Хипохондрия – моля за помощ

• 94 156
  • 774
  •   1
Отговори
# 195
Добре.Благодаря ви. Ще си пускам т.или иначе кръвни проби този месец, ще пусна и един ЦРП протеин  и ще видя дали може да е артрит. ..

# 196
  • Карлово/ Пловдив
Хипохондрията е неприятно състояние, почти всички имаме някакви страхове. И аз като човек също ги имам, но според мен е най-добре да не мислим за тях и да живеем живота си нормално и с положителна нагласа. Защото от много хора знам, че когато мислим позитивно и нагласата ни е позитивна живота ни е по-лек, понякога срещаме и трудности които ние, трябва да преодоляваме. Много често хипохондрия се отключва след стрес, нервна криза, преживяно събитие което ни е изплашило, раздяла с близък, когато има различни ограничителни състояния и много често тя се отключва като защита на мозъка, на нашия компютър за да не ни гръмне бушона. Страховете трябва да се преодолеят по един или друг начин! Важното е да намерите вие начина, с който да се справите с тях.
Поздрави!

# 197
Здравейте на всички!Наистина хипохондрията е нещо ужасно...не го искам но тези кошмарни мисли се агресират в съзнанието ми.През 2008 година загубих най-добрия и любящ баща по нелеп начин трудова злополука....едвам го преживях получих хормонални и гинекологични проблеми.Имам един син и съпруг ,които безкрайно обичам и ме е страх да не ги загубя.Примерно да видя по телевизията болно дтенеце веднага се филмирам и изпадам в ужас,,,,съпругът ми да закъснее 15-20 мин от работа почвам да си представям катастрофи,че му е станало нещо лошо и повече няма да го видя.Това е кошмар.Пред тях се опитвам да се държа съпругът ми работи по 12 часа на ден и не заслужава моите лудости.Преди месец му откриха бая омазнен черен дроб мина на диета и само след месец вс. кръвни изследвания в норма,,,,да  ама аз веднага почнах да получавам болки тежест в областа на чер.дроб и какви ли не мисли.Минах ехограф при личен лекар абсолютно всичко ми е наред правих си задълбочени кръвни изследвания по повод лека оперативна интервенция всичко в норма....И сега най-новото от преди 3 дни докато пиех кафе какво се пипнах на шията(отстрани) и набутах едно топче не болезнено палпиращо плаващо по малко от бобено зрънце еееееееее веднага диагнози ровене в интернет.КОШМАР...мъча се да си наложа да не мисля...ама уви.Чак другия четвъртък съм на лекар,,,живея в Германия тук всичко е с термини не става веднага,,,,но до тогава ще се побъркам.Моля ви дайте ми съвет как да го превъзмогна,само ние си знаем ужаса в душичките.... 

# 198
Ами аз съм с такива топчета от 12 месеца три в дясно един в ляво по-големи са от бобено ,не болят напипват се.като настина стават огромни после пак си заемат стария размер,хпдила съм и ходя на лекари заради тях побъркала съм се и съм побъркала всички около мене ,едва ходя на работа от пипане се бях насинила несъзнателно то просто ръката ми е все там,от няколко месеца бях забелязала топче на езика сега скоро кво му обурнах внимание че по голямо от другата страна пак си виждам лека рана мисля че е язва макар че аз не искам да мисля .,,,бях на лекар един каза нищо ти няма ти си хипохондрик директно друг каза язва нз на кой да вярвам ако е язва веднага викам рак абе страшно ее от 12 месеца рак на гърло рак ба сливица рак на език съм сега лудост ли е кво е побърквам се.. Имам чувството че ще расте топчета че край вече тва е ще умирам  тва мисля само и така.. И нали знаете кво е

# 199
Аз имах такова топче малко на небцето от пред ,но зъболекара ми каза че  не обезпокоително и то изчезна даже не съм забелязала кога.Според мен всичкото ни е от лудостите в главата

# 200
Момичета, преди две седмици "умирах" от рак на шийката, бях убедена че ми има нещо, то не бяха болки, не беше кървене....Е, отидох на лекар. По време на прегледа, щом ме видя, лекарката ме попита дали редовно си правя цитонамазка /и болното ми съзнание го разтъпкува: "ето, има нещо, че ме пита"/. През тези десет дни минах от 3-та до 5-та група, преживях операция, отстраняване на органи, мислих си как ми се обаждат от кабинета и ми казват, че спешно трябва да отида да си взема резултата. Изтърпвах, ако ми звънне непознат номер.

Днес взех резултата. Първа ПАП група, без наличие на каквото и да е патогенно....Дори и не се зарадвах, като знам, че всеки един момент ще ми дойде ново "включване" за поредната болест......
Напоследък се опитам да си втъпля тази сентенция:"Всичко започва и свършва в ума ти. това, на което дадеш сила, ще им власт над теб.

# 201
Ех момичета, само ако човек е част от тази лудост ни разбира най-добре  Sad

калитрайчева, мисля си че трябва да се видите няколко пъти с психоаналитик. Така няма как да се живее и ще започнеш да дразниш близките си. Това, което ти се е случило е ужасно, но най-вероятно никога няма да се повтори. Затова имаш нужда професионално някой да ти подаде ръка и да станеш. Това на врата ти е лимфен възел най-вероятно, но ще ти направят гърлен секрет и преглед на щитовидната и ще стане ясно. Но колкото повече го пипаш, толкова по-голямо става.  Peace Къде точно се намира?

sobadgirl, дори в написаното от теб е някакъв хаос от мисли, емоции и изследвания  Hug Чакай сега? Защо пък да е рак, той не е толкова невидим и объркващ за лекарите. Правила ли си изследване на гърлен секрет и натривка на езика? Един стафилокок например има точно такава картина, която описваш, а за 2/3 от човечеството е нормален обитател. Ако наистина се страхуваш - дали можеш да се видиш с онколог или хирург?

# 202
леле и малката ми щерка има на врата подут лимфен възел А НЕ Е БОЛНА .
страх ме е да влеза да чета че филма ми е в кърпа вързан .
... все пак ще надникна  Tired

# 203
Ами какво да мисля като не минават една година,а като пия антибиотик спадат стават мн малки спирам антибиотика и птновото си възвръщат старият по-голям размер...последния лекар уши нос и гърло е и онколог...нищо ми нямало...
Само се обвинявам че пуша че имам рак заради цигарите оф ана не ги спирам а а а а увеличавам... Пфф ужассс вече незнам направо Simple Smile

# 204
Имам един син и съпруг ,които безкрайно обичам и ме е страх да не ги загубя.Примерно да видя по телевизията болно дтенеце веднага се филмирам и изпадам в ужас,,,,съпругът ми да закъснее 15-20 мин от работа почвам да си представям катастрофи,че му е станало нещо лошо и повече няма да го видя.Това е кошмар.

Това няма общо с хипохондрията. Аз се чувствам по абсолютно същият начин както и повечето чувствителни хора. Не случаен е изразът " дано не те стигне това, което ти мислят близките" Praynig

Преди месец преживях истински кошмар. Майка ми беше на село при баща ми. Автобуса, с които трябваше да се прибере вечерта закъсня. Не можех да се обадя, защото там няма връзка. Естествено, аз вече я отписах, представях си как рейса се намира в някоя ровина. Обиколихме полиция, пожарна, бърза помощ. Никой не знаеше нищо. Тогава изпратих мъжът ми с колата да отиде да види какво става. Оказа се че автобусът въобще не е тръгвал защото чакали друг автобус, които се счупил и трябва да се качат хората за насам. Аз какво си мислих, а то какво излезе ooooh!. Обаче оттогава всичко ме боли - стомах, корем, глава, да не изреждам, че ще пропусна нещо. Поне стомахът ми беше здрав, а сега не мога да спя от киселини. Но на лекар няма да ходя Naughty Знам, че всичко е от стреса, който преживях и с времето ще мине, надявам се. Tired

# 205
Ох не знам уж се бях поуспокоила и днес пак се хванах за шията и то естествено си е там бобенто зърно и пак се хвърлих у тревоги.Но се зарекох повече няма да вляза да чета в нета.....ще се побъркам.Филма си ми е у главата и това е ....

# 206
По добре не влизай....ако си като мен ще блокираш от ужас.А съм убедена на детенце нищо му няма,,,,на децата лимфите реагират по-бързо.

# 207
По добре не влизай....ако си като мен ще блокираш от ужас.А съм убедена на детенце нищо му няма,,,,на децата лимфите реагират по-бързо.

aaa късно отговори  Mr. Green
влязох в нета прочетох страхотиите които пишат там  Outta Joint
обадих се на педито и тя каза че до големината на орех няма страшно ( мелеееее представих си орех  Shocked )
миналата седмица и правиха 3 зъбчета и реших че може да е реакция от процедурите .

от страх и лоши мисли до хипохондрия има голяма разлика
НО при някои ( като мен ) има и двете и тогава е кофти работата
..... сега се замислям и сама си отговарям - да ни е грижа и страх да не се случи нещо с хората които обичаме СПОРЕД МЕН  е нормално И би било ненормално ако не е така .
хипохондрията е болест при която ако прочетеш или чуеш за някоя болест УМА И МИСЛИТЕ ТИ се насочват точно там и решаваш че имаш симптоми на прочетеното ( чутото )
... ама че го обясних  Crazy ooooh! Laughing

# 208
Аз скоро писах за болки в пръстите ... някой спомена за кардиолог и от 1 седмица едвам дишам ...стягат ме гърди.....ама ако ида на кардиолог той няма как да ми каже ще получа или не Инфаркт  #2gunfire Hug
та по-добре да се стремим да ги избягваме тези мисли ...  newsm78 #Crazy

# 209
  • София
Така и така съм си платила като поп задопълнително здравно.. поне да го използвам тая година... Инак хипохондрика ми в главата се обажда, буквално и преносно.. Като пипам отзад на черепа, не ми е симетрично и от ляво е някак подуто и леко боли. Уж може да е липон.... ама все пак доктор трябва да го види Simple Smile Но мен, разбира се, ми изглежда по-твърдо и нема да ви казвам от нета до какви работи може да е тоя симптом Simple Smile но дааа  Hug

Общи условия

Активация на акаунт