Моля за съвет във връзка с непълнолетния ми син

• 29 945
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Е да малко по различни бяха нещата, че аз си го познавах от преди от София. Имали сме нещо като връзка, но после той се премести при баба си и дядо си в Добрич. Ходенето ми там беше за нещо като сдобряване.

Това е ключовият момент Peace
А вашите как те пуснаха?

Ми пуснаха ме и аз не знам как. Не имало драми и рев от моя страна. Просто ок и отидох. Не съм била само аз така. Примерно приятелка ходи за едно лято два пъти на море с едно момче с което нейните родители се бяха само чували по тел. с неговите. Това преди едно 14-15 години.

Според мен няма да е лошо двете родителски страни да се съберат по скайп и да поговорят. Да се разменят координати и т.н.

Те тинейджърите като искат нищо не ги спира. Е ние по градинки сме спали по изоставени сгради и т.н. Как нищо не ни се е случило не знам. Бог ни е пазил. За това съм на мнение, че ако ще се правят някои неща по добре под опекунството и контрола на мамаи тати, но не и по улиците и на страшни места.

# 196
Ами, честно да ти кажа, звучи ми ужасно първият ти път да се случи между боклуците и спринцовките в някоя изоставена сграда Sick Ама щом така сте си решили...

Също така не знам как приятелката ти и нейният човек, и двамата непълнолетни, доколкото разбирам, са били оставени да ходят сами на море без опекунството на възрастен човек. А и отношението на родителите ми се вижда меко казано странно.

Както казах, нямам нищо против секса между двама непълнолетни при спазване на мерките за безопасност, най-малкото защото чисто физически децата сега се развиват с 2-3 години по-рано. Дори бих съдействала с помещение, храна и добро отношение. Имам против, когато това се случва така, набързо, с човек, когото едва познаваш, без да сте преминали обичайните увертюри на опознаването и сближаването. Имам против, когато не познавам достатъчно родителите на другото малолетно дете, защото се налага да поемам отговорност именно за чуждо дете. Имам против, ако обектът на любовта пие повечко, ползва наркотици и няма сериозно отношение към училище, ако води безразборен полов живот, дори и пушенето в тази възраст считам за недостатък.

# 197
Да бе, дори да те блъска хормон, всеки има в главата си все пак някакъв образ и стандарт как трябва да се случат нещата.

То е все едно да кажеш, че гладът е силен стимул и е ОК да грабнеш нещо от кофата за боклук, вместо да изчакаш нормална храна...

# 198
На мен никога не ми се е случвало по градинки, пейки, сред птичките и пчеличките. За разни други мизерии да не говорим. Верно времената бяха други, че и късно ми се случи ( на друг акъл бях ) ама партньор неможещ да осигури приличен терен не съм имала. Та не е важно първи или пети път е, за мен е по важно да е с човек на който не му е все тая с кой и къде си сваля гащите.

# 199
То мъже около четиридесетака не могат терен да осигурят вие искате 16 годишен тийн да го направи.

# 200
ако на 40 не може да осигури терен, не виждам как изобщо ще му се случва.

# 201
Да се включа, като имаща подобен опит. Май не прочетох друг да има....
И така - през лятото, когато беше на 16 синът ми се запозна (на лагер-школа за математици) с момиче на същата възраст от другия край на България. Пламна голяма любов, най-вече скайп такава. Ние с баща му бяхме дори доволни, бързаше да се прибере вкъщи и т.н. За Нова година изяви бурно желание да й отиде на гости. Дълго мислихме и обсъждахме и се съгласихме. Преди това обаче говорихме с родителите й, станахме приятели с тях във фейса, записахме адреси и телефони. Е, нищо страшно не се случи.... спали са в различни стаи и не е имало секс. В следващите 3 години любовта продължи в същите бурни темпове, имало е доста гостувания, но родителите се познавахме (в един момент се запознахме и реално). Когато "децата" станаха на 18 почнахме да замижаваме с едното око кой къде ходи да спи след като си легнем....
Не бих пратила чуждо дете на квартира или хотел. Както и не бих допуснала такова в дома си без да съм говорила с родителите му.

# 202
За мен също изключително неприятнно би било да пусна детето си или да дойде у нас някой неизвестен никому човек....ясно е какво е семейството й щом може да се ОСВОБОДИ от училище и да хукне при непознато момче......това момиче може да е всякакво, да е спало със сто мъже, да има куп болести....аз ако бях на твое място щях да  откажа сина си...да говоря, да обяснявам....моята дъщеря е на толкова и не си представям да я пусна в непознат град, при непознати хора....и най вече да лъжем и бягаме от училище....!

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 21:43 от mimi.7299

# 203
  • София
Ох, авторке, браво, чак на мен ми поолекна, честно ти казвам, така ви бях замислила.  Hug

# 204
Притеснявам се сега и за училището му. Постоянно е на скайпа, а му предстоят един куп тестове. По няколко пъти на ден, като вляза в стаята му (за да му напомня какви са му преките задължения), виждам как гаси монитора. Днес имаше тест, ще видим какви ги е свършил. Не знам как да го върна към правилното подреждане на приоритетите, без да съм досадницата вкъщи. Опитвам се да му внуша, че има време за всичко - и за учене, и за гаджета, и за помагане вкъщи. И че всяко нещо трябва да се прави с времето му, като гаджетата идват след отмятането на задълженията по другите две. Но е трудно, много трудно, в неговата глава приоритетите въобще не са, както в моята...

Дали да не предложа сделка - да приема Долсинея за лятото (ако все още го искат и с разрешение от родителите й) срещу хубавия му бележник?
Божеее това все едно аз съм го писала...но моята ще е по тежка....аз съм с момиче Simple Smile

# 205
А какво да кажем ние дето имаме и от двете  Laughing. Пубера ми е кротък за сега, ама сестра му върви огън. Не ми се мисли какви може да ми ги натвори като стане на неговите години.

# 206
Започвам от момичето,защото имам много съученици като него и аз съм момиче геймър също.
Ние си мразим такива хора като това момиче по принцип,камоли да се хванем с такива индиви.
Много различни характери и много различни хобита и подобни.Всичко е различно,а ние много-много не си падаме по техните занимания.
Момчето е геймър и учи,което се превежда "Имам да играя -име на игра- и да уча.Нямам време за приятелка."Щом момичето е от друг град това нещо едва ли ще продължи дълго.
Момиче изглежда доста съмнително щом се съблича пред него по скайп.Момчетата от такива бягат с 100 км/час,да не казвам за какви ги мислят.
Родителите й май не знаят какви ги върши щерка им наистина и тя май си послъгва за това разрешение  Laughing
Тя няма никакво право да се самопоканва в чужда къща,а момчето да бяга от училище си е доста ..... притеснително.По принцип на неговата възраст,ако тя го обичаше *уж*,щеше да го посъветва да си ходи на училище.Това никак не ми се вижда да е така.  hahaha
Момичето не е добра компания за вашия син,но повече ме притесняват самите родители на момичето.
Подобна връзка може да се изпари като нищо,а за секса - мама да му обясни за болестите предварително,а той си има глава на раменете. Simple Smile Късмет на авторката.   bouquet

# 207
не съм майка на тинейджър, обаче намирам за добра сделка Дулсинея срещу бележник със шестици и сериозен разговор за нуждата от презервативи и вредата от необезопасения секс.
Все си мисля, че на майките на момичета, май им е по-трудна тази част от порастването.

# 208
Надникнах от любопитство в темата и съм, меко казано, изумена! Дъщерите ми отдавна не са тийнове, но преминаха през въпросната възраст спокойно, съобразявайки се с подразбиращите се за семейството норми. Кога, с кого...не съм им светила, а на тях и през ум не им е минавало да споделят детайли, въпреки че мисля, че съм имала идея. Най-вече, защото бяха влюбени и им личеше. Може би съм старомодна, но Бърди го формулира отлично - смятам, че сексът трябва да е някакъв по-висш етап в една връзка. Ами, явно съм имала късмет със "старомодно" потомство! Та, в тази връзка бих поговорила със синчето как си представя нещата, и въобще тази мома струва ли си. След което ясно и недвусмислено поставям границите, без да се притеснявам дали ще изостане в трупането на сексуален опит (на 16 е все пак, не на 26!), събирането на бройки пред приятелите и дали доверието му в мен няма да бъде накърнено. В прав текст съм казала на децата си, че моята роля на родител е не да ги радвам, а да се грижа да бъдат добре т.е. казвам или правя това, което считам за правилно, като поемам "риска" да ги разсърдя. В интерес на истината, израснала с авторитарен баща, съм се старала НЕ-тата да са малко и добре аргументирани. И я погледнете дали на датата, за която девойката е планирала гостуването не се предвижда изява на някой от любимите й чалга изпълнители? Защото ако си намери безплатен хотел,  готин придружител, пък и родителите му да помогнат с разходите - що пък не. Освен това,  синът на авторката формулирал ли е надеждите си за секс, или представя желаната среща като възможност да се запознаят на живо с момичето? Защото последното е ОК за всички, но НЕ налага преспиване на девойката вкъщи. Ясно ми е, че развяването й в скайп не предполага платонична среща, и че няма да му е лесно на тийн да откаже да се пробва, но все пак - не ми се вярва, че  свестните деца са съвсем без задръжки.

# 209
  • София
Aвторката трябва да се радва, че има толкова информация за любовните трепети на сина й. Няма да успееш да му забраниш да се види с нея, щом е хлътнал, но рискуваш да те излъже и повече да не споделя. По-добре да са у вас, отколкото кой знае къде, така все пак ще имаш някакъв контрол. аз обаче бих поставила условие да говоря с родителите й преди да дойде- за да съм сигурна, че те са ок с това

Общи условия

Активация на акаунт