ТУЕС - 8 тема

• 120 574
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Затишието след родителската е съвсем закономерно. Особено след децибелите, които се развихриха по едно време.
Jord, ние подобрихме твоя рекорд. Аз и още две майки си тръгнахме към 10 без 10, поне половината останаха - по сведения на сина до 11. Mr. Green

# 61
  • София
Тъй, тъй и аз на вашите години тъй правех. Леко преди полунощ се приземявах в къщи благополучно. Добре вървите, доволна съм.

# 62
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Леле, като ви чета, ние сме били направо оперативни, докъм 8.45. Сигурно, защото сме още "малки".
Или защото сме леко "ошашавени" още от стратегиите на преподаване и гледната точка към учебния процес  #Crazy
Много различен подход, в сравнение с това което сме свикнали да виждаме и чуваме на род. срещи до 7ми клас, а и миналата година в 8ми. Явно и децата са стреснати, съдейки по съдържанието на дневника. Но ни успокоиха: "Така ще е още само година- две и ще свикнат". Вече се чудя, кое всъщност е по- важно- да имат висока диплома и да си изберат добър университет /разбирай с високи изисквания на вход/ или да се хвърлят отсега в "дълбокото" и да се научат да плуват newsm78
И двете гледни точки си имат основание, а комбинацията от двете...доста трудно постижима. Confused
Времето ще покаже!
И аз се изненадах приятно от решението за стипендиите и другите допълнителни стимули. Хубаво е отсега да знаят, че положения труд се оценява. Хубаво е, че бившите ученици от много фирми в бранша подкрепят инициативите в училището.
Пожелавам си много търпение, здрави нерви и упоритост и за мен и младежа, за да вземе максимум опит и умения "да се оправя сам и да си търси информация" и да му помогне после в професионалното, и не само, развитие. Приятна "духовна" неделя и лека седмица на всички мами "ТУЕСарки"

# 63
  • София
За всички, които се интересуват .....

http://www.elsys-bg.org/notifications … sp;    

# 64
  • София
 Hug Hug Hug Hug
Забравихме се  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Връхлитам с конкретен въпрос?
Има ли във форума майки на деца, включени в отбора за https://pria.at/en/ecer/  newsm78 newsm78 newsm78
Ако има и имат желание да обменим инфо, моля да ми пишат на лични  Hug Hug Hug

Усмихнат ден

# 65
  • София
Ми аз не съм майка на такова дете, за съжаление, обаче да си връхлетя и аз с моя въпрос.
Ще ходим ли в Румъния? Солната мина, Карпатите, Дракула, естествено... Ако нашите синковци не го стреснат, то кой?

# 66
  • София
Ми аз не съм майка на такова дете, за съжаление, обаче да си връхлетя и аз с моя въпрос.
Ще ходим ли в Румъния? Солната мина, Карпатите, Дракула, естествено... Ако нашите синковци не го стреснат, то кой?

А това кой, как защо  Shocked Shocked Shocked

А за моя въпрос - издирвам по-малките, от 11 клас са само двама и е ясно кои са  Thinking Thinking Thinking

# 67
# 68
  • София
 ooooh! ooooh! Видях го, но нищо не  споменал  newsm78 newsm78 newsm78

# 69
  • София
Видях и аз екскурзията, но много километри бе Thinking Първи ден към 500, втория и той. Ще се утрепят от път.
Миналата година нашите бяха на нещо подобно в БГ - Кърджали - Перперикон - Ивайловград - Пловдив. Коментарите на синковеца - следващия път отива само ако има повече хотел (за опознаване Blush) и по-малко автобус Mr. Green

# 70
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте, и аз да връхлетя с моя въпрос!
Някой има ли учебник по "Електронни елементи", който вече да не е необходим? Не съм сигурна, че заглавието е точно такова, но това по което учат 9кл, втори срок при Башева- теория за резистори  др подобни.

# 71
  • Sofia
Пък аз съм ви изпуснала тотално.... Изобщо не съм се записала в "новата " тема и добре,че днес стана дума -"накъде след ТУЕС " и се усетих.
Та?  Според моя син в Техническия било зле....някакви впечатления за Нов български? Или Софийския -там дали има мрежари? Давайте да обсъждаме,че наближава  ooooh!

# 72
  • София
Нов български - по-скоро не. В България университетите според моите ИТ-та се подреждат СУ, Технически, НБУ.

# 73
  • София
Наскоро със сина бистрехме тая тема. Единственото, което съм гледала е с какви изпити се влиза. Нещо не ми стана ясно, обаче. Оценката по мат. от дипломата (ако няма матура по мат) важи ли за нещо? Или само матура или изпит математика 1 или 2 newsm78 И някъде да сте виждали макс и мин балове за прием. Нещо още не мога да се настроя на такава тема и хич не ми се рови.

# 74
  • София
Охо, почнахме да мислим за висШУ  Mr. Green Mr. Green Поне като са ходили в ТУ да бяха им обяснили нещо за специалностите, които са за тях  Crazy Crazy Crazy

За какви специалности гледате?  newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт