Завиждате ли на богатите?

• 70 896
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 390
Спете в в ширпотребата Свети Никола и си говорете колко е евтино в Черноморец.

Ич билям не съм и стъпил в Черноморец, та не знам каква ширпотреба, а Свети Никола си е името на Черноморец, старото. Ама нали четох темата, всички разправяха колко било евтино.

# 391
  • София
Уф, какво значение има дали Касита ходи на Чернонещо си, а аз дали стъпвам или не на родното море. Говорех по принцип, вие се хванахте да обсъждате качеството на плажовете.

Заменете 4-те дни в Китен, с 4 дни някъде на планина. Да речем, Боровец. Или Пампорово. Или Априлци. Все тая. Говоря за това, че тук сме се събрали все хора с добро материално положение и е леко смешно да обсъждаме дали може да си беден и щастлив.

Реално истински беден човек така и не е писал в темата. Остaналото е wishful thinking.

# 392
А Василена всички се борим с живота и бедни и богати, кой колкото може. като Вапцаров.

# 393
Повечето хора в темата изразиха нормално отношение към парите, само за Касита са свръх ценност и е съгласна да е нещастна, но богата. Повечето хора около мен биха предпочели бедни, но щастливи. Смятам за екзистец минимума изяснихме.

За мен парите също са много важни, ама направо са от първостепенно значение за спокойствието ми. Щастието не зная дали го има или само си мислим, че го има.

Била съм без пари, та затова. Повечето хора около мен не знаят какво значи да си наистина без пари. Всеки един от тях е имал подкрепа от родители, роднини и т.н. във всеки момент от живота си. Та може и да са оставали безработни например, но никога не са познали какво е да не можеш да си платиш сметки, наем и да няма какво да ядеш. Аз имах такъв момент, отдавна беше, но споменът не избледнява.

Сега имам пари, не съм сигурна дали съм точно щастлива, но съм спокойна за утрешния ден, което за мен е почти равностойно на щастие..

# 394
Говорим за хора, които са задоволили екзистенц минимума - сирене - сравнително качествено, обувки за децата по няколко чифта за сезон и платени сметки.
И е ред на втората част - скъпи дрехи, почивки, ресторанти и т.н.
Та мисля идеята на темата е: завиждате ли на хората които могат да си позволят второ ниво, а вие сте на първо. Аз не. Казвам го чистосърдечно, но се боря да изкарам повече пари, за да пътуваме повече.

# 395
То е  - с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото мога. Вапцаров де. А що трябва човек да се бори? Не може ли ей така да си живее живота без да се бори.

За мен парите също са много важни, ама направо са от първостепенно значение за спокойствието ми. Щастието не зная дали го има или само си мислим, че го има.

Била съм без пари, та затова. Повечето хора около мен не знаят какво значи да си наистина без пари. Всеки един от тях е имал подкрепа от родители, роднини и т.н. във всеки момент от живота си. Та може и да са оставали безработни например, но никога не са познали какво е да не можеш да си платиш сметки, наем и да няма какво да ядеш. Аз имах такъв момент, отдавна беше, но споменът не избледнява.

Да, малко като Скарлет О'Хара, която именно защото гладуваше, ореше, береше памук и т.н. и после изцяло посвети живота си на парите. И стана ли щастлива? Нито получи Ашли, загуби Мелани и чак на смъртния й одър я оцени и точно тогава, когато й се отвориха очите за Рет, загуби и него. Направи парици, ама какво стана с живота й?

# 396
е тук все за борби се говори, кой мил чинии, кой е Марк Зукебърг.  Все се иска постижения, живуркането нали не е на почит сред бг мамите.

# 397
А Василена всички се борим с живота и бедни и богати, кой колкото може. като Вапцаров.
Ми не ми са интересни бе Кристина борбите на глезените готованци ,
тези тръгнали и минали по различни стъпала са ми по симпатични , по готини

# 398
Говорим за хора, които са задоволили екзистенц минимума - сирене - сравнително качествено, обувки за децата по няколко чифта за сезон и платени сметки.
И е ред на втората част - скъпи дрехи, почивки, ресторанти и т.н.
Та мисля идеята на темата е: завиждате ли на хората които могат да си позволят второ ниво, а вие сте на първо. Аз не. Казвам го чистосърдечно, но се боря да изкарам повече пари, за да пътуваме повече.

