Завиждате ли на богатите?

• 70 829
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Пет лева са това, Титина, недей така  Rolling Eyes

# 796

И се притесняваш, че ако имаш смартфон/мобилен интернет трябва да плащаш и за него.
Богатоте не се притесняват от сметките.
Не ме притесняват 20 лева отгоре. Притеснява ме безсмислието на даването им.
Богатите са богати тогава, когато знаят за какво плащат, а не си продухват парите за безсмислици.

Ти като смяташ за нужно да даваш пари да се гъзариш-ми давай тогава.
Защо гледаш в моето портмоне?

# 797
Гери +1 , е много права за това, че ако живееш така, че да не ти трябват такива екстри, излишно е да се пънеш пред хората с нещо, дето не ти трябва или  ще плащаш за излишни бъдещи разходи...
-----------------------------------------------------
Това е все едно да си показваш скъпата луксозна кола - бърза, комфортна, ел.стъкла, ел. огледала, затоплящи седалки, ал. джанти, серво упр,  старт /стоп...на бай Георги,  дето пали жигулата два пъти годишно да прекара картофите от Самоков до София....
Тя и така си му върши същата работа, ама данъка на жигулето е 30 лв ...я има -я не...  Wink
newsm78  хубава, ама скъпааааа....   no

# 798
Явно моите представи за парадиране са различни, но все си мисля, че един ученик или възрастен, който говори по телефона свободно и дълго, парадира доста повече от онзи, който ползва безплатни приложения, за да си пести минутките  Mr. Green
Точно затова са тези неща - за по-евтинко, затова и са масови, не за парадиране.

# 799
Гери +1 , е много права за това, че ако живееш така, че да не ти трябват такива екстри, излишно е да се пънеш пред хората с нещо, дето не ти трябва или  ще плащаш за излишни бъдещи разходи...
-----------------------------------------------------
Това е все едно да си показваш скъпата луксозна кола - бърза, комфортна, ел.стъкла, ел. огледала, затоплящи седалки, ал. джанти, серво упр,  старт /стоп...на бай Георги,  дето пали жигулата два пъти годишно да прекара картофите от Самоков до София....
Тя и така си му върши същата работа, ама данъка на жигулето е 30 лв ...я има -я не...  Wink
newsm78  хубава, ама скъпааааа....   no

Имам и трабант, който си го пазя на село и работи. Върви. Даже мъжът ми смяташе да отидем на сбирката на трабантаджиите във Велико Търново догодина. Аз си пазя всичко и го изхвърлям само когато вече е ясно че не работи.
Ако имах стара жигула, която върви щях да си пазя и нея-но едва ли щях да я карам всеки ден, защото много гори.
Предпочитам си дизеловия фолксваген-икономичен, здрав и удобен. Едва ли жигулата може да го замени.

Но честно да си кажа до сега не знаех че нежеланието на някой да плаща мобилен нет на смартфона си предизвиква такива подигравки.
Титина ме нарече бедняк, НСЧ-милионер, ЧЕК ме сравни с майка си пенсионерка.
Други желаещи за сравнения ще има ли? hahaha hahaha

# 800
  • София

И се притесняваш, че ако имаш смартфон/мобилен интернет трябва да плащаш и за него.
Богатоте не се притесняват от сметките.
Не ме притесняват 20 лева отгоре. Притеснява ме безсмислието на даването им.
Богатите са богати тогава, когато знаят за какво плащат, а не си продухват парите за безсмислици.

Ти като смяташ за нужно да даваш пари да се гъзариш-ми давай тогава.
Защо гледаш в моето портмоне?
Да не си ми рода по майчина линия  Laughing Майка ми дава досущ същите доводи, които ти излагаш тук вече 2 страници. С пари разполага повече от достатъчно - ако поиска може всеки месец да си купува нов телефон, обаче си кара със старата моторола и тва е. Не иска да я сменя за смартфон, не иска и мобилен нет. Вдигнала съм ръце.

# 801
Такова нещо като мобилен интернет не си пускам, това е точно като гривните Пандора- зарибявка, да те кара да потребяваш.
Такова нещо като мобилен интернет в днешно време е просто нещо, което улеснява ежедневието, дори само заради удобството да те известява за получен имейл на мига.

Това всъщност е огромно неудобство. Колкото повече и по-бързо комуникираш, толкова всички са тренирани, че може да питат и да се включват по всяко време. По-често за глупости.

Иначе: заможен до богат може да се стане с реална стока и услуга.

Истински богат, такъв, че от нищо да не може да обеднееш, се става, като убедиш някое правителство да ти напечата пари, да ти даде кредит и поръчки, ако на теб ти свършат парите. Да обложи хората с данък и да ги плати на теб...за нещо.

Пак се хванахте за думата "телефон". Не говоря за това, говоря за "ранен потребител" на техника. Например от първия айфон досега да си плащал по 1500-2000 за ново устройство всяка година.

# 802
Майка ми дава досущ същите доводи, които ти излагаш тук вече 2 страници. С пари разполага повече от достатъчно - ако поиска може всеки месец да си купува нов телефон, обаче си кара със старата моторола и тва е. Не иска да я сменя за смартфон, не иска и мобилен нет.
Доводите и ги разбирам.

Някой друг с въпроси защо нямам нет и защо не го искам и каква съм ,понеже не го искам има ли?

# 803
Не, всъщност и никой не те е питал... хората обясняваха защо те имат Simple Smile

# 804
 Laughing хареса ми идеята...с трабанта - Ще е романтично и ще нахлуят спомени по едни други времена... Wink когато бяхме млади...   newsm56

# 805
Не, всъщност и никой не те е питал... хората обясняваха защо те имат Simple Smile
Но държаха да стане ясно че не познават никой, освен един , който няма... hahaha

# 806
Но държаха да стане ясно че не познават никой, освен един , който няма... hahaha

Е, голяма работа и аз нямам. Просто споделят, че много малко хора нямат, нищо лично.

# 807

Е, голяма работа и аз нямам. Просто споделят, че много малко хора нямат, нищо лично.
Естествено, че е нищо лично. Просто се бъзикам.. Wink

# 808

Да. Просто казваме, че хората, на които не им трябва не ползват. Какво толкова смешно има?  Rolling Eyes
Всъщност може и повече да са, не препитваме всички имат ли нет на телефона.

# 809

Естествено, че е нищо лично. Просто се бъзикам.. Wink

Ааа така може. Това е друго вече. Понеже ми прозвуча сериозно, та затова се зачудих.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт