Коледа 2015 - 1

  • 107 915
  • 861
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 4 393
Момичета правили ли сте меломакарона? Аз днес ги изпекох, утре ще сиропирам, правих ги по рецептата на Йоана после видях, че има и друга която е доста по-различна та се зачудих  newsm78
Здравей! Аз съм правила - по рецептата на Йоана и са невероятни, също и по една друга рецепта, мисля на Мария Митева Кристоу, ако не се лъжа. Така или иначе, рецептите наистина бяха много различни. И двете са превъзходни! Наистина, аз лично не знам кой от двата вида е по-вкусен, мисля единствено тази на Йоана е една идея по-трудоемка. Които и да избереш, няма да сгрешиш  Peace
И аз да кажа здрасти на всички,Наталина, уникална идея! Страхотни са!
Засега не съм решила какво ще правя, общо взето през последните 4 години съм опекла доста материал, може би повече от 1/2 от предложенията, обичам да правя различни всяка година. Може би ще повторя само рохличките и линцерите , които миналата година реших да не правя, а се оказа, че най-много тях обичал мъжа ми. Grinning Ще пропусна и АКК, но щолен ще правя, няма как.
Благодаря на всички за идеите, страхотни са! bouquet
Благодаря за отговора, аз ги сиропирах в четвъртък и още не сме ги опитали прибрани се на висооооко. До колкото разбрах като отлежат ставали по вкусни та сега отлежават  hahaha

# 391
  • Мнения: 4 393
А разните там млекарници не продават ли по качествено масло?

# 392
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
А разните там млекарници не продават ли по качествено масло?
Че къде у наше село млекарница?

# 393
  • Мнения: 4 393
Извинявам се  Embarassed

# 394
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 168
Джемма, пробвай с ирландското и холандското. Много са добри, има ги в почти всяка голяма верига, а понякога се улучват и промоции. Около 4 лв им е цената някъде нормално. С промоция съм ги срещала и около 3 и нещо. Но под това май не падат. newsm78 Била май нямате, ако имаш път към Варна евентуално.

# 395
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Няма за какво. Hug

# 396
  • Мнения: 666
Tari, 
Osca, много лесно се работи с готов айсинг. По-горе описах как става.
Ето виж, висулките на миналогодишното ми медено село, те са точно с втория айсинг.
Скрит текст:
Donchevas,
Благодаря ! Чудесни къщички - цяло село даже !

Ще пробвам с първия линк който си дала .

Относно маслото , накупила съм доста от Deutsche Markenbutter , каквото -такова , ще го ядем . Така се получава , зощото винаги купувам от промоционалните на Кауфланд . Купувахме преди от едно магазинче на мандра -сирене , кашкавал и масло . Сиренето е с мн. шупли - знак че не е качествено , кашкавала е с .... ох забравих я онази съставка за бързото зреене , а маслото е твърде меко - няма как да е качествено . Изобщо няма безплатен обяд , за малко пари толкова дават .

Имам една отдавнашна идея , смятам да я пробвам тази година - да сложа или на половина или изобщо да не слагам сода в тестото за меденки , когато правя къщичките . Как ви се струва ? Надявам се да станат по-прави стените . До сега изрязвах с линия и ролер-нож по краищата , когато формата е още топла от печенето . И така се получава , но има и по някоя фира .



# 397
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 168
Аз къщички правя винаги с меденото тесто на Джули и няма никакъв проблем с формата. Не ползвам готов шаблон, защото всеки път къщите са различни. Правя си предварително хартиени шаблони по формата, която съм решила, налагам върху суровото тесто (разточено на тънка кора), режа, прехвърлям върху застлана с хартия тава и пека. Преди да изстине, докато е меко, изрязвам врати и прозорци.

# 398
  • насън...
  • Мнения: 234

 Blush да ходя ли пак?
последния път имаше ръкавички, ангелчета, джинджифилени човечета, звездички  ooooh! друго имаше ли не помня.  взех последните камбанки, но може да са изкарали още Hug

 Peace малки са. писала съм - най-голямата ръкавичка е 7 см, а всяка следваща с половин см по-малка  Peace

st. Dobri, не ми е удобно да те ангажирам...много ти благодаря за готовността... Hug
момичета, много мерси за линковете за готовата смес за айсинг...колко сладки приблизително могат да се украсят с това кило айсинг?
 

# 399
  • София
  • Мнения: 9 850
Да питам пак, може ли да заменя маслото в рецептите с кокосово такова? Simple Smile
Иначе за масло ползвам каквото съм взела на промоция - лидлското немско масло ни е ок, последно взех Кериголд пак от там на промоция, а преди това взех немското Дойче маркенбутер (или нещо такова, златиста опаковка, само този надпис на немски и емблемата, че е правено в Германия) от Кауфланд, много миришеше и не ни хареса. Имаше някакъв остатъчен дъх и вкус в сладките...

# 400
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 168
Amen, зависи колко сладки и по какъв начин ще украсяваш. Може да отиде цялото, а може да остане и повече от половината. Относително е. Горе-долу като ориентир - правя обичайно доста сладки (към 5-600), от тях може би половината са рисувани. Ами винаги ми остава в пакета - може би малко около 1/3 от пакета. Ако правя и къщички обаче отива целия, защото там понякога има и големи покривни площи. Това само като ориентир.
Коте, не мога да отговоря за кокосовото масло, понеже никога не съм ползвала. Някой друг да се включи.

# 401
  • Мнения: 520
Момичета, от къде да си взема малко фондан да си украся сладките, който смятам да направя за Коледа?

# 402
  • София
  • Мнения: 29
Привет  bouquet
Тази година се записвам да ви следя Blush
dani777, аз взимам фондан винаги от http://www.aromashouse.com/  Flutter
Имам един въпрос: Към вече решеният списък за тазгодишни коледни сладки се двоумя за Бадемово-кайсиевите пръчки и за Бенецианери-те, затова моля, който ги е правил да сподели нещо  Crazy
И нали ванилените кравайчета от 1-ва стр. са тези Рохлички  Blush

# 403
  • Мнения: 8 526
На последния въпрос: да.

# 404
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
От утре в била ще има масло Deutsche Markenbutter 250 гр. на 1,99 лв.

Общи условия

Активация на акаунт