Нашите кухни - 61

• 106 138
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Тази програма коя е? Препоръчайте ми удобна и разнообразна програма, с която да мога да се опитам и аз да направя проект на кухнята преди да се срещнем с дърводелеца.  Praynig Simple Smile

# 271
  • София
.........
Мивката ще се пада над миялната, точно по средата на плота.
Мивката има дълбочина на коритото и тръби за сифона, миялната няма да се побере под мивката.

# 272
  • София
Такива сметки без кръчмар направихме ние-съдомиялната беше предвидена да се пъхне в шкафа на мивката отстрани на коритото, ММ се полакоми за една на Франке с второ малко корито и сега заради сифона вече няма място.

# 273
  • София
.........
Мивката ще се пада над миялната, точно по средата на плота.
Мивката има дълбочина на коритото и тръби за сифона, миялната няма да се побере под мивката.

Побира се, в двоен шкаф влиза идеално. Миялната е 45см. На картинката тази е сложила голяма, незнайно защо... Картинки ли нямат:-/
Провктът ми е правен от менелната фирма.

# 274
  • София
Etty - на снимката не е правилноят прозорец. Нашият е на два реда, отваря се само горния и има разстояние до плота, спокойно. Има как:)

Ще скрия уредите, няма как. Миялната е малка - 45см и в момента е успешно скрита в шкафа под мивката, заедно с разни препарати. А пералнята просто естетически не ми стои добре. Понеже става дума за бокс, искам всичко да е максимално скрито.

Колонките първоначално исках да са шкафчета, тип бутилиери, но май ще останат просто декоративен елемент, който да пази от пръски:)

http://www.pyramis.bg/default.aspx?lang=bg-BG&loc=11&&am … 1&prodid=2159

Този смесител струва 246лв.

Тия колони ще ти създадат такива преоблеми при чистене, че няма да ти се вярва. като напръскаш тия ъгли  ще е едно забавление да ги изчистиш.

А тия свободни уреди дали ще ги покрие плота и да има място за панти, ако не е предвидено във ВиК-то?

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 19:51 от Magikos

# 275
  • София
Предпочитам ъглите, отколкото целия плот или хладилника  Peace

Откъм ВИК вичко е предвидено така че да са ми там уредите, изискващи вода.
По план кухнята беше на друхп място като цяло, но още при строежа изкараха тръбите за вода в ъгъла, защото първото ми и основно желание беше мивката да е под прозореца.

Сетих се да попитам нещо. Цялото помещене е 623х438, боксът е 300х220
Таа за холовата част остават 323см.
Мъжът ми предложи да направим кухнята П-образна, като сложим малък барплот. Има ли въобще такива - плитки и колко е най-плиткото?
Другата ни идея беше един мноо хубав параван, дървен.

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 22:55 от Po3u

# 276
  • Раковски
Шкафа може да стане 40-45 см според желанието ви, плота се реже на нужния размер и става по-плитък, предполагам, че за това питате.

# 277
  • На брега
Po3u, няма проблем барплота да е с какъвто размер искате, защото това всъщност е висок плот и въобще няма изискване отдолу да има шкафове. Виж примерно този колко е тесен. Функцията му е по-скоро декоративна, преградна. Под плота може да се поставят открити лавици или да ги затворите с вратички, а може и без.

# 278
  • София
Нова тема, точно за такова нещо си мислех! Благодаря!
Мисля, че може да стане в нашата кухня. Теглим една стеничка покрай хладилника, плот отгоре и ето ти мечтания бар на мъжа ми:)
Отдолу си мислех, че може да го затворим с вратички и да складираме запаси от бутилки, например...Simple Smile

# 279
  • На брега
Нова тема, точно за такова нещо си мислех! Благодаря!
Мисля, че може да стане в нашата кухня. Теглим една стеничка покрай хладилника, плот отгоре и ето ти мечтания бар на мъжа ми:)
Отдолу си мислех, че може да го затворим с вратички и да складираме запаси от бутилки, например...Simple Smile
Въобще не теглете стеничка, защото след 2 години може да прецениш, че барплота ти е излишен, че ти трябва мястото, решиш да слагаш остров, параван, преградна етажерка или друго... Тогава трябва да къртиш и събаряш стеничката. Настилката под стеничката ще се окаже проблем при евентуална промяна. Направи си го с монтаж подобен на този, като мебел- за да имаш повече свобода за промяна в последствие. Всякакви леки материали има вече, включително такива наподобяващи стена и камък.

# 280
  • София
Малко непрофесионално се изразих:) Простете ми, ама ми е каша в главата.
Под стеничка имах предвид част, която да няма плот отгоре:)Simple SmileSimple Smile

# 281
Тази програма коя е? Препоръчайте ми удобна и разнообразна програма, с която да мога да се опитам и аз да направя проект на кухнята преди да се срещнем с дърводелеца.  Praynig Simple Smile

medissa, подготвям информация за началния пост за новата тема /сега имам повече време и възможност да търся инфо и да чета темите назад Simple Smile/
3Д програмите са обсъждани няколко пъти, добавям това, което извадих като списък /иконките са линкове Simple Smile/.

Програма на ИКЕА  ALNO AG Kitchen Planner   Autodesk Homestyler
 Sweet Home 3D  3D модели за Sweet Home 3D  Наръчник Sweet Home 3D
 Trimble SketchUp Make  Magnet Kitchen Planner  Kichendraw /20 часа безплатно/
Можеш първо да опиташ с тези, които са онлайн /без инсталиране/ -  ИКЕА, Homestyler, Magnet.
Другите се инсталират - като за ALNO Kitchen Planner трябва да се пусне приложението за отстраняване на неизправности със съвместимостта на програмите ако не си с Windows XP

Скрит текст:

bouquet

Последна редакция: сб, 24 окт 2015, 17:39 от Jolinar

# 282
  • sofia
Здравейте, благодарение на всичко, което прочетох тук в темите, най-накрая и ние сме готови- http://nelsii.snimka.bg/architecture/kuhnya.877385 , цветовете са релефно бяло, не помня точното име, и патладжан на егер. Grinning , механизъм и пантичките са Блум, а плота и гърба цвят бетон.

Последна редакция: сб, 24 окт 2015, 20:31 от Turquesa

# 283
  • Варна
Много хубава  bouquet

Може лида ми кажеш колко е дължината?

# 284
  • sofia
Общо с хладилника, който ще е в началото е 3,55м.

Общи условия

Активация на акаунт