Юлска тема- 34- ЗАЕДНО ЗА ПАВЧО!

• 66 755
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Весе, браво, че минава леко! Какво казва ЛЛ? Подозирам, че тя е и нашата ЛЛ. Агитираше ме  активно за ваксина срещу варицела и аз още не съм се отказала, само в мой стил се помайвам...

Thinking аз голям мерак имах да я ваксинирам, но питах нашта ЛЛ, тя каза, че няма ваксина за варицела в България newsm78

# 586
Скарлет, В. прояде ли манджи? Кирил както си ядеше всичко, първо отказа моето готвено, ядеше само от ДК, след това категорично отказа всичко. Сега кара само на тестени и някакви плодове евентуално. Никой не може да го накара да се доближи до готвено, дори и в яслата се отказаха вече.

# 587
Весе, хрумна ми от това, че сме комшийки и всички в околността са нейни пациенти. Аз съм с много добри впечателения засега, като се знам колко бях луда първата 1/2 година, нейното спокойствие много ми помогна. Както и да е, може и да бъркам.

Тя ме агитира да купя ваксината срещу варицела от Гърция. Носех си рецепта и сума пъти ходихме в аптека, но аз не събрах сили да питам дори за цената.

Мда, кондензирано и подсладено.... Мислех, че съм опитала от сладостите на живота, но за него бях девствена... Вече не, вече не! По съвет на Агнес купувам от Лидл, дано да е читаво, не пишеше нищо подозрително. Докато "Дъч лейди" е растително.

# 588
  • София
Весе, хрумна ми от това, че сме комшийки

Shocked Кошийки?  Shocked Пиша ти на лични.

# 589
Скарлет, В. прояде ли манджи? Кирил както си ядеше всичко, първо отказа моето готвено, ядеше само от ДК, след това категорично отказа всичко. Сега кара само на тестени и някакви плодове евентуално. Никой не може да го накара да се доближи до готвено, дори и в яслата се отказаха вече.
В яслата покрай другите я научиха да яде супи - постна с картофи  Grinning все е нещо. Иначе тестенки не отказва - почти всякакви сандвичи които им дават, кус-кус, кремове и тем подобни, от плодовете само банани, мандарини, ябълки, но това понякога, не винаги. Вчера у нас, реших вместо супа от картофи, да направя манджа от картофи, реших, че може да се излъже, но тя опита и каза "Това не убаво" та днес ще трябва нещо да я преработвам, да го докарам до подобие на супа, иначе пак няма да ми го яде.
Бемол пак за ваксините, че нали бях проучвала, оказа се, че в Гърция я има, но пък трябвало да се транспортира при специални условия /температура/ и аз лично не рискувах, да не взема нещо да объркам и вместо да помогна, да взема да навредя.

# 590
  • varna
При нас пък е обратното с гащите, толкова е скенджава, че трябва да й купувам гащи за едногодишни бебоци, тези за двегодишните направо й падат. Laughing Скарлет, споко, и Ема все още не яде нищо освен тестен джънк, пица, спагети и отвреме навреме супа с много уговорки. Готвени манджи - забрави. На Н§М много зависи какво точно се купува, има сополи, има и някои попадения. Аз оттам основно боксерки и чорапи си купувам, че имат голям размер като за мен. Но е вярно, че трябва да се гледат етикетите 3 за 2, че много, ама много лъжат и не могат да ме убедят, че не е тенденциозно.

# 591
А, да, чорапи, чорапогащници и клинове в Хъм има много добри.
Да си призная, никога не съм купувала 3 за 2, защото не мога да изчисля колко точно е намалението...

От Алито вече поръчвам за 5-годишни.

# 592
Те затова ти се виждат с прилично качество детските, защото не купуваш 3 за 2, а те са им евтиниите и си личи. Пак зависи кои, има и по- скъпи 3 за 2, има и по- евтини и разликата е голяма. На пръв поглед са еднакви, обаче след 3 изпирания са несравними, вече имам доста опит. Макар, че са си здрави и като за ясла стават, но се провлачват, избеляват, раздърпват.
Бемол, де си бляла, че кондензирано мляко не си яла?! От вареното, нали, карамелизирано? Ти нали за първия РД на Крум имаше торта с маскарпоне и кондензирано мляко? Има го и по доста бонбони. Навремето една колежка- арменка (оригинална, от Армения) правеше чудна торта с кондензирано мляко и лимони. От там взех идея и съм правила пай с кондензирано мляко и лимони, много си ходят според мен.

