Коледа 2015 - 1

• 107 985
  • 861
  •   1
Отговори
# 720
И аз тази година мислех да правя малко сладки, но не се получава, пак ги докарах към 15 вида. И три пъти вече променям списъка - задрасквам едни, прибавям други... луда работа  Embarassed
Довечера ще правя Руски пряники по тази рецепта
http://alia.tropot.net/2011/11/23/pryaniki-russian-gingerbread/
Някой пробвал ли ги е, или ако имате друга, изпитана рецепта?

# 721
  • В светлината на слънцето
Забравих да напиша - бадемовите бисквитки на Дядо Коледа са страхотни, но само първата седмица. После си променят вкуса, малко им се губят ароматите. Не че не са вкусни, но първата седмица са направо вълшебни. Та мисълта ми беше да се правят по-близо до Коледа - да речем следващата седмица, не сега. Peace

# 722
  • Варна и...духом на Босфора
 Ще почвам меденките,но на първа страница в линка не мога да открия рецептата на Джема,в кой пост е като отвориш линка,нищо не откривам...

# 723
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ще почвам меденките,но на първа страница в линка не мога да открия рецептата на Джема,в кой пост е като отвориш линка,нищо не откривам...

http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_2670.html

# 724
Аз пък имам въпрос за съхранението на сладките - нямам толкова кутии (а и толкова място), за да съхранявам всеки вид в отделна кутия. От друга страна се опасявам, че ако сложа различни видове в една кутия, ароматите ще се смесят... Вие как съхранявате сладките?

# 725
  • София
Днес мисля да правя Шоколадовите звезди с капучино. Не бяха планувани,но не съм ги правила и реших да ги пробвам.
Имам едно питане... Ако заменя марципана с дулсе де лече добре ли ще е ? Не знам къде да търся марципан . Преди бях поръчвала от сладката къща....нямаше нищо общо..беше по-скоро като фондан. В Лидъл пък не става за разточване....

# 726
Аз съм правила точно с този от Лидл, който е опакован като бонбон. Обелих шоколада и го разточих без проблем  Peace

# 727
  • В светлината на слънцето
Няма да е същото с дулсето - то е подобно на карамела като консистенция, а онова между звездите е плътно. Освен това се получава много фина хармония между капучиновата бисквитка и приятно горчивия марципан. Аз съм правила и с лидълски, и с този от Фантастико - няма проблем да се разточи. Във Фантастико като влизах тия дни мисля, че видях марципан - говоря за този на блокчета, не този в шоколад, оформен като бонбон.

# 728
Здравейте,
фондановите принт декорации само върху фондан ли могат да се правят? Или може и върху захарно тесто, айсинг, белтъчна глазура?
Предварително благодаря, а за да разводнявам темата, може да ми пишете на лични.  bouquet

# 729
Caipirinha, само върху фондан. И аз тази година си поръчах и нямам търпение да ги налепкам и да видя как ще изглеждат!

# 730
  • София
Lulumba, благодаря ..във Фантастико не съм проверявала. Днес ще отида да видя . При коледните сладкиши ли трябва да е ?

# 731
И аз да се похваля, вече две години надничам тук и мъжът ми е много доволен от мен /даже ми помага/.

Миналата година сладкоправенето ми се състоеше от щолен /роднините бяха във възторг/ и меденките на Джема.
Тази година правих АКК /за пръв път/, меденките на Джема /любими на сина ми/ и в събота ще има втора доза, ванилените кравайчета, които са един разкош, но май само аз съм влюбена в тях в къщи и шоколадовите напукани сладки, които с мъжа ми така сме ги подкарали, че май ще има още една доза.

Искам обаче да попитам АКК при поръсването колко общо акохол ви отива до края, че да не прекаля.

Продължавайте да споделяте, вие сте моето вдъхновение  bouquet

# 732
Имам въпрос към онези, които са правили ванилените рохлички. Оставяте ли  цяла нощ тестото да пренощува в хладилника? Какво ще стане, ако го оставя само няколко часа и ги направя тази вечер?

# 733
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имам въпрос към онези, които са правили ванилените рохлички. Оставяте ли  цяла нощ тестото да пренощува в хладилника? Какво ще стане, ако го оставя само няколко часа и ги направя тази вечер?

първата доза стоя само няколко часа, колкото да се стегне;
втората и третата цяла нощ и даже деня след нея  Blush докато намерим време да печем

може да не е по канона, но на мен ми харасаха по-препечените  Blush
при всички случаи оставете ги малко да поемат въздух преди да овалвате в пудра, топли се чупят много  Hug

# 734
  • В една слънчева къща...
Имам въпрос към онези, които са правили ванилените рохлички. Оставяте ли  цяла нощ тестото да пренощува в хладилника? Какво ще стане, ако го оставя само няколко часа и ги направя тази вечер?
В специалната тавичка ли ще ги правиш или на ръка? Аз в тавичката веднага след омесването ги правя. На ръка, трябва да е станало достатъчно твърдо, за да оформиш хубаво. Освен това някой беше споделил, че с престояването се усвоява много добре маслото от тестото. На мен всякак са ми вкусни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт