На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 586
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря! bouquet Аз още се колебая как точно да се придвижим дотам.

# 256
Цените на какво? Сигурно за ферибота говориш, защото той си е наистина скъп. Ние ще ходим със самолет и абсолютно всичко останало, което съм резервирала на Крит (кола, нощувки), е може би от най-добрите цени, които сме виждали в Гърция.
Крайната цена на една двуседмична почивка в Крит му се стори много висока. Гледахме варианти и със самолет, и с ферибот. На ме ми се стори допустимо, но той си сравнява с Лефкада и Кефалония.
Между другото, нашата почивка ще е през юли, през останалото време съм заета.

# 257
Юли ще изпукате от жега, цената и туристопотока настрана.
Крит не е за този сезон Wink

# 258
 Най-доброто време за Крит е септември по мнение на местните. На мен ми беше една от най-бюджетните почивки, но ние бяхме група от 7 човека и си делихме разходите за рент-а-кар и пътуването до Солун, но от друга стана не е и съвсем така, защото 7 местната кола беше почти двойно по-скъпа и харчеше повече.А и нещо друго се сещам, Крит е подходящ за големи компании, тъй като има страхотни вили за 2-3 семейства.Първата седмица на Юни спахме във вила 150 квадрата за 60 Евро. За придвижването до там, най чиста работа е самолетчето от Солун, Райън возят до там да 20 Евро на посока, Егейците за 29.Разходът за позиционирането в Солун е приблизително 100 Евро, бензин и паркинг, за пълни 13 денонощия паркингът струваше 53 Е. Единствено ако пътуват двама си струва да се следят полетите на Егейците от София, цените са добри при обявяването на разписанието, а от Солун билети се купуват февр., март. За 150 Евро бензин се кръстосва островът от-до, ние навъртяхме около 1600-1700 км. Надявам се, не съм досадила със сметки, исках да покажа, че при навременно планиране е много достъпен като цена. От Cretarent взехме кола, никакви проблеми, не я и погледнаха при връщането.

# 259
  • София
Евхен,  bouquet Да допълня и аз малко сметки, ние сме двама и купихме билети от София за 67Е на човек през  юни (това е цена без багаж). За повече хора варианта Солун е наистина по-изгоден като цяло (имаме вече два изпитани паркинга на солунското летище). Букнала съм разкошно студио на южния бряг за 25Е на вечер и кола 14Е на ден. До този момент и на мен Крит ми се струва много изгоден, стига човек да има достатъчно време да потърси, това което го устройва, защото варианта с ферибот е наистина много скъп, а и ужасно много време отива в пътуване, вместо излежаване на плажа  Laughing

# 260
Еее, момичета, изобщо не сте досадили със сметки! Даже е много полезно. Аз Крит го бях отписала, но така звучи много достъпно. С коя компания летите от София, 67 евро е чудна цена! Ние също планираме почивка края на юни, още не сме решили къде. Честно казано миналото лято сърцето ми остана в Кефалония, та сега нищо не мога да си харесам и ми се струва, че всичко сравнявам с Петани, Антисамос, Асос и другите красоти.

# 261
Информацията ми е повече от полезна, благодаря!
Тази вечер и аз ще се отдам на по-сериозни сметки, но както и да изчислявам, с двете деца се оскъпява значително.
Идея си нямам колко трябва да платя и за кучето.
Бюджетно, бюджетно, но ако сте двойка, за семейство сумата става различна.

# 262
  • София
Информацията ми е повече от полезна, благодаря!
Тази вечер и аз ще се отдам на по-сериозни сметки, но както и да изчислявам, с двете деца се оскъпява значително.
Идея си нямам колко трябва да платя и за кучето.
Бюджетно, бюджетно, но ако сте двойка, за семейство сумата става различна.

С кучето става проблемно. От една страна не всички компании превозват животни (повечето нискотарифни не возят), а от друга са на твърди тарифи, които не зависят от ранно закупуване на билети. Може да се получи, че кучешкият билет е по-скъп от вашите. Пренасяне на котка към Германия в една посока ни струваше 65 евро с Луфтханза. Wink Освен това в салона се допускат само животни до 5-6 кг., а по-големите са в багажното, което едва ли ще ви хареса.

# 263
  • София
Кайлис, с егейските авиолинии ще летим, но това не е редовната цена, а беше на промоция, когато пуснаха графика.

Ужасни са условията на авиокомпаниите за превоз на домашни животни. Не мога да си представя моя голямчо как ще го пратя в багажното, а и какъвто ми е сръдльо, през носа ще ми излезе после  Laughing

# 264
Ние имаме йорки, предполагам това малко улеснява нещата. Така или иначе няма опция да не го вземем, той ще умре от мъка по мен  Rolling Eyes
По-скоро ще мисля варианти да летим от Солун, ако изобщо не се откажем от Крит (което не ми се ще, но вече и жегите ме плащат).

# 265
  • София
Ние имаме йорки, предполагам това малко улеснява нещата. Така или иначе няма опция да не го вземем, той ще умре от мъка по мен  Rolling Eyes

Йоркито ще е в салона, но в клетка. Стига да намерите компания, която превозва животни. Проучете добре. Освен това в салона позволяват само едно или две животни (зависи от компанията) и трябва да резервирате навреме, защото ако са ви изпреварили, рискувате да не качат вашето.

# 266
  • София
С йорки няма да имате проблем да е в клетка в салона, само трябва да провериш какви са цените. И да имаш предвид, че егейците си разредиха графика и вече няма всекидневни полети от Солун до Ханя, а са във вторник, сряда, петък и неделя директните само. До Ираклио все още са всеки ден. За Райън не съм толкова запозната, но мисля, че са ежедневни до Ханя от Солун.

Да допълня. Астра имат директни полети от Солун до Ираклио. По мои наблюдения не правят добри промоции, но на ранна резервация се намират билети на много добри цени с включен багаж. Скай Експрес летят от Александруполис до Сития, но пак по мои наблюдения нямат добри промоции.

Последна редакция: ср, 30 дек 2015, 22:13 от Moharet

# 267
  • София
Честита Нова година! Бъдете много здрави и пътувате както до добре познати места така и до нови!

С настъпването на 2016 рязко ми се приходи на море. От няколко години предпочитам с ММ да почиваме в Гърция. Дъщеря ми лятото ще бъде на 2.6 години и се надявам по-леко да почиваме с нея.

От години следя темата и благодарение на вас се ориентирах къде да почиваме.  bouquet Последно бяхме в Торони и Уранополи.
Сега ми се ходи някъде на юг...Търся типичната гръцка атмосфера. Разглеждах о. Скиатос....за първи остров с дете ми се видя на поносимо разстояние.
Ако имате препоръки ще се радвам да споделите Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 яну 2016, 18:08 от М

# 268
  • София
Ако не ви притеснява цената на ферибота, Скиатос е чудесен избор за почивка с дете  Peace Има разкошни плажове там.  Само прецени добре кога да ходите, защото юли и август има доволно много полети до там от Западна Европа и е прекомерно туристическо, което пък означава и високи цени на настаняване. Аз лично не съм ходила (пазя си го за детска дестинация след време:) ), но по коментари на момичетата тук съм останала с такова впечатление.

# 269
  • София
Благодаря за бързото включване! Началото или средата на юни предпочитам да ходим в Гърция. Сега погледнах разписанието на ферибота и излиза към 200 евро в двете посоки. Тюхххх
Ще продължавам да разглеждам.

Общи условия

Активация на акаунт