Въпрос на приоритети. Дори да си на първо ниво с възможност да преминеш на второ, какво ще е второто зависи от човека. Едни ще си купят скъпи обувки, други ще отидат на концерт, трети ще ги скрият в банката, четвърти ще ги инвестират.

Не съм бедна, не съм и богата. Живея повече от прилично, сполай, както са казвали едно време.

Само не разбрах защо трябва да съм мила чинии, за да съм заслужила да бъда щастлива? Не може ли пак да съм постигнала това, което имам с ума и волята си, но процесът да не включва миене на чинии.

Аз съм чела в този форум майка, която е заложила златно бижу, за да купи колело на детето си. Сви ми се сърцето. Така и не разбрах дали е от реален недоимък или от недалновидно стопанисване на финансите. Та и този момент го има - някои хора не умеят да си стопанисват "богатството".

Наскоро говорихме за зестри. Моите родители не са имали големи възможности - обикновени хора, образовани, но без много пари. Живеехме прилично, не сме се лишавали от нищо, но не са натрупали имоти и богатства. Но бяха щастливи. "Зестрата" ми беше дипломата...

Щастлива съм по принцип, но е истина, че когато се увеличат разходите ни започвам да проявявам тревожност.  Grinning Важното е, че пестя от закуски и трупам ли трупам! ( лъжа, нищо не съм натрупала, но пък живея добре).

# 399
Виж сега Софи, ти нали скъса с балканския манталитет - тук трябва да има една вечна драма, било то миене на чинии, било то живот в Люлин с Пешо, било богати с деца наркомани - някак ако няма драма или драмата все пак не е толкова голяма не е интересно, не е готино. Или си глезан или си връзкар - абе въобще има нещо гнило.

# 400
  • BG
Вижте сега, защо говорим за щастие? Да завиждаш на някой, че може да си позволи нещо повече от теб не значи, че си нещастен. Такава е и темата - Завиждате ли на богатите?, а не Нещастни ли сте, че не сте богати?

# 401
Замени миенето на чинии с каквото искаш , но важното е сама да си платила образованието си ,
а не мама и тате . Защо ли ...Защото хиляди го правят - учат и се издържат сами в чужбина и успяват.
Тези, които са на издръжка от мама и тате са на по ниско ниво .
Едно е само да учиш и друго да работиш и учиш .

# 402
Вижте сега, защо говорим за щастие? Да завиждаш на някой, че може да си позволи нещо повече от теб не значи, че си нещастен.
Завистта по принцип е емоция на нещастните.

# 403
Замени миенето на чинии с каквото искаш , но важното е сама да си платила образованието си ,
а не мама и тате . Защо ли ...Защото хиляди го правят - учат и се издържат сами в чужбина и успяват.
Бакълавъра ми го плащаха мама и тате и беше добре (и сега няма да им се сърдя да го правят), но сега се опитвам, като честните хора (и аз да кажа, че се оправям сама) да си плащам магистратурата(тук в БГ)  и да ти кажа, че издишам на моменти. С моето майчинство и заплатата на ММ от 550 лв ми идва на нагорнище.И като си го плащам сама кой ми вика "евала"? Само дето се притеснявам всеки семестър да продължа ли или не. Така, че нека да съм на издръжката на мама и тате пък нека съм на ниско ниво. Парите в днешно време са всичко, всичко зависи от тях та в повечето случаи и здравето.

# 404

Защо да са на по-ниско ниво? Тяхното образование по-лошо ли е?
Аз пък намирам тези, които не са се блъскали за всичко сами по-позитивни, по-спокойни и някак по-безгрижни.

Само да уточня, че аз не съм от тях. Аз съм човек с обременено съзнание, именно защото ми се е налагало да се справям с всичко сама отрано. Някак не мога да се зарадвам и да се отпусна и намирам, че съм някак цинична, трудно ми е да се радвам на живота.

Общи условия

Активация на акаунт