Моля за съвет във връзка с непълнолетния ми син

• 29 967
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Ми при мен тия разговори за връзки и грешки не са спирали...само че под формата на истории, ако щеш- малко одумване на другите с поучителни цели.

# 166
Е,разбире се,че като казвам сериозни разговори нямам предвид точно: "сядай ,сине, сега да си говорим сериозно".
Приемам всякакви съвети от родители,които вече са минали по този път.
Ами, ето ти пример:    Laughing
Големият ми син, когато беше 5-6 клас някъде, значи точно на около 12 години, един ден както си обядваме,ми забива въпроса:"Мамо, какво е гей?". От начина, по който ме попита, ми стана ясно, че са си говорили приятелчетата, има представа, а мен просто ме изпитва какво ще му кажа , или пък не всичко му е било съвсем ясно.И проведохме един кратък разговор що е то гей, за любовта, за предпочитанията, за доверието....
Животът  често ни поднася удобните събития/ситуации, които да използваме, за да си поговорим с децата.

# 167
  • София
Аз използвах снощи и тази тема включително да си поговорим по тези въпроси Simple Smile

# 168
На мен ми се струва, че повечето съвети тук са безсмислени, защото авторката е решила да приеме момичето. Иначе нямаше да обмисля писането на "разрешителни" бележки от родители и т.н.

Особено ме смущава и елемента, че непрекъснато споменава, че момичето се е "самопоканило". Какво означава някаква пуберка да се самопокани в дома ти, без предварителното ти разрешение, а ти само да кършиш ръце и да се чудиш какво оправдание в закона да намериш пред сина си, че не е нормално 16-годишни да се самопоканват в чужда къща?!  Rolling Eyes

# 169
Абе тоя дом да не е хан?
То възрастните, дето са възрастни и разполагат с бюджети, терени, а и малко акъл, обикновено материализират дистанционните връзки по интернет след поне няколко месеца разговори и виртуален секс (ама взаимен, не някаква селска курва, с извинение, да се показва без гащи).

Ако момичето беше от чужбина, пак ли щеше ей тъй да се самопокани и натресе?
И къде в България е това разстояние 450 км, Благоевград-Дуранкулак ли?

Авторката, бих искала да се извиня на сина ти и теб за нецензурната дума, която ще напиша, защото звучиш като интелигентна жена, а и него описваш като свястно и възпитано момче. Видял п**ка и скочил с главата надолу, повличайки и загрижените родители със себе си. Ей това е ситуацията при вас.

# 170
Самопоканила означава - ми ще ти дойда на гости да се видим. И синчето не е могло да откаже а се е съгласило. Което означава, че е поел ангажимент да е домакин. Снесъл е инфото на майка си и сега жената търси вариант хем да не го изложи и разсърди, хем да не я приеме в дома си.
В тази връзка, моят пубер преди няколко седмици се закрасти за мотор. Но не скутер, щото вървял назад, а голям. Мъжът ми беше категорично против. Хлапак без опит яхнал голяма машина е като да дадеш на луд картечница. Голям тормоз ни хвърли. Не се съгласи на никакви варианти, освен неговият. Накрая си изпроси един голям скадал и мераците му секнаха. Сега чака да му дойде времето за кола. Там е съгласен да е нещо като нищо като за начало. Та мисълта ми е, че има един момент в който трябва да се действа с по твърда ръка. Пуберите не винаги разбират родителските страхове и доводи и са способни да ти скъсат нервите преследвайки налудничавите си идеи.

# 171
450 км е например София - Варна Peace , Монтана - Бургас - над 500 км.

Не се заяждам, само отбелязвам, че има такива растояния.

# 172
Ох, абе хипербола беше за разстоянията. Ясно е, че има. Друга беше идеята на поста.

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 10:20 от Параход

# 173
Самопоканила означава - ми ще ти дойда на гости да се видим. И синчето не е могло да откаже а се е съгласило. Което означава, че е поел ангажимент да е домакин. Снесъл е инфото на майка си и сега жената търси вариант хем да не го изложи и разсърди, хем да не я приеме в дома си.

Напротив, да го изложи! Peace Ще се научи да носи отговорност и да не обещава неща, които не зависят от него. Честно казано не мога да си го представя това - да каня в дома на родителите си някого без дори да ги питам... И после мама да замазва и да спасява "достойнството" му.

# 174
Абе то и аз така мисля, ама майките все гледаме да не нарушим душевният мир на отрочетата си, нищо че после ще се разпознаваме в свекървенски теми  Laughing
Мисля си че е добре майката да поговори с него за девойките с по освободено поведение и да насочи вниманието му към нещо различно.
Моят син има свобода да излиза, живеем в малко село и нищо скрито не остава. Такива ми ги е разказвал за съученичките си, че съм в потрес. Две от тях в момента са с новородени бебета, т.е. майките им. Добре че си пада малко консерва та разхайтеното поведение и самопредлагащите се го отблъскват вместо да го привличат.

# 175

Напротив, да го изложи! Peace Ще се научи да носи отговорност и да не обещава неща, които не зависят от него. Честно казано не мога да си го представя това - да каня в дома на родителите си някого без дори да ги питам... И после мама да замазва и да спасява "достойнството" му.

На тази възраст трябва деликатно да се подходи, защото всичко е черно и бяло, може да намрази майка си, либидото е водещо, какво ще го спре да избяга, бих я посъветвала да насърчи разговорите с техния приятел, на който му има доверие момчето. Той да обясни абсурдността на ситуацията.  newsm78

# 176
"какво ще го спре да избяга"

Храна, нет, топло легло:) Няма да избяга задълго. Пък и е момче- едва ли ще играе безкрайни драми. Мъжете нямат капацитет за отложено отмъщение и сложни планове за бунт.

# 177
Мисля, че много филми гледате. Бягството от дома в 90% от случаите е свързано с постоянни и тежки проблеми в семейството, а не с отказването на каприз. Peace

# 178
Стига бе, наистина ли вярвате, че умно, свястно момче ще хукне да бяга от къщи, само защото мама не пуснала кифлата у тях да се сексят в детската?
Да го качва бащата на колата тогава и на магистралата - да потърсят нещо за сефтето на младежа.  ooooh!
Почвам да се чудя вече кой е по-инфантилен днес - децата ли, майките ли...

# 179
Мисля, че много филми гледате. Бягството от дома в 90% от случаите е свързано с постоянни и тежки проблеми в семейството, а не с отказването на каприз. Peace

Приемам първия сексуален контакт като нещо сериозно, а не каприз. Simple Smile
Нов свят ще му се открие...

Общи условия

Активация на акаунт