко е пораснала.Още не захранвам,защото има ензимна недостатъчност.Тябва първо да обсъдим с пед.как да процедирам,защото ядем и специално АМ.Все още не може да се обръща самостоятелно,но като я сложа на възглавница да  е леко повдигната и веднага се търкулва.Постоянно ръцете са и в устата и си чеше венците.Има 10 чесалки и залъгалки ,но от ръцете по -сладко няма Simple Smile.
За  темата с косопада-всичко е само косми навсякъде.Постоянно капе и то по много .Дано скоро се нормализират нещата,че иначе ще остана без коса..Simple Smile

# 280
ДУ
Силвето, добре си ни дошла  bouquet а аз постоянно чета и юлките, понеже ми е много интересно какво следва...
По темата за косопада - и при мен капе ужасно много...подстригах се късо, че не издържах с дълга коса след къпане толкова много коса да гледам как пада... сега пък не мога да я вържа, и постоянно падат косми, върху бебка също, особено като я кърмя... ама поне не се дразня след баня толкова. Дано скоро спре, нищо не ползвам, знам че ампулите не се препоръчват, пък и ще мине след най-много месец  Peace
За градусите - мен не питайте  Crazy по зиморничав човек не вярвам да се срещне, още повече че и таткото е също като мен  Crazy та идилията с температурата е голяма....вкъщи климатиците са на 26 градуса, през нощта не ги пускаме засега, но повече от 20 не даваме да падне...
Мами, какви килограми са ви бебчетата - аз вече сериозно се плаша... като й гледам бузите и мръвчиците на моята, да не я прехранвам, или АМ нещо да е много калорично ли... ето, сега сме на 3 месеца и половина и е 7 килограма, как ви се види?  Пък и нощем задълително яде към 3ч. после след 2,5ч. или 3 най-много пак яде /към 6,30 обикновено/. Вашите всички ли спряха нощното хранене , така ми се ще и моята да спре, ама .... дали да не й давам вода вместо храна newsm78

# 281
  • Варна
Силвето  welcome

Косата ми пада потресаващо, цели кичури след като я измия и при сресване...страшно е! Аз съм с 2 косъма на кръст по принцип, пък сега съвсем...
Не знам колко на градуса  спим, климатикът работи в хола и в спалнята не става много топло. Каката доста я изнежихме и сега не искам да става така. Оняден един съсед ме пита дали няма да замръзне бебка навън, а то беше 10 градуса и слънчево  Laughing

Тай, Ема е около 5 г- 5.300 кг, но ние сме от отбор Маломерни  Laughing Мисля, че има доста с вашите габарити, то в един момент някои наваксват, други изостават Simple Smile

При нас са едни драми тия дни...тези, които са във ФБ ще ме извинят, че се повтарям. Накратко в един и същи ден искаха да приемат Ема в инфекциозно заради разстройството ( което така и не минава вече 10 дни) и кака й получи криза и я оперираха по спешност от апендицит. Аз с един неистов страх от операции само дето не умрях. Докато оперираха каката, заведохме Ема да я прегледат и им се примолих да не ни приемат ако не е много належащо. Слава Богу ни съжалиха и сме си вкъщи.

Каката утре я изписват, всичко мина много добре  Laughing Но малката продължава да дриска и ще се побъркам! А зъбите хич го нямат като аргумент докторите, някаква пълна мистерия е какво й е  Shocked smile3511

# 282
shhht.secret, лоша работа си изживяла с каката, дано всичко е наред занапред! А бебето с какво го храниш - кърма или АМ? Сменяла ли си храна, давала ли си сокчета, плодчета на бебето? А ти сменила ли си си менюто, да ядеш повече плодове или да пиеш нещо по различно?
Аз пък знам, че от зъби се подрискват по малко, де. Сега ти на какво викаш дрискане - колко пъти на ден е - ако е веднъж рядко, не е кой знае какво притеснение....newsm78 Моята ака рядко, веднъж най-много два пъти на ден, не един след друг, и хич не си го слагам на сърце, добре че не е запечена Twisted Evil

# 283
  • София
Не съм само аз така викате - да не го преживявам толкова  Rolling Eyes

shhht.secret    Hug  Голям ужас си преживяла, милата! Как да избереш при кое дете да бъдеш?!?!?  Shocked  Как сте сега? Каката стресирана ли е много? А за Ема - док ли ти каза, че има разстройство? Те като пият само мляко си е нормално да им е по-редичко акото.  Thinking  

tai и моята девойка е на същият режим. Някои мами тук още преди месец се похвалиха, че са махнали нощното хранене, но явно ние няма да сме от късметлийките.  Tired  Иначе тежи 5 600 кг., но си има и бузки, и гривнички... т.е. не се притеснявам, че е недохранена и съответно упорито не давам ам  Grinning

ani-ali, аз съм зиморничава и много искам да не направя децата такива. По този повод ги държа колкото аз съм облечена, като гледам на мен да ми е хладно, а не приятно топло  Laughing  Баткото вече е кален и съм доволна от резултата. Дано и с беба успея. Температурата - в детската има конвертор, който е настроен да поддържа 20 градуса. В другите стаи, колкото толкова. Ако се наложи пускам печка, но засега е топло времето.

# 284
  • Пазарджик
Здравейте!
По темата с разтройството-имам опит.на35 дни влязохме в инфекциозно отделение.Стояхме 5 дни изписаха ни и на следващия ден бяхме  отново с разтройство.След 5 път си намерих добър педиатър и веднага ни диагностизира с ензимна недостатъчност.Празихме след това и тестове и те потвърдиха диагнозата.От месец и половина пием Ам без лактоза ,а изхожданията са ни добри.Но колко притеснения и нерви изхабих докато стигнахме до подобрение,няма да казвам.
Днес от ДК -500гр и 1 см.Общо 7.500кг и 67см.Честно казано малко се притеснявам ,че е качила толкова малко ,но като се има в предвид 3темесеца все качвахме по 1кг,а предния месец даже и 6см.Общо от раждането -3.500гр и цели 15см.Носим р-р 74 на 4 месеца.
Ходихме и на ортопед-всичко е ок.Каза ,че мога да си  я повдигам,да сяда и всичко останало ,но да има упора ,която да крепи гръбчето.Каза за бънджи и кенгуро(ние имаме,но рядко я слагам),а за  паяк чак след 10 месец.
Предния път имахме реакция от ваксините ,дано сега да няма. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт