Нашите кухни - 61

• 105 949
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • В полите на Пирин планина
mumbus, Много, много благодаря!
Днес облепих плочките на малката стая и резултатът надмина всичките ми очаквания. Стана малко по-бавно, защото изрязвах за всяка плочка по отделно и много прецизно напасвах шарките, въпреки че фолиото, което купих е максимално изчистено. Другата събота и неделя се заемам и с кухнята. Със сигурност след време ще сложа нови плочки, но за сега спасявам положението.
Специални благодарности и от мъжа ми, защото той, милият, нямаше да понесе още един ремонт.

ellisa,можеш ли да снимаш и да покажеш. Понеже и на мен ми се върти тази идея за една баня.

# 91
Ще направя снимка следващата седмица, като приключа с кухнята и ще покажа. За банята mumbas ще те посъветва, защото все пак става въпрос за мокро помещение. Кухнята, за която говоря е в къща на село и ще се използва основно през почивните дни и отпуските, т.е. не много активно. Сигурно ще стане и за баня. Иначе визуално изглежда наистина супер.

# 92
За банята за която съм го замислила всъщност се използва само тоалетната и то много рядко,тъй като е в мазето на къщата.Мислех да ги боядисвам ама май ще е повече работа  Simple Smile

# 93
За банята за която съм го замислила всъщност се използва само тоалетната и то много рядко,тъй като е в мазето на къщата.Мислех да ги боядисвам ама май ще е повече работа  Simple Smile
Защо не пробваш с тапети за баня. Майка ми  си сложи такива в тоалетната и стана много хубаво. Идеята й беше да я освежи докато се сменят тръбите на целия блок и тогава да я ремонтира. Вече трета година си стои с тапетите и те не са мръднали Към лепилото тя добави и С-200 . Страхуваше се, че може да хванат мухал, но за сега няма. Почиства ги с гъба и слаб разтвор от обикновено домакинско веро и забърсва с кърпа.

# 94
Има и тапети за баня . Погледни 1-2 страницназад и ще видиш линкове за тапети за баня

# 95
Благодаря ви момичета,и тапетите разглеждах  даже си харесах някои.Само че още се чудя кое от двете е по- добрия вариант. Ако реша да сложа тапети дали може да са само влагоустойчиви или трябва да е винилен (PVC)?

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 11:51 от tan4eto_71

# 96
  • София
Да, в Младост4.

Интересува ме по-скоро за проект дали взимат много?
Още нв стм проучвала други фирми и за жалост цените на сайта им не ми говорят нищо.
Проекта за новата ми кухня в апартамента си го направих сама. Съобразих се с това, не само да изглежда добре, но и да е удобно и практично / всичко да ми е "под ръка" /, да има възможност за бързо и лесно почистване и достатъчно място в шкафовете, защото на мен лично уредите и принадлежностите по плота и стените ми създават усещане за разхвърляност. В последствие с майстора уточнихме детайлите. Човекът ми даде някои доста добри идеи, за които не бях помислила, договорихме цената с плюс - минус и се получи чудесно, без да давам излишни пари за проекти. Пък и ти най-добре си знаеш как си организираш нещата в кухнята и кое къде искаш да ти е.

Прибвах се, но нямам време и неряи. Искам да отида някъде, да им кажа какво иска. И те да ми го подредят, както се казва:)
Благодаря все пак.

# 97
Благодаря ви момичета,и тапетите разглеждах  даже си харесах някои.Само че още се чудя кое от двете е по- добрия вариант. Ако реша да сложа тапети дали може да са само влагоустойчиви или трябва да е винилен (PVC)?

Винил,другите са по скоро за тоалетни.А писаниците са търговки политики по сайтовете

# 98
Здравейте. Имам нужда от съвет, виждам, че тук всички много си помагате и споделяте мнения и опит. Търся си мини готварска печка с фурничка. Нямам място за голяма печка, колкото и да ми се иска. Трябва да е дълбока максимум 40 см. Някоя от вас има ли толкова малка печка, каква марка е и доволна ли е? Искам да има осветление, вентилация...май нямат модели с вентилация, поне аз не видях никъде в описанията им тази екстра. Ще съм благодарна за дадените от вас съвети. Хубава вечер от мен   bouquet

# 99
За съжаление на тази дълбочина поне аз не съм виждал ,а и по каталозите които имам дори и за 2015 не са представени такива.Фагор преди имаха модели с дълбоцина 480 мм,но за момента не се произвеждат ,поне така каза представителя им в Пловдив.

# 100
  • Някъде на път....
Да, в Младост4.

Интересува ме по-скоро за проект дали взимат много?
Още нв стм проучвала други фирми и за жалост цените на сайта им не ми говорят нищо.

Прибвах се, но нямам време и неряи. Искам да отида някъде, да им кажа какво иска. И те да ми го подредят, както се казва:)
Благодаря все пак.
Един лек (не супер изчистен от към качество на визуализацията) 3D проект на мебели за едно помещение струва около 100 лева.  Peace

Скрит текст:
Говоря за нещо от рода на:

Проектиране и визуализация

# 101
ето и тук има хора който се занимава професионално с дизайн http://dibla.com
Разгледай проектите имат и форум http://sreda.dibla.com
една кухничка и перденце има даже http://sreda.dibla.com/index.php?topic=9247.0

# 102
За обща информация.Цените на проектиране от подови настилки ,през ключове и контакти,завеси ,мебели,тавани и всичко което се сетите са в рамките на 15-25 лева на квадрат,и се предават с 3D проект,работни чертежи ,видове материали ,ел схеми на разположение на ключове и контакти.Не съм дизайнер ,но често се срещам с такива и от там казвам цените.От хора в София съм чувал,че някой дизайнери дори взимат  по 400 лева на картинка.Опита показва,че много по добре се получат нещата когато вече приет проект, не се променя.Почне ли се ама това да променим ,онова да роменим и става боза.Много хора са спсобни сами да си навържат нещат в главата,но в голяма част от случаите това води до каша и безвкусица ,иначе после от кумова срама си го харесват много ,а познатите им никога няма да им кажат какво са сътворили.
Другото на което се натъквам е копирането на нет-картинки на мебели .Да ама не .Това което не е съобразено с вашите потребности и разположение на помещения няма как да се получи добре,поне в повечето случай.От тук кухнята от там хола ,от трето място пък детска или спалня,нищо не е навързано с цветове на мебели и стени ,но иначе на картинката е супер....
Разбира се това е мое виждане и опит

# 103
Привет,
Моля за мнение кои плоскости са по-добри: Егер  или Орма?
А механизми? Ясно, че Блум са най-висок клас, но вероятно има и по-бюджетни варианти, които не са за пренебрегване. Грас и Роси добри ли са?
Моля за малко насоки, всеки майстор, с който се срещна, тотално отрича предложеното от предишния...
Също си търся хубаво бяло ПДЧ, бях се спряла на Орма Бял релеф, днес майстора каза, че били пълен боклук. На Егер няма кой знае какви варианти на бяло, загледах Базис бяло (ST2), в комбинация с плот Акритас 5105 или 5072 (първият много ми хареса наживо  Heart Eyes . Но изборът на това бяло ми е голяма мъка.

# 104
  • Раковски
Аз смятам, че орма ги бива. Егер е добро, но и при тях има калпави плочи. Хетих, грас, хефиле са на нивото на блум, по-евтини са саличе, донати, самет. Ако дирите бяло релеф вижте екрю на йълдъз.

Общи условия

Активация на акаунт