На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 386
  • 760
  •   1
Отговори
# 45
Има и алтернативни маршрути с цел избягване на толовете (до Атина са 30-40 евро за лека кола, значи за кемпър да са над 100?),но е по-бавно, разбира се. Даже цели сайтове и карти се намират с тази цел в нета.

# 46
  • София
През Метеора и ние минахме. Не можахме да стигнем до Ликсури и плажа петани, но започнаха бурите и се оказа, че сме постъпили много добре, че напуснахме острова преди да обявят бедственото положение. Във Фискардо 2 часа нямаше ток, после ферито тръгна и не знам кога са им го пуснали.

# 47
С оглед излелите се проливни дъждове на Кефалония, навреме сте реагирали. Ликсури  и Петани обаче си заслужават, много различни, всеки по своему красив. Имате повод да повторите.

# 48
  • София
С оглед излелите се проливни дъждове на Кефалония, навреме сте реагирали. Ликсури  и Петани обаче си заслужават, много различни, всеки по своему красив. Имате повод да повторите.

Благодаря за коментара. Ще отидем и там догодина. Може би след това ще хванем пътя за Закинтос.

Лошото е, че мъжът ми има малко отпуск. Ще се справим някак.

# 49
Като бяхме в южната част на Кефалония, ежедневно се наслаждавахме на ферито до Закинтос, пътуваше сутрин и привечер. Час и малко е пътя.

# 50
  • София
Като бяхме в южната част на Кефалония, ежедневно се наслаждавахме на ферито до Закинтос, пътуваше сутрин и привечер. Час и малко е пътя.

Къде бяхте?
Защото ферито от Порос се казва Закинтос, но не пътува натам.

# 51
  • София
Ферито за Закинтос тръгва от Песада.

# 52
  • София
С кой остров ми препоръчвате да започнем? Нямам търпение и съм ужасно пленена от вашите разкази, просто последните години знаех, че в момента не са ми на преден план, спрямо обстоятелствата... Исках да поизчакам година-две и тогава да го мисля... пък и взех, че научих на изуст почти всички Ситонийски плажове (не че се оплаквам, де  Mr. Green) Вярвам, че веднъж усетила атмосферата и спокойствието на островите, едва ли ще мислим за Северна Гърция отново... Та така, с две думи, според вас, с кой остров да почнем?

Лимнос Peace

# 53
  • Някъде на път....
Ех... чак ми се прииска да съм там сега....  Thinking

# 54
  • София
Започвам да мисля за следващото лято и Корфу ми се вижда все по-примамлив.  Simple Smile
Има ли нещо вярно в твърдението на гръцки познат на моя мъж, че по западното крайбрежие водата е по-студена, отколкото по източното? Имам спомен, че често в темите тук съм попадала на постове за студена вода на Корфу (но не помня за кои месеци е ставало дума  Blush ).
Четох, че на запад са по-добрите плажове и се чудя дали да правя компромис с настаняване на източен плаж в името на по-топлата вода. Ясно е, че ще обикаляме, но въпросът е "селският плаж" кой да е. Simple Smile

Тази година в края на юни и на Лефкада, и на Кефалония водата не беше толкова топла, колкото ми се искаше, та чак започвам да се замислям за юлско, а не за юнско море. Не ми се мръзне.  Confused

# 55
Да, по-студена е, особено на северозапад и особено на Палеокастрица. Иначе там е най-красивото море на острова. В югозападната част през юли и август няма да е студено.

# 56
  • София
Аз също съм се замечтала за Корфу, да видим какво ще стане, че много мечти имам напоследък Wink))

# 57
  • София
Благодаря, Параход!

# 58
Vivi, ние сме ходили на Корфу през септември. Водата по югозападните плажове на юг от Глифада (и самата Глифада) беше доста топла, но там всичките са плитки и пясъчни. Около Палеокастрица и Лиападес водата действително беше по-студена, но там плажовете са по-дълбоки и с камъчета. Е, за сметка на това цветът на водата и всичките скали, които ги заобикалят, си струваха да ги посещаваме Simple Smile И въпреки по-ниската температура там си плувахме с кеф.

За мен лично плажовете от източната страна не си заслужават - малки, тесни и претъпкани. Изобщо, от онази страна само Корфу таун ни хареса, но на север и запад имаше къде-къде по-интересни места и плажове. Да не говорим, че повечето англичани бяха концентрирани в големите ол инклузив хотели, които са най-вече около столицата и на изток, и това се беше отразило на заведенията - навсякъде английска закуска, омлети и пъбове. От другата страна таверните бяха основно гръцки, и пейзажът е по-красив, и атмосферата е друга...с най-голямо удоволствие бихме се върнали там Simple Smile

# 59
  • София
Deviant Art, благодаря!  Hug Ще го мисля още Корфу, има време.

Общи условия

Активация на акаунт