# 593
  • София

Да си призная, никога не съм купувала 3 за 2, защото не мога да изчисля колко точно е намалението...

И аз не мога да се ориентирам. Няколко пъти съм се зверила и съм се опитвала да улуча, но нъц. Плюс това всеки път съм с ММ, който мрази моловете точно толкова колкото и Глория, нервничи ми да бързам. Няма как да стане.

Снощи извеждахме кучето с децата. Джеси тичаше като торпедо, радваше се на пухкавия сняг. Но нещо й стана на крачето. Почна да куца. Реших, че й се е насъбрало много сняг отдолу между пръстчетата и това я убива. Гушна я Калин и се прибрахме. Измих я за да се стопли, но не е от това. Трудно ходи. Нейната докторка днес е почивка, утре вечерта ще я води ММ. Децата са здрави, сега пък кучето ме притеснява. Все грижи да си имам, да му се не види.

# 594
Пине, онази торта беше тотален провал на вкус. Сигурно затова не съм опитвала след това. Сега бухам във всичко кондензирано мляко, но не знам дали е карамелизирано. Пробвала съм само "Пилос" на Лидъл със захар. Има жълтеникав оттенък. Специално съм нарочила рецепти с лимон. Правих нещо като кекс с портокалов сок и стана страхотно. Ама ММ ми пресече ентисиазма, като пита пред гостите що не съм го сложила във форми за мъфини, то вкусът си бил като на мъфини, егаси...

Един глупав въпрос - виждали ли сте някъде подложки за торти като на купешките - картон, но нехигроскопичен, пък и с форма?

# 595
Виждали сме, Бемоли, но не зная в София къде. Някоя сладкарска борса със сигурност. Тук и по пазарските гаражи за пластмасово- картонени еднократни артикули се намират, не винаги.
С това жълтеникаво конд. мляко ме съмнява, че ядеш невареното. В Берьозка е сгущенка или варено конд мляко, млечен карамел един вид. Аз за него говоря. Опитвала съм неварено, не е лошо, ама и нищо смислено не е. За това говоря аз

http://4.bp.blogspot.com/-6lAQ-VmmMdM/TwNzTs3CdAI/AAAAAAAAMaQ/4_ … 1600/DSC05640.JPG
http://kulinar.bg/pictures/17502_338_.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-MC-nygCEZGQ/T_tM4aEptPI/AAAAAAAADSA/90 … sada+cocida+4.jpg

Ето го Пилоса сварен, ти май суров го потребяваш

http://s.rozali.com/p/K/o/Kozunak-s-dulse-de-leche-i-tamen-shoko … jpg?1429129294353

# 596
Пинке, винаги си толкова задълбочена в отговорите! Възхищавам ти се!

Благодаря за снимките, но моето изглежда само отвън така. Вътре е далеч по-светло, докато това, което си показала е с цвят на фъстъчено масло. И ако го ползвам неварено, - к'во? Четох, че в някои рецепти трябва да се вари на водна баня 2 часа (!?), та щях да те питам защо и как....

# 597
Е, не е на водна баня, а във вода. В голяма тенджера слагаш консервата, заливаш с вода и се вари на бавен огън. В Берьозка го продават готово сварено, т.е. сгущенка купуваш. Сурово съм опитвала, както казах, не е неприятно, но не знам защо не се ползва масово. Ползва се все свареното. Като се вари се карамелизира и добива този цвят, става млечен карамел. Много е хубаво! И много популярно в този му сварен, карамелизиран вид. На негова база са бонбоните карамел му, тофифи, и други шоколадови бонбони. Популярния пай Банофи (banoffee pie), французите правят сладолед с такъв пълнеж dulce de leche. Съществуват биксвити, кексчета и какво ли не пакетирано. И все с вареното кондензирано мляко.

https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0 … leche&imgrc=_

# 598
  • София
http://theheartoffood.com/experiments-in-dulce-de-leche-2-a-question-of-time/

Вредността идва първо от факта, че е мляко и второ от калориите - над 300 на 100 гр.

# 599
ММ като ме видя да варя запечатана консерва щеше да получи удар. Хем я бях сложила в тенджера с дебело дъно и на съвсем слаб огън. Втори опит не съм правила. Купвам си готов и мажа вафлите.
Сега ще ме накарате да правя пак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт