Моля за съвет във връзка с непълнолетния ми син

• 30 008
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
Аз съвети няма да давам,защото нямам деца.Но ми направи впечатление нещо.На много от тук им е странно,че 16 годишно момиче се разсъбличало и си показвало циците по скайп.2015 година мога да ви кажа,че въобще не е странно.Беше ми жалко на мен и неразбиращо до скоро,но сега вече нищо не ме учудва.Има много свестни хора и семейства,които са си възпитали децата както трябва,да,но и има и много от другите.Та влезте в един фейсбук за пример,редовно ми попадат пред очите съвсем случайно профили на 16 годишни момичета,че и по-малки със по 1000 снимки на повечето от които те са по бельо или без такова и самите снимки са супер предизвикателни ooooh! Да не говорим,че наскоро попаднах на една такава снимка под която собствената майка на момичето беше коментирала "на мама красивото съкровище" Shocked
Не това ни е странно.Виждала съм и по-фрапиращи неща....
Въпросът е от какво семейство е, какво възпитание е получило едно момиче, готово да се съблече пред целия свят, без да му пука.Пък уж не искала да я харесват само заради тялото й....
Затова и в случая моята реакция би била такава, каквато описах назад.
Ако ставаше дума за друг тип момиче, бих реагирала различно.

# 121
Първо, темата ми напомни за филма "Risky Business".

Второ, много ми е смешен тоя тийн. Начи, пораснала му е работата за сефте, ама не може да си го уреди по нормален и дискретен начин- на екскурзия, на купон. Ами направо поръчва по нета и после чака мама да уреди доставката на стоките, все едно е Спиди.

За мен вето е по-милостиво решение, отколкото връзка с условности и микромениджмънт, плюс внимаване младите да не се награбят.

Вето, и младежът като се научи сам да се оправя с търчането и уреждането на секса, тогава да прави секс. Иначе мама да ти постеле чаршафа...айде бе!

Сексът е лесната работа- търчането трябва да се овладее. Докато не го овладее, няма секс. Таман ще има мотивация:)

А такава мадама в дома ми...ще си заключа ценните предмети.

# 122
  • София
А сега накъде - прекалено се притесняваш за този период на бунтове. Разбирам те напълно, защото аз бях по същия начин, когато започнах да забранявам някои неща - ама как ще избяга, как ще спре да споделя и тям подобни. Но видях, че не става точно така - доверието и близостта няма да изчезнат от една такава принципна забрана. Да, криво ще му е, със сигурност, може и да ви се разсърди, но по моите наблюдения, децата, които са близки с родителите си, не хукват да правят простотии при първия сериозен родителски отпор.
Ти мислиш за него като за един беснеещ хормон в момента, но в много отношения той си е още дете и няма нужда от родител, който му позволява абсолютно всичко.
Искам да кажа с всичко това, че на мен също не ми допада подхода - не може, защото някой друг така казва. Не може, защото е против моите виждания, разбирания и морал и наистина съжалявам, че ти не ги споделяш, но за момента решението ми е такова.

Ако имаш желание по-нататък, сподели какво е станало, мисля, че ще е от полза за всички ни. Ако не ти се споделя повече - пожелавам ти спокойствие  Hug

# 123
Да, "меркантилното" момиченце от "бедния" край на България, идва за да се опита да открадне милионите на 16-годишният ти син. Ти сериозно ли? Не мислиш ли, че за едно добре изглеждащо момиче, има къде-къде по-добри опции от някакъв сополанко с контролираща маминка. Отказвам да приема, че темата е сериозна..
С двама сина съм - на 30 и 23 години и мисля че темата си е съвсем сериозна.
Ако е толкова добре изглеждащо момичето защо се е съблекла пред камерата веднага?
Меркантилна е казано в друг смисъл. Малкият ми син спа с училищната им "звезда" в 10 или 11клас, вече не помня. След това му искала "30лв назаем..." Той й се изсмял и я питал " Ти шегуваш ли се ..."

Когато ми разказа случката му казах, че тя най-вероятно съвсем не се е шегувала.

# 124
Някъде по пътя на възпитанието, сте пропуснали да му внушите, че този тип жени не са стока. Не вярвам приятелите му да мислят по друг начин, че даже шапка да му свалят.
Тя няма ли фейсбук? От един профил много неща стават ясни.
Аз самата съм имала връзка от разстояние, с пътуване и преспивания на другия край на света. Даже и родителите намесихме, но две години след началото...вече бяхме пълнолетни. Любов ли бе да го опишеш. Само за секс не е нужно да обикаляш България и "да спиш при приятелка". Представите на момчето са тотално сбъркани в тази насока и Ви съветвам да поговорите с него. След това, ако иска- той да ходи на гости и да се прибере с нощния влак. Никакви отсъствия от училище и осигуряване на терен.

# 125
Извинете за тъпия въпрос, но Не е ли забранен сексът с малолетни?

# 126
За съжаление не се майтапя,Montessori! Ей такова е възпитанието на доста от днешната младеж! На въпроса ми към едно 15-годишно момиче,което живее до нас "защо се разголва постоянно така из фейса" получих отговор "защото момчетата това искат и ме кефят лайковете им". #Crazy И лошото е,че според мен нещата и по-зле ще стават....И друго се сетих сега,наскоро бяха давали в едно предаване интервю с един от най-известните пластични хирурзи в България.Та той беше казал как напоследък все по-често се случвало при него да ходят майки с 18-годишните си дъщери за да им сложи силикон в циците или да им уголеми устните,защото видиш ли ти това им било мечтата на милите! Нооо отклоних се от темата,извинявам се за което Peace

# 127
Като чета постовете май ще е по-добре ако кажеш, че нямаш нищо против да се вижда с нея, но си подсъдима ако е в дома ти /склоняване към секс на непълнолетни, ако е избагала от тях и т.н./. Да намерят де да отседне девойката, пък ти ще му отпуснеш време тя като е тук да се видят.

Ако иска да ходи при нея - ок, но да не отсъства от училище - празници бол, ще пътува в едната посока събота и обратно в неделя. Цяла нощ ще имат ей! Като е любов то нека е изстрадана  Crazy

Като са достатъчно големи да правят секс то нека се оправят  Peace

# 128
  • ЯМБОЛ
                    Няма никаква гаранция дори тя къде живее,може и съвсем наблизо да е.Винаги може да се поизлъже в нета.Тя изобщо дали ходи на училище?Как изобщо може да се помисли да се пусне в къща една фръцла,която се съблича пред камера?!И вашия татко изобщо знае ли какви ги мислите?Ако не знае,време е да научи.

# 129
А сега накъде - прекалено се притесняваш за този период на бунтове.

Да бе, какво толкова ще направи...целта му е секс, не бунтове срещу мама. Малко ще се посърди, после ще си пренасочи енергията.

На 16 още скачах на въже и се занимавах с училище. И за момче е рано за секс. От друг акъл трябва да се почне сексуалният живот. Да, имаш нагон, но това не  значи, че трябва да го правиш.

# 130
На 16 не си малолетен.
Имам син, който расте, и напълно разбирам притесненията ти.
Аз, лично, бих оставила нещата да се случват, защото ако наложиш забрана, те пак ще се случат, но вече без твое знание.
Според мен всичко опира до хормон, не става въпрос за влюбване или дългосрочна връзка, но на тази възраст много лесно едното може да се обърка с другото.
Остави го да гради опит, да пада, да се удря, както се казва, защото само така ще може да почне да взима правилни решения.
И бъди "наблизо"все пак.

# 131
На 16 не си малолетен.
Имам син, който расте, и напълно разбирам притесненията ти.
Аз, лично, бих оставила нещата да се случват, защото ако наложиш забрана, те пак ще се случат, но вече без твое знание.
Според мен всичко опира до хормон, не става въпрос за влюбване или дългосрочна връзка, но на тази възраст много лесно едното може да се обърка с другото.
Остави го да гради опит, да пада, да се удря, както се казва, защото само така ще може да почне да взима правилни решения.
И бъди "наблизо"все пак.

Е тя и да иска не може го спря вече, но ти как виждаш да са нещата със срещите, спанетата и т.н. другото си е ясно?

# 132
Така  Laughing темата ми стана доста интересна, макар все още да нямам деца. Четеейки оформях позицията си като първоначално всичко ми се стори нормално, ама не защото аз съм го правила преди 10г., когато съм била на 16  Grinning, а защото сме приели, че днешната "младеж" е такава. Ама после си спомних моите младини и  Shocked
Имах страхотен респект от баща си и даже ме беше срам да не би някой съученик да ме потърси на домашния  Grinning Иначе мога да кажа, че бях възпитана чудесно - разрешаваха ми почти всичко, но си знаех границите. На 17, по време на летен лагер, се запознах с момче от съседен град/80км/, харесахме се, комуникирахме, но толкова. След края на лагера започнахме скайп-ването и решихме да се видим в неговия град. Майка ми пъроначално не беше очарована, но все пак ме пусна/тук трябва да кажа, че тя винаги се е държала сякаш ми има ПЪЛНО доверие, дали е било така, тя си знае/. Беше дневна среща, разходка из града, няколко целувки и обратно на автобуса. После той дойде в моя град веднъж и после започна да ме дразни и прекратихме комуникацията.

Въобще такова уреждане на секс срещи от родителите за мен е непонятно!

# 133

По този начин девойката ще стане по-настъпателна. Това ще доведе до манипулации от сорта на "майката ти е консерва", "аз такива проблеми с нашите нямам, те са много готини и ме разбират". Това от своя страна ще доведе до бунт от страна на младежа.

Да видим какъв бунт. На 16- чудесна възраст да се замисли какви са му приоритетите и къде дължи лоялност. Дали наистина ще се втурне след момата с всички сили...и колко бързо сам ще разбере, че няма смисъл.

И понеже ще ми кажат, че синът ми още не е тийн- аз като майка наистина ли трябва да знам всичко и наистина ли трябва да чакам пълно споделяне? И докога? Ако споделя за мадами, поне да го прави с мъжете в семейството...

# 134
  • София
Пък за тези от вас, които сте с по-малки деца, да ви е една подсказка тази тема, че тези неща трябва да се сложат на масата достатъчно от рано и децата трябва да знаят какви са границите в семейството. С две думи, да не разчитаме, че децата знаят, че у дома гаджета не приемаме с преспиване, ами да им е казано конкретно и директно. Така няма да се стига до подобна ситуация, защото в момента, в който момата се самопокани, момчето ще знае, че това у тях е недопустимо и този план ще умре в зародиш.
По същия начин синът ми знае, че не го пускам на гости с преспиване без родители (да, има такива покани, още от 14г започнаха и ей богу, безкрайно ми е трудно да се боря с родители, които го намират за нормално и ми се обаждат да ми кажат, че е-хее, те откога ги пускат техните деца така) - така че като има такова събиране, той просто си знае, че там няма да ходи. Със сигурност след година-две ще започна да го пускам, но в момента не ми е ОК това.

Общи условия

Активация на акаунт