Коледа 2015 - 1

  • 102 121
  • 861
  •   1
Отговори
# 840
  • Мнения: 4 303
Някой по-напред сподели за формички за меденки от Кауфланд в мерителна кутийка. Отидох днес специално заради това и взех. Наистина са хубави. Благодаря за информацията! bouquet
Може ли рецептата за тези мъфини с круша?
Нещо съм пропуснала май?
Какви формички, каква е тази мерителна кутийка, къде да ги търся и цена?

# 841
  • Мнения: 408
За първи път ще правя линцери по рецептата на Наталина. Колко дена преди Коледа трябва да ги слепя, че да могат да омекнат за празника? Благодаря!

# 842
  • Мнения: 1 153
Линцерите са всъщност маслени сладки и не мисля, че им трябва кой знае какво омекване. Поне моите са абсолютно ок да се хапват и сега, даже без слепване.

# 843
  • Мнения: 636
Аз тази година линцерите ги правих с домашно масло, което събирам от няколко месеца. Слагам го студено , заедно с всички продукти в купата на робота и смесвам с S-ножа. Става за секунди, после леко доомесвам с ръце, като гледам да не го мачкам много-много. Винаги се получва, независимо с какво масло ги правя. Ползвам рецептата на Наталина, много е точна. Правих и ванилови рохлички, но не успях да ги опаза, ще правя отново. С тавичката ги правих, за първи път всичко се получи много лесно и нямах брак. тях също правих с домашно масло.
Скрит текст:

# 844
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Да се отчета и с арменските. За първи път не ми стига опаковката локум. Импровизирах с фурми и много, ама много ми харесаха в комбинация с ореха и ванилията  Mr. Green
Обаче няма да останат за Коледа. Откзвам да пека вече така. Тия дребните сладки ще ги приготвям непосредствено преди Коледа, иначе ще станем дебели като дядката  hahaha

# 845
  • Русе
  • Мнения: 5 236
Да се отчета и с арменските. За първи път не ми стига опаковката локум. Импровизирах с фурми и много, ама много ми харесаха в комбинация с ореха и ванилията  Mr. Green
Обаче няма да останат за Коледа. Откзвам да пека вече така. Тия дребните сладки ще ги приготвям непосредствено преди Коледа, иначе ще станем дебели като дядката  hahaha

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/12/blog-post_12.html

# 846
  • Мнения: 904
Имам въпрос относно локумките на Джема. Достатъчно сладки ли са само с пудрата захар за овалване, защото в тестото няма такава, нали ?
Няма в тестото.Абсолютно достатъчен е локумът + пудрата захар.


Джемма, благодаря за рецептата!  bouquet Вече ги направих ,чудесни са наистина. Лесно ,бързо и вкусно, както някои бяха писали вече по друг повод.

# 847
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Радвам се, че са се харесали. Hug

# 848
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 731
Днешната продукция двойни дози меденки и линцерови сладки. В петък или събота мисля да ги слепвам
http://tanyap.snimka.bg/family/razni2.125524.36365975

За утре съм замислила трюфел сладките.
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?id=121

# 849
  • Мнения: 599
Меденките с какво се украсяват отгоре?

# 850
  • Мнения: 253
Нещо съм пропуснала май?
Какви формички, каква е тази мерителна кутийка, къде да ги търся и цена?
Има ги при домашните потреби. Струват 5 лв и вътре има 15 формички - ангелче, камбанка, Рождествена звезда и други разни. Не са много големи самите формички, но меденките като се изпекат, малко се надуват. Има и доста други формички в Кауфланд. Намерих и едни за линцери.
И аз ще правя тези дни за пръв път линцери. Не мога да разбера щом ще се слепват, защо да ги правя само с жълтъци, за да са по-меки. Би трябвало като се слепят да омекнат. newsm78

# 851
  • Мнения: 4 303

TsvetaVG, благодаря!

# 852
  • София
  • Мнения: 9 850
Правих и линцерите, и рохличките с едно и също масло - насипно, хубаво ми се видя. Рохличките се получиха, линцерите - не. Правих с него и шоколадови бисквити с фъстъчено масло, станаха чудесни...
С какво слепвате меденките и линцерите? Имам сладко от различни плодове, но е течно, няма да стане добре. Да търся мармалад някакъв ли?

# 853
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 929
Линцерите обикновено слепвам с ягодов конфитюр, че най-красив се получава контраста. Като правих по-миналата година шоколадови линцери, слепвах с шоколад и с някакъв крем, но вече не помня какъв.

# 854
  • София
  • Мнения: 6 285
За първи път ще правя линцери по рецептата на Наталина. Колко дена преди Коледа трябва да ги слепя, че да могат да омекнат за празника? Благодаря!

Два дена преди Коледа ги слепи. Омекват точно колкото трябва. Неслепени линцери просто не са линцери, а бисквити. Слепвам със сладко от вишни (а може и с такова от малини, но без семки, просто за мен трябва сладкото да е с кисела жилка).

Общи условия

Активация на акаунт