Завиждате ли на богатите?

• 70 647
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 735
Баните в каталога на Пираня, които са правени миналата година или в края на 2013-та направо изглеждат като от времето на панелната ера. Модата там, ако следваш тенденциите, не Пацо-фаянса от Люлин, са като при дрешната мода- на сезони.

# 736
И при телефоните, и при плочките не се водя от модата. Важното е на мен да ми харесва и да ми е удобно.

# 737
Баните в каталога на Пираня, които са правени миналата година или в края на 2013-та направо изглеждат като от времето на панелната ера. Модата там, ако следваш тенденциите, не Пацо-фаянса от Люлин, са като при дрешната мода- на сезони.

Да бе, гледам, че тенденцията се обръща и се прави римейк на бани, така че в крайна сметка изглеждат като руско психиатрично отделение от 20-та година...

Да се надяваме наоколо да не се е заселили моден маниак на тема бани, който решава през година-две да ъпдейтва...

В момента кранът на чешмата ми е нещо супер достъпно, което сега гледам по Fine Living за тенденциите отпреди няколко години. След още 5 години на мода ще дойде месинговата канелка на прабаба ми от дворната чешма на село...

# 738

Да бе, гледам, че тенденцията се обръща и се прави римейк на бани, така че в крайна сметка изглеждат като руско психиатрично отделение от 20-та година...

Да се надяваме наоколо да не се е заселили моден маниак на тема бани, който решава през година-две да ъпдейтва...

В момента кранът на чешмата ми е нещо супер достъпно, което сега гледам по Fine Living за тенденциите отпреди няколко години. След още 5 години на мода ще дойде месинговата канелка на прабаба ми от дворната чешма на село...

Те вече са на мода.  Joy Винтидж им викат.

От горепосочените само електрониката ми е винаги най-съвременната. Просто тук може да си подновиш телефона срещу много скромна сума. Ползвам айфони от 2008 година. Пропуснах четворката, другите ги имам. Тръпка са ми.  Laughing

Нито плочките за баня могат да ме впечатлят, нито крановете. Просто подбираме практично и удобно, да ни харесва визуално и да ми върши работа. Кой ли пък идва у нас да ни гледа кранчетата за баня? Ако изобщо ги забележат, то ще е по-скоро ако не са почистени, а не защото не са топ модел.

# 739
смартфон имам само от два месеца, детето от миналата година. Сега бедна ли съм или планирам не знам - но това, че имаш скъпи вещи не винаги значи че си богат. Даже съм чувала, че богатите хора не парадират с това от страх да не им отвлечат децата - например Лара Банева когато я отвлякоха я возеха със стара лада, за да не привличат внимание - не че това помогна де.

# 740
  • София
Сирена, купуването или не на скъп телефон, кола или каквото и да е, е въпрос на приоритети - как да разпределиш ограничени ресурси. Това и богатите го правят, защото и техните ресурси имат граница.
Моята логика е, че много повече хора виждат как изглеждам и съм облечена, отколкото каква ми е банята. Но това е мой приоритет, други хора обичат къщата да им е като от кутийка.

# 741
Аз също нямам  смартфон.
Не мога да схвана все още за какво ми е.
Ако нещо мразя, то това са излишно хвърлени пари за едната гъзария...
Ако някой изпитва голяма нужда да се перчи със скъп телефон, аз съм ок с тези му нужди. Аз обаче желание за перчене не изпитвам.
Същото и с програмите. Спокойно си работя на програми с поне пет години по-стари от последния модел. Вършат ми превъзходно работа и не виждам защо трябва да захранвам ИТ-спецовете всяка година с пари за нещо, от което нямам никаква нужда...

Вещоманията ме отвращава. Скъпата и гъзарска техника също.

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 12:12 от Герри

# 742
Аз също нямам смартфон.
Ако някой изпитва голяма нужда да се перчи със скъп телефон, аз съм ок с тези му нужди. Аз обаче желание за перчене не изпитвам.

Абсолютно същото е и моето мнение. 

# 743
  • София
Аз също нямам смартфон.
Абсолютно същото е и моето мнение. 
Ей, хора, кой ви каза, че смартфонът задължително е скъп. Това е термин отпреди 10 и повече години, то вече не знам дали има не-смартфони.

# 744
Смартфон си взех единствено защото се оказа, че струва точно колкото първата ми "сапунерка" отпреди 15 години. Даже тогава "сапунерката" беше по-скъпа и рядко срещана.

Интересното е, че работи адски добре в сравнение с ранните айфони. Но гледам да не разчитам много на него да ми подрежда деня- даже никак.

Скрит текст:
Иначе в момента най-"горещата" употреба е да замени разговорите за пюренца и памперси по градинките. В момента си говорят за пюренца и памперси по Вайбър, заради което веднага деинсталирах Вайбър. Нищо чудно след още няколко месеца майките вече да не си говорят, сакън да не се докоснат децата им и да обменят бацили, а всяка да се заварди в някое кьоще, да върже детето в количката и да чати по Вайбър...

# 745
Аз също нямам  смартфон.
Същото и с програмите. Спокойно си работя на програми с поне пет години по-стари от последния модел. Вършат ми превъзходно работа и не виждам защо трябва да захранвам ИТ-спецовете всяка година с пари за нещо, от което нямам никаква нужда...

Вещоманията ме отвращава. Скъпата и гъзарска техника също.

И аз така. Нямам нито смартфон, нито айфон, нито таблет. Имам най-прост телефон, който е само телефон, няма други функции, няма навигация, не може да прави кафе и не може да се пише през него в "бг-мама".Simple Smile
А бе теб те отвращава вещоманията, а имаш три фолксвагена. За кво са ти три? ние цялото семейство имаме само един и с него се возим и тримата. При това без климатик.

# 746

А бе теб те отвращава вещоманията, а имаш три фолксвагена. За кво са ти три? ние цялото семейство имаме само един и с него се возим и тримата. При това без климатик.
Ами живея извън София и един е за мен, друг за мъжът ми, а третият е стар и го пазя за спомен.
Без кола съм като без крака-а на градския транспорт не мога да разчитам защото е веднъж на високосна.

# 747
Ако някой изпитва голяма нужда да се перчи със скъп телефон, аз съм ок с тези му нужди. Аз обаче желание за перчене не изпитвам...

Колко струва телефона ти?
Защото моят смартфон (Самсунг галакси) си го купих за 65 лв.
Ако мислиш, че тези пари за повод за перчене... Има и такива по 10000 лв., но масовите не са скъпи и са точно да ти вършат работа, не за перчене.
Не купувам неща, които не ми трябват, нито се водя по мода, но смартофнът ми е удобен за вайбър и скайп, когато снимам и пускам неща в движение, документи, снимки...
Като пътуваме някъде ползваме навигация.
За плащане на разни неща.
Това ми трябва, това ползвам, пък ако ще 200 функции да има още.  

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 12:48 от Не се сърди, човече

# 748
Ако някой изпитва голяма нужда да се перчи със скъп телефон, аз съм ок с тези му нужди. Аз обаче желание за перчене не изпитвам...

Колко струва телефона ти?
Защото моят смартфон (Самсунг галакси) си го купих за 65 лв.
Ако мислиш, че тези пари за повод за перчене... Има и такива по 10000 лв., но масовите не са скъпи и са точно да ти вършат работа, не за печене.
Не купувам неща, които не ми трябват, нито се водя по мода, но смартофнът ми е удобен за вайбър и скайп, когато снимам и пускам неща в движение, документи, снимки...
Като пътуваме някъде ползваме навигация.
За плащане на разни неща.
Това ми трябва, това ползвам, пък ако ще 200 функции да има още. 

Да, това и на мен сестра ми обясни колко удобен й е смартфона.

# 749
Сега като се замислих, не само при електрониката, а и при други неща вече трябва да си от по-богатите, за да може да си позволиш качество.

Все повече продукти се правят само с идеята да ги купиш- а после колко ще издържат е друг въпрос. Та ако искаш нещо издръжливо, което е съвсем нормално изискване, трябва да плащаш цени като за лукс. стока.

Знам и една максима: истински богатите никога не пазаруват по обявената цена на дребно. Защото знаят как е образувана.

Общи условия

Активация на акаунт