Хипохондрия – моля за помощ

• 94 090
  • 774
  •   1
Отговори
# 180
Искам да попитам хипохондриците, защото ми е много интересно - от какво точно се страхуват? Ако е само от смъртта, то няма нормален човек да му се мре и да не му се живее. Ако е от страха да не страдат близките, семейството, защото като знам сега аз как страдам за баща ми си мисля, че ако съм хипохондрик, то ще е защото ще се страхувам за близките си, не за себе си.

В разстояние на 6м. разбрахме, че баща ми е болен от рак. Оперираха го. Докато вървяха всички изследвания и процедури почина вуйчо ми на 50г. Пак от лошата болест. И аз се страхувам да не умра млада, да не си оставя дечицата, обаче знам че ако ми е писано "да се удавя, няма да се обеся".

# 181
Парадоксално, но мен ме е страх от лекари. Ужасявам се, че ще се разболея, няма да разберат какво ми има и ще ме тормозят. Ще ме осакатят и накрая ще ме уморят. Няма да ми проведат адекватно лечение и за това се затрупвам с информация и проучвам лекари и болници, за да мога да взема информирано решение. Знам и какво ми го е провокирало, което обаче не ми помага. В момента правят операция на баба ми и няма да ви казвам в какъв филм съм се вкарала. Имам огромен проблем с лекари и болници.

# 182
Аз пък се страхувам от лекари и изследвания
Игрип да ме хване, докато мине прегледа очаквам да изскочи най-лошото

# 183
Искам да попитам хипохондриците, защото ми е много интересно - от какво точно се страхуват? Ако е само от смъртта, ....

Слава Богу не съм хипохондрик. Пиша тук заради ММ. Не съм го питала от какво точно се страхува, но като се има предвид, че винаги съмненията му са свързани с фаталната болест, най-вероятно се страхува от смъртта.  newsm78 Заради себе си ли обаче или заради другите?? По-скоро първото.  newsm78

ако ми е писано "да се удавя, няма да се обеся".

И аз съм на този принцип!  Peace

Алечка, има и доста способни лекари, недей така да поставяш всички под общ знаменател!

# 184
Утро, никого не поставям под общ знаменател. Просто казвам от какво ме е страх, има разлика.

# 185
Аааа, добре!  Peace Аз пък ти го казвам за твое успокоение.  Crazy

# 186
AAA  я кажете , може ли да ме боли корема ( долу ниско в ляво ) от внушение newsm78
Просто питам , няма да ви казвам какво си мисля ,вие само ще се сетите Wink.
Т'а имате ли леки натрапчиви болки когато сте с поредното съмнение за здравето си ?
ОФФ бъррр.Други симптоми нямам ( разстройство , запек ,кръв ) , но болка лека натрапчива-да.
Благодаряяя bouquet bouquet bouquet

# 187
  • София
Може от раздразнено черво (супер разспространен симптом, ама нормалните хора не му обръщат внимание) = малко пробиотици и промяна на храната и става :Р Аз бях нонстоп така, ама вече не Hug

# 188
Зфдравейте и от мен!

Преди горе долу година получих адска болка с кутрето на ръката. И нали и аз съм си хипохондричка , опитах се да не обръщам внимание. Така до сега (една година) ме боля от време на време, като няколко пъти съм се будила от болка ...
Тази нощ се събудих от адска болка ж дясното кутре на ръката в кокалчето . Не мога да съм сигурна ставата ли точно ме боли ... но е адска болка, сега леко като боцкане усещам .

Притеснявам се, защото ако ида на лекар ще ми кажат , че на 25 години е невъзможно да ме боли. А и на какъв лекар да ида ? Възможно ли е да е от компютър или от телефоните дето стоим по цял ден или РЕВМАТОИДЕН АРТИРИТ ??? Sad Sad страх ме е ... newsm78 #Crazy #2gunfire #Cussing out baby_neutral

# 189
А и на какъв лекар да ида ?

Кардиолог.
Ако там всичко е наред, значи е възможно да е от работата на компютъра - опитай да ограничиш. Сещаш ли се нещо да си натоварила тоя пръст или изобщо тази длан с някакви специфични дейности напоследък?

Аз също имам проблем с ръцете и всяка домакинска работа ми се отразява.

# 190
Защо кардиолог ? ? ?

# 191
Защото кардиолог.
Не се панирай! То може да е от нещо съвсем безобидно. И най-вероятно е така - с тези мишки и телефони...
Но така или иначе, щом имаш такова оплакване, първо провери по-сериозната причина.

# 192
Dobre. Mersi!

# 193
Зфдравейте и от мен!

Преди горе долу година получих адска болка с кутрето на ръката. И нали и аз съм си хипохондричка , опитах се да не обръщам внимание. Така до сега (една година) ме боля от време на време, като няколко пъти съм се будила от болка ...
Тази нощ се събудих от адска болка ж дясното кутре на ръката в кокалчето . Не мога да съм сигурна ставата ли точно ме боли ... но е адска болка, сега леко като боцкане усещам .

Притеснявам се, защото ако ида на лекар ще ми кажат , че на 25 години е невъзможно да ме боли. А и на какъв лекар да ида ? Възможно ли е да е от компютър или от телефоните дето стоим по цял ден или РЕВМАТОИДЕН АРТИРИТ ??? Sad Sad страх ме е ... newsm78 #Crazy #2gunfire #Cussing out baby_neutral

Мен така адски ме боли палеца на лявата ръка точно под нокътя от много години ( поне от 10 може и повече ) ходила съм на снимка , всичко е ок , но продължава да ме боли на периоди особено когато е студено или смяна на климата - мисля че е нещо като шип и няма лечение .Правила съм кардиограма ( не за това , а профилактично при джипито   Laughing нищо страшно няма.
Не се притеснявай , но болката си е гадна - знам как боли .
Не си мисли лоши неща ,защото не е това което мислиш сигурна съм 95% Simple Smile .
5% винаги оставям като всеки хипохондрик .
Успех! bouquet

# 194
  • Варна
Може да е шип,може да е нерв....като цяло нищо страшно.

Ей,така ми се иска да излезете всички от филма ,и да не дърпате дявола за опашката.
Ако сте здрави ,не търсете под вола теле,защото ако недай си Боже се сблъсктате с диагнозата Рак няма да имате сили да я преборите
Трябва да живеете  с наслада,да се събуждате щастливи....от самия факт че се събуждате....
Момичета ,правете си профилактика ,и ако всичко е ок си свиркайте си  и се радвайте на живота.
Това ви го казвам аз ,дето вече не се боря с неоснователен страх ,а с реалността!

Общи условия

Активация на акаунт