На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 555
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Не са евтини фериботите, да.
Има обаче по-близки острови, до които са по-достъпни като цена, острови, които са де факто суша (Лефкада, Евия - свързани с мостове), както и много интересни места в континенталната част.

Иначе по никакъв начин не мога да кажа, че съжалявам за близо 400-те евро, които издрънках за фериботи това лято.
И още нещо, на Халкидики цените са много надути напоследък, и настаняване, и таверни, и бийч-барове, скъпият транспорт лесно може да се компенсира на юг с други неща. Не навсякъде разбира се, и не във всеки сезон.

# 301
  • София
Това лято бяхме на Кефалония с кемпер, всички такси са по-високи в сравнение с лека кола.
От София до Василики имахме 20 евро магистрални такси, в тази сума се включва и таксата за тунела към Лефкада. Фериботът от Василики до Фискардо бе малко над 80 евро, ако си спомням правилно - малък кемпер и двама души с куче, за него не се плащаше Wink

# 302
  • София
Хм... това ли е актуалната тема за Гърция newsm78 Голямо затиши е настанало...
Включвам се с едно  питане по банална тема- Халкидики.Имам намерение скоро да направя резервация за  море  в началото на м. юни на Касандра.Не търсим лукс а бюджетно и непретенциозно настаняване, по възможност на база НВ- двама с дете.Стилът ни на почивка е с всекидневни разходки и пътуване до ралични плажове.Целта на  тази почивка е опознаване на ръкава.И в този ред на мисли ви моля за препоръки- кое населено място да изберем.Разлгеждам Посиди,Ханиоти и Пефкохори.Плюсове и минуси и всякакви отзиви за тези населени места ще са ми от полза.Пак казвам- хотелът, който ще изберем ще е просто местостоянката, но е желателно да е удобен  и като отправна точка за ежедневните  екскурзии, а също така да има къде да се разходи вечер без да е лудница Crazy
Позволявам си  да  повторя питането си отново Rolling Eyes Гледам  в гугъл, но не мога да се ориентирам добре и да избера.Чудя се между настаняване в Пефкохори и Посиди.Кое населено място бихте препоръчали newsm78 ОПитвам се да обследвам околните плажове и  близостта до по-интересните места за посещение на ръкава. Изскочи ми и питане относно евентуалните ветрове   от двете страни на ръкава- споделете мнение че съвсем се обърках CrazyМоля ви - помогнете Praynig

# 303
Откъм ветрове от вътрешната страна (Пефкохори) е по-добре, но по принцип в тази част на Гърция не духа съществено.
Най-близкият хубав плаж е на Крузо, но може и да пропускам някой, Касандра не съм я обикаляла в най-най-големи подробности.
Посиди е едно убито селце, но ако си падате по диви и пусти плажове, наблизо е пясъчната коса Аплома, която няма равна на ръкава в това отношение.
От гледна точка на интересни места с атмосфера, Афитос е главното, така че двете са приблизително на равно разстояние. Във вътрешността има едно село Касандрино с много хубави мръвки.

Избери според търпимостта си към навалица и цивилизация - от страната на Ханиоти и Пефкохори е доста по-туристическо и утилизирано, но и плажове има повече.
Така или иначе, ръкавът е достатъчно малък, а понеже е сравнително равен, има и пътища през вътрешността (за разлика от Ситония), така че която и база да изберете, все ще можете да го обиколите при желание.

# 304
  • София
Минахме през Пефкохори миналото лято - втората половина на юни. Обиколихме Касандра, за да си харесаме места за следващи почивки.
В Пефкохори имаше повече гмеж, отколкото в Китен. Мисля, че е единственото място, което категорично изхвърлихме от бъдещи планове.

# 305
  • София
Започвам да чета темата от начало в търсене на мнения за Вурвуру. Нещо с търсачката не се оправям  Embarassed Наистина ли не е хубав плажът? Мой колега ми го препоръча, било плитко и идеално за деца. Гледах, че повечето къщи има големи дворове, което за нас е идиеално. Може ли да ме насочите в коя част на селото да търся къща. Много ни е важно да има хубав плаж в непосредствена близост, защото ще сме с много деца, с различен режим Crazy

И още един въпрос. С коя компания се лети изгодно до Санторини?

# 306
Започвам да чета темата от начало в търсене на мнения за Вурвуру. Нещо с търсачката не се оправям  Embarassed Наистина ли не е хубав плажът? Мой колега ми го препоръча, било плитко и идеално за деца. Гледах, че повечето къщи има големи дворове, което за нас е идиеално. Може ли да ме насочите в коя част на селото да търся къща. Много ни е важно да има хубав плаж в непосредствена близост, защото ще сме с много деца, с различен режим Crazy

И още един въпрос. С коя компания се лети изгодно до Санторини?

В началото на септември бяхме на Вурвуру. Плиткия плаж се казва "Кариди" и е уникален (поне на мен ми харесва) не го заменям за никой друг, може би защото не плувам добре.  Идеален е за ришкане и релакс и най-вече за малки деца.  Бяхме в хотел "Александрос"

# 307
  • София (Възраждане)
Кариди е извън Вурвуру, на поне 2 км. Чела съм тук, че плажът в селото бил най-хубав пред тази вила.

# 308
Не е извън Вурвуру. Селото е дълго и тясно, покрай пътя, то не е точно село, а по-скоро вилна зона - без тротоари, без особена инфраструктура.
От къщите близо до Кариди е "Топ студиос", на стотина метра е. Иначе на селската ивица, която не е нещо особено, има много къщи, чиито дворове преливат направо в плаж.
Имайте предвид, че дори през май Кариди е претъпкан за моя вкус, лятото не се диша от тълпи и боклуци. Иначе е райско кътче, но вече сигурно... през януари.

На 1-ва страница има много подробна карта с отбелязани всички къщи-хотели, заведения, плажове, топографски обекти и т.н. във Вурвуру и околностите. Въобще, тая 1-ва страница затова е направена Simple Smile

---

За Санторини. Лети гръцката Ейджън основно (Aegean Airlines). От България има чат-пат чартъри по майските и септемврийските празници. Има хубава тема само за острова, актуална е в момента и можете да я потърсите.

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 23:13 от Параход

# 309
Всъщност бяхме в началото на селото и между вилната зона, на 150 м от плажа. Във Вурвуру не ми харесаха плажовете... някак равни

# 310
  • София
Здравейте мами  Heart Eyes
Ориентирам се за лятна почивка в Гърция или да бъдем по-конкретни - Скиатос, Скопелос или Лимнос.
Изчетох доста от темите ви, но информацията е толкова много и толкова мнения има, че не знам какво да правя. Половинката иска да отидем с кола, което както всеки знае има и минуси и плюсове и ето веднага първия минус - пътя по вода!Снимки видях и от трите места, но моля ориентирайте ме как стои въпроса с фериботите.

И като цяло ако може малко мнения къде е най-красиво , при положение че сме с кола не сме задължени а стоим само в хотела/апартамента...
И последно, не съм била в Гърция и въпроса ми е наистина ли животното ''all inclusive'' там не съществува?

Здравей, far_away,

Ол инклузивът съществува в Гърция Simple Smile Аз съм била в ол инклузив хотели на Скиатос и на Лимнос ( по стечение на обстоятелствата:). Тоест, ако наистина държите на него, има го, но ще ви излезе по-солено.
Къде е по-красиво е невъзможно да ти отговоря. Всеки от трите острова има уникална красота. Скиатос има прекрасни плажове, но е най- туристически. Скопелос е малко по-спокоен, но по-трудно се стига от плаж до плаж, тоест повече въртене с колата. И двата острова са зелени, с безкрайно борови гори, стигащи до морето. Лимнос е съвсем различен, гол, но прекрасен по своему. Фериботът си е цифра и също трябва да се прецени.

# 311
Кариди е извън Вурвуру, на поне 2 км. Чела съм тук, че плажът в селото бил най-хубав пред тази вила.

Ивицата е по-широка там. Ние бяхме миналата година точно до тази вила и въпреки, че на плажа имахме чадър и шезлонги за всички гости, нито веднъж не отидохме там на плаж. А на другите семейства пък им харесваше и само там ходеха. На снимките са пипнати цветовете. Нито пясъка е толкова бял, нито морето толкова синьо.

# 312
  • София
Със сигурност са пипнати тези снимки  Peace Трябва да се има предвид, че има разлика в плажа пред различните вили във Вурвуру. Пред някои водата е голям жабуняк и има неприятни водорасли, но при други е чиста и е далеч по-приятно.

# 313
  • Бургас
На доста места в залива на Вурвуру се изсипват каналчета, които носят дъждовни води от планината. Няма фекалии в тях, но си е батак водата.
Иначе е плитко и е идеално за деца, само да няма камъни точно в тази част.

# 314
  • София
След Кефалония вече предпочитам плажове с камъчета. С обувки за вода е перